Ισπανία Βαρκελώνη

daydreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Αν μπορώ να βοηθήσω, είχα πάει Βαρκελώνη για 1 εβδομάδα πέρυσι τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου. ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό αλλά είχε πέσει τρελή οργάνωση- προετοιμασία και προλάβαμε να δούμε όλα όσα θέλαμε σχεδόν (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μονοήμερων εκτός Βαρκελώνης)... Μέναμε στο κέντρο, κοντά στην Placa Tetuan σε ένα στενό του κεντρικού δρόμου (Corts catalanes) δίπλα σε 2 σταθμούς μετρό και 10 λεπτά από την placa catalunya. Βέβαια, ήταν χόστελ γιατί ήμασταν νεολαίοι, μέναμε όλοι μας σε ένα δωμάτιο με 17 ευρώ τη βραδιά ανά άτομο. Συστήνω ανεπιφύλακτα το λεωφορείο από αεροδρόμιο, πολύ φθηνότερο και αρκετά άνετο....επίσης, η απόσταση από την placa catalunya που σε αφήνει μέχρι passeig de gracia (αν κατάλαβα καλά εκεί θα μένεις; ) δεν είναι και τόσο μεγάλη να την κάνεις με τα πόδια και με βαλίτσες. Το μετρό δεν το πήραμε παρά μόνο για να πάμε camp nou και montjuic...νοικιάσαμε ποδήλατα και επισκεφτόμασταν όλα τα αξιοθέατα της πόλης με αυτά χάριν στο απίστευτο δίκτυο ποδηλατόδρομων που έχει ή κάναμε τις αποστάσεις περπατώντας (τι πιο όμορφο να φτάνεις παραλία περπατώντας από τη las ramblas, τα σοκάκια της barri gottic ή από την passaig de Sant Joan και το πάρκο ciutadella...). Εχω να σε ενημερώσω ότι 31 Μαρτίου είχε 25 βαθμούς και κάναμε μπάνιο στην περίφημη Barcelonetta. Ελπίζω να βοήθησα και μπορώ να σε ενημερώσω για ότι άλλο χρειαστείς! :D

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Καλημερα και ευχαριστω παραπολυ!!
Ναι μια χαρα καταλαβες εκει κοντα θα μεινω, και αποτι ειδα και εγω το λεωφορειο πρπει να ειναι πολυ καλο, υποθετω ειναι απαιξω απο το αεροδροεμιο και σου λεει που σταματαει.Τερματικος ειναι η πλατεια catalunya; Το μετρο ευκολο; οπως της Αθηνας; λεει πανω τους τερματικους σταθμους;
Να σου πω και εμενα μαρεσει να περπαταω πολυ οποτε θα πεσεις πολυ περπατημα.
Μου συνηστας και αθλητικα η με μποτες χαμηλες φυσικα θα ειμαι οκ; τι λες;
Καμια προταση για ωραιο και οικονομικο φαγητο;

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
+1 Για λεωφορείο!!!
Δες εδώ
Bus direct to Barcelona - Airport

Το μετρό μην το φοβηθείς, είναι σουπερ, έχει κανονικά της γραμμές και τις στάσεις! Και οταν είσαι μέσα, αναβοσβήνει με λαμπάκι η σταση που είσαι!
Μόνο μην ξεχαστεις να ανοίξεις τις πόρτες, έχει ένα χερουλάκι! :D

Άντε τυχερή καλά να περάσεις!! Γυρίστε την όσο μπορείτε την πόλη!

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ευχαριστω πολυ!!! ο καιρος αποτι βλεπω ειναι σαν εμας περιπου;
Με τις εισοδους σε παρκα και μουσεια κτλ.τι παιζει απο τιμες;

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Εγώ έχω πάει 2 φορές
Μάρτιο (είχε αρκετή ψύχρα 10 βαθμούς περίπου)
Οκτώβριο (είχε πολύ καλό καιρό, μεσημέρι με κοντομάνικο)

Σε μουσεία μέσα δεν πρόλαβα να μπω :D οπότε δεν ξέρω να σου πω!
Ενυδρείο 19 ευρώ ---> Δεν τρελάθηκα παρ' ότι λάτρης της θάλασσας
Ζοο (το λένε ΘΟ) 20 ευρώ ---> Μου άρεσε πάαααρα πολύ!!! Να τον συνδυάσετε με βόλτα στο πάρκο (cuitadella)

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Και εγω Μαρτιο θα παω και θελω πολυ να παω και στο ζωολογικο!!! Εινια μεσα στο παρκο ε;
Οσο για τον καιρο πρπει να εχουμε τον ιδιο.

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μολις σχολασα και ειδα και τον χαρτι, ωραιααα :clap:
Για να μπεις στο παρκο εχει εισοδο η εχει μονο στο ζωολογικο;
Στο montjuic;

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Κατι ακομα, εισητηρια για το λεωφορειο του αεροδρομειο τα περνω απο τον οδηγο σωστα;
Του μετρο απο που τα περνω και θυματε κανενας ποσο οστιζουν; Μπορω να παρω π.χ. 10 και να κοστισουν λιγοτερο;
Κατι μου ειπαν να παρω το τουριστικο λεωφορειο...συμφερει; γιατι και εγω ολα με τα ποδια θα τα κανουμε μονο το παρκο ciutadella και το montjuic που ειναι ποιο μακρια θα παρουμε μετρο.
Τα τελεια συντριβανακια στη πλατια espanya ειναι;
Ποδηλατα απο που μπορω να νοικιασω;

panpan

Member
Μολις σχολασα και ειδα και τον χαρτι, ωραιααα :clap:
Για να μπεις στο παρκο εχει εισοδο η εχει μονο στο ζωολογικο;
Στο montjuic;
Μόνο ο ζωολογικος

Κατι ακομα, εισητηρια για το λεωφορειο του αεροδρομειο τα περνω απο τον οδηγο σωστα;
Ναι, αλλά θα πας με τον προαστιακό.(θα σου εξηγήσω πως το παίρνεις)
Του μετρο απο που τα περνω και θυματε κανενας ποσο οστιζουν; Μπορω να παρω π.χ. 10 και να κοστισουν λιγοτερο;
Μολις κατέβεις τα σκαλοπάτια του μετρό έχει μηχάνημα με οθονη επαφής.
η Δεκάδα έχει 9,80 .Το μεμονωμένο εισητήριο έχει 2 ευρώ

Κατι μου ειπαν να παρω το τουριστικο λεωφορειο...συμφερει; γιατι και εγω ολα με τα ποδια θα τα κανουμε μονο το παρκο ciutadella και το montjuic που ειναι ποιο μακρια θα παρουμε μετρο.
Τα τελεια συντριβανακια στη πλατια espanya ειναι;
Ναι
Ποδηλατα απο που μπορω να νοικιασω;
Εχει πολλές εταιρίες ενοικιάσεως
Σε Παρακαλώ συγκεντρωσε όλες τις ερωτήσεις για να μπορέσω να σου απαντήσω.

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
καλως τον panpan:clap: ολα καλα;;

λες να παρουμε προαστιακο οχι το λεωφορειο;

τα εισητηρια τα βγαζουμε μεσα η απαιξω ειναι η οθονη;;) μαλλον χαζη ερωτηση αλλα τι να κανω χαχα το παλευω να μαθω οσα περισσοτερα μπορω.

dorita18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
panpan εχεις δικαιο οτι κανω πολλες ερωτησεις απλα ψαχνω και μονη μου και ρωταω, δεν θελω να σε κουραζω :roll:

εχω παρει οδηγω εχω διαβασει της ιστοριες, εχω κατατοπηστει αρκετα καλα απλα ξεχναω και καποια πραγματα, θελω να τα οργανωσω σωστα και οταν θελησω κατι το ρωταω.

ευχαριστω πολυ που με βοηθας και εσυ και τα υπολοιπα παιδια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.640
Μέλη
39.386
Νεότερο μέλος
AngelosPhillips

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom