1) Τα D11, D12 είναι αστικές γραμμές με πλοίο, δεν είναι κρουαζιέρα, μπορείς με την κάρτα να μπαινοβγείς τις καθημερινές όπου θέλεις όσες φορές θέλεις.Οι ερωτήσεις μου, για όποιον γνωρίζει να βοηθήσει (vagar ) είναι οι εξής :
1) επειδή θα βγάλουμε την κάρτα για τα μέσα για 7 μέρες (παρόλο που θα είμαστε εκεί 4 ημέρες) όπου δικαιούμαστε "κρουαζιέρα" με το d11-d12 θα ήθελα να μου πει κάποιος τι ώρες λειτουργούν κανονικά (ή αν λόγω καιρού τέτοια εποχή δεν ισχύει κάτι τέτοιο)
2) επειδή κάπου διάβασα πως η φωταγώγηση της πόλης (κοινοβούλιο κλπ) κλείνει στις 12 το βράδυ...μπορεί να μου πει κάποιος τι ώρα ξεκινάει? (πχ κατά τις 5-6 που νυχτώνει για τα καλά ή πιο μετά κατά τις 8)?
3)για να πάμε Citadella διάβασα πως βολεύει το λεωφορείο 27...γλιτώνουμε αρκετό περπάτημα ή δεν έχει σημαντική διαφορά?
4) επιστρέφουμε την Κυριακή 21/01 στις 8 το πρωί....τι ώρα ανοίγει το μετρό το πρωί? θα το προλάβουμε για να πάμε με μετρό και από κει με το λεωφορείο για αεροδρόμιο? αν όχι τι ώρα ξεκινάει το 100Ε?
5) θα πάμε στα ..πόσες καμπίνες να πάρουμε για 4 άτομα? πχ 3 lockers και 1 καμπίνα ή βολεύει καλύτερα κάτι άλλο?
http://www.bkk.hu/en/timetables/#D11
Τα δρομολόγια όμως αναστέλλονται αν υπάρχει πάγος στο ποτάμι...
2) Η φωταγώγηση ξεκινά πριν τη δύση του ήλιου.
3) Βολεύει το λεωφορείο θα έλεγα, εξαρτάται πόσο αθλητικός είσαι, και τι όρεξη για περπάτημα έχεις. Πήγαινε με το λεωφορείο και κατέβα με τα πόδια, είναι πολύ πιο στρωτά...
4) Το μετρό ξεκινάει πριν τις 5:00, άσε που υπάρχουν και νυχτερινά λεωφορεία, δεν θα έχεις πρόβλημα.
5) Δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, νομίζω πως μπαίνοντας εντός του χώρου σε κατευθύνουν αναλόγως του εισιτηρίου, αλλά ας απαντήσει κάποιος άλλος καλύτερα. Υπόψη πάντως πως οι καμπίνες είναι περιορισμένες και μπορεί να μην βρείτε.