Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

Marinetta

Member
Μηνύματα
350
Likes
2.362
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Και παμε σε ενα απο τα σημαντικοτερα σε ενα ταξιδι! ΦΑΓΗΤΑΚΙ !
Οποια/ος εχει να προτεινει οτι του εμεινε απο μερος για φαγητο (εστιατοριο, street food, κτλπ) απο Νοτο μεχρι Βορρα, θα ητανε πολυ χρησιμες οι πληροφοριες! :xalara:
Hanoi :
https://maps.app.goo.gl/sp6U8Zfq8Sau6oKF8?g_st=ic
Tam Coc :
https://maps.app.goo.gl/ATvueWe9rqwshcSg9?g_st=ic
Πήγα από δύο φορές στο καθένα. Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα και στα δύο , όλα υπέροχα!
 

marian90

Member
Μηνύματα
87
Likes
20
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Καλησπέρα, λεμε να παμε Βιετναμ τα Χριστούγεννα. Ποιες αεροπορικές να κοιτάξω; θελουμε να ειναι ασφαλείς και αξιόπιστες, το πρωτο μεγάλο ταξίδι εκτός Ευρώπης.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.674
Likes
14.160
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα, λεμε να παμε Βιετναμ τα Χριστούγεννα. Ποιες αεροπορικές να κοιτάξω; θελουμε να ειναι ασφαλείς και αξιόπιστες, το πρωτο μεγάλο ταξίδι εκτός Ευρώπης.
Aπό Αθήνα για πιο οικονομικά με τη Scoot. Αν έχετε μπάτζετ πάρτε την Qatar αλλά μιλάμε για αεροπορικό πάνω από 1200-1300 σε περίοδο γιορτών.
Εμείς απο Θεσσαλονίκη πετάξαμε με Turkish, ψάχνουν γνωστοί μου για την ίδια περίοδο και έχουν τρομάξει με την άνοδο των τιμών.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
802
Likes
1.184
Καλησπέρα, λεμε να παμε Βιετναμ τα Χριστούγεννα. Ποιες αεροπορικές να κοιτάξω; θελουμε να ειναι ασφαλείς και αξιόπιστες, το πρωτο μεγάλο ταξίδι εκτός Ευρώπης.
Ποιες εταιρίες θεωρείτε μη ασφαλείς? Εμείς περίοδο Πάσχα πήγαμε με Scoot. Εισιτήρια για 3 άτομα σύνολο 1730€ κλεισμένα 10 μήνες πριν. Ath-SGN και επιστροφή hanoi - ath
 

paykopete

Member
Μηνύματα
175
Likes
751
Μολις γυρισα απο Βιετναμ... Το μυαλο μου ειναι γεματο με τοσες πολλες εικονες... Την λατρεψα αυτην την χωρα. Μπορει επειδη ητανε και η πρωτη μου επισκεψη στην Ασια αλλά θα είναι αδικία να το πω αυτό!

Το ταξιδι ητανε 15 ημερες και το εκανα μαζι με την γυναικα μου! Το πραγματοποιησαμε μονοι μας χαρη στις πληροφοριες που αντλησαμε απο το φορουμ και απο το ιντερνετ. Την σημαντικοτερη βοηθεια την ελαβα απο την @evaT χαρη στις πληροφοριες της και στο ταξιδιωτικο που μου προτεινε (Sea Travel)
Οποτε να ευχαριστησω την Ευα και ολες κ ολους απο τις πληροφοριες που πηρα.
Να αναφερω οτι ειναι η πιο ασφαλης χωρα που εχω επισκεφθει (εχοντας παει σε αρκετα μερη Ευρωπη κ Λατινικη Αμερικη). Δεν νιωσαμε πουθενά φόβο η κάτι περίεργο και πήγαμε σε πόλεις επαρχίες χωριά και στενά που δεν έβλεπες ψυχή.

Θα αναφερω καποιες πολεις κ επαρχιες και tips που ισως βοηθησουνε μελλοντικους επισκεπτες στην χωρα αυτη! Το ταξιδι το ξεκινησαμε απο τον Νοτο προς τον Βορρα!

Πρωτο σημαντικο tip οποιος ξεκινησει απο Σαιγκον! Με το που προσγειωθειτε αγνοηστε τα παντα και τρεξτε για το immigration check. Οι ουρες μπορει απο ενα αεροπλανο που κουβαλαει 300 επιβατες να κρατησουν και μια ωρα! Φανταστειτε να σκάνε 2-3 αεροπλάνα εκείνη την ώρα. Το είδαμε να συμβαίνει ξεμπερδεψαμε σε 10 λεπτά και η ουρά πίσω ήτανε ασύλληπτη. Οι αποσκευες και οι sim ειναι ακριβως μετα το immigration check οποτε τρεξιμο και μετα ολα ειναι χαλαρα! Sim πηραμε με 15 δολλαρια για απεριοριστα data απο το μαγαζακι της viettel για 20 ημερες στο αεροδρομιο σε 2-3 λεπτα ειχαμε ξεμπερδεψει και ειχε παντου σημα δεδομενων ( μόνο στο halong bay δεν έπιανε καλά)

Οσον αφορα την Χο Τσι Μιν (Σαιγκον), μια ασιατική μεγαλούπολη , ειναι οντως ενα χαος στους δρομους απλα ητανε οι πρωτες μου εικονες και μου αρεσε αρκετα! Καλο ειναι να μεινετε district1 (εμεις μειναμε στο The Akoya Ben Thanh Hotel · 88 Lý Tự Trọng, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh 70000, Vietnam με 35 ευρω ανα βραδυ με πρωινο, καθαρο και ανετο) , πολυ καλη τοποθεσια!

Συναλλαγμα οποια/ος ξεκινησει απο Σαιγκον το καλυτερο στο Βιετναμ ειναι τα 2 ανταλλακτηρια απεναντι απο την ben than market (Ha Tam Jewelry · 2 Đ. Nguyễn An Ninh, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam και Money exchange · 1 Đ. Nguyễn An Ninh, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam). Κατα προτιμηση το πρωτο. Δεν θα βρειτε καλυτερο συναλλαγμα πιστευω στο Βιετναμ. Την πρωτη φορα εκανα 100 ευρω για να τους τσεκαρω και την επομενη μερα εκανα ολο το συναλλαγμα. Προφανως να μετρησετε μπροστα τους τα χρηματα καθως μοιαζουνε αρκετα ολα μαζι τους , αλλα το μετρητο στο Βιετναμ κερδιζει καρτες και τα παντα! Παντου εχουνε προμηθεια αν πληρώσεις με κάρτα (2 με 4 τις εκατό) και η ισοτιμια της revolut ειναι κατωτερη απο τα ανταλλακτηρια τα συγκεκριμενα που ανεφερα.

Στο Νοτο καναμε δυο εκδρομες : Cuchi Tunnels κ Delta Mekong και τις συστηνω ανεπιφυλακτα. Θα μπείτε σε στοές θα δείτε πως οι Βιετκόνγκ νίκησαν τον πόλεμο και αν θέλετε ρίχνετε και με καλάζνικοφ καμία σφαιρα! Στο Δελτα Μεκονγκ θα δείτε την ζωή των ντόπιων (πολύ δύσκολη) και έχει ωραία βαρκάδα .Επίσης δοκιμαστε κατι γλυκακια που κανουνε με καρυδα κ βαζουν φυστικια! Ασυλληπτα, εννοειται πηρα και για Ελλαδα!

Χο Τσι Μιν μειναμε 2 μερες και ειναι αρκετα μιας και δεν εχεις πολλα να δεις. Αξιζει να επισκεφθεις προφανως το Μουσειο Πολεμου (ειναι ζορικο αρκετα), το παρκο 30ης Απριλιου, την Notre Dame, το Ταχυδρομειο, την Οπερα, το Δημαρχειο και την πλατεια με το αγαλμα του Χο Τσι Μιν. Αποφυγετε την Ben Than Market ειναι ακρως τουριστικη, πανακριβη και ητανε η μονη αγορα που ητανε ακρως επιθετικοι οι πωλητες, το ηξερα και πηγα μια γρηγορη βολτα. Καντε μια βολτα νωρις (7-8 το βράδυ πιο αργα ειναι μεθυσμενοι τουριστες και δεν θες να εισαι εκει!) την Bui Vien ετσι για την φαση γιατι ειναι οτι πιο καφριλοτουριστοκαγκουρο δρομος παιζει!

Πολυ ωραιο ban mi φαγαμε στο Bánh Mì Mẹ Ỉn · 136/13 Đ. Lê Thánh Tôn, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh 70000, Vietnam και ωραιο pho στο Pho Viet Nam · 14 Phạm Hồng Thái, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam που το μαγειρευεις μονος σου , σου φερνουν ωμο βοδινο.
Ιδιαιτερο local cafe ειναι το Things Livingroom · chung cư, 14 Tôn Thất Đạm, Phường Nguyễn Thái Bình, Quận 1, Hồ Chí Minh, Vietnam (μπαινεις σε μια πολυκατοικια και ρωτωντας πας, περνας μεσα απο σπιτια κυριολεκτικα αλλα ο χωρος μεσα ειναι φανταστικος και ηπια απο τους ωραιοτερους καφεδες (cold brew passion fruit). Τελος, πολυ ωραιος χωρος με πρωτοτυπες ιδεες για κοκτειλ ειναι το Summer Experiment · Second Floor, 77-79 Lý Tự Trọng, Phường Bến Thành, Quận 1, Hồ Chí Minh 700000, Vietnam και ενα rooftop αλλα πιο πολυ τουριστες μαζευει παρα ντοπιους αλλα με ωραια 360 θεα στην πολη ειναι το Banana Mama Rooftop Bar & Kitchen Saigon · ABC, 102, Đ. Cống Quỳnh, Phường Phạm Ngũ Lão, Quận 1, Hồ Chí Minh 70000, Vietnam

Προχωραμε στο Κεντρικο Βιετναμ το οποιο ειναι φοβερο! Η Hue σαν πολη δεν λεει τιποτα , πολυ τουριστικη χωρις καποια ομορφια , που κάπως φτιάχνει στο ποτάμι αλλά γενικά ,δεν. Πεταξαμε απο Σαιγκον στην Χουε ωστε την αλλη μερα να κανουμε tour στην Imperial City και σε ταφους βασιλιαδων.

Μειναμε στο Hotel La Perle Hue · 24 Kiệt 42 Nguyễn Công Trứ, Phú Hội, Thành phố Huế, Thừa Thiên Huế 530000, Vietnam με 20 ευρω την βραδια με πρωινο. Αξιοπρεπεστατο. Φαγαμε στο Madam Thu Restaurant - Taste of Hue · 45 Võ Thị Sáu, Phú Hội, Thành phố Huế, Thừa Thiên Huế 530000, Vietnam φανταστικα hue rolls και ξυλακια με κοτοπουλο με σως φυστικιου!!

Οσον αφορα το tour Imperial, Forbidden City στην Χουε ειναι πολύ ενδιαφερον. Ειχα κλεισει οδηγο με prive tour guide και ειδαμε Thien Mu Pagoda, Imperial Hue, Forbidden City, Mausoleum of Emperor Khai Dinh και Mausoleum of Emperor Minh Mang. Φανταστικη αρχιτεκτονικη! Πρωτη φορα που βλεπω απο κοντα βεβαια και ενθουσιαστηκα τοσο με την Παγοδα , όσο με την αυτοκρατορική πόλη οσο και με τους 2 ταφους! Εννοειται αξιζει με χιλια να κανεις αυτο το τουρ όσο κουραστικό και να είναι.

Μετα με τον οδηγο ξεκινησαμε απο Hue μεσω Hai Van Pass για Da Nang που ητανε ωραια διαδρομη με καποια πολυ ωραια σημεια. Ενταξει δεν τρελαθηκα οσο το λενε αλλα αξιζει να το κανεις.

Da Nang λοιπον! Σαν το Miami μοιάζει με μια τεραστια παραλια με ξενοδοχεια, ουρανοξυστες αλλη φαση τελειως για Βιετνάμ! Παραδοξως αν και δεν ειμαι φαν αυτων των πολεων μου αρεσε και μειναμε 2 βραδια καθως την πρωτη μερα φτασαμε μεσημερι μετα την Χουε , την επομενη θα πηγαιναμε Bana Hills και την τριτη θα πηγαιναμε Hoi An. Οπότε στην Danang κάναμε τουρς το πρωί κ μετά μεσημέρι απόγευμα μπάνιο κ μετά μασαζ κ φαγητο. Οσον αφορα την πολη , η παραλια της μου αρεσε παρα πολυ τελικα. Κρατουσα μικρο καλαθι λογω Ελληνικων παραλιων αλλα ητανε ολη αμμουδια, καθαρη μεσα και τα νερα διαυγη. Μπορει να παιζει ρολο κ ο καιρος. Βεβαια το νερο ητανε ζεστο και δεν σε δροσιζε (που τόσο το είχες ανάγκη!)
Μειναμε στο The Glomad Danang Hotel · 41 - 43 Hà Bổng, Phước Mỹ, Sơn Trà, Đà Nẵng 550000, Vietnam με 30 ευρω την βραδια δωματιαρα με θεα θαλασσα και παρα πολυ ωραιο πρωινο!
Στην πολη αξιζει η βολτα στην παραλια , η γεφυρα με τον δρακο και το night market!
Φαγαμε στο Bé Ni 2 · 228 Võ Nguyên Giáp, Phước Mỹ, Sơn Trà, Đà Nẵng 550000, Vietnam θαλασσινα μιας και η πολη φημιζεται και ειναι κυριολεκτικα ολοζώντανα. Τα έχουνε σε μικρές πισίνες με νερό και τα ψαρεύουν με αποχή την ώρα που τα ζητάει κάποιος πελάτης. Είναι λίγο περίεργη η φάση από την άλλη για αυτούς θα είναι περίεργα που τα έχουμε ψοφια πάνω σε πάγο εμείς!

Η πολη εχει απειρα spa massage, εμεις προτιμησαμε το Babylon Spa Massage · 30 Hà Bổng, Phước Mỹ, Sơn Trà, Đà Nẵng 550000, Vietnam, καθαροτατο και εξαιρετικη υπηρεσια!

Bana Hills λοιπον! Οκ! Η φαση με το τελεφερικ ειναι οντως πολυ ωραια, θεα όσο δεν πιάνει το μάτι κτλπ. Παρ ολα αυτα οσο ανεβαιναμε σκεφτομουνα οτι εχουνε ξεκαραφλιασει ενα βουνο στην κορυφη για να χτιστει αυτο! Και συνεχίζουν να χτίζουν.
Πηγαιντε νωρις γενικα γτ πιο αργα εχει κοσμο. Η γεφυρα ειναι οντως ωραιο σημειο! Και όλοι για αυτό έρχονται κατά κύριο λογο. Instagram στα καλύτερα του! Απο εκει κ περα ομως δεν τρελαθηκα καθως για εμας τους Ευρωπαιους δεν ειναι κατι. Ειναι καθαρα για τους Ασιατες σαν disneyland. Μετριες εντυπωσεις γενικα. Έκανα τα τρενάκια μου βέβαια έτσι για την φάση. Νταξ οκ!

Γενικα η Da Nang ειναι για λιωσιμο παραλια, μασαζ και φαγητακι. Ωραιο σημειο για χαλαρωση αξιζει να αφιερωσετε ενα δυο βραδια με συνδυασμό πρωινά tours. Δεν θα το μετανιωσετε και επειδή είναι έντονο το ταξίδι με πολύ πεζοπορία χρειάζεται κ λίγο ξεκούραση!

Μετα με οδηγο πηγαμε προς Ηοι Αν με μια σταση στα Marmble Mountains που αξιζει να τα δειτε, πολυ ωραιες διαδρομες μεσα σε σπηλια, ναους και αναβασεις σε σημεια με φοβερη θεα!
Και μετα φτανουμε στην Hoi An. Τα λογια ειναι περιττα! Ακομα προσπαθω να αντιληφθω την ομορφια της. Δεν περιγραφεται η πολη. Μοναδικη αρχιτεκτονικη με ιαπωνικα στοιχεια! Πραγματικα ειναι από τις πιο ομορφες πολεις που εχω παει και ψαχνω να βρω ποια μπορει να την εκθρονισει! Δύσκολο! Απο την αλλη ο κοσμος ειδικα το απογευμα ειναι απειρος! Πολυ τουριστοιστορια με τις γονδολες και τα φαναρακια αλλα αμα το προσπερασεις ειναι μαγικα! Η πιο ομορφη πολη στο Βιετναμ! Εγκλημα αν δεν την επισκεφθει καποιος και αν δεν μεινει 2-3 βραδια! Δεν χορταινεται!

Στα περιχωρα της Χοι Αν θα κανετε φανταστικες ποδηλαταδες στο Pottery Village που φτιαχνουν ντοπιοι κεραμικα και στο Vegetable Village να δειτε καλλιεργιες ρυζιου και λαχανικων! Περνούσαμε μέσα από γειτονιές , κόκορες, βόδια , ντόπιους. Πολύ ωραίες εικόνες!
Ειδικα η ποδηλατα στην Χοι Αν που καναμε 5μιση το πρωι (5 ξημερωνει τον Αυγουστο) ητανε το highlight του ταξιδιου , πεσαμε και σε λαικη , μαγικη εμπειρια!

Τωρα οσον αφορα το φαγητο ειχαμε ενα φανταστικο asian fine dining γευμα στο Reu Dining · Trà Quế, Cẩm Hà, Hội An, Quảng Nam, Vietnam στο νησι των Λαχανικων. Εχει 3 διαφορετικα μενου ( 20 ευρω το ατομο). Ο χωρος ειναι απο τους πιο ομορφους με ωραία χρώματα ,αρχιτεκτονική, κήπο και το φαγητο ητανε πολύ προσεγμένο και νόστιμο! Θελει κρατηση (το μόνο που κάναμε στο Βιετνάμ) καθως εχει 5-6 πιατα και θελουν προετοιμασια!
Αλλα local εστιατορια ειναι το White Rose Restaurant · 533 Đ. Hai Bà Trưng, Phường Cẩm Phổ, Hội An, Quảng Nam, Vietnam για dumplings, Cơm Gà Bà Buội · 22 Đ. Phan Chu Trinh, Phường Minh An, Hội An, Quảng Nam, Vietnam για Gom Ga Xe (ειναι ρυζι με κοτοπουλο και συκωτακια κοτοπουλο) και το βουτάς και σε αλάτι με lime. , Madam Khanh - The Banh Mi Queen · 115 Đ. Trần Cao Vân, Phường Minh An, Hội An, Quảng Nam, Vietnam για ban mi στο χερι και το Quán Cao Lầu Thanh · 26 Thái Phiên, Phường Minh An, Hội An, Quảng Nam, Vietnam για Cao Lau! Ολα ειναι ενα κ ενα , συμβουλες απο ντοπιο!

Τελος η παραλια An Bang ητανε πολυ ωραια , καθαρα νερα διαυγη , ολο αμμουδια με φοινικες και ξυλινα μαγαζακια πολυ ωραια φαση!
Καναμε 15αυγουστο εκει σε 2 ξαπλωστρες ρουφωντας 2 φρεσκες καρυδες και 2 smoothie και πληρωσαμε 5 ευρω... Ο κοσμος ητανε οσο οσο! Θα αναφερθω για αυτο στο τελος!

Στη Χοι Αν μειναμε στο Cozy Savvy Boutique Hotel Hoi An · 116 Đào Duy Từ, Phường Cẩm Phổ, Hội An, Quảng Nam 560000, Vietnam με 45 ευρω την βραδια σε δωματιαρα με ιαπωνικη αρχιτεκτονικη το μπανιο κτλπ κ μπαλκονι. Απο τα ωραιοτερα ξενοδοχεια που εχουμε μεινει γενικα και ειχε 14:00 με 18:00 καθε μερα 1+1 στα massage το τιμησαμε! Φανταστικος χωρος, φανταστικο πρωινο με πολλες επιλογες, πισινα στην ταρατσα και η ρεσεψιον πολυ εξυπηρετικη!
Επιπλέον σου δίνανε και δωρεάν ποδήλατα οπότε ήθελε για να βολταρεις!

Τελευταιο tour στο Κεντρικο Βιετναμ ητανε MySon! Ρε παιδια ειναι η πρωτη μου φορα ξερω και εντυπωσιαζομαι αλλα τι πραμα ητανε αυτο! Φανταστικος αρχαιολογικος χωρος. Εμαθα οτι ομοιους εχει Ινδονησια κ Καμποτζη και μου τρεχουν τα σαλια να παω! Κριμα που αρκετα βομβαρδιστηκαν απο τους Αμερικανους! Εννοειται αν σας αρεσουν τα αρχαιολογικα οτι θα λατρεψετε αυτην την ξεναγηση!

Και παμε στον Βορρα και στο Hanoi. Αχ! Τι μουρλοκομειο ειναι αυτη η πολη! Αλλα παραλληλα την ερωτευτηκα! Το Ανοι και η Αβανα μεχρι τωρα ειναι οι πολεις που προσωπικα εμενα μου βγαλανε πολυ εντονα συναισθηματα!
Δεν υπαρχει λογια να περιγραψει κανεις το Ανοι. Οι εικονες ειναι απειρες και εντονες και δεν προλαβαινεις να τις ρουφηξεις. Ολα τα μαγαζια ειναι και σπιτια παραλληλα και μαζι με τα μηχανακια και τον χαμο κανουν ενα κοκτειλ μαγικο!
Τα must της πολης ειναι προφανως η λιμνη Hoan Kiem (καντε μια πρωινη βολτα κατα τις 5μιση που κατεβαινουν ολοι για γυμναστικη και καντε τον γυρο, πολυ δυνατη εμπειρια), West Lake, Tran Quoc Pagoda, War Museum , Temple of Literature, Hoa Lo Prison, Ho Chi Min Complex οπου θα πατε στο Μαυσωλειο (Απιστευτη εμπειρια) - one pillar pagoda - stilt house , Opera k French Quarter και εννοειται το Old Quarter. Και το food tour που κάναμε άξιζε!

Στο μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν κοιτάτε ημερομηνίες. Κάποιες μέρες είναι κλειστά, το ωράριο είναι για λίγες ώρες και κάποιους μήνες τον χρόνο κλείνει για συντηρηση. Ειμασταν τυχεροί γτ έκλεινε 10 Ιουνίου με 12 Αυγούστου και πήγαμε στις 21 Αυγούστου εμείς. Έχει έλεγχο αν πάρετε κάμερα τα αφήνετε αλλού και τα παίρνετε μετά όπως και backpack προσοχή τι φοράτε γενικά μας είπανε ότι αλλάξανε τα μέτρα και γίνανε πιο αυστηρά. Έχει ουρά αλλά προχωράει. Μέσα στο μαυσωλείο σε πιάνει δέος κυριολεκτικά...

Μειναμε στο Bespoke Trendy Hotel Hanoi · 12-14 P. Nguyễn Quang Bích, Cửa Đông, Hoàn Kiếm, Hà Nội 100000, Vietnam με 50 ευρω την βραδια και μας εκαναν upgrade σε σουιτα με μπαλκονι στον 11ο οροφο. Εκει που ελεγα το ξενοδοχειο στην Χοι Αν ητανε το καλυτερο ηρθε και αυτο τωρα και ξεφυγε κ αλλο. Φανταστικο δωματιο η σουιτα, το πρωινο ητανε εκπληκτικο ειχε pho, σουσι καλυτερα κ απο αυτα που εχω φαει εξω και χιλιες δυο επιλογες! Τελευταια μερα που πετουσαμε αργα στις 23:00 μας κανανε late checkout στις 16:00 και μας ειπανε αν θελουμε κιολας να ερθουμε εκει λιγο πριν φυγουμε για αεροδρομιο να κανουμε κ ενα ντουζ! Επιπλεον οταν καναμε check in ειχανε ενα welcome drink και ενα αποξηραμενο βερυκοκο με τζιντζερ! Και ρωτησα που μπορουμε να το βρουμε και μου ειπε η ρεσεψιονιστ! Ε οταν καναμε checkout μας ειχε δωρο αυτα τα βερυκοκα μαζι με τσαι! Η καλυτερη εξυπηρετηση που ειχαμε ποτε σε ξενοδοχειο θα πω μεχρι τωρα!

Λοιπον επιλογες στο Ανοι για φαγητο , καφε κ ποτο απειρες!
Απλα να αναφερω οτι οσο περνουσανε οι μερες στο ταξιδι απο τα εστιατορια καταληξαμε να τρωμε στα πεζοδρομια οποτε αυτα που θα αναφερω στο Ανοι ειναι ολα tips απο ντοπιους!

Phở Gia Truyền Bát Đàn · 49 P. Bát Đàn, Cửa Đông, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam το καλυτερο pho που εφαγα στο Βιετναμ με βοδινο
Bún Chả Hàng Quạt · 74 P. Hàng Quạt, Hàng Gai, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam το καλυτερο bun cha που εφαγα στο Βιετναμ και παιζει να ειναι το καλυτερο πιατο τους! Ειναι ασυλληπτα νοστιμο το bun cha να το δοκιμασετε ειναι σουπα που γλυκιζει με νουντλς , χοιρινο κ κεφτεδακια μαζι με φρεσκα μυρωδικα! Το μαγαζι ειναι μια αυλη και ενα σπιτι οποτε μην μασησετε και σας φανει περιεργο! Ορμηστε και θα με θυμηθειτε!
Banh Mi Paté · 11 P. Hàng Cá, Hàng Bồ, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam ban mi με pate! Τοπ!
Bún riêu Phố Cổ · 17 Hàng Cót, Hàng Mã, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam για Bun Rieu σουπα κοκκινη με διαφορα καλουδια μεσα

Και τα 4 μαγαζια τρως σε πεζοδρομιο η σε σπιτι οποτε κρινετε αναλογως!

Σε cafe να πατε σιγουρα στο Cafe Giảng · 39 P. Nguyễn Hữu Huân, Lý Thái Tổ, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam για egg coffee και στο Annamoi - trà và cà phê thủ công · 21-23 P. Hàng Bún, Nguyễn Trung Trực, Ba Đình, Hà Nội 10000, Vietnam για salted coffee
Ενα πολυ ωραιο ταρατσακι για να δειτε την λιμνη απο ψηλα και να πιειτε χυμο, smoothie κτλπ ειναι το Cafe Phố Cổ · 11 P. Hàng Gai, Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội 10000, Vietnam θα μπειτε σε ενα στενο θα δωσετε πρωτα την παραγγελια και μετα θα ανεβειτε καμποσα σκαλακια αλλα θα ανταμειφθειτε με ηρεμο ταρατσακι ενω στα τριγυρω γινεται πανικος κ ειναι τουριστικα.
Τελος αν θελετε ενα μαγαζακι για ποτο, καφε με ωραιο χωρο για χαλαρωση ειναι το Tranquil Books & Coffee · 5 P. Nguyễn Quang Bích, Cửa Đông, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

Για επιδόρπιο (χωλαινει στο Βιετνάμ) να πάτε στο Sinh tố Hoa Béo · Hanoi, Hoàn Kiếm, Hanoi για φρουτάκια και sticky rice με παγωτό καρύδα. Δεν το περίμενα αλλά μου άρεσε αρκετά!

Οσον αφορα τα tours στον Βορρα καναμε το Halong Bay cruise με το Genesis Regal Luxury. Μοναδικο μερος halong bay, lahan bay κ cat ba. Η κρουαζιερα απο θεμα καθαροτητας, δωματιου με μπαλκονι φαγητο κτλπ ητανε τελεια. Απο θεμα τουριστιλας ητανε προφανως οπως το περιμενα λιγο cringy. Αν αξιζε? Οι δραστηριοτες με βαρκουλα, κανο ναι αξιζανε. Η θεα απο το μπαλκονι ητανε ονειρο! Δεν την χορταινες. Τα μεσανυχτα επιασε μια καταιγιδα και ητανε το ολο σκηνικο μαγικο! Απο εκει κ περα υπαρχουν αρκετα κρουαζιεροπλοια, υπαρχει σκουπιδι σε καποια σημεια και τα νερα δεν τα λες ωραια να βουτηξεις. Και ειναι off season o Αυγουστος... Γυρευε τι θα γινεται στο high season!

Ninh Bihn πολυ ωραια μερη να δεις με αποκορυφωμα την αρχαια πρωτευουσα Hoa Lu, βολτα με βαρκουλα στην Trang An, Tam Coc και Mua Caves (ωραια αναβαση λιγο ζορικη στην κορυφη αλλα φανταστικη θεα!)
Αξιζει να μεινεις ενα βραδυ εχει πολλα πραγματα να δεις!

Αξιζει το Βιετναμ τον Αυγουστο :
Λοιπον ενα θεμα που με προβληματισε πριν κλεισω αυτο το ταξιδι ητανε ο καιρος! Ευτυχως απο θεμα βροχων ημασταν παρα πολυ τυχεροι. Μας εβρεξε μονο 2 φορες απογευμα για κανα μισαωρο και μια μπορα 2 ωρων οσο ειμασταν στην κρουαζιερα και αυτο μεσανυχτα. Αυτο που ητανε ζορικο ειναι η ζεστη κ η υγρασια! Ειναι πολυ δυσκολη η υγρασια. Θελει ρουχα συνθετικα να στεγνωνουν ευκολα. Ο Νοτος ειδικα ειναι πολυ ζορικος κ ο Βορρας λιγοτερο. Στο Κεντρικο ειχε ζεστη αλλα οχι τοσο υγρασια και ητανε τελεια!
Οι συνθηκες για ταξιδι τον Αυγουστο ειναι ευνοικες για μπανιο απο Βορρα μεχρι Νοτο. Οι βροχες απο οτι καταλαβα ειναι αν θα ριξει για κανα μισαωρο συνηθως απογευμα χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι ο κανονας. Απο θεμα κοσμου ειναι τελεια! Βρισκαμε παντου να κατσουμε αμεσα, οι τιμες ειναι χαμηλοτερες σε συγκριση με high season, τα ιδια ξενοδοχεια που εκλεισα ειναι απο + 50 εως +100% ακριβοτερα απο αλλες περιοδους και γενικα ητανε ολα ανθρωπινα χωρις να δυσανασχετεις λογω κοσμου!
Ειχε προσφορες λογω off season σε massage, κρουαζιερες κτλπ!
Τελος ειναι η καλυτερη περιοδος τελος Αυγουστου για να δεις τα ρυζια! Ειναι κατακιτρινα!

Τι μου αρεσε στο Βιετναμ?
Ο κοσμος πανω απο ολα! Φανταστικος λαος! Χαμογελαστος και αξιοπρεπεστατος , μεσα στη φτωχεια του (ναι εχει αρκετη) βρισκει τροπους να το παλευει. Γνωρισαμε αρκετα ατομα και μου αρεσε η αντιμετωπιση τους στην καθημερινοτητα. Επισης εξυπηρετικος χωρις να γινεται δουλος!

Αρχαιολογικοι χωροι κ φυση. Πολυ ωραιες εικονες και αρχιτεκτονικη!

Το φαγητο! Πω ρε παιδια! Ειμαι κοιλιοδουλος το ξερω και το μισο μου ταξιδι ειναι το φαγητο αλλα το φαγητο τους ειναι φανταστικο!
Αυτοί οι συνδυασμοι στις σούπες τους με τα φρεσκα μυρωδικά με συγκλονισαν!
Ειναι στις γευσεις μου βεβαια καθως μετα την ελληνικη οι κουζινες που λατρευω ειναι ταυλανδεζικη, βιετναμεζικη κ περουβιανη! Λατρεψα τις σουπες τους, τα roll τους, τα ban mi, τα θαλασσινα τους! Ο καφες τους! Ναι θα το πω , ειναι η πρωτη χωρα που μετα γυριζω Ελλαδα και δεν θελω να τρεξω να παρω ενα φρεντο εσπρεσσο ! Πολυ ωραιοι συνδυασμοι καφεδων με αλμυρες κρεμες (salted coffee) με γλυκες κρεμες (coconut coffee) , cold brew με συνδυασμο φρουτων. Γενικα ωραια ροφηματα! Οι χυμοι τους και τα smoothies τους! Θα με θημηθειτε!

Τι δεν μου αρεσε στο Βιετναμ?
Λιγα πραγματα δεν μου αρεσαν σε αυτην την χωρα, ο υπερτουρισμος στο Halong Bay και την Hoi An (ειδικά που η μία μεριά αργά το βράδυ γίνεται Φαληράκι, έλεος δηλαδή και μπεκρουλιακες τουρίστες), αν δεν εισαι προσεκτικος μπορεις να φας scam στο οτιδηποτε, η προπαγανδα στο Βορειο Βιετναμ για τον Χο Τσι Μιν και τον κουμμουνισμο , αυτα νομιζω! Α και τα Bana Hills τελικα μετριες εντυπωσεις μου αφησανε.
Η μόλυνση του αέρα στις μεγαλουπόλεις! Τους βλέπεις όλους άντρες γυναίκες Αύγουστο με τρελή ζέστη ντυμένους απο πάνω μέχρι κάτω με χειμερινά , με γάντια και μάσκα για το θέμα του ήλιου προφανώς όταν είσαι σε μηχανάκι αλλά και του καυσαερίου! Μιλούσα με μια ντόπια και μας ανέφερε το πρόβλημα του καρκίνου του πνεύμονα στο Βιετνάμ έχει πάρει την ανιούσα!

Τελευταια tips :
Grab η Gojek για τις μετακινησεις, αλλα προσοχη μονο μετρητα αν βαλετε καρτα θα τους κυνηγατε στο τελος να πατησουνε τελος της μετακινησης!!!
Μεγαλη προσοχη στην Visa να ειναι σωστα ολα τα στοιχεια!
Μην φοβηθειτε με τα μηχανακια και το πως να περνατε δρομους! Δεν τρεχουν και για αυτο δεν φοβηθηκα ουτε στιγμη οτι θα γινει κατι. Θελει απλα να εχεις το νου σου!
Καντε μια βολτα με μηχανακι με κανα grab! Ωραια εμπειρια!
Δοκιμάστε όσα περισσότερα πιάτα, καφέδες, smoothies μπορείτε!
Οι μπύρες τους (νομίζω τις δοκίμασα όλες) είναι συμπαθητικές έως πολύ καλές.

Ολα τα tours στο νοτιο κ κεντρικο Βιετναμ, τις μετακινησεις απο αεροδρομια στα ξενοδοχεια τα εκλεισα με το SeaTravel , την κρουαζιερα μονος μου, την ninh bihn με το Sea Travel , την ημερησια Hanoi City Tour με μια ξεναγο απο το guru walk τα ειπαμε απευθειας κ εκανα προγραμμα και ητανε φανταστικη την συστηνω απεπιφυλακτα! Μας πηγε βολτα με μηχανακι φαγαμε μαζι lunch ολα τελεια!
Οσον αφορα το ταξιδιωτικο που συστησε η @evaT εχω να πω τα καλυτερα. Η κοπελα Anh που ηρθα σε επικοινωνια ειναι εξαιρετικη στην δουλεια της, ειχα παντα ενημερωση για οδηγους ωραρια κτλπ! Επαγγελματισμος οσο δεν παει και καλη κοπελα! Προφανως πιασαμε κουβεντες κτλπ και επειδη ειναι απο Da Nang την μερα που πετουσαμε για hanoi ηρθε μας βρηκε αεροδρομιο για να μας γνωρισει και να μας αφησει ενα δωρο! Δεν εχω λογια!

Τα ξενοδοχεία όλα τα έκλεισα να έχουνε παραθυρο να κοιτάει σε εξωτερικό χώρο ( οκ είχανε και μπαλκόνι) για να μην υπάρχει θέμα μυρωδιάς υγρασίας κτλπ!

Τέλος σημαντικό μια ασφάλεια υγείας να υπάρχει ( μικρό το ποσό ).
Νερό μόνο εμφιαλωμένο! Μην αγχώνεστε . Νερό πουλάνε κυριολεκτικά παντού! Δεν αγχώθηκα πουθενά αν θα βρω νερό! Παγάκια μόνο από μαγαζί που φιλτράρεται. Από τελείως local μαγαζί έχετε μαζί σας νερό! Τα chopsticks όταν κάθεστε σε πιο local μαγαζί περάστε τα με lime η κάνα αντισηπτικό μαντηλάκι!

Δροσερά ρούχα , ανοιχτά παπούτσια (φάση teva) και καλό αθλητικό trekking για τις εξορμήσεις η όταν βρέχει. Μακιγιάζ και ντυσίματα σουπερουαου δεν χωράνε στο Βιετνάμ ειδικά καλοκαίρι! Συμβουλή της γυναίκας μου!

Τέλος οι 15 ημέρες είναι σεβαστός αριθμός ημερών για το Βιετνάμ! Πιο κάτω γίνεται απλά κόβεις απογεύματα που χαλαρώνεις και είσαι στην τσίτα και στο τρέξιμο όλες τις ημέρες. Εμείς θέλαμε κάνα απόγευμα να σβήνουμε λίγο μηχανές για κάνα μπανάκι η μασάζ! Εάν είχα άλλη μια βδομάδα θα την γέμιζα άνετα με παραπάνω επαρχία να φύγω λίγο από τα μηχανάκια 🫣!

Οποία/ός ασχολείται με φωτογραφία θα περάσει καταπληκτικά! Πέρα από τα θέματα που είναι πάρα πολλά και συνέχεια θες να σηκώσεις φωτογραφική , οι άνθρωποι είναι ακομπλεξαριστοι με αυτό και περνάς απαρατήρητος!

Ελπιζω να βοηθησω με τις πληροφοριες οποια κ οποιον θελει να παει Βιετναμ! Τολμηστε το! Ειναι ταξιδι που μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα, εκτιμας οσα έχεις και χορταινεις εικόνες , μυρωδιές και χαμογελαστούς ανθρώπους! Οποιαδηποτε πληροφορια στειλτε και πμ
 
Last edited:

paykopete

Member
Μηνύματα
175
Likes
751
Για πες μας και για τα αεροπορικά;
Συνολικό κόστος της εκδρομής;
Αεροπορικά με turkish γύρω στα 900ευρω. Αργήσαμε να τα κλείσουμε. Κόστος ανά ατομο 1200 ευρώ. Σύνολο γύρω στα 2100 το άτομο. 15 ημέρες μέσα όλα τα τουρς με ξεναγούς , μόνο στα marmble δεν είχαμε ξενάγηση.
Μέσα είναι και για visa και οι εσωτερικές πτήσεις με vietnam airlines. Οδηγούς σε όλες τις μετακινήσεις από αεροδρόμιο για ξενοδοχείο κ ανάποδα.
Δεν σκεφτήκαμε γενικά το οικονομικό σε θέμα φαγητού έξω καφέ ποτού μασάζ κτλπ ούτε λεπτό. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.
Μέσα είναι και τα ψώνια που κάναμε που θα έλεγα ότι ήτανε αρκετά. Τα κεραμικά τους είναι φοβερά τα βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές.
Προφανώς αν περιορίσεις έξοδα , κόψεις κρουαζιέρα , μείνεις σε φθηνότερα ξενοδοχεία το νούμερο 1500 ανά άτομο είναι εφικτό!
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.674
Likes
14.160
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ολόκληρη κανονική ιστορία έγραψες βρε θηρίο! Μόνο καμιά φωτογραφία από το ταξίδι σας δεν μας έβαλες να δούμε κ μεις τα μέρη που πήγατε :)

Ευχαριστώ για τις...ευχαριστίες Πάνο, χαίρομαι που βοήθησα κυρίως επειδή ήμουν σίγουρη για το πρακτορείο. 4 πράκτορες δοκίμασα στο ταξίδι μου εγώ, η Ahn και το Sea Travel ήταν στη στρατόσφαιρα σε σχέση με τους άλλους. Επίσης χάρηκαν τόσο πολύ που τους αναφέρουμε στο μεγαλύτερο ελληνικό ταξιδιωτικό φόρουμ όπως της είπα, που είπε ότι τους Έλληνες θα τους δίνει πάντα τις καλύτερες τιμές κ λίγο παραπάνω φροντίδα :)

Επίσης συμφωνώ με τα περισσότερα που είπες, τα ίδια μέρη μας άρεσαν περισσότερο. Δυστυχώς τα αεροπορικά έχουν πάρει την ανηφόρα. Ψάχνουν διάφοροι γνωστοί, κάτω από 1200 δεν παίζει ούτε με σφαίρες. Όλοι περιμένουν προσφορές.

Άντε κ στα επόμενα με υγεία!
 

marian90

Member
Μηνύματα
87
Likes
20
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Πολλές πληροφοριες @paykopete, ευχαριστούμε πολυ!
@AERAS γενικα οι low cost δε μου φαινονται ασφαλεις για ενα τετοιο ταξιδι αλλα ίσως ειναι και η ιδεα μου.
Βασικα εμεις δεν εχουμε προβλημα να ταξιδεψουμε την ημερα των Χριστουγεννων και παντα εκεινη την ημερα ειναι πιο φθηνα τα εισιτηρια αλλα και παλι οχι τοσο φθηνά όσο θα θέλαμε.

Αλλα δε ρωτησα, από θεμα καιρού, ειναι καλή εποχή τελη Δεκεμβρίου αρχες Ιανουαρίου;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
899.033
Μέλη
39.244
Νεότερο μέλος
ifi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom