frenchman
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Venice
- Ταξίδι-Όνειρο
- Antarctica
Κοίτα εμένα επειδή μου αρέσει να μη μένω εκεί που μαζεύεται το τσούρμο και να είμαι κ σχετικά κοντά στην αφετηρία των λεωφορείων για αεροδρόμιο (δηλ. Piazzale Roma) μένω πάντα εδώ http://www.cadellacorte.com/ που είναι στα σύνορα Santa Croce με Dorsoduro. Σταθερή αξία, πολύ ωραίος ξενώνας κ δε θα πάψω να τον διαφημίζω, αλλά αν το ταβάνι για σένα είναι τα 80ε δε νομίζω να σου κάνει... Είδα ότι τότε που θες να πας το έχει 100ε το απλό δίκλινο (με δωρεάν ακύρωση και πρωϊνό όμως). Αν τους στείλεις μέιλ κ τους πεις ότι θα προπληρώσεις ίσως κάνουν έκπτωση. Αν θες βέβαια.
Ιδανικά είναι η Santa Croce θα έλεγα ως περιοχή. Και από τις πιο ωραίες κατά τη γνώμη μου περιοχές της Βενετίας. Το Dorsoduro απλώνεται πολύ, γι΄αυτό δε στο προτείνω, αν βρεις εκεί κανένα κοίτα νάναι σχετικά κοντά με τα πόδια από Piazzale Roma (αν σε ενδιαφέρει βέβαια αυτό). Ίσως και το San Polo. Κ το Cannaregio είναι κοντά στο σταθμό και στα λεωφορεία, αλλά αν μείνεις εκεί ψάξε ΜΑΚΡΙΑ από το σταθμό και ΜΑΚΡΙΑ από τη Strada Nova με το τουριστομάνι. Κατά προτίμηση σε κανά στενάκι κοντά στις αποβάθρες των φεριμποτ για τα νησιά. Ήταν πολύ ωραία εκεί.
Κ κάτι τελευταίο: Μη περιορίζεσαι στο booking com. Ψάξε πχ και στο hotels.com βάλε φίλτρα κ ίσως βρεις αυτό που θες. Και διάβαζε πάντα τα ψιλά γράμματα ΠΑΝΤΟΥ γιατί μπορεί να βλέπεις χαμηλές τιμές αλλά να χρεώνουν "καπέλα" εξτρα
Αχ ζηλεύω θέλω κι εγώ!!
Y.Γ. Και μια γενική παρατήρηση: Μπορεί στο χάρτη μια περιοχή να φαίνεται πολύ κοντά στην αφετηρία των λεωφορείων ή τρένων (αν έρθεις μ΄αυτά) αλλά έχετε υπόψη αν είστε πρώτη φορά στη Βενετία, η οποία είναι λαβύρινθος, κ με πολλά γεφύρια, κ αν είστε φορτωμένοι έστω κ με χειραποσκευές, αναγκαστικά θα κάνετε πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που βλέπετε στο google maps. Θα χαθείτε στάνταρ χαχα εδώ εγώ που έχω πάει 2-3 φορές κι ακόμα χάνομαι Για να καταλάβεις, τη πρώτη φορά που πήγα στο παραπάνω ξενώνα ο οποίος είναι 5 λεπτά περπάτημα περίπου αν ξέρεις που πας, μη σου πω τι χρόνο πάνω-κάτω έκανα μέχρι να το βρω!!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!
Βρήκα ένα διαμέρισμα στην San Croce, 522. Στον χάρτη φαίνεται ακριβώς δίπλα στον σταθμό των φεριμποτ.
Το κλείνω ε?