• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ - Καμπότζη

manelaki

Member
η συνεχεια να φανταστω πως ερχεται ετσι???
πανεμορφη ιστορια!!!αυτο ομως που δν μ'αρεσε ηταν αυτα τα "χαριτωμενα,τσαχπινικα ποντικακια" στα ποδια σου...!!!αλλα αφου τα εβρισκες ετσι ρενατα μου εσυ τοτε ενταξει!!...

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ερση , τετοιος πονος ειναι ..ευχαριστος.
με ξεσηκωσαν οι αφηγησεις και λεω ... να ξαναπαω.:clap::clap:
ο φεβρουαριος κοντα ειναι ................................

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω ομως φετος το Φεβρουαριο θα εχω το κεφαλι μεσα! Απο το 2011 πια!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ερση , τετοιος πονος ειναι ..ευχαριστος.
με ξεσηκωσαν οι αφηγησεις και λεω ... να ξαναπαω.:clap::clap:
ο φεβρουαριος κοντα ειναι ................................
και το... ρατζαστάν???

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Συνέχεια...
Αν με ρωταγαν ποια πολη μου αρεσε ποιο πολυ στο Βιετναμ θα ελεγα ενα ονομα....

Hoi An.!!!

By renata-xenos.

aimg14.imageshack.us_img14_6374_p8290265large.jpg

H μικρή πόλη HoiAn υπήρξε μεγαλο εμπορικό λιμάνι κατά τον 17 και 18 αιώνα.

Εμποροι απο την Κίνα την Ιαπωνία,Ινδία,Ολλανδία,ερχόταν εδώ για να εμπορευτούν .

Σήμερα είναι μιά πανέμορφη πόλη,προστατευμενη απο την Ουνεσκο,με καλλιτεχνικη ατμοσφαιρα, παραδοσιακά κτίρια απαράμιλλου αρχιτεκτονικής,ήσυχους δρόμους,παγόδες,ναούς, υπέροχη φυσική ομορφιά, και φιλοξενους ανθρωπους!!!

Τα κτίρια της πόλης είναι εκκεντρικά,πολυχρωμα ιδιόρυθμα με κινέζικες,πορτογαλλικές και γαλλικές επιρροές!

Η πόλη διασχίζεται απο ένα ποτάμι και εδω θα δείτε την Ιαπωνική γέφυρα 400 ετών,όπου χρησιμεύει και σήμερα για την μετακίνηση απο την μιά άκρη στην άλλη.

Κινέζικοι ναοί και παγόδες,σπαρμένοι σε όλη την πόλη με υπέροχους κήπους και λουλούδια δίνουν νότες θρησκευτικότητας και γαλήνης!

aimg44.imageshack.us_img44_1451_p8290289largeq.jpg

aimg44.imageshack.us_img44_1237_p8290295large.jpg

Εδώ είναι ακόμα κέντρο εμπορίου,για μεταξωτά,ξύλινα αντικείμενα και γενικότερα πολλών ειδών handicrufts..

Εαν στο ταξιδι σας στο Βιετναμ δεν εχεται ψωνισει ακομα τα σουβενιρ σας,εδω σας δινεται η καταλληλη ευκαιρια να κανετε τις αγορες σας.

Τα μαγαζακια ειναι το ενα διπλα στο αλλο κουκλιστικα και σκεπασμενα με μποκαβιλιες.

Δεν θα σας παροτρυνουν να μπειτε να ψωνισετε,γιατι ετσι κι αλλιως αυτο θα το κανετε απο μονοι σας.

Εντυπωση μας κανει που ο δρομος καποια στιγμη διακοπτεται και για να συνεχισεις πρεπει να μπεις στην παληα γιαπωνεζικη γεφυρα.Μεσα στη γεφυρα μπαινουμε να δουμε ενα παραδοσιακο μαγαζι που εκτος των αλλων μας διχνουν σε πιο υψος φτανει η σταθμη του νερου οταν ο ποταμος πλημμυριζει.

aimg34.imageshack.us_img34_113_cannon6278large.jpg

aimg27.imageshack.us_img27_644_cannon6253large.jpg

Ευτυχως το Χοι-Αν το ειδαμε με πολυ καλες καιρικες συνθηκες και ηλιοφανεια.

Oι ρυθμοί της ζωής είναι εντελώς διαφορετικοί απο τις άλλες πόλεις! κύριο μέσο μεταφοράς είναι τα cyclo και τα ποδήλατα.

Ομορφες ταράτσες φιλοξενούν εξαίσια ρεστωράν με ποικιλία λουλουδιών τριγύρω και θέα το ποτάμι.Δεν ξέρεις που να πρωτοκαθίσεις.όλα είναι πανέμορφα και συναγωνίζεται το ενα το άλλο...

Το βράδυ οι κεντρικοί δρομάκοι με τα μαγαζιά μετατρέπονται σε πεζόδρομους,μικροέμποροι στήνουν την πραμμάτεια τους,τα φώτα είναι χαμηλά και πολύχρωμα,μυρωδιές ξεχύνονται απο τα τοπικά μικρα ρεστωράν όλων των προτιμήσεων και όλα αυτά συνθέτουν μιά παραμυθένια εικόνα,που αναρωτιέσαι σε τι παράδεισο βρίσκεσαι!!

aimg14.imageshack.us_img14_1072_cannon6297largel.jpg

Η ποικιλία πίνακων ζωγραφικής με εντυπωσίασε και εδώ.σε κάθε γωνιά υπήρχαν μαγαζάκια με άπειρα θέματα,απο ζωγράφους που τα πουλούσαν σε τρομερά χαμηλές τιμές!!! δεν αντιστάθηκα και πρόσθεσα ακομα μερικούς στα ψώνια μου...

Οι βόλτες στο μήκος του ποταμού,μπορεί να γίνουν ατέλειωτες,χαζεύοντας τις βάρκες να πηγαινοέρχονται αθόρυβα και νωχελικα ενω τα πιτσιρικια να σταματουν το παιχνιδι τους και να προσπαθουν να μας ποζαρουν για να τα τραβηξουμε αλλη μια φωτογραφια.

aimg14.imageshack.us_img14_6980_cannon6289large.jpg

Στην πόλη αυτή χαλαρώσαμε μόνο μιά μερα,και το ευχαριστηθήκαμε,γιατί μπορέσαμε να ξεκουραστούμε λίγο και να αποτυπώσομε καλύτερα στο μυαλό αυτά που μέχρι τώρα είχαμε δεί

πρότεινα στον xeno να μείνομε μερικές μέρες εδώ...όμως το ταξίδι μας θα πήγαινε πίσω ..έτσι αποφασίσομε να φύγομε μετά απο δύο μέρες..

Η Χοι Αν θα σας ξεμυαλισει και αν σας περισσευει καμμια μερα παραπανω προσθεστε την εδω.

Ιδιαίτερη ελκυστικη ατμόσφαιρα..!!!

Ηighly recommended!!!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Συνέχεια...

Ιδιαίτερη ελκυστικη ατμόσφαιρα..!!!

Ηighly recommended!!!
Πολύ ωραίες φωτο Renata. Εύγε!

Μια χαζή (?) ερώτηση: Πως τις ενσωματώνεις στο κείμενο; Μια ώρα προσπαθώ τώρα να προσθέσω μερικές στο δικό μου κείμενο, είτε απ'το PC είτε απο link στο flickr, αλλά στην προεπισκόπηση δεν μου δείχνει τίποτα. Can you help? Please? :roll:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πολύ ωραίες φωτο Renata. Εύγε!

Μια χαζή (?) ερώτηση: Πως τις ενσωματώνεις στο κείμενο; Μια ώρα προσπαθώ τώρα να προσθέσω μερικές στο δικό μου κείμενο, είτε απ'το PC είτε απο link στο flickr, αλλά στην προεπισκόπηση δεν μου δείχνει τίποτα. Can you help? Please? :roll:
Never mind... το βρήκα... ακολούθησα τα... ίχνη σου.. ;)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
είπαμε!! όλα είναι σε συνεργασία με xenos!απλά μου δίνει κάτι ψιλά,για να κάνω το ανεβασμα.:D
:D Κρίμα που δεν μπορώ να συνεισφέρω... Στο Βιετνάμ είχα κλασσική Minolta SLR και είναι ολόκληρη μανούρα να σκανάρεις απο χαρτί... Στη Μαλαισία (και λόγω βάρους) η μικρούλα SONY έκανε μια χαρά τη δουλειά της! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα