• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ασκησεις δημοκρατιας στα φορουμ.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε βρίσκω γιατί σε μια κοινότητα θα πρέπει να πριμοδοτείται ο πιο δραστήριος με κάτι πέραν της αναγνώρισης των υπολοίπων.
Ούτε εγώ. Εξάλλου όποιος προσφέρει κάτι, νιώθει γεμάτος επειδή το προσφέρει, όχι επειδή του λένε "ευχαριστώ". Και σίγουρα πολύ περισσότερο όχι επειδή τον κάνουν ξερωγω premium μέλος ή μέλος με περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους.

Τουλάχιστον έτσι το καταλαβάινω -και το κάνω- εγώ.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Εγώ έχασα την ευκαιρία να διαβάσω μια ιστορία για τη Ν.Γουινέα και μπόοοοολικες άλλες για αυτό το λόγο, (π.χ κάποια μέλη μου είπαν πως μοιράζονται τις ιστορίες τους σε ιδιωτικό επίπεδο διότι βαρέθηκαν να διαβάζουν πικρόχολα σχόλια)..
Εγώ θα ήθελα να ρωτησω: αυτοί που δεν έγραψαν τις ιστορίες τους, επειδή κάποιος όταν πρωτομπήκαν τους στρίμωξε, τι θα έκαναν αν, νέοι σε μια δουλειά, πετύχαιναν δυο τρεις παλιούς πικρόχολους; Θα παραιτούνταν; Δεν θα ξαναπήγαιναν στη δουλειά; Θα έβαζαν τα κλάματα? Μήπως έχουνε πάρει μια ονλάιν κοινότητα ΠΟΛΥ σοβαρά?

Η αληθινή ζωή είναι δύσκολη, όχι αυτή που αποτελείται από Ο και Ι. Ας μην δραματοποιούμε τις καταστάσεις...

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Εγώ θα ήθελα να ρωτησω: αυτοί που δεν έγραψαν τις ιστορίες τους, επειδή κάποιος όταν πρωτομπήκαν τους στρίμωξε, τι θα έκαναν αν, νέοι σε μια δουλειά, πετύχαιναν δυο τρεις παλιούς πικρόχολους; Θα παραιτούνταν; Δεν θα ξαναπήγαιναν στη δουλειά; Θα έβαζαν τα κλάματα? Μήπως έχουνε πάρει μια ονλάιν κοινότητα ΠΟΛΥ σοβαρά?

Η αληθινή ζωή είναι δύσκολη, όχι αυτή που αποτελείται από Ο και Ι. Ας μην δραματοποιούμε τις καταστάσεις...
να ΄γειάσει το στόμα σου Dorotija !!!! :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

fotast

Member

Ναί αλλά εκεί νά κάνεις υποχωρήσεις γιά διάφορους λόγους(καριέρα,βιοπορισμός κλπ).Στό φόρουμ πού μπαίνεις γιά κέφι/χόμπυ γιατί νά δεχθείς συμπεριφορές πού ενοχλούν?

ANEL

Member

διαφωνώ κάθετα με την άποψη αυτή, η οποία τελευταία 'παίζει" πολύ στο φόρουμ,κυρίως σαν άλλοθι των επιθετικών,ακομψων,αγενών κτλ.συμπεριφορών.λοιπόν αν κάποιος πάεις σε μια δουλειά και αντιμετωπίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές,σαφώς και θα επιβιώσει(ούτε θα φύγει,ούτε θα βάλει τα κλάματα).αλλά θα έχει και εκεί το δικαίωμα να καταγγείλει αυτές τις συμπεριφορές ή τουλάχιστον να εκφράσει την αντίθεσή του ως προς αυτές .αυτό γίνεται και εδώ και έχει ένα λόγο παραπάνω εδώ να γίνεται αυτή η συζήτηση,αφού μιλάμε για ένα φόρουμ ανθρώπων που σκοπό έχει κυρίως την αλληλοενημέρωση σε ταξιδιωτικά θέματα και ζητήματα.αυτό το" αλληλο"προυποθέτει τουλάχιστον σεβασμό στη προσωπικότητα και τις εμπειρίες του καθενός.οπότε νομίζω καλύτερα να πάψει αυτός ο παραλληλισμός του φόρουμ με τους διάφορους χώρους εργασίας,είναι τουλάχιστον άστοχος και δημιουργεί και λάθος εντυπώσεις για πολλά θέματα.

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
μαμά... δεν με παίζουν οι φίλοι μου.....

μαμά .... μου πήρανε το κουβαδάκι μου....

Μιχαλάκηηηηη!!! ...... σταμάτα να παίζεις με το φτερό του καρχαρία..

Μήπως και χαλαρώσουμε λιγάκι.......

ANEL

Member
Μα δεν είπε κανείς τέτοιο πράγμα, ούτε συζητάμε για το παρόν σάιτ μόνο εδώ, είναι γενική η συζήτηση, και αφορά εν μέρει και γενικά το φαινόμενο της κοινωνικοποίησης μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων, στο οποίο δε βλέπω να έχει τοποθετηθεί κανεις.
Ως κοινωνικοποίηση ορίζεται η διαδικασία μέσω της οποίας τα μέλη μιας κοινωνίας μαθαίνουν τις κοινωνικές αξίες και τους κοινωνικούς κανόνες της συγκεκριμένης κοινωνίας.Με τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης το άτομο ενσωματώνεται στη κοινωνία και ενστερνίζεται την κουλτούρα της.Το άτομο μαθαίνει να συμπεριφέρεται ανάλογα με τη κοινωνική του θέση και η κοινωνία διατηρεί τη συνοχή της και εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της.
Αν και η κοινωνικοποίηση του ατόμου θεωρητικά δεν σταματά ποτέ,εντούτοις το μεγαλύτερο και βασικότερο κομμάτι της πραγματοποιείται σε μικρή ηλικία και στα πλαίσια της οικογένειας,του σχολείου,της γειτονιάς,των φίλων,διαφόρων ομάδων στα οποία συμμετέχει το άτομο,κτλ.,με την καθοριστική επιρροή της θρησκείας και των νόμων του κράτους.
Λοιπόν πάνω -κάτω,κάπως έτσι όλες οι κοινωνίες κοινωνικοποιούν τα μέλη τους.αυτό που αλλάζει από κοινωνία σε κοινωνία(στο χρόνο και στο χώρο)
είναι,κυρίως, τα μέσα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία αυτή.Το internet προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για αλληλεπίδραση,ανταλλαγή απόψεων,γνωριμίας με άλλα άτομα,δηλ.στην ουσία προσφέρει κάτι ανάλογο με αυτό που πρόσφεραν οι φοιτητικές οργανώσεις,τα στέκια(οργανωμένα και μη),οι πλατείες,κτλ.στη δεκαετία του '80 και γιατί όχι και τα καφενεία και γενικά κάθετι που σε έφερνε" κοντά" με άλλα άτομα.Το internet έχει το πλεονέκτημα σε σχέση με τα προηγούμενα(πλατείες,στέκια,κτλ) να σε φέρνει σε επαφή με άτομα
α)γνωστά σου(MSN),β)άγνωστα σου(διάφορα φόρουμ)γ)με άτομα που ανήκετε στην ίδια ή διαφορετική κοινωνία(πχ ένας έβηφος στην Ελλάδα μπορεί εύκολα να επικοινωνεί με άλλον στην Αργεντινη)δ)που μοιράζεστε την ίδια ή διαφορετική κουλτούρα.Τα περισσότερα απ' αυτά τα άτομα δεν τα ξέρεις,αλλά ποιος σε εμποδίζει να τα γνωρίσεις??ποιος σε εμποδίζει να μοιράζεσαι μαζί τους πράγματα και να έχεις μια πιο ουσιαστική τελικά επικοινωνία από πολλά άλλα άτομα που τη φυσική τους παρουσία απολαμβάνεις κάθε μέρα???
Τελικά νομίζω πως σαφώς οι διαδικτυακές κοινότητες είναι σήμερα χώροι κοινωνικοποίησης,όχι μόνο των νεότερων αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία.Είναι μια διαφορετική,νέα μορφή επικοινωνίας,ίσως λίγο δυσκολοχώνευτη για τους μεγαλύτερους,αλλά αν δεν ήταν καλή δεν θα ήταν τόσο δημοφιλής!!ας σκεφτούμε εδώ πως κάθε γενιά έχει τους δικούς της κώδικες,τα δικά της μέσα,κτλ.,που κάθε προηγούμενη δεν καταλαβαίνει και δεν τα βρίσκει και τόσο καλά όσο τα δικά της!!!
Και μια ένσταση:πολλοί λένε πως δεν είναι αληθινή ζωή στα φόρουμ,η αληθινή ζωή είναι έξω.νομίζω λάθος.σαφώς δεν είναι μόνο στα φόρουμ,σαφώς κυρίως προέχουν οι σχέσεις με φυσική παρουσία,όπου μπορείς να δεις τα μάτια του συνομιλητή σου,ν 'ακούσεις την φωνή του,να διακρίνεις τα συναισθήματα στις εκφράσεις του,αλλά και στα διάφορα φόρουμ με ανθρώπους έχεις να κάνεις,μπορεί άγνωστους ,από άλλη πόλη,από άλλη χώρα,με άλλη κουλτούρα,αλλά σίγουρα γήινους ανθρώπους ,απ' τους οποίους κάτι παίρνεις και στους οποίους κάτι δίνεις.και αυτό δεν εξαρτάται από την απόσταση ή το μέσο,αλλά΄από τα ψυχικά αποθέματα του καθενός....άσε που αυτή η μορφή γραπτής επικοινωνίας μου θυμίζει και λίγο την εποχή όπου οι άνθρωποι συνήθιζαν να αλληλογραφούν,δηλ.να επικοινωνούν μέσω του γραπτού λόγου..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που γράφεις, παίρνω αφορμή από την τελευταία σου πρόταση για να πω ότι η γόνιμη επικοινωνία μέσω γραπτού λόγου προϋποθέτει κάτι που ο περισσότερος κόσμος έχει απωλέσει, τη δομημένη σκέψη και την τεκμηριωμένη καταγραφή της. Δυστυχώς μαζί με τις κοινότητες έχουν έρθει και τα κινητά με τα σμσ, και όλων των ειδών τη "γρήγορη" επικοινωνία. Επομένως στα δικά μου μάτια ο γραπτός λόγος στο ίντερνετ κατά 90% βιάζεται, και μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό αξιοποιείται όπως παλιότερα, με δομημένη σκέψη και με σκοπό το γόνιμο διάλογο.

ANEL

Member
σωστά,ο γραπτός λόγος στο internet "βιάζεται"και αυτό ίσως συμβαίνει όχι μόνο επειδή απουσιάζει η δομημένη σκέψη,αλλά και επειδή όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες ιντερνετικές συζητήσεις δεν τις παίρνουν στα σοβαρά.Δηλ.δεν ενδιαφέρονται τόσο να έχουν ένα γόνιμο διάλογο με τους συνομιλητές τους,αλλά να πουν μόνο αυτό που θέλουν (σαν εκτόνωση περισσότερο παρά σαν επικοινωνία με κάποιον άλλον).Αυτό πάλι,ίσως συμβαίνει εξαιτίας του ότι οι περισσότεροι δεν θεωρούν πραγματική ζωή,ή καλύτερα μέρος της πραγματικής μας ζωής,την κάθε είδους επικοινωνία μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων και άρα δεν την αντιμετωπίζουν με την σοβαρότητα που εγώ νομίζω πως της αξίζει.Αν δούμε τα φόρουμ σαν πραγματικούς χώρους επικοινωνίας με άλλους, τότε νομίζω οι περισσότεροι θα ανακτήσουν τη χαμένη δομημένη σκέψη και τότε ο διάλογος θα είναι πράγματι γόνιμος και εποικοδομητικός.Και φυσικά σ' αυτή τη περίπτωση η κοινωνικοποίηση που θα συντελείται θα είναι άλλης ποιότητας...και άλλης ¨"γεύσης"!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πολλές φορές πάλι ο γραπτός λόγος "βιάζεται"όχι λόγω έλλειψης δομημένης σκέψης ή επιθυμίας να συμμετέχει κάποιος αλλά λόγω(όπως πολύ σωστά νομίζω ανέφερε πιο πάνω ο κalspiros)του ότι όπως και να το κάνουμε ποτέ δεν μπορεί ο γραπτός λόγος όσο καλή θέληση και να υπάρχει να αποτυπώσει ΑΚΡΙΒΩς αυτά που θα ήθελε και θα μπορούσε να πει ο ομιλών...σε μια ζωντανή επικοινωνία,γι αυτό και οι παρεξηγήσεις πολλές φορές...
Ναι μέν σου δίνει το πλεονέκτημα του χρόνου..να σκεφθείς πχ πριν απαντήσεις σε μια ερώτηση η τοποθετηθείς σε κάποια συζήτητη,αλλά δεν σου δίνει τη δυνατότητα να αναλύσεις επακριβώς τη σκέψη σου,πως μπορεί να συγκριθεί ένας διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο όπου μέσα σε λίγα λεπτά λές ένα σωρό πράγματα...με το κομπιούτερ όπου μέχρι να γράψεις μιά φράση κάνεις...πεντακόσιες ώρες και στο τέλος μία και μόνο "λάθος"λέξη μπορεί να οδηγήσει τον συνομιλητή σου σε λάθος συμπεράσματα...

Lalibela

Member
μηπως μαζι με το κουμπακι του ευχαριστω να βαλουμε κι ενα κουμπακι διαφωνω ...να τελειώνει το πραγμα .....

νομιζα οτι οργανωνετε ταξιδια και ανταλασσετε αποψεις δινοντας ταυτοχρονα πληροφοριες
μετα καταλαβα οτι διαφωνειτε πολλες φορες σκληρα ή χαλαρα,ότι αστειεύεστε,μαθαινετε ο ενας τον αλλον ,πειράζεστε,ρωτατε για τα παιδια σας,πινετε κανενα κρασι ...
που και που πεταγεται ενας και λεει εδω ειναι το σπιτι μου...ε υπαρχουν οι ευαισθητοι οι ευθικτοι και τα γαιδουρια....καποιος θα μεινει καποιος θα φυγει ...
το θεμα εκει ...γερνει στην κατευθυνση get a life

βεβαια ειναι και αυτοι που ταξιδευουν και δεν ξερουν τι γινεται εδω μεσα ...

αυτα ...και οποιος δεν καταλαβε τι εννοω να στειλει πμ να το στειλω βιντεοσκοπηση...με γλωσσα σωματος ...τα παντα ολα

ANEL

Member
μηπως μαζι με το κουμπακι του ευχαριστω να βαλουμε κι ενα κουμπακι διαφωνω ...να τελειώνει το πραγμα .....

νομιζα οτι οργανωνετε ταξιδια και ανταλασσετε αποψεις δινοντας ταυτοχρονα πληροφοριες
μετα καταλαβα οτι διαφωνειτε πολλες φορες σκληρα ή χαλαρα,ότι αστειεύεστε,μαθαινετε ο ενας τον αλλον ,πειράζεστε,ρωτατε για τα παιδια σας,πινετε κανενα κρασι ...
που και που πεταγεται ενας και λεει εδω ειναι το σπιτι μου...ε υπαρχουν οι ευαισθητοι οι ευθικτοι και τα γαιδουρια....καποιος θα μεινει καποιος θα φυγει ...
το θεμα εκει ...γερνει στην κατευθυνση get a life

βεβαια ειναι και αυτοι που ταξιδευουν και δεν ξερουν τι γινεται εδω μεσα ...

αυτα ...και οποιος δεν καταλαβε τι εννοω να στειλει πμ να το στειλω βιντεοσκοπηση...με γλωσσα σωματος ...τα παντα ολα

επίσης είναι και αυτοί που ταξιδεύουν χωρίς αυτό να τους εμποδίζει να σκέφτονται,να αναρωτιούνται,να επικοινωνούν και να αλλάζουν μέσα από όλα αυτά,γιατί τα ταξίδια είναι ένα παράθυρο στο κόσμο,αλλά ο κόσμος είναι γεμάτος παράθυρα.:p

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom