Ιταλία Βενετία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.769
Likes
51.099
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλή μου δεν έχεις πάει, δεν ξέρεις, γιατί ποστάρεις? για να μας εντυπωσιάσεις?

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...Ένα μόνο μικρό παράδειγμα:

Το Νησί του Πάσχα γνωρίζω ότι είναι ένας μύθος που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να ζήσει αλλά... είναι πανάκριβο... και να πας και να μείνεις και να φας και να γυρίσεις... εξαντλείτε σε μιά μέρα το εκπληκτικό του τοπίου και μετά επαναλαμβάνετε... δεν έχω πάει αλλά πολύ καλός μου φίλος το έκανε πέρσι και κατέληξε στο value for money που λέγαμε...

κι έχει κι άλλο...
το νοίκιασμα του αυτοκινήτου 80? την μέρα, ο ύπνος σε μια απλή posada 100? το βράδυ και το φαγητό 20? με 25?
κι άλλο...ρε Γιώργο μας δουλεύεις? Πως από την Ελλάδα θα βρεις συγκεκριμένη προσφορά που πουλάνε στο ψαχτό ορισμένα γραφεία του Σαντιάγκο και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο? Η νορμάλ τιμή του εισιτηρίου από Σαντιάγκο είναι στα 650? και τραβάει την ανηφόρα...

Για να καταλαβαινόμαστε, το φαγητό σε εστιατόριο πολυτελείας έχει γύρω στα 10-12 ευρώ (κι όχι 20-25), μια ποσάδα γύρω στα 15, για σούπερ δωμάτιο θες 25(κι όχι 100) και η ενοικίαση αυτοκινήτου στη high season που πήγα εγώ γύρω στα 45 ευρώ για τζιπ (κι όχι 80), για απλό αμάξι λίγο φτηνότερα. Επίσης, χωρίς καμία προσφορά, το εισιτήριο από Σαντιάγο ξεκινάει από τα 286 (π.χ έβαλα τυχαία στο σάιτ της LAN τιμές για 12-19/5) κι όχι από τα 650, αυτή είναι τιμή για τελευταία στιγμή, όπως το πήρα εγώ και μάλιστα εν μέσω Tapati. Όσο για το ότι το τοπίο εξαντλείται σε μία μέρα, συμφωνώ... αν έχεις ελικόπτερο!

Δε γνωρίζω κανένα κανόνα που να απαγορεύεινα ποστάρουμε και να λέμε απόψεις για προορισμούς που δεν έχουμε πάει. Αλίμονο αν έγραφαν μόνο όσοι έχουν πάει κάπου. Θα γράφουν κι αυτοί που θέλουν να πάνε, κι αυτοί που δεν πήγαν επειδή το απέρριψαν ή κι αυτοί που θέλουν να μάθουν. Προφανώς διαφορετικά αξιολογείς την πληροφορία κάποιου αυτόπτη μάρτυρα κι αλλιώς κάποιου που λέει κάτι που διάβασε ή νομίζει (όπως η φίλη πάνω), ειδικά όταν υποβάλλεται υπό μορφή πρότασης ή ερώτησης κι όχι ξερολισμού. Αλλά το φόρουμ θα ήταν πολύ φτωχότερο αν έγραφαν μόνο όσοι ήξεραν. Ή όσοι νόμιζαν ότι ήξεραν...
 

vaggelakos

Member
Μηνύματα
209
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
salzburg?!
Σκέφτομαι να πάω Βενετία για ένα 3ήμερο τέλος Μαρτίου 27-29/3,
2 διανυκτερεύσεις(με τη σύζυγο).
Θα ήθελα την γνώμη σας για την εποχή που διάλεξα και πρόταση για ξενοδοχείο κάπου κεντρικά,γύρω στα 150 ευρώ η διανυκτέρευση.
Έχω διαβάσει αρκετά από τα προηγούμενα σχετικά θέματα αλλά δεν έβγαλα άκρη,άλλα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια για τις ημερομηνίες που θέλω,άλλα είναι αρκετά πιο ακριβά.
Οπότε είπα να ζητήσω την βοηθειά σας....
Φιλε μου πηγα του Αγ.πνευματος και εμεινα στο Hotel Locanda Antico Casin Venice | Official Site | Venice Hotel | Venice Hotels | Venice Inns | Venice Italy
που βρισκεται 50μετρα απο την πλατεια του Αγ. Μαρκου! Λοιπον για τις μερες σου βγαινει 275 ευρω για τις 3 διαν/σεις. Ειναι μικρα αλλα καθαρα και πολυ ωραια δωματια. Δες και το λινκ που σου εβαλα. Το ειχα ψαξει παρα πολυ γιατι ηθελα να ειμαι κεντρο. Ολοι εχουν δικιο που σου λενε να εισαι στο νησι και οχι απεναντι. Λοιπον δες το και ελπιζω να σε βοηθησα. Οτι αλλο θες, ρωτα και θα σου απαντησω.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.923
Eίναι προφανές Γιώργο μου ότι μιλάμε για διαφορετικό είδος διακοπών...

Αλλού μένεις εσύ αλλού εγώ όταν πηγαίνουμε διακοπές, αλλού τρως εσύ αλλού εγώ... εγώ και οι φιλοι μου προτιμούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω και να μένουμε στο Μανχάταν ενώ εσύ ο πονηρός δίνεις ψίχουλα και μένεις Χάρλεμ... διαφορά νοοτροπίας είναι αυτή το ξέρω αλλά μην μας κατηγορείς γιαυτό...

Όσο για τα εισιτήρια που βρίσκεις υποθέτω ότι η τιμή που αναφέρεις είναι της ίδιας αξιοπιστίας που μας είχες πει πριν λίγο καιρό για την Κούβα... τότε δεν ήταν που μας είχες τρελλάνει ότι έβρισκες εισιτήρια από Ελλάδα στα 500 τόσα εύρω για Αβάνα και μετά από λίγο άρχισες να προσθέτεις τους φόρους και να κάνεις αλχημίες για να αποδείξεις ότι τόσο κοστίζουν? Ή όπως τότε που μας είπες πως πέταξες στην Αβάνα με την ALITALIA... Γιώργο μου η Alitalia ποτέ δεν πέταγε στην Αβάνα αλλά εγώ τα μαργαριτάρια σου δεν τα κάνω θέμα... αλλά ξέχασα εγώ είμαι ο άσχετος γάιδαρος κι εσύ ο πάντα σχετικός πετεινός... δεν το ξεκαβαλάς λίγο το καλάμι Γιώργο μου....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.769
Likes
51.099
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
διαφορά νοοτροπίας είναι αυτή το ξέρω αλλά μην μας κατηγορείς γιαυτό...
Δε μιλάμε γι' αυτό, Νίκο.Προφανώςυπάρχουν διαφορετικά στιλ ταξιδιούκαι προϋπολογισμοί, ανάλογα με τα γούστα. Εγώ ανέφερα τιμές ακριβώς για τις ίδιες υπηρεσίες που ανέφερες: ποσάδα είπες, ποσάδα ανέφερα, εισιτήριο είπες, εισιτήριο έβαλα, ενοικίαση αυτοκινήτου είπες, αυτό έβαλα κι εγώ. Το πνεύμα του ποστ δεν είναι να σου πως έκανες λάθος: χαίρω πολύ, το ίδιο κάνω κι εγώ και όλοι όσοι γράφουμε δεκάδες μηνύματα σε ένα φόρουμ. Το πνεύμα είναι ότι δεν μπορείς να αποκλείεις το δικαίωμα του άλλου στην άποψη, επειδή δεν έχει ιδία εμπειρία, ειδικά όταν το έχεις κάνει κι εσύ. Άλλωστε η φύση του φόρουμ τέτοια είναι.

ότε δεν ήταν που μας είχες τρελλάνει ότι έβρισκες εισιτήρια από Ελλάδα στα 500 τόσα εύρω για Αβάνα και μετά από λίγο άρχισες να προσθέτεις τους φόρους και να κάνεις αλχημίες για να αποδείξεις ότι τόσο κοστίζουν


Λάθος τα θυμάσαι. Σου είχα δώσει το συγκεκριμένο σάιτ και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ώστε να το κλείσεις κι εσύ. Κι ήταν με 430 ευρώ με τους φόρους, όχι 500. Υπήρχε μέλος του φόρουμ που μου έστειλε κι ευχαριστήριο διότι έκλεισε με τα συγκεκριμένα χρήματα τη συγκεκριμένη εποχή. Εσύ ξεκίνησες τις αλχημείες λέγοντας πως "ποιος μπορεί να ταξιδεύει τέτοια εποχή", "για να πετύχω τέτοιες ημερομηνίες πρέπει να πετύχω το ΛΟΤΤΟ" κλπ ενώ οι ημερομηνίες και η εταιρεία ήταν πολύ συγκεκριμένες. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για την jetairfly (που και τώρα να το βάλεις, κάνει το BRU-VRA με 379 ευρώ ΜΕ τους φόρους τον Ιούνιο, αν θες να μας κάνεις καμιά επίσκεψη).

υποθέτω ότι η τιμή που αναφέρεις είναι της ίδιας αξιοπιστίας


Και για να το κάνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοκαι αξιόπιστο: μπαίνεις στο σάιτ της lan.com (στη χιλιάνικη έκδοση). Επιλέγεις ως αναχώρηση το Santiago με προορισμό το Isla de Pascua και διαλέγεις ημερομηνίες. Σε όποιο μήνα και να πας, υπάρχουν ταρίφες με 286 ευρώ, ήδη σου ανέφερα πριν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το Μάιο. Για τον Απρίλιο ας πούμε, 4-14 του μηνός, πάλι 286 βγαίνει. Ακόμη και σε δύο εβδομάδες να βάλεις αναχώρηση, κάτω από 350 βγαίνει. Όποιον μήνα κι αν δοκίμασα, οι τιμές ξεκινάνε από 286... Βαλ'το να το δεις, για να μη λες πάλι για την αξιοπιστία των τιμών. Ναι, με τους φόρους, ξεκάθαρο είναι.

Ή όπως τότε που μας είπες πως πέταξες στην Αβάνα με την ALITALIA... Γιώργο μου η Alitalia ποτέ δεν πέταγε στην Αβάνα

Κάνεις λάθος. Πετούσα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, επί μήνες, είχα γίνει πιλότος από τις πολλές ώρες πτήσεις. Πιθανόν να ήταν c/s της Alitalia με την Cubana, αλλά εγώ από την Alitalia το αγόραζα, με την κάρτα της Alitalia μάζευα τα μίλια μου και τα ξόδευα πάλι με την Mille Miglia της Αλιτάλια. Α, και το προσωπικό της Αλιτάλια ήταν... Όχι μόνο πετούσε, αλλά έτρωγε και πρόστιμα από τις ΗΠΑ για την παράβαση του εμπάργκο (βλέπε ομιλία Υπ. Εξωτερικών της Κούβας: La verdad de Cuba) μαζί με την Ιμπέρια και την Air Jamaica.

αλλά ξέχασα εγώ είμαι ο άσχετος γάιδαρος κι εσύ ο πάντα σχετικός πετεινός..
.
Αυτό νομίζεις ότι είναι το θέμα του ποστ; Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να αποπαίρνουμε τον οποιονδήποτε (και ειδικά νέο στο φόρουμ) επειδή έκανε λάθος, έγραψε μια πατάτα ή εξέφρασε άποψη για κάτι στο οποίο δεν είναι ειδήμων. Αν έγραφαν μόνο οι ειδήμονες το φόρουμ θα είχε τρία μέλη (κι εγώ δε θα ήμουν ένα από αυτά).Όσο για το ότι είσαι ο άσχετος, το ξέρεις πως δεν είναι έτσι, προσφέρεις στο φόρουμ πάρα πολλά. Δυστυχώς καμιά φορά το παρακάνεις με την επιθετικότητα, παρότι μπορείς να κάνεις όσα λάθη όσο ο καθένας μας. Αυτό ήθελα να πω.Προφανώς και κάνω κι εγώ λάθη. Και το πιθανότερο είναι να μην συνειδητοποιώ και πολλά από αυτά, παρά μόνο όταν μου τα επισημαίνουν (στα πρόχειρα θυμάμαι ένα χοντρό π.χ ότι ο Μ.Αλέξανδρος είχε βεβηλώσει την Αθήνα, εχθές κιόλας μπέρδεψα τη σειρά των ματς της Ευρωλίγκα κι ένα σωρό άλλα).

Το θέμα είναι κατά πόσο επιτρέπεις και στον άλλο να σφάλλει ειδικά όταν είναι νέο μέλος.Το τι λέμε εμείς οι "παλιοί" (αν θεωρήσουμε ότι οι δυο μας είμαστε τέτοιοι, με δεδομένο πόσο αυξήθηκαν τα μέλη από τότε) μεταξύ μας δεν παίζει και πολύ ρόλο. Εμείς γνωριζόμαστε -έστω και ιντερνετικώς- διότι πρακτικά αυτοί που γράφουν καθημερινά είναι 50-100 άτομα. Αν όμως ειρωνευόμαστε (και το' χω κάνει κι εγώ, δεν το παίζω αθώα περιστέρα) όποιον θέλει να μπει στην παρέα επειδή έκανε ένα λάθος, εμείς χάνουμε και το φόρουμ. Μπορεί να έχουμε χάσει πολλές ΕΡΣΗ, Manos και Traveller επειδή τους αποπήραμε στην πρώτη στραβή, με επιθετικό τρόπο. Κι όλο αυτό το ποστ δεν το έκανα για να σου πω πως κι εσύ κάνεις λάθος, αλλά επειδή με προβληματίζει το ότι υπάρχει κόσμος που φοβάται να γράψει. Και νιώθω συνυπεύθυνος για το ότι πολλές φορές φαινόμαστε σαν ένα κλειστό κλαμπ (σιγά το κλαμπ δηλαδή, οι περισσότεροι δεν έχουμε ιδωθεί καν προσωπικά). Μάλιστα φαινόμαστε πολύ πιο κλειστό από ό,τι θα έπρεπε να είμαστε, κάποιος μου έγραψε τις προάλλες ότι φοβάται να γράψει "μην τον αποπάρουμε εμείς οι ειδικοί που είμαστε και μια παρέα". Άμα δίνουμε αυτή την εντύπωση σε κάποιον που έστεiλε κιόλας πμ (και μου'χουν στείλει διάφοροι, δεν είναι ο μόνος που προτιμά να ρωτήσει ιδιωτικώς) φαντάσου πόσοι ένιωσαν έτσι χωρίς να στείλουν και πμ.

Και ναι, μάλλον όλο αυτό δεν έπρεπε να το γράψω δημόσια, αλλά σε πμ, όπως θα' πρεπε ανάμεσα σε δυο άτομα που έστω επιφανειακά γνωρίζονται και πιστεύω αλληλοεκτιμούνται ως προς το κομμάτι των ταξιδιωτικών εμπειριών. Γιατί το έγραψα δημόσια; Ξέρω γω, μάλλον γιατί κάποιο σκοτεινό διαβολάκι στο μυαλό μου τη βρίσκει να "τη λέει" στους άλλους, οπότε καλώς λες να κατέβω απ' το καλάμι μου. Το καμπανάκι δεν ήταν μόνο για σένα, και για μένα ήταν.

αλλά εγώ τα μαργαριτάρια σου δεν τα κάνω θέμα...
Έχεις δίκιο, με μένα ήσουν πολύ πιο εντάξει απ' όσο εγώ με σένα, το παραδέχομαι ήταν φάουλ. Όλοι γράφουμε μαργαριτάρια, άμα αρχίσω και ψάχνω τα δικά μου θα βρω μερικά χαριτωμένα... Αλλά αυτό είναι το θέμα, ότι ενώ εμείς ως "πάλιουρες" έχουμε την άνεση να πούμε και μια κοτσάνα, οι άλλοι δεν το έχουν.

Το όλο θέμα είχε την έννοια "αυτορυθμισμού" δικού μας, κατά πόσον ελέγχουμε την τάση να επικρίνουμε τους "νέους". Και γιατί να την κάνω ΕΓΩ την κριτική κι όχι κάποιος άλλος; Ίσως επειδή το καβάλησα το καλάμι μου, όπως μάλλον σωστά είπες. Ελήφθη. Και γιατί την κάνω σε ΣΕΝΑ κι όχι σε κάποιον άλλον; Επειδή και το επίπεδο έχεις να καταλάβεις τι λέω και άλλο βάρος έχει η ειρωνεία από κάποιον με πολλά ταξίδια στην πλάτη του σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ, απ' ό,τι από κάποιον άλλον. Κι επειδή σε επιθετικότητα το παρακάνεις περισσότερο από όλους νομίζω. Τι είπε ο άνθρωπος; Απλά ρώτησε αν έχει νόημα να μείνει κανείς στο Mestre, δεν ήταν και τίποτε το φοβερό. Όπως δεν ήταν φοβερά και αυτά που ειπώθηκαν σε άλλο ποστ, όπου έπεσε σβήσιμο με το τσουβάλι (και ξεκίνησαν τον όλο προβληματισμό).

Sorry για το off topic στους υπόλοιπους. Νομίζω ότι είναι χρήσιμη ως συζήτηση, ας μεταφερθεί κάπου αλλού αν έτσι νομίζει ο mod. Μάλλον θα' πρεπε να γίνει με πμ, αλλά είναι δύσκολο. Το ιδανικό θα ήταν να γίνει σε κανένα τραπέζωμα με κρασοκατάνιξη , αλλά εγώ πετάω για Κούβα σε 4 ώρες και δεν μπορώ και να εξιλεωθώ προσφέροντας να το φιλοξενήσω εγώ (είπαμε, φτηνή η jetairfly αλλά όχι τόσο ώστε να κερνάω εισιτήρια). Καλά ταξίδια σε όλους.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.923
Eπί της ουσίας θα απαντήσω αργότερα... δεν προλαβαίνω τώρα...

1. Βεβαιότατα... αλλά το θέμα είναι ποιά ποσάδα θεωρείς εσύ νορμάλ και ποιά εγώ... εδώ μπανει το υποκειμενικό... για το φαγητό ισχύουν τα ίδια... για το αυτοκίνητο προφανώς παίζει ρόλο η περίοδος... το 80 που ανέφερα αφορούσε τζιπ high season και ισχύει μέχρι κεραίας...

2. Πάμε στα εισιτήρια... δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν... ή να σου άρεσε τόσο το νησί που κυττάς το one way, αλλά υποθέτω ότι πρέπει να γυρίσεις κάπως κάποτε πίσω, ή τα δικά σου ψαχτήρια είναι καλύτερα από τα δικά μου... το επίσημο site τις Lan λέει κάτι 278$ το οne way και η καλύτερη τιμή που βρήκα σε ειδικές ημερομηνίες ποτέ δεν πέφτει κάτω από 420?... οι τιμές τότε που το έγραφα ήταν όντως 650?... πίστεψέ το ή όχι...

3.Ναι είχες δίκιο λάθος θυμάμαι... 379? πιθανόν να ήταν... με την διαφορά ότι ήταν από BRU... στην BRU υποθέτω θα πήγαινες με ότοστοπ... και επίσης έπρεπε να κοιμηθείς και σε ξενοδοχείο δύο φορές γιατί δεν υπήρχε connection... εκτός αν την άρεζες σε κανένα παγκάκι... και βέβαια ήταν για συγκεκριμένη εποχή για ελάχιστες θέσεις και πέταγες στο VRA... για βάλτα όλα κάτω τώρα και πες μας ποιός λέει σοφιστείες και ποιός όχι...

4. Δεν κάνω κανένα λάθος... πάλι σοφιστίες ψελλίζεις... η ΑΖ δεν πέταγε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στην Κούβα regular... σε απογοητεύω πιθανόν αλλά έτσι είναι... πέταγες μάλλον με Blue Panorama... το θέμα μας δεν είναι αν έπαιρνες μίλια το θέμα μας ε΄ναι αν πέταγε η ΑΖ στην Κούβα... ε ρε Γιώργο δεν πέταγε τι να κάνουμε τώρα...

Αυτά και θα έχουμε και συνέχεια...
 

leon00

Member
Μηνύματα
181
Likes
55
θα συνεχισω και γω για λιγο το offtopic μοιραζοντας μαζι σας καποιες σκεψεις μου
-εχω βαρεθει τελευταια να διαβαζω μηνυματα ανοητα,ασχετα,υβριστικα και υποτακτικα
-αν νομιζετε οτι αποψη,θεση και γνωμη εχουν οι μονο γνωστες αλλαξτε τη δομη του site ,ειναι πολυ απλο
Ας γινουν moderators οσοι εχουν ταξιδεψει τα πιο πολλα ταξιδια αρα εχουν και πιο πολλα να προσφερουν
Κλειστε τις ανοιχτες εγγραφες (να γινονται μονο με προσκληση)

Ας γινει ενα ομαδικο ban σε οσους εχουν αντιθετη αποψη και να μεινουν λιγοι και καλοι (μη σας πω οι καλυτεροι ...)

για το ερωτημα που εχει τεθει τωρα (ευτυχως εχω παει Βενετια και μπορω να απαντησω :bleh:)
εγω ειχα μεινει mestre μιας και ειχαμε παει οδικως και ναι μεν θα συμφωνησω οτι η περιοχη δε λεει τιποτα και πρεπει να περνεις βαπορετα για να πηγαινεις στα νησια αλλα αν θελεις κατι οικονομικο,εχεις μεταφορικο και θες να πας και καμια εκδρομουλα τοτε για μενα ειναι μια καλη επιλογη
Αν βεβαια πας αεροπορικως τοτε ειναι καλυτερο να μεινεις και κεντρο
 
Last edited by a moderator:

taver

Member
Μηνύματα
12.530
Likes
29.439
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
θα συνεχισω και γω για λιγο το offtopic μοιραζοντας μαζι σας καποιες σκεψεις μου
-εχω βαρεθει τελευταια να διαβαζω μηνυματα ανοητα,ασχετα,υβριστικα και υποτακτικα
-αν νομιζετε οτι αποψη,θεση και γνωμη εχουν οι μονο γνωστες αλλαξτε τη δομη του site ,ειναι πολυ απλο
Ας γινουνmoderators οσοι εχουν ταξιδεψει τα πιο πολλα ταξιδια αρα εχουν και πιο πολλα να προσφερουν
Κλειστε τις ανοιχτες εγγραφες (να γινονται μονο με προσκληση)

Ας γινει ενα ομαδικο ban σε οσους εχουν αντιθετη αποψη και να μεινουν λιγοι και καλοι (μη σας πω οι καλυτεροι ...)
Πιάνομαι από αυτό για να πως κι εγώ τη γνώμη μου...
Προφανώς και δεν θέλει κανείς το forum κλειστό club. Και στο κάτω κάτω, ότι και να θέλουμε κι εγώ και οι αποπάνω δεν έχει σημασία, άλλος αποφασίζει :). Από κει και πέρα, όμως, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως ότι γράφεται σε ένα forum είναι δημόσια πληροφορία που αναρτάται στο internet. Όταν γίνεται ένας διάλογος σε ένα θέμα, δεν γίνεται μόνο μια κουβεντούλα μεταξύ μας, έχουμε και ακροατήριο, από άγνωστους σε μας ανώνυμους χρήστες του internet.

Αντιπαραθέσεις απόψεων ασφαλώς και έχουν νόημα, ασφαλώς και προάγουν το διάλογο, και σύμφωνα με τη δική μου οπτική προσφέρουν. Αρκεί να γίνονται φυσικά εποικοδομητικά, με επιχειρήματα, και στη βάση της κριτικής των λεγομένων και όχι του λέγοντος. Και ο πιο αταξίδευτος που δεν έχει πάει ποτέ στη Βενετία έχει δικαίωμα στην άποψη, αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Αλλά η κριτική οφείλει να γίνεται στη λογική "αυτό που λες είναι λάθος" κι όχι ως "εσύ που μιλάς είσαι άσχετος".

Τα πράγματα αλλάζουν, όταν δεν αντιπαραθέτουμε απόψεις, αλλά γεγονότα/δεδομένα. Αν π.χ. κάποιος αναφέρει λάθος τις ώρες μιας πτήσης, την τιμή του εισητηρίου σε ένα μουσείο ή τη διέυθυνση ενός εστιατορίου. Η, αν κάνει μια ανάλυση και δίνει λάθος π.χ. το ΑΕΠ της Σοηδίας, τη χρονολογία μιας μάχης ή τα τετραγωνικά χιλιόμετρα της Σιβηρίας. Εδώ, δε μιλάμε για απόψεις, δεν είναι όλες σωστες και σεβαστές, υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση. Και για το καλό όλων, όπως γίνεται και στην επιστήμη, είναι καθήκον μας να επισημαίνουμε τα όποια λάθη εντοπίζουμε. Δεν είναι κακό, δεν προσβάλλουμε τον άλλο, και αν το παίρνει προσωπικά κάτι δεν έχει καταλάβει καλά.

για το ερωτημα που εχει τεθει τωρα (ευτυχως εχω παει Βενετια και μπορω να απαντησω :bleh:)
εγω ειχα μεινει mestre μιας και ειχαμε παει οδικως και ναι μεν θα συμφωνησω οτι η περιοχη δε λεει τιποτα και πρεπει να περνεις βαπορετα για να πηγαινεις στα νησια αλλα αν θελεις κατι οικονομικο,εχεις μεταφορικο και θες να πας και καμια εκδρομουλα τοτε για μενα ειναι μια καλη επιλογη
Αν βεβαια πας αεροπορικως τοτε ειναι καλυτερο να μεινεις και κεντρο
Έχω πάει κι εγώ με αυτοκίνητο στη Βενετία κι έχω μείνει στο Mestre γι αυτό το λόγο. Το θεωρώ ίσως την πιό λάθος ταξιδιωτική επιλογή που έχω κάνει ποτέ.
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Tώρα εγώ χρειάζεται να σχολιάσω κάτι εδώ...

Καλή μου δεν έχεις πάει, δεν ξέρεις, γιατί ποστάρεις? για να μας εντυπωσιάσεις?
Καλέ μου traveller που σου χρωστώ χιλιάδες ευχαριστώ γιατι σου χρωστώ κατα πολύ την εκπληκτική εμπειρεία μου στην πανέμορφη Τοσκάνη το περασμένο Πάσχα γιατί με κάνεις να αισθάνομαι τόσο άβολα ;;;αν διάβαζες ολη την απάντησή μου θα έβλεπες πως δεν προτείνω τίποτα σε κανέναν απλά αναρωτιόμουν για τον εαυτό μου και πολυ σεμνά ανέφερα πως οταν πάω τελικά ισως καταλάβω πως εχετε δίκιο!Που είδες οτι προσπαθώ να εντυπωσιάσω ;Απλά νόμισα οτι μπορούσα να συζητησω μαζί σας την κατάσταση μου οτι δηλαδή δυστυχώς ή ευτυχώς ταξιδεύω με τα παιδιά μου και το αυτοκινητο μου και μέσα απο αυτο τελικά να πάρω κάποιες αποφάσεις για το ταξίδι που σχεδιάζω ..Συγνώμη για το χώρο και τον χρόνο που σπατάλησα απο δω και πέρα θα μαι πιο προσεκτική ..Συγνώμη :(:(:(
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.923
Γύρισα... το φαγητό ήταν έξοχο και η παρέα υπέροχη...

Πάμε στην ουσια του προβληματισμού του Γιώργου...

Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσω κάτι... ούτε χωρίζω τα μέλη του φόρουμ σε νέαυς και πάλιουρες ούτε υπάρχει κάποια κλίκα ατόμων που βάση αυτής διαλέγω σε ποιόν θα απαντήσω και σε ποιόν όχι... γνωρίζω καλά ότι αρκετές φορές και υπερβολικός είμαι και άδικος ίσως, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι αφενός δεν έχω εμπάθεια με κανένα και αφετέρου γράφω αυτά που πραγματικά πιστεύω... απόδειξη αυτών είναι ότι με δύο από τους καλύτερους φίλους μου στο φόρουμ και έχω σκοτωθεί και έχω αλλάξει βαριές κουβέντες...( τα ακους ακατανόμαστε? κι εσύ babaduma?)

Πάγια θέση μου είναι ότι την εκτίμηση στη ζωή και σε μικρότερη κλίμακα στο φόρουμ την κερδίζεις... τι πάει να πει είναι καινούργιος στο φόρουμ και φοβάται να γράψει για να μην τον κράξουν... με την ίδια λογική κάποιος ποτέ δεν θα πάει να σπουδάσει, να δουλέψει, να αγωνιστεί για την ζωή... η γνώμη μου είναι πως όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας τα λόγια μας τα έργα μας... κι εγώ κάποτε ήμουν πρωτάκι στο σχολείο κι εγώ κάποτε πήγα πρώτη φορά στη δουλειά κι εγώ ήμουν κάποτε νέος στο φόρουμ... σε όλες τις φάσεις τις ζωής μας κάποτε υπάρχει η πρώτη φορά... πάντα όμως αγωνζόμουν να αντιμετωπίσω τις σίγουρες δυσκολίες της πρώτης φοράς και πάντα είχα το θάρρος της γνώμης μου... έχω κάνει άπειρα λάθη στη ζωή μου και στη δουλειά μου και έχω γράψει ένα σωρό αηδίες στο φόρουμ... ποτέ όμως δεν σκέφτηκα ότι δεν θα πάω στη δουλειά μου ή δεν θα ξαναγράψω γιατί κάποιος θα με κρίνει και ίσως θα με αδικησει... δεν το δέχομαι λοιπόν με τίποτε αυτό που είπε ο Γιώργος ότι ένα άγριο πέσιμο σε έναν "νέο" ή μια άδικη κριτική θα τον κάνει να σταματήσει να γράφει στο φόρουμ... παραδείγματα πολλά και πρόσφατα... με την αγαπημένη μου ANEL έχω βριστεί άγρια πάρα πολλές φορές αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα της πέρασε από το μυαλό και ασφαλώς δεν θα το ήθελα κι εγώ να σταματήσει να γράφει εξαιτίας μιας αντιδικίας ή ενός πεσίματος... ο Zephyrous έφαγε ένα χοντρό από μένα κράξιμο και το χειρίστηκε νηφάλια και ωραία... δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί κάποιος που έχει μια γνώμη θα διστάζει να την εκφράσει γιατί φοβάται τον κάθε traveller... σιγά τα αυγά... αυτός ας ήταν ο φόβος μας στην ζωή... από την άλλη μεριά ασφαλώς όμως οταν κάποιος εκφράζει δημόσια την γνώμη του θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί την όποια κριτική καλοπροαίρετη ή και κακοπροαίρετη... αυτό και λογικό και φυσιολογικό είναι.... επίσης λογικό είναι όλοι μας να έχουμε απορίες και να ζητάμε βοήθεια, αυτός άλλωστε είναι και ένας βασικός λόγος ύπαρξης του φόρουμ... αυτό απέχει όμως από το να βλέπω κάθε λίγο και λιγάκι τις ίδιες απορίες του στυλ, πες τε μου ένα καλό και φτηνό ξενοδοχείο στην Πράγα, απορίες που έχουν χιλιοαπαντηθεί... αν κάποιος βαριέται να διαβάσει την εγκυκλοπαίδεια ή να πατήσει το κουμπί για την αναζήτηση δεν του φταίω εγώ που θα τον ειρωνευτώ ή θα του την πέσω...

Αυτά, καλή νύχτα και κουράγιο στους βαζέλες... δυστυχώς αυτό το Σ/Κ τα πάντα τους πήγαν πολύ χάλια... και είναι ακόμα η αρχή...
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Λοιπόν φίλοι μου σε ένα από τα πολλά που άκουσα τον traveller ήταν και πέρσι τέλος Αυγούστου που πήγα στη Βενετία.Έγραφε ότι ΄΄μη χαλάτε τα ταξίδια σας....΄΄.Μένεις μόνο Βενετία δεν πας πουθενα εκδρομές και συμπεριφέρεσαι λίγο καλύτερα από ότι κρατάει η τσέπη σου. Η Βενετία είναι μόνο μία. Εγώ έμενα στο hotel Satugnia & International 4*. Κεντρικότατο και πολύ καλό. Έλεγξε τιμές γιατί στην Βενετία οι τιμές στα ξενοδοχεία παρα είναι χρηματιστήριο.

 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.769
Likes
51.099
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
1. το θέμα είναι ποιά ποσάδα θεωρείς εσύ νορμάλ και ποιά εγώ
Δεν είδα καμία που να κάνει 100 ευρώ. Η ακριβότερη που είδα έκανε 35.Και ήταν και σούπερ (για τα δικά μου προλεταριανά δεδομένα, η ύπαρξη πισίνας την κάνει σούπερ).

2. για το αυτοκίνητο προφανώς παίζει ρόλο η περίοδος... το 80 που ανέφερα αφορούσε τζιπ high season και ισχύει μέχρι κεραίας...

Πιο high season από το Tapati και μάλιστα τελευταία στιγμή που πήγα, δεν υπάρχει όλη τη χρονιά. 6 γραφεία ενοικίασης έχει όλα κι όλα, μόνο δύο είχαν διαθεσιμότητα κι ακόμη κι έτσι τέτοια τιμή δεν έπαιζε. Μπορεί να αυξήθηκε η προσφορά αυτοκινήτων και να έπεσαν οι τιμές, τι να πω.

3. κυττάς το one way
Μωρά είμαστε; Άνοιξέ το το τιμημένο το σάι της LAN. Δε βρίσκω ούτε ε΄να μήνα από αυτούς που κοιτάω (Μάιο, ΙΟΥ-ΙΟΥΛ-ΑΥΓ-ΣΕΠ) που να μην έχει ως χαμηλότερη τιμή τα 286 RETURN με φόρους. Μη μας βγάζεις και στραβούς.Βάλε "ευέλικτες ημερομηνίες" και σου τα βγάζει με μια εβδομάδα μπρος και πίσω και διαλέγεις την τιμή που θες. Τώρα αν εσύ από τις 365 μέρες του χρόνου επιλέγεις μία συγκεκριμένη που είναι η ακριβότερη και δεν έχεις ούτε καν την ευελιξία να πας μια μέρα αργότερα ή νωρίτερα, ε, πλήρωσέ τα. Ο μαζοχισμός είναι νόμιμος.

379? πιθανόν να ήταν... με την διαφορά ότι ήταν από BRU...

Όχι βέβαια! Είχα βάλει μέσα και το κόστος ATH-BRU-ATH με την αγαπημένη lo-co που όλοι θρηνούμε πλέον. Αν θες να μείνεις σε ξενοδοχείοο μένεις, το να προσπαθείς να κάνεις το ταξίδι ακριβό για να αποφύγεις μερικές ώρες στο αεροδρόμιο είναι δικαίωμά σου, αλλά υποχρεωτικό δεν είναι. Α, και το Varadero-Havana κάνει όλα κι όλα 10 πέσος (8 ευρώ) δηλαδή φτηνότερα απ' ότι το ταξί από το αεροδρόμιο της Αβάνας μέχρι το σπίτι ή ξενοδοχείο της αρεσκείας σου.

ο θέμα μας δεν είναι αν έπαιρνες μίλια το θέμα μας ε΄ναι αν πέταγε η ΑΖ στην Κούβα... ε ρε Γιώργο δεν πέταγε τι να κάνουμε τώρα...
Ανοιχτοχέρηδες τους βλέπω τους ΙΤαλούς... Δηλαδή πουλάνε εισιτήρια, μοιράζουν μίλια, πληρώνουν και το πρόστιμο στους Αμερικάνους για να ΜΗΝ πετάνε στην Αβάνα;

Όλα τα παραπάνω είναι βέβαια εκ του περισσού (ή του ΠΕρισσού;; ), το βασικό μας θέμα όπως λες κι εσύ είναι το θέμα της αντιμετώπισης των πόστερ με ειρωνεία ή χλευασμό.

πάντα όμως αγωνζόμουν να αντιμετωπίσω τις σίγουρες δυσκολίες της πρώτης φοράς και πάντα είχα το θάρρος της γνώμης μου
Ωραία, μπράβο σου και γεια σαν του μάγκα. Αυτούς λοιπόν που δεν έχουν το ίδιο θάρρος τι να τους κάνουμε; Να τους χλευάζουμε; Να τους πετάξουμε από το φόρουμ; Να τους ξεφτιλίζουμε; Η ευγένεια δεν είναι υποχρεωτική. Αλλά τουλάχιστον είναι εφικτή, επιθυμητή και...δωρεάν στο κάτω-κάτω. Συμφωνώ απόλυτα με τον taver στο "Αλλά η κριτική οφείλει να γίνεται στη λογική "αυτό που λες είναι λάθος" κι όχι ως "εσύ που μιλάς είσαι άσχετος". Δηλαδή πόσα άτομα πρέπει να προσβάλουμε για να αποδείξουμε ότι όντως έχουμε δίκιο (και καμιά φορά πάλι ούτε αυτό) ;

Ούτε το βρίσκω πολύ γενναίο να προσβάλλει κανείς άλλους (και τις οικογένειές τους, Νίκο...) κρυβόμενος πίσω από ένα nick. Διότι στην πραγματική ζωή αν αυτός που του έθιξες τη σύζυγο και τα παιδιά ήταν κανένας νταγλαράς δε νομίζω να του τα έλεγες φόρα παρτίδα...

από την άλλη μεριά ασφαλώς όμως οταν κάποιος εκφράζει δημόσια την γνώμη του θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί την όποια κριτική καλοπροαίρετη ή και κακοπροαίρετη...

Την κακοπροαίρετη γιατί πρέπει να τη δεχτεί; Από πότε η κακία και η προσβολή είναι αποδεκτές; Και μη μου το ρίξεις στο "έτσι είναι η ζωή, η ανθρώπινη φύση, η άτιμη κενωνία κλπ", εδώ είμαστε μια παρέα και θέτουμε τους δικούς μας κανόνες και υποτίθεται ότι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο πολιτισμένοι από το νόμο της ζούγκλας. Ακόμη και στις μέρες που έχουμε τις μαύρες μας (π.χ όταν χάνουμε κύπελλα στο μπάσκετ, για το ποδόσφαιρο καρφάκι δε μου καίγεται).

Αυτά τα ολίγα χωρίς διάθεση αντιδικίας, απλούς προβληματισμούς εκφράζω, δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Συνεχίζω να εκμεταλλεύομαι το δωρεάν ίντερνετ του SJO για τη μια ώρα stopover που μου μένει ως καλός ιντερνετο-τσαμπατζής...
 

ioannisp

Member
Μηνύματα
242
Likes
46
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Πάντως εγώ ψηφίζω Stucky Hilton. Θα το δεις όταν φτάσεις και θα καταλάβεις το λάθος που έκανες αν κλείσεις αλλού.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.356
Μηνύματα
889.783
Μέλη
39.032
Νεότερο μέλος
tzouliadakim

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom