Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
10/7: Πρωινή άφηξη Da Nang και επίσκεψη Marble mountains, monkey mountain και ότι άλλο προλαμβαίνω
Εγώ πάλι συμφωνώ με αυτό το σενάριο. Εφόσον φτάσεις πρωί στη Da Nang, σε παίρνει να κάνεις μια στάση στα Marble mountains για μια ώρα και να είσαι νωρίς το μεσημεράκι στο Hoi An. Δεύτερη στάση δε θα έβαζα.

12/7: Ολοήμερη Ba Na Hills - Golden Bridge
Εδώ θα συμφωνήσω με @poised .Κι εγώ με τα τωρινά μου δεδομένα δε θα έδινα τόσο πολύ χρόνο σ' αυτό το υπερ-τουριστικό αξιοθέατο, ίσως μάλιστα αν πήγανα τώρα στη χώρα να μη το είχα σαν προτεραιότητα. Και προ τετραετίας βέβαια δεν αφιερώσαμε (ευτυχώς) ολόκληρη τη μέρα σ' αυτό.
Που θέλω να καταλήξω;
Μη θεωρείς ότι χρειάζεται ν' αφιερώσεις ολοήμερη εκεί. Για παράδειγμα μπορείς να πας το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο MySon και μετά στη γέφυρα που οκ, είναι ωραία φάση για λίγη ώρα. Επίσης μπορείς να βάλεις στην επιστροφή το απόγευμα και την παραλία An Bang, καταλήγοντας και πάλι στο Hoi An το βραδάκι. Έτσι γεμίζει πολύ καλύτερα η μέρα κατά τη γνώμη μου.

@psilos3 Οι μέρες στο Hanoi είναι όντως λίγες αλλά αξίζει να θυσιάσω την Σάπα για άλλη μία μέρα στο Hanoi;
Σ' αυτό δε μπορώ να σε βοηθήσω, παρά μόνο να σου προτείνω να εμπιστευτείς την κρίση σου και τις προτεραιότητες σου. Θα θυσιάσεις μια μέρα απ' τη Sapa, το Halong Bay ή από κάπου αλλού; Θα βγάλεις άλλο πρόγραμμα; Δε ξέρω, είναι δύσκολη επιλογή όταν έχεις λίγες μέρες σε μια τόσο όμορφη κι ενδιαφέρουσα χώρα.
Το Ανόι σε πολλούς μπορεί να μη λέει τίποτα, ωστόσο προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ, τη βρήκα τρομερά αυθεντική πόλη.

Irouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Αν δεν έχεις κλείσει ήδη αεροπορικά γιατί δεν τσεκάρεις πτήσεις hue-hanoi; Μπορείς μετά την golden bridge να φύγεις με λεωφορείο για hue να κάνεις εκεί μια διανυκτέρευση στις 12 του μήνα και στις 13 να σηκωθείς με το πάσο σου να γυρίσεις όλο το hue γιατί έχει αξιοθέατα και εκτός πόλης και αργά το βράδυ να πάρεις πτήση.

Bill7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Tο Ανόι εγώ το λάτρεψα, έμεινα 4 βράδια και άνετα έμενα άλλα τόσα!!
Εγώ έκατσα στην αρχη για 5 μέρες και στο τέλος άλλες 4 μέρες. Τότε Γενάρη-Φλεβάρη του 20. Δεν το χόρταινα με τίποτα !!! Λες καο ζεις σε άλλη εποχή ..

manosb7

Member
Ήρθε και η σειρά μου να θέσω τους προβληματισμούς που έχω με το ταξίδι που θα κάνουμε στο Βιετνάμ!! Κλείσαμε αεροπορικά με Qatar 7/10 για ho chi mihn με επιστροφή 22/10 από Hanoi. Τις 3 πρώτες μέρες σίγουρα θα κάτσουμε στο νότο να γυρίσουμε εκεί τα αξιοθέατα. Αυτό που με προβληματιζει πολύ είναι ο καιρός στα κεντρικά που θα θέλαμε να μείνουμε 4-5 μέρες σε Hoi an και χουε πριν ανηφορίσουμε προς βορρά. Διαβάζω για βροχές, καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες και δεν συμμαζευεται και δεν ξέρω σε τι να κάνω κράτηση από εσωτερικές πτήσεις και δωμάτια. Νομίζω τόσες μέρες που θα βρεθουμε εκεί είναι κρίμα να μην πάμε καθόλου σ αυτά τα μέρη. Έχει πάει κανείς αυτή την περίοδο; Οι βροχές κρατάνε μέρες η είναι όπως στην Ταϊλάνδη που έριχνε το πολύ καμία ώρα και μετά όλα ήταν οκ. Σημειωτέον είχα πάει πουκετ low season τέλη Αυγούστου και ο καιρός πέρα απ' την υγρασία και τα μικρής διάρκειας ντουζακια δεν μας ταλαιπώρησε ούτε μας χάλασε κάτι στο πρόγραμμα μας. Έχετε να μου προτείνεται όσοι έχετε πάει πως μπορώ να φτιάξω ένα plan b σε περίπτωση που μάθω εκείνες τις μέρες ότι έρχονται καταιγίδες και τυφώνες στο κεντρικό Βιετνάμ;

poised

Member
To plan b είναι ότι δεν φτιάχνεις πλάνο. Φροντίζεις να είσαι στην πόλη αναχώρησης τουλάχιστον 1 μέρα πριν και τα υπόλοιπα όπως έρθουν. Μπορεί να βρέχει μπορεί και όχι, κανείς δε ξέρει.

manosb7

Member
To plan b είναι ότι δεν φτιάχνεις πλάνο. Φροντίζεις να είσαι στην πόλη αναχώρησης τουλάχιστον 1 μέρα πριν και τα υπόλοιπα όπως έρθουν. Μπορεί να βρέχει μπορεί και όχι, κανείς δε ξέρει.
Άρα προτείνεις να κλείσω ξενοδοχείο μονο για hcm και τίποτε άλλο, βλέποντας και κάνοντας; Με τις εσωτερικές πτήσεις δεν θα χω πρόβλημα τελευταία στιγμη από θέμα πληρότητας και τιμών; Αυτό είναι που φοβάμαι μην έχω κλεισμένα ξενοδοχεία πτήσεις και δεν μπορώ είτε να πάω είτε να φύγω στα/από κεντρικά με αυτά που διάβασα. Το να βρέχει απλά δε με νοιάζει ιδιαίτερα. Αυτό που φοβάμαι είναι όπως είπες το να μην μπορώ να μαι στο τόπο αναχώρησης/προορισμού λόγο καιρού και να πρέπει να αλλάξω όλη την ροή του πλάνου τελευταία στιγμη.

poised

Member
Υπάρχουν δεκάδες πτήσεις από HCM και Hanoi μέσα στη μέρα, είναι αδύνατο να μην βρεις ακόμα και τελευταία στιγμή εκτός από ώρα αιχμής. Αντί για 25-30 ευρώ που μπορεί να το κλείσεις τώρα το φθηνότερο να πάει τα διπλάσια (το φθηνότερο μέσα στη μέρα, 1-2 βδομάδες πριν), δεν είναι ότι θα φτάσει 500ρικο. Εισιτήρια μπορείς να κλείσεις από τώρα αν θες και αν δεν σου βγει τα πετάς και βγάζεις άλλα τότε. Έτσι και αλλιώς οι βιετναμέζικες αεροπορικές δεν φημίζονται για την σταθερότητα του ωραρίου τους, συνήθως αλλάζουν 4-5 φορές την ώρα μέχρι να πετάξεις οπότε και εισιτήρια να έχεις δεν το δένεις κόμπο για την ώρα.

Για ξενοδοχεία εννοείται δε χρειάζεται να κλείσεις τίποτα από πριν, έχουν τόσα πολλά που είναι αδύνατο να μην βρεις ότι θες τελευταία στιγμή εκτός από μέρες γιορτών που τον Οκτώβρη που πας δεν υπάρχει κάτι, ενώ οι τιμές θα είναι ίδιες ή και καλύτερες.

manosb7

Member
Υπάρχουν δεκάδες πτήσεις από HCM και Hanoi μέσα στη μέρα, είναι αδύνατο να μην βρεις ακόμα και τελευταία στιγμή εκτός από ώρα αιχμής. Αντί για 25-30 ευρώ που μπορεί να το κλείσεις τώρα το φθηνότερο να πάει τα διπλάσια (το φθηνότερο μέσα στη μέρα, 1-2 βδομάδες πριν), δεν είναι ότι θα φτάσει 500ρικο. Εισιτήρια μπορείς να κλείσεις από τώρα αν θες και αν δεν σου βγει τα πετάς και βγάζεις άλλα τότε. Έτσι και αλλιώς οι βιετναμέζικες αεροπορικές δεν φημίζονται για την σταθερότητα του ωραρίου τους, συνήθως αλλάζουν 4-5 φορές την ώρα μέχρι να πετάξεις οπότε και εισιτήρια να έχεις δεν το δένεις κόμπο για την ώρα.

Για ξενοδοχεία εννοείται δε χρειάζεται να κλείσεις τίποτα από πριν, έχουν τόσα πολλά που είναι αδύνατο να μην βρεις ότι θες τελευταία στιγμή εκτός από μέρες γιορτών που τον Οκτώβρη που πας δεν υπάρχει κάτι, ενώ οι τιμές θα είναι ίδιες ή και καλύτερες.
Τέλεια!! Σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!! Κάπως έτσι θα κάνω όπως λες και αναλόγως πως είναι τα πράγματα εκεί το προσαρμόζω!!

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Τέλεια!! Σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!! Κάπως έτσι θα κάνω όπως λες και αναλόγως πως είναι τα πράγματα εκεί το προσαρμόζω!!
Έτσι θα κάνα κι εγω ,οι πτήσεις ειναι πολύ φτηνές ,τις κλείνεις να βρίσκονται κι αν αλλάξει κατι ξανακλείσεις εκει .
Μην ξεχνάς έχεις και την εναλλακτική του τρένου ,που μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο αλλά θα πας στον προορισμο σου και με διαφορετικη εμπειρία.
Ο καιρος είναι απρόβλεπτος ,ειδικά σε αυτά τα μέρη περισσότερο. Απλα να εχεις plan b σε κάθε περίπτωση.

poised

Member
Μέχρι να ανοίξει ο εναέριος χώρος της Ρωσίας είναι ασύμφορο για τις ευρωπαϊκές εταιρείες να κατεβαίνουν ΝΑ Ασία οπότε όσες πετάνε μέσω μέσης ανατολής και Ασίας κάνουν παιχνίδι (και τιμές) μόνες τους. Έχουμε φτάσει να πληρώνουμε σχεδόν business την οικονομική και λέμε και πάλι καλά.
Κάτι τιμές με Scoot από Αθήνα προς SGN στα 400 € το άτομο άραγε θα βρούμε ξανά? Τώρα βρίσκω μόνο κάτι χιλιάρικα.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom