oxi φιλε μου δεν αξιζει για μια εβδομαδα ....για Π Α Ν Τ Α ομως σιγουρα. Ουτε ΕΝΦΙΑ oυτε τελη ουτε δεη ,οτε ,vodaphone, nova, aek ,versace,coca cola.............μονο eat ,pray ,love!!!!!!!Για πολλούς λόγους. Πρώτον είμαι παραλιόπληκτος, οπότε θέλω τα 3/4 του ταξιδιού να τα περάσω σε παραλίες και νησιά. Δεύτερον, γιατί όταν πάω σε μια χώρα θέλω να τη βλέπω ολόκληρη (ή σχεδόν ολόκληρη). Και τρίτον, γιατί θέλω στο ταξίδι να είμαι και λίγο χαλαρά και όχι να ξυπνάω στις 5 το πρωί και να τρέχω από μέρος σε μέρος και να αλλάζω μέρος/πόλη/ξενοδοχείο κάθε 2 μέρες. Δεν είπα ότι δεν θα πάω στο Βιετνάμ κάποια στιγμή, απλά δεν θεωρώ ότι η Καμπότζη είναι μόνο η Phonm Penh, η Siem Reap και το Angkor wat. Έχει παραλιακό μέτωπο και τουλάχιστον 70 νησιά, αρκετά παρθένα γενικά, γιατί το 90% των τουριστών πάει μόνο στα 3 παραπάνω τουριστικά μέρη.
Αυτό, ας πούμε είναι το Koh Rong, απέναντι από τη Sihanoukville. Το πιο γνωστό από τα νησιά της Καμπότζης. Δεν αξίζει μια βδομάδα να μείνεις εκεί;
View attachment 157863
View attachment 157864
Ταϊλάνδη έχω πάει 5 φορές. Το μόνο κομμάτι που δεν έχω δει είναι η τριάδα νησιών που ανέφερα. Chang, Kud, Mak, κοντά στην ΚαμπότζηΚατ αρχήν 35 ημέρες είναι πάρα πολλές για να τις αφιερώσεις μόνο για την Καμπότζη.Νομίζω οτι μπορείς να την συνδυάσεις με μια άλλη χώρα Ταϊλάνδη ή Βιετνάμ (κατα σειρά πρώτα Ταιλάνδη που έχει πάραπολλά νησιά για παραλιόπληκτους.) Επίσης πιστεύω οτι 10 ημέρες για την Καμπότζη είναι αρκετές και τις υπόλοιπες 25 στην Ταιλάνδη και όλα χαλαρα-χαλαρά.Και οσυνδυασμός αυτός απο απόψεως χιλιομετρικών αποστάσεων ταιριάζει καλύτερα ακόμα και με τα λεωφορεία και πούλμαν της γραμμής.
και πώς τον βρίσκατε ? το είχατε εκ των προτέρων κλείσει μεσω των ξενοδοχείων?Σε καθε πολη ειχαμε τοπικο ξεναγο και μας πηγαινε σε ολα τα αξιοθεατα της περιοχης.
Για πολλούς λόγους. Πρώτον είμαι παραλιόπληκτος, οπότε θέλω τα 3/4 του ταξιδιού να τα περάσω σε παραλίες και νησιά. Δεύτερον, γιατί όταν πάω σε μια χώρα θέλω να τη βλέπω ολόκληρη (ή σχεδόν ολόκληρη). Και τρίτον, γιατί θέλω στο ταξίδι να είμαι και λίγο χαλαρά και όχι να ξυπνάω στις 5 το πρωί και να τρέχω από μέρος σε μέρος και να αλλάζω μέρος/πόλη/ξενοδοχείο κάθε 2 μέρες. Δεν είπα ότι δεν θα πάω στο Βιετνάμ κάποια στιγμή, απλά δεν θεωρώ ότι η Καμπότζη είναι μόνο η Phonm Penh, η Siem Reap και το Angkor wat. Έχει παραλιακό μέτωπο και τουλάχιστον 70 νησιά, αρκετά παρθένα γενικά, γιατί το 90% των τουριστών πάει μόνο στα 3 παραπάνω τουριστικά μέρη.
Αυτό, ας πούμε είναι το Koh Rong, απέναντι από τη Sihanoukville. Το πιο γνωστό από τα νησιά της Καμπότζης. Δεν αξίζει μια βδομάδα να μείνεις εκεί;
View attachment 157863
View attachment 157864