Ευχαριστω! Καλό βράδυ!Λογικά κάνει αυτή, ρώτα την αεροπορική εταιρεία αν θέλει κάτι παραπάνω.
Ευχαριστω! Καλό βράδυ!Λογικά κάνει αυτή, ρώτα την αεροπορική εταιρεία αν θέλει κάτι παραπάνω.
Ναι, για 30 μέρες και μετά, εντός της χώρας, πας για ανανέωση με γραπτές αποδείξεις του πού μένεις. Ιδανικά πας με τη βεβαίωση του ξενοδοχείου ή τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Πηγαίνεις την 27η ημέρα παραμονής σου τη χώρα,με τα απαραίτητα χαρτοσημα που έχεις αγοράσει από τράπεζα την προηγούμενη και απόδειξη ασφάλισης και εισιτηρίου εξόδου από τη χώρα.Καλησπέρα στο φόρουμ . Σκέφτομαι να επισκεφτώ μετά το Νοέμβριο για δεύτερη φορά την κουβα αλλά παραπάνω από 30 μέρες . Μπορώ να βγάλω βίζα ?
Η βίζα είναι εισπρακτικό θέμα, ένα χαρτί που πληρώνεις και στο δίνουν. Ναι, η ασφάλεια είναι υποχρεωτική, καλά στα είπαν.Καλώς σας βρήκα και από εδώ! Σας διαβάζω αρκετό καιρό μαζεύοντας πληροφορίες για ταξίδια αλλά το επικείμενο στην Κούβα το Δεκέμβρη 9-26/12(βρήκα μια πολύ καλή προσφορά με 420€ και λίγες ώρες αναμονή για μετεπιβίβαση!) με οδήγησε να δημιουργήσω το λογαριασμό. Έχω διαβάσει όλο το thread +κάποια σχετικά που βγάζει το google, όμως μπαίνοντας στη διαδικασία έκδοσης βίζας μου δόθηκε μια πληροφορία που δεν συμβαδίζει με όσα έχουν γραφτεί και έχω μείνει με την απορία. Στο (μεγάλο)ταξιδιωτικό γραφείο που έχει και αρμοδιότητα έκδοσης βίζας για Κούβα, μου είπαν ότι τη βίζα (35€) την εκδίδουν χωρίς ταξιδιωτική ασφάλεια, αλλά την ταξιδιωτική ασφάλεια τη χρειάζομαι για να μπω στη χώρα. Ισχύει αυτό; Είχα την εντύπωση ότι η βίζα είναι το ταξιδιωτικό έγγραφο και ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την έκδοση αυτής, όπως συμπέρανα διαβάζοντας για τα απαραίτητα να προσκομιστούν στην πρεσβεία. Αυτό.
Κατά τα άλλα η φθηνότερη προσφορά που βρήκα για ταξιδιωτική ασφάλεια(τυπική για έκδοση βίζας-χωρίς αποζημιώσεις-) ήταν 50€, αν έχει υπόψη κάποιος κάτι φθηνότερο, και αν τελικά είναι απαραίτητη για να μπεις στη χώρα, θα το εκτιμούσα αν μου έστελνε την πληροφορία. Edit: 50€ ήταν η προσφορά μέσω του μεσολαβητή που μου υπέδειξε η ιντεραμέρικαν, μέσω των διαδικτυακών πρακτόρων ασφαλίσεων προκύπτει προσφορά 32€ και έχει και τυπικές καλύψεις.
Επαρκές φαίνεται.Χαιρετώ και πάλι, βρήκα διαδικτυακά την ασφάλεια για Κούβα στα 23€ από ένα ισπανικό πρακτορείο.
Περιέχει αυτά: Desde 12€ Asistencia Médica hasta 3.000€
Incluye:
Με καλύπτει σχετικά με την είσοδό μου στη χώρα; Θα χρειαστεί να τους διευκρινίσω κάτι συγκεκριμένο ως προς τα έγγραφα; Το συγκεκριμένο πρακτορείο διαφημίζει την ασφάλεια συγκεκριμένα για Κούβα και όχι γενικά καραϊβική κλπ.
- Pérdida de equipaje hasta 150€
- Accidentes
- Responsabilidad civil
Τελικά μετά την επικοινωνία-μέσω mail- ίσχυε μόνο για κατοίκους Ισπανίας. Για αλλοδαπούς έβγαζαν με 33, αλλά ήταν μικρή η διαφορά με τα 38 που πλήρωσα σε ελληνική ασφαλιστική και δεν το συνέχισα.Kαλησπέρα! Ενδιαφέρομαι κι εγω. Είναι εύκολο να μαθουμε το όνομα του γραφείου? ευχαριστώ!