• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

Καλησπέρα σε όλους!

Προετοιμάζομαι να κάνω ένα ταξιδιωτικό γύρο του Βιετνάμ από 12 έως 27 Δεκεμβρίου και έχω μερικές απορίες. Ελπίζω οι έμπειροι ταξιδιώτες εδώ να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να με βοηθήσουν στην προετοιμασία.

1. Χρειάζεται να κάνω κάποιο εμβόλιο; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συστάσεις;
  2. Ποια φάρμακα/βιταμίνες κ.λπ. είναι καλό να πάρω μαζί μου για το ταξίδι;
  3. Τι ρούχα θα χρειαστώ για αυτή την περίοδο; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 4 ημέρες στο βόρειο Βιετνάμ (Σάπα κ.λπ.).
  4. Σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια (καλοκαιρινά). Προτείνετε να πάρω και κάτι άλλο, όπως ορειβατικά παπούτσια ή θα είναι άβολα λόγω ζέστης;
  5. Γενικά, χρειάζομαι κάτι άλλο από εξοπλισμό; Για κουνούπια, π.χ., βραχιολάκια ή άλλα είδη προστασίας;
  6. Και το πιο ευχάριστο... μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω φαγητό (αν και μερικές φορές φοβάμαι λίγο): έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη με καλό φαγητό;
Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Είστε πραγματική έμπνευση για εμένα, και ταξιδεύω νοερά μέσα από τις ιστορίες που μοιράζεστε εδώ. Με το ταλέντο σας, μας κάνετε όλους να "ταξιδεύουμε" μαζί σας!

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Γεια και χαρά, ωραίο ταξιδάκι έκλεισες!

Χρειάζεται να κάνω κάποιο εμβόλιο; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συστάσεις;
Προαπαιτούμενο όχι, καλύτερα όμως να συμβουλευτείς το γιατρό σου και τις επίσημες πηγές.
Ποια φάρμακα/βιταμίνες κ.λπ. είναι καλό να πάρω μαζί μου για το ταξίδι;
Για μένα σίγουρα ότι έχει να κάνει με στομάχι κι ας μη χρειαστεί (τύπου imodium) κι από κει και πέρα τα βασικά να υπάρχουν, αναλγητικά, παυσίπονα, ίσως και καμιά απλή αντιβίωση ποτέ δε ξέρεις.
Τι ρούχα θα χρειαστώ για αυτή την περίοδο; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 4 ημέρες στο βόρειο Βιετνάμ (Σάπα κ.λπ.).
Στο βορρά και στη Σάπα ενδεχομένως να χει κρύο, το μπουφάν που έτσι κι αλλιώς θα χεις μαζί σου, αν χρειαστείς κάτι επιπλέον αγοράζεις επιτόπου λέω εγώ.
Προτείνετε να πάρω και κάτι άλλο, όπως ορειβατικά παπούτσια ή θα είναι άβολα λόγω ζέστης;
Ομοίως με την προηγούμενη ερώτηση, μη κουβαλάς από δω, τσάμπα βάρος.
Γενικά, χρειάζομαι κάτι άλλο από εξοπλισμό; Για κουνούπια, π.χ., βραχιολάκια ή άλλα είδη προστασίας;
Για τα κουνούπια καλό θα ήταν να πάρεις κάτι είτε προληπτικά, είτε για τα τσιμπήματα, να βρίσκεται.
Και το πιο ευχάριστο... μιας και μου αρέσει να δοκιμάζω φαγητό (αν και μερικές φορές φοβάμαι λίγο): έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη με καλό φαγητό;
Παντού και πάντα, λένε ότι το Βιετνάμ έχει από τις καλύτερες Ασιατικές κουζίνες. Για την υπόλοιπη Ασία δεν έχω άποψη, αλλά για τη χώρα επιβεβαιώνω, ακόμα και οι ανοικτές αγορές φαγητού ήταν εξαιρετικές, όπως κι αυτό του δρόμου. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχω γράψει αναλυτικά.

Γεια και χαρά, ωραίο ταξιδάκι έκλεισες!

Προαπαιτούμενο όχι, καλύτερα όμως να συμβουλευτείς το γιατρό σου και τις επίσημες πηγές.

Για μένα σίγουρα ότι έχει να κάνει με στομάχι κι ας μη χρειαστεί (τύπου imodium) κι από κει και πέρα τα βασικά να υπάρχουν, αναλγητικά, παυσίπονα, ίσως και καμιά απλή αντιβίωση ποτέ δε ξέρεις.

Στο βορρά και στη Σάπα ενδεχομένως να χει κρύο, το μπουφάν που έτσι κι αλλιώς θα χεις μαζί σου, αν χρειαστείς κάτι επιπλέον αγοράζεις επιτόπου λέω εγώ.

Ομοίως με την προηγούμενη ερώτηση, μη κουβαλάς από δω, τσάμπα βάρος.

Για τα κουνούπια καλό θα ήταν να πάρεις κάτι είτε προληπτικά, είτε για τα τσιμπήματα, να βρίσκεται.

Παντού και πάντα, λένε ότι το Βιετνάμ έχει από τις καλύτερες Ασιατικές κουζίνες. Για την υπόλοιπη Ασία δεν έχω άποψη, αλλά για τη χώρα επιβεβαιώνω, ακόμα και οι ανοικτές αγορές φαγητού ήταν εξαιρετικές, όπως κι αυτό του δρόμου. Ρίξε μια ματιά εδώ που τα έχω γράψει αναλυτικά.
Δηλαδη να παρω κανονικο μπουφαν; ελεγα να επαιρνα καμια ζακετα fleece μονο

poised

Member
Τις μέρες που πας είναι πιο πιθανό να έχεις θερμοκρασίες που χοντρικά θα είναι στα βουνά του βορρά 10, στα πεδινά του βορρά γύρω στους 15, στο κέντρο 20 και στο νότο 25. Σε κακοκαιρίες αφαιρείς ακόμα 5 βαθμούς, με καλό καιρό προσθέτεις 5, μπακαλίστικα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom