Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

poised

Member
Μηνύματα
1.004
Likes
8.184
Δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά υποθέτοντας ότι είναι για δική σου χρήση και δε πας να κάνεις κάποια μπινιά, κράτα ότι έχεις πάνω σου μιας που καμία φορά περνάνε τις βαλίτσες από ακτίνες πριν βγεις από το αεροδρόμιο και θα είσαι εντάξει. Ο έλεγχος είναι περισσότερο τυπικός για τα πολύ προφανή ή αφορμή για να βγάλουν μπαξίσι από τους βιετναμέζους του εξωτερικού που μπορούν να τους εκμεταλλευτούν πιο εύκολα. Σε καμία περίπτωση το τελωνείο δεν είναι αυστηρό όπως ας πούμε στη Σιγκαπούρη οπότε δε θα αγχωνόμουν.
 

poised

Member
Μηνύματα
1.004
Likes
8.184
Όταν σκανάρουν, σκανάρουν κυρίως χειραποσκευές και λιγότερο τις check in. Το όριο είναι 250gr καπνού και αν τα έχεις όπως τα πήρες σε κούτες σίγουρα θα κινήσουν το ενδιαφέρον. Το πιο πιθανό αν τις δουν είναι να τις κατασχέσουν (μάλλον ανεπίσημα) ή να ζητήσουν (ή να περιμένουν να προτείνεις) κάποιο μπαξίσι για να σε αφήσουν να το κρατήσεις.

Αν φέρεις πάνω από 250gr και θελήσεις να το δηλώσεις θα πληρώσεις 50% φόρο το οποίο δεν έχω ιδέα επί ποιου ποσού υπολογίζεται, ακόμα και αν ήθελες να το κάνεις δε θα σου το πρότεινα λόγω γραφειοκρατίας.

Συμπέρασμα, είτε κρύψε τα πάνω σου αν μπορείς, είτε μην πάρεις παραπάνω. Αν θες να στοκάρεις για λόγους κόστους να ξέρεις ότι τα καπνικά στο βιετνάμ είναι πολύ φθηνότερα από εδώ, αλλά δεν είμαι καπνιστής οπότε δε ξέρω αν είναι οι μάρκες είναι οι ίδιες και αν έχουν διαφορά στη γεύση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.576
Μηνύματα
901.969
Μέλη
39.314
Νεότερο μέλος
SACHRYSA12HRY

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom