Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

Evripides

New Member
Καλησπέρα,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα βοήθεια για το πρόγραμμα του ταξιδιού που πρόκειται να κάνω στο Βιετνάμ τον ερχόμενο Ιούλιο. Παραθέτω πιο κάτω ενδεικτικό πρόγραμμα που σχεδιάζω και οποιαδήποτε εισήγηση για τροποιήση είναι καλοδεχούμενη.

Άφιξη 7/7 HCM πρωι
8/7: HCM (εκδρομή Cu Chi tunels)
9/7: ΗCM (εκδρομή Mekong Delta)
10/7: Πρωινή πτήση για Da Nang (παραλαβή από αεροδρόμιο και εκδρομή marble mountains) Διανυκτέρευση Hoi An
11/7: Hoi An
12/7: Ηoi An (μονοήμερη εκδρομή Ba Na Hills - Golden Bridge)
13/7: Ηoi An (μονοήμερη εκδρομή Hue)
14/7: Πρωινή πτήση για Hanoi
15/7: Sa Pa
16/7: Sa Pa (Διανυκτέρευση Hanoi)
17/7: Hanoi (Μονοήμερη Ninh Binh, Trang An και Mua Cave)
18/7: Halong Bay
19/7: Hanoi
20/7: Πρωινή πτήση επιστροφής

Με προβληματίζουν τα εξής και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας:

Ο Ιούλιος είναι καλός καιρός για Σάπα ή να το αφήσω;
Οι μέρες που έχω βάλει για Ανόι είναι ικανοποιητικές; (2 μέρες περίπου)
Η μονοήμερη Χούε από Χόι Αν αξίζει τον κόπο ή θα είναι εξαντλητικό;
Θα ήθελα αν μπορούσα να αφιερώσω και κάποια μέρα σε ένα από τα σπήλαια στην Phong Nha - Ke αλλά θα πρέπει να θυσιάσω κάτι άλλο. Ποιά η γνώμη σας.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

poised

Member
Νομίζω ότι τόσο για Hue όσο και για ba na θα ήταν καλύτερα αν έμενες στην Da Nang αντί για hoi an. Θα κερδίσεις 1-2 ώρες στο πηγαινέλα κάθε μέρα (και αντίστοιχα χρήματα) και η Da Nang έχει το Monkey mountain που είναι εξίσου αξιόλογο να το γυρίσεις (με μεταφορικό) το απόγευμα της μέρας που θα πας ba na.

Βέβαια στο λέω σαν κάποιος που την Hoi An την βρίσκω πανέμορφη, αλλά όχι για δεύτερη μέρα. Είναι ένα πολύ μικρό μέρος που σε μία μέρα τα έχεις δει όλα και μετά είναι μάλλον επαναλαμβανόμενο ως κουραστικό λόγω του υπερτουρισμού, ειδικά το απόγευμα και βράδυ που θα είσαι εκεί. Άλλοι βέβαια δεν το χορταίνουν.

Άλλο που μπορείς να κάνεις από Da Nang ή Hoi An (είναι πιο κοντά στο δεύτερο) είναι οι ναοί My Son, μισή μέρα χοντρικά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα βοήθεια για το πρόγραμμα του ταξιδιού που πρόκειται να κάνω στο Βιετνάμ
Καλώς ήρθες.
Μου αρέσει καταρχάς το πρόγραμμα σου αλλα με ένα - δυο αλλαγές:
Οι μέρες που έχω βάλει για Ανόι είναι ικανοποιητικές; (2 μέρες περίπου)
Όχι κατά τη γνώμη μου, θέλει άλλη μία.
Μπορείς να πας Χούε, να κάνεις την εκδρομή σου και να πετάξεις από εκεί, δεν υπάρχει λόγος επιστροφής στο Χοι Αν.
Θα ήθελα αν μπορούσα να αφιερώσω και κάποια μέρα σε ένα από τα σπήλαια στην Phong Nha - Ke αλλά θα πρέπει να θυσιάσω κάτι άλλο.
Πρέπει να κόψεις τη Sapa ή το Halong bay, δε νομίζω ότι βγαίνει αλλιώς.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Συμφωνώ κι εγω οτι για αυτά που θελεις να κάνεις καλύτερα να μεινεις Ντα Νταγκ τα 2 βραδια και μετα να πας 2 καθαρές ήμερες στη Χοι Αν. Αλλιώς θα σε φανε οι δρόμοι. Δες το σαν ενα πιο χαλαρο 2ημερο του ταξιδιού σου. Εχει και παραλια στη Χοι Αν και μην παραλείψεις να κανεις βολτα με ποδήλατο μέσα στη πολη αλλα και γύρω απο αυτήν. Αξέχαστη εμπειρία Επίσης 1 μόνο ήμερα Σαιγκον ,ισα που θα προλάβεις να δεις τα βασικά αν δεν εισαι κουρασμένος απο το ταξίδι και κανεις φουλ πρόγραμμα. Μη χάσεις τι μουσείο του πολέμου και το Προεδρικά μεγάλο. μεγάλη ιστορική αξία.

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Μπορείς να πας Χούε, να κάνεις την εκδρομή σου και να πετάξεις από εκεί, δεν υπάρχει λόγος επιστροφής στο Χοι Αν.
Σωστά, πιθανόν να ειναι και πιο φθηνές οι πτήσεις από εκει, εγω εκανα την ανάποδη διαδρομή.

poised

Member
H Hoi An δεν έχει αεροδρόμιο έτσι και αλλιώς, η πτήση θα πρέπει να γίνει από Da Nang που έχει πολλές (δεκάδες) συνδέσεις με hanoi μέσα στη μέρα. Το αεροδρόμιο της Hue είναι μισή ώρα εκτός πόλης και έχει λιγότερες πτήσεις την μέρα, αν βρεις από εκεί αργά την μέρα που θα είσαι Hue όντως συμφέρει.

poised

Member
Κάτι ακόμα που ίσως αξίζει να δεις αν μπορείς να κάνεις, είναι από Da Nang σε Hue μέσω του Hai Van pass. Είναι μία πολύ εντυπωσιακή διαδρομή που μπορεί να γίνει με τρένο (καθήμενος στην δεξιά πλευρά) ή οδικώς και αν έτσι με μηχανάκι ακόμα καλύτερα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κάτι ακόμα που ίσως αξίζει να δεις αν μπορείς να κάνεις, είναι από Da Nang σε Hue μέσω του Hai Van pass. Είναι μία πολύ εντυπωσιακή διαδρομή που μπορεί να γίνει με τρένο (καθήμενος στην δεξιά πλευρά) ή οδικώς και αν έτσι με μηχανάκι ακόμα καλύτερα.
Φανταστική, την είχαμε κάνει κι εμείς, με αυτοκίνητο και οδηγό βέβαια αλλά με όλες τις απαραίτητες στάσεις, καταλήγοντας να πετάξουμε το βράδυ από Hue. Είναι μια πολύ καλή περίπτωση και για να μη χάσεις μέρα και για να δεις αξιοθέατα.

Evripides

New Member
Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Μάλλον θα ακούσω τις εισηγήσεις σας και θα προσπαθήσω να το βγάλω έτσι:
Τρεις διανυκτερέυσεις Da Nang:

10/7: Πρωινή άφηξη Da Nang και επίσκεψη Marble mountains, monkey mountain και ότι άλλο προλαμβαίνω
11/7: Αφιερωμένη μέρα εξ ολοκλήρου στο Hoi an
12/7: Ολοήμερη Ba Na Hills - Golden Bridge
13/7: Επίσκεψη Hue μέσω Hai Van pass και νυκτερινή πτήση προς Hanoi
Τώρα νομίζω ακούγεται καλύτερο

Θεωρείτε ότι θα ήταν καλύτερο η μία διανυκτέρευση να είναι στο Hoi an, ή θα είναι πολύ κουραστικό να αλλάζουμε συνέχεια ξεονδοχεία;
@psilos3 Οι μέρες στο Hanoi είναι όντως λίγες αλλά αξίζει να θυσιάσω την Σάπα για άλλη μία μέρα στο Hanoi;

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Θεωρείτε ότι θα ήταν καλύτερο η μία διανυκτέρευση να είναι στο Hoi an, ή θα είναι πολύ κουραστικό να αλλάζουμε συνέχεια ξεονδοχεία;
1 βραδύ οπωσδήποτε στο Χοι Αν,το βράδυ η πολη είναι μαγεία.
Εγω στη θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν απο αεροδρόμιο
Στο Hoi An 1 η 2 διανυκτερεύσεις και να τα παρω με τη σειρά μετα, Hoi An-Da Nang-Hue και αναχώρηση από κει για Ανοι απο κει.

poised

Member
10/7: Πρωινή άφηξη Da Nang και επίσκεψη Marble mountains, monkey mountain και ότι άλλο προλαμβαίνω
11/7: Αφιερωμένη μέρα εξ ολοκλήρου στο Hoi an
12/7: Ολοήμερη Ba Na Hills - Golden Bridge
13/7: Επίσκεψη Hue μέσω Hai Van pass και νυκτερινή πτήση προς Hanoi
Και εγώ συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να κάνεις τουλάχιστον μία διαμονή στην Hoi An και στις 10 να πας κατευθείαν hoi an. Η πόλη αξίζει περισσότερο σούρουπο και βράδυ αλλά πρέπει να την δεις και με λίγο φως μία φορά.

Στις 11 πήγαινε Da Nang για ba na, μπορείς να κλείσεις μεταφορά για εκεί κατευθείαν όσο πιο πρωί μπορείς. Δεν σου χρειάζεται όλη η μέρα στη ba na, theme park στη μέση του πουθενά είναι. Δε λέω, εξαιρετικό το περιβάλλον και πανέμορφη η ανάβαση με τα τελεφερίκ στο βουνό αλλά από κει και πέρα μην περιμένεις πολλά. Η γέφυρα "χέρι" για εμένα είναι υπερεκτιμημένη και επίσης είναι δύσκολο να την πετύχεις χωρίς ομίχλη, άντε να φας 15' για φωτογραφίες. Μετά έχει κάτι "τρενάκια" σαν έλκηθρο που μπορεί να έχουν μεγάλη ουρά αναμονής και τα υπόλοιπα είναι μέτρια παιχνίδια λουναπάρκ. Επέλεξε αν θες να επιστρέψεις στη hoi an για διανυκτέρευση στις 11 ή να μείνεις da nang. Αν μείνεις ίσως χωράει να δεις κάτι ακόμα από αυτά που σκοπεύεις ανάλογα με το τι ώρα θα γυρίσεις. Δεν υπάρχει δημόσια μεταφορά προς/από ba na οπότε θα πρέπει να το έχεις κανονίσει από πριν.

Στις 13 θα πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς για να προλάβεις hai van και μία καλή ιδέα της hue χωρίς άγχος. Πάλι για αυτό καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ιδιωτική μεταφορά αλλιώς θα σου είναι πιεσμένο χρονικά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom