• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ - Καμπότζη

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Να 'ρθω κι εγώ, καλέ κυρίες??? Θα αναλάβω να πλημμυρίζω το ρυζοχώραφο και να βγάζω βόλτα τη Φανούλα!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Να 'ρθω κι εγώ, καλέ κυρίες??? Θα αναλάβω να πλημμυρίζω το ρυζοχώραφο και να βγάζω βόλτα τη Φανούλα!!!

έλα και σύ roza να υπακούομε μόνο στους νόμους της ζούγκλας,να μιλάμε με τα πουλιά,τους σκίουρους,και τα θροίσματα των πανήψηλων δέντρων!!!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Στην Ρενατα εδωσαν να κουβαλησει ενα τετοιο ξυλο με ολη την πραματεια και μεσα σε λιγη ωρα κοντευε να τα ξεπουληση ολα.
Ειχε βαλει προσφορα "οτι παρεις 10000 ντογκ":haha:
Δοκιμασαμε ολες τις μπυρες και μπυρα xoi και saigon και tiger κλπ.
Δοκιμασαμε και κρασακι υπεροχο Νταλατ στην υγεια του elgeo2 και του mpiftex.
Επισης ξεχασα να αναφερω οτι ειδαμε και παρασταση water puppets στο Ανοι που ηταν κατι πρωτοτυπο για μας.
Το Ανοι μας εκλεψε την καρδια,παρολο που ειναι μεγαλουπολη εχει πολυ ωραιες και γραφικες εικονες αλλης εποχης.
Μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο την Σαιγκον(Χο Τσι Μινχ)
Ψωνισαμε απο τις αγορες του στην παληα πολη και πηγαμε και σε μια σκεπαστη που ψωνιζουν οι ντοπιοι.Η νυχτερινη αγορα γινοταν ακριβως εξω απο το ξενοδοχειο μας και ηταν η πρωτη που ειδαμε οταν φτασαμε στο Ανοι.
H λιμνη Χουαν Κιεμ με τα ασημενια γαληνια νερα της ειναι ακρως ειδυλιακη και πανεμορφη,στα παγκακια γυρω-γυρω καθεται πληθος κοσμου και απολαμβανει τη γαληνη της και την ομορφια της.(πολλα ζευγαρακια,παιδακια και ηλικιωμενοι).
Στο Ανοι ειχαμε 4 διανυκτερευσεις και η μια εξ`αυτων ηταν στο μαγευτικο Halong Bay.
Μειναμε πολυ ευχαριστημενοι απο την κρουαζιερα αυτη οχι μονο απο το μαγικο τοπιο του Halong αλλα και απο το πλοιο που καναμε την κρουαζιερα,λεγοταν victory.
Οπως ξαναεγραψα ο κολπος του Halong Bay ειναι μαγευτικος...γαλαζοπρασινα νερα που ξεφυτρωνουν απο μεσα περιπου 3000 βραχοι.
Στο ολο σκηνικο προσθεστε και ενα ψαροχωρι πανω σε πασσαλους....ολα αυτα θα σας κανουν να παραμιλατε απο τη μοναδικοτητα και την ομορφια του τοπιου.
Πηγαμε και σε μια σπηλια πολυ εντυπωσιακη και τεραστια που σε μερικα σημεια φωτιζοταν απο χρωματιστα φωτα....θα μπορουσε ανετα να ειναι σκηνικο απο την ταινια ο πολεμος των αστρων.
Μπράβο παιδιά, πολύ καλά και σωστά τα λέτε! Είναι σαν να βρίσκομαι εκεί, ξανά για τρίτη φορά. Χαίρομαι που περάσατε καλά και χαίρομαι που τα πράγματα δεν άλλαξαν απ'ότι τα θυμάμαι πριν 3 χρόνια (είχα έναν φόβο για γρήγορη "τουριστικοποίηση" με τους ρυθμούς που τρέχουν εκεί...).

Το ίδιο δρομολόγιο με σας κάναμε την πρώτη φορά μαζί με τον elgeo2 (φαντάζομαι απ'αυτόν πήρατε στοιχεία και υποδείξεις) και το ταξείδι μας έχει μείνει αξέχαστο. Βέβαια, τότε δεν είμαστε μέλη για να γράψουμε, οπότε το κάνετε εσείς τώρα για όλους! :D

Go on! :clap:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ευχαριστούμε πολύ baba ειμαι σίγουρη οτι περάσατε τέλεια και σείς ...από το στύλ και το ύφος του elgeo έχω καταλάβει οτι η σύνθεση της παρέας θα ήταν άπαιχτη..
μην ξεχνάμε,η καλή παρέα και οι σωστοί συνοδοιπόροι ομορφαίνουν το ταξίδι μας!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ίδιο δρομολόγιο με σας κάναμε την πρώτη φορά μαζί με τον elgeo2 (φαντάζομαι απ'αυτόν πήρατε στοιχεία και υποδείξεις) και το ταξείδι μας έχει μείνει αξέχαστο. Βέβαια, τότε δεν είμαστε μέλη για να γράψουμε, οπότε το κάνετε εσείς τώρα για όλους! :D
Αααα! Εισαι φιλος και του ιδιου φυραματος με τον Elgeo2! Τι καλα! Ειμαι βεβαιη οτι δε σας εμεινε παγοδα για επομενη φορα να δειτε!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αααα! Εισαι φιλος και του ιδιου φυραματος με τον Elgeo2! Τι καλα! Ειμαι βεβαιη οτι δε σας εμεινε παγοδα για επομενη φορα να δειτε!
:D τι εννοείς... φυράματος, Ερση?

Ούτε μουσάκι έχω, ούτε σε ... little Buddha φέρνω! :D

Αλλά, η αλήθεια είναι ότι με τον Γιωργάκη γνωριζόμαστε χρόνια, απο το Γυμνάσια, και έχουμε μερικά πολύ καλά ταξίδια μαζί - αν και, τελευταία, κάνει... παρασπονδίες! Φταίει και το γεγονός ότι στη δική μου δουλειά σφίξαν τα πράγματα και, ουσιαστικά, άδεια μόνο ένα μήνα το καλοκαίρι. Για άλλη εποχή, πολύ δύσκολα και πρέπει να... "σκύψω" (άν με πιάνεις) για να το πετύχω. :(

Σημασία έχει, για τα ταξείδια μιλάω, να "μιλάς την ίδια γλώσσα" με την παρέα και σ'αυτό ταιριάξαμε με τον Γιώργο - φαντάζομαι και συ αυτο εννοείς - αν και, εγώ δεν είμαι τόσο υπερκινητικός... θέλω λίγο και το "χαλαράααα" το Σαλονικιώτικο πότε-πότε... :)

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
τελειο το σπιτι!!!!!
εγω υποσχομαι να φερω ενα γουρουνι!!!θα με παρετε στο φτωχικο σας????

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
:D τι εννοείς... φυράματος, Ερση?
Σημασία έχει, για τα ταξείδια μιλάω, να "μιλάς την ίδια γλώσσα" με την παρέα και σ'αυτό ταιριάξαμε με τον Γιώργο - φαντάζομαι και συ αυτο εννοείς - αν και, εγώ δεν είμαι τόσο υπερκινητικός... θέλω λίγο και το "χαλαράααα" το Σαλονικιώτικο πότε-πότε... :)
Ε ναι εννοουσα του ιδιου ταξιδιωτικου φυραματος! Που αγχωνεται που δεν ειδα την υπ'αριθμος 4.9857 παγοδα με τον ξαπλωμενο βουδα!
(Που εισαι Γιωργο; σε κουτσομπολευουμε!)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ε ναι εννοουσα του ιδιου ταξιδιωτικου φυραματος! Που αγχωνεται που δεν ειδα την υπ'αριθμος 4.9857 παγοδα με τον ξαπλωμενο βουδα!
(Που εισαι Γιωργο; σε κουτσομπολευουμε!)
Θα φταρνίζεται... σίγουρα! :haha:

Αυτός δουλεύει τέτοια ώρα και δεν έχει πρόσβαση. Κι εγώ στο γραφείο είμαι αλλά... τα αφεντικά όχι! :D Αύριο, τα κεφάλια μέσα...:(

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Vietnam--Hue old and new city.

Συνέχεια ιστορίας σε συνεργασία renata-xenos.

Μετά το Hanoi όπου μείναμε τέσσερα βράδυα,και στο Ηalong bay ακόμα ένα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Victory,καιρός να κατηφορίσομε προς νότια,για την πόλη Hue,και μετά την πανέμορφη και γοητευτική Hoi an !

Πρωινή η πτήση μας για την όμορφη πόλη Hue.
Το fokker 70 των Vietnam Airlines απογειωθηκε ένα 10λεπτο νωριτερα από την προκαθορισμενη ωρα.
Kαι μην ρωτησει κανεις αν είναι ασφαλή τα αεροπλανα της Vietnam Airlines, γιατι θα πω στον traveller να σας μαλώσει....
Όλα ηταν super κατά την πτηση.

Η Hue βρίσκεται ακριβώς στην μέση του Βιετνάμ.Το πιο χαρακτηριστικό της κομματι είναι ο Parfume River,ή αλλιώς (Hương Giang),Το ποτάμι αυτό χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα,την παλιά πόλη και το citadel,και την καινούρια πόλη,όπου συγκινωνούν μεταξύ τους με μιά τεράστια μεταλλική γέφυρα.
Φυσικά το πιο ενδιαφέρον κομματι ήταν η παληά πόλη.Η δυναστεία των Nguyễn είχε την έδρα της στην πόλη απο το 1842 έως το 1945 οπου τότε ο αυτοκράτορας Bao Dai,παραιτήθηκε για χάρη της απελευθερωτικής κυβέρνησης του Ho Chi Minh.
Δεν θα αναφέρω περισσότερα ιστορικά στοιχεία γιατί η ιστορία θα γίνει μακροσκελής και βαρετή.

Στην παληά πόλη πήγαμε με cyclo,φοβερή εμπειρία,διασχίζοντας την καινούρια πόλη και περνώντας την γέφυρα του Parfume River,που ηταν γεματος από παραδοσιακα σκαφη dragon boat που όπως μαρτυρα και η λεξη εχουν μπροστα στη πρυμνη τους τη μορφη του δρακου.
φωτό,γεφυρα
aimg14.imageshack.us_img14_9615_parfumeriver.jpg

aimg14.imageshack.us_img14_6280_perfumeriverbridge.jpg

Φτάσαμε στο citadel,περάσαμε την παληά πύλη για να βρεθούμε σε μιά αλλη εποχή,ανάμεσα σε καλοφροντισμένους κήπους με φυτά bonsai,παγόδες,διαδρόμους,ναούς,μαυσωλεία και τέλος στην υπέροχη forbidden city,που είναι όμοια με κείνη του πεκίνου αλλα σε πολύ μικρότερο μέγεθος.H ατμόσφαιρα στην παληά πόλη ήταν μοναδική,οι μυρωδιές των κήπων αισθησιακές,οι εικόνες των μνημείων μοναδικές...κυριαρχούσε η γαλήνη και η αρμονία.Ξεχνιέσαι εύκολα ανάμεσα σε τέτοια ομορφιά!
φωτο.old city of hue!
aimg19.imageshack.us_img19_1648_forbiddencity.jpg

aimg14.imageshack.us_img14_7564_oldcityhue.jpg

aimg196.imageshack.us_img196_9863_hueoldcity.jpg

aimg23.imageshack.us_img23_8421_p8270773large.jpg

aimg19.imageshack.us_img19_9666_citadelhue.jpg

Η αφόρητη ζέστη και υγρασία,ούτε κάν επέσπευσαν τον χρόνο μας εκεί..περιμέναμε να σουρουπώσει για να νιώσομε την ξεχωριστή ομορφιά πιό έντονα στους τόνους του ηλιοβασιλέματος

Στην επιστροφή,ζησαμε κατι απροσδοκητα ομορφο και παραδοσιακο όταν μαθαμε ότι σε ένα σημειο του parfume river γινεται τοπικη γιορτη και γιορταζουν έναν ναο που ηταν στις οχθες του ποταμου.
Τα καραβακια ηταν παρα πολλα, φοβερος συνωστισμος στον ποταμο.Ηταν αραγμενα κατά μηκος της οχθης του ναου και ολοι μεσα σ`αυτά φοραγαν παραδοσιακες στολες ένω αδειαζαν το περιεχομενο από τις προσφορες που κραταγαν, στο ποταμι.
Φοβερες εικονες και στιγμες παραδοσης και πιστης σε ένα μερος που ημαστε οι μοναδικοι τουριστες.

Για την καινούρια πόλη της Ηue δεν θα πώ πολλα πράγματα γιατί δεν προλάβαμε να την ζήσομε
.Σε γενικές γραμμές είναι μιά καθαρή πόλη με όμορφα πάρκα,αγάλματα,γεμάτη ζωή και νέους ανθρώπους,μιάς και είναι η καλύτερη και μεγαλύτερη πανεπιστιμιούπολη του βιετνάμ.
Εχει πολύ χαλαρους ρυθμους από το Ανοι χωρις ψηλα κτιρια είναι ησυχη και ομορφη.
φωτό new city hue
aimg23.imageshack.us_img23_5285_huepark.jpg

aimg196.imageshack.us_img196_6866_huep.jpg

Τα κτιρια εδώ όπως και παντου στο Βιετναμ εχουν πολύ στενες προσοψεις στο δρομο,αλλα εχουν μεγαλο μηκος.,είναι μακροστενα για να μην πληρωνουν μεγαλο φορο πρόσοψης..
Κατι αντίστοιχο ειχα δει και στην Ολλανδια.

Μετά από δύο νύχτες στην Ηue,κατευθυνθήκαμε οδικώς πρός την λιλιπούτεια πανέμορφη πόλη Hoi an ,αφού προηγουμένως επισκεφτήκαμε το MySon ,40 χιλστα νοτιοδυτικά της Hoi An.
Mέσα σε μιά οργιώδη βλάστηση απλωνόταν η πρωτεύουσα του θρησκευτικού κέντρου των cham.Θεωρείται ένα απο τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά αξιοθέατα της νοτιοανατολικής ασίας,και κατατάσεται στην ίδια κλάση με αυτά του Angkor στην Καμπότζη,την Bagan στην Βιρμανία την Ayutthaya στην ταυλάνδη και το borobudur στην Ινδονησία.
Τα μνημεία απο κόκκινο κεραμίδι,κτίστηκαν απο τον 7ον,έως τον 13ον αιώνα.Πραγματικά εκπληκτικά απομεινάρια αρκετά καλά διατηρημένα.
φωτο. my son

aimg23.imageshack.us_img23_5752_mysonn.jpg

aimg23.imageshack.us_img23_1669_mysonj.jpg

Μετά την επίσκεψη,έχοντας καεί στην κυριολεξία απο την ζέστη και τον καυτό ήλιο,καθ οδόν ένα ευχάριστο διάλλειμα με βουτιές στην απέραντη παραλία του Cua Dai.
φωτο beach.
aimg19.imageshack.us_img19_6864_cuadai.jpg

aimg19.imageshack.us_img19_3921_cuadaibeach.jpg

Aντε θα φτάσομε επιτέλους σήμερα στο πανέμορφο Hoi An??

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ωραιες φωτογραφιες Ρενατα αντιπροσωπευτικες!!!!
Ομως οποιος τις βλεπει μπορει να παρει μονο μια πολυ μικρη ιδεα απο την ομορφια της παληας πολης.Οποιος ταξιδεψει στη HUE θα χρειαστει τουλαχιστον 2 διανυκτερευσεις για να επισκευθει αυτα τα αξιοθεατα.

Η περιοχη με τους αρχαιους ναους στο my-son παρα πολυ ομορφη ηταν ενας ομορφος προλογος για το μεγαλειο του Angor Wat που μας περιμενε.

Επισης στο my-son παρακολουθησαμε και ενα φανταστικο χορο με apsaras!!!

Attachments

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Συμπαθητικό το Hue, με καλό φαγητό και εντυπωσιακή παλιά πόλη αλλά σαν το Hoi An δεν είναι.. άντε, πάμε παρακάτω!! :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom