εκεί στις 5 λίμνες είναι μία περιοχή κάτω από το Fuji και το απολαμβάνεις από πολλές μεριές, καλό είναι να μη πας απο κατω εντελως γιατι έχει κάτι δάση και δεν θα έχεις θέα. Το κλασικό αξιοθέατο με την φωτογραφία της παγόδας και πίσω το fuji είναι η Chureito pagoda ( https://www.japan-guide.com/e/e6917.html ) και μπορείς να δεις μπόλικα σε μονοήμερη από Τόκιο, δεν είναι τόσο μακριά και υπάρχουν πολλά τρένα + τοπικά κυκλικά λεωφορεία που πάνε από σημείο σε σημείο.@Masbass Αν δεν θες να απομακρυνθείς πολύ από Τόκιο, πού μπορεί να δεις το Fuji , έστω και με μονοήμερη εκδρομή;
Καλημέρα, σε περίμενα! Είμαστε σχεδόν έτοιμοι περιμένω το οκ από άλλους 2 για Μ.Πέμπτη με Σάββατο ή Κυριακή.Θα πας; Ζηλεύω ήδη
Το thru οριακά βγάζει τα λεφτά του αλλά είναι τρομερά βολικό.
Αλλά θα πρέπει να δεις πως θα πας από Τόκυο κάτω γιατί δεν είναι φτηνά.
Αν έχεις μίλια oneworld δες και jal γιατί αν κλείσεις με μίλια δεν έχει φόρους (εκτός κι αν άλλαξε κατι).
Και γενικά, αεροπορικά είναι φτηνά.
Jr Γενικό δεν βολεύει πολύ στο Οσάκα Κυότο. Τα βολικά τοπικά δεν συμπεριλαμβάνονται, ούτε τα λεωφορεία.
Αν πας Τοκιο θα σαι μια χαρά, λίγο κρύο ναι χωρίς βροχές όμως. Γενικά σε όλο το κέντρο έχει οροσειρές που μπλοκάρουν την κακοκαιρία που έρχεται από Σιβηρία οπότε οι περιοχές που κοιτάζουν νότια/νοτιοανατολικά στην ακτή έχουν αρκετά γλυκό χειμώνα. Στο Τόκιο χιονίζει λίιιιιιγο περισσότερο από Αθήνα πχ ενώ στις ακτές που βλέπουν βόρεια θάβονται στο χιόνι για μήνες. Το μόνο κακό -που έχει παντού τον χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο- είναι οτι νυχτώνει πιο νωρίς, αλλά όχι κάτι ακραίο όπως Σκανδιναβία.Έχει πάει κανείς Δεκέμβριο ? Αξίζει ή να το αφήσω για άλλη περίοδο ? Γενικά βλέπω ότι η διαμονή είναι από 30% έως 50% κάτω σε όλες τις περιοχές.
Καλησπέρα και από εμένα.
Την Τρίτη πετάω για Ιαπωνία όπου θα κάνω το εξής πρόγραμμα.
27-1 Τόκυο, με μονοήμερη Νικκο..
1-4 Κυότο με μονοήμερη Νάρα
4-5 Κογια
5-6 Οσάκα
6 Τόκυο και επιστροφή
Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
Έχει πάει κανείς στο edo wonderland nikko; Αξίζει;
Έχει κανείς κάποιο ονσεν να μου προτείνει στο Τόκιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.