Sam-chal
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Απρογραμμάτιστο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού, Χιλή, Βολιβία
Φαντάζομαι ότι αυτά δεν τα γράφεις από κάποιο γκουλάγκ της Σιβηρίας και έχεις επιστρέψει Ελλάδα!
Αν και με αργούς ρυθμούς, διαβάζω λίγο-λίγο αυτή την εξαιρετική ιστορία!Οι οπεράτοι ήταν όλων των ηλικιών, με μεγάλο ποσοστό νέων ζευγαριών (γενικά τη νεολαία της Ρωσίας πολύ ζευγαράτη την έβλεπα, ρε τι σχεσάκηδες είναι αυτοί), φαντάρων ή στρατιωτών, κυριών που είχαν έρθει με τις φίλες τους και όλοι τους ήταν από καλά έως τρίκαλα ντυμένοι.
Πάντως για τους πιτσιρικάδες της Ρωσίας έχω να πω πως γενικά στη χώρα μου φάνηκαν πολύ ευπρεπείς, δεν είδα πουθενά αλητείες, συμμορίες, αποκλίνουσες συμπεριφορές, καβγάδες, στραβοκοιτάγματα, τσαμπουκάδες, ακόμη και στο ντύσιμο συντηρητικοί ήταν, με μια αίσθηση πως ωριμάζουν πολύ γρήγορα, πράγμα που θα συζητούσα στη συνέχεια του ταξιδιού με άλλους Ρώσους που γνώρισα. Όσο για το αλκοόλ, για το οποίο διάβασα πως ο πρόεδρος Πούτιν έκανε προσωπικό αγώνα να μειωθεί η υπέρμετρη κατανάλωση, δεν το είδα πουθενά, ούτε ένα μεθύστακα, ούτε ένα καβγά, ούτε ένα ξερατό, να τα ακούν αυτά οι ξερατοΑγγλάρες και οι κρασοκανατοΣκανδιναβοί. Τα σωστά να τα λέμε.
Λίγο πολύ παντού δεν ισχύει αυτό, όμως; Σαν να πάει κάποιος 5 μέρες Νέα Υόρκη, ή ένα διήμερο Αθήνα ξέρω γω, τι ιδέα μπορεί να σχηματίσει για τους ντόπιους και τη χώρα;Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα η περιγραφή σου. Μου έκανε και εμένα εντύπωση η μεγάλη διαφορά των νέων, ιδιαίτερα αυτών κάποιου επιπέδου, με τους μεγαλύτερους, "καμένους" από το καθεστώς. Συνάντησα στα βάθη της Ρωσίας αρκετούς νέους με πολύ καλά Αγγλικά, φιλικούς, ευγενικούς, πρόθυμους να σε βοηθήσουν. Αν επισκεφθεί κανείς μόνο την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, όπως γίνεται συνήθως, παίρνει μια πολύ λανθασμένη εντύπωση για τον Ρωσικό λαό.
Έχεις ένα δίκιο, αλλά στη Ρωσία πιστεύω ότι οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες (φυσικά, εσύ θα το γνωρίζεις καλύτερα). Αντίθετα σε πολλές περιοχές του πλανήτη δεν ισχύει αυτό, και μιλάω πάντα για την πολιτιστική πλευρά μιας χώρας, π.χ. παίρνεις μια πολύ καλή γεύση της Ταϊλάνδης επισκεπτόμενος την Bangkok, του Λάος επισκεπτόμενος την Luang Prabang ή την Vientiane, της Κούβας επισκεπτόμενος την Αβάνα ή της Γουατεμάλας επισκεπτόμενος την Antigua ή την Γουατεμάλα Σίτυ. Η Αμερική είναι άλλη περίπτωση, στην πραγματικότητα δεν είναι μια χώρα αλλά διαφορετικά States, δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνεις την Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, με το Νew Mexico ή την Λουϊζιάνα για παράδειγμα.Λίγο πολύ παντού δεν ισχύει αυτό, όμως; Σαν να πάει κάποιος 5 μέρες Νέα Υόρκη, ή ένα διήμερο Αθήνα ξέρω γω, τι ιδέα μπορεί να σχηματίσει για τους ντόπιους και τη χώρα;
Απλά κάποιες χώρες είναι πιο δύσκολες να τις γνωρίσεις εκτός πόλεων, άρα και πιο ενδιαφέρουσες
Σωστά...βασικά σκέφτηκα το Βιετνάμ αφού πόσταρα, συμφωνώ μαζί σου.Έχεις ένα δίκιο, αλλά στη Ρωσία πιστεύω ότι οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες (φυσικά, εσύ θα το γνωρίζεις καλύτερα). Αντίθετα σε πολλές περιοχές του πλανήτη δεν ισχύει αυτό, και μιλάω πάντα για την πολιτιστική πλευρά μιας χώρας, π.χ. παίρνεις μια πολύ καλή γεύση της Ταϊλάνδης επισκεπτόμενος την Bangkok, του Λάος επισκεπτόμενος την Luang Prabang ή την Vientiane, της Κούβας επισκεπτόμενος την Αβάνα ή της Γουατεμάλας επισκεπτόμενος την Antigua ή την Γουατεμάλα Σίτυ. Η Αμερική είναι άλλη περίπτωση, στην πραγματικότητα δεν είναι μια χώρα αλλά διαφορετικά States, δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνεις την Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, με το Νew Mexico ή την Λουϊζιάνα για παράδειγμα.