• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αυστρία Αριστοκρατική Βιέννη-πληροφορίες

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Ξέρει κάποιο μέλος να μας γράψει ποιος τρόπος ενδύκνυται για να επικοινωνήσει κανείς τηλεφωνικά με τους αγαπημένους του πχ. στην Ελλάδα?:roll:

Πέρα απο τους 2 τρόπους που δεν ειναι και οι οικονομικώτεροι:
-τηλεφώνημα απο το σταθερό του ξενοδοχείου
-απο το κινητό μεσω roaming!
απο ιντερνετ καφε με skype το εχεις σκεφτει???το ξενοδοχειο που θα μεινεις μπορει να εχει ιντερνετ!

smar0

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος
επεστρεψα το Σάββατο από την βιέννη. Το κρύο ήταν αρκετό αλλά ευτυχώς δεν έβρεξε. Στα Figmuller δεν μπορέσαμε να φάμε γιατί γινόταν χαμός, από έξω περίμεναν πολλές παρέες Ελλήνων όσες φορες και αν προσπαθήσαμε να πάμε. τελικά την μια βραδια φαγαμε στο Gutember (στην απεναντι γωνια) ήταν συμπαθητικά το σνιτσελ νόστιμο και η τιμή του γύρω στα 15?. Μια άλλη βραδια ΄φάγαμε σε ένα΄άλλο στη ίδια περιοχη (το όνομα στην αποδειξη είναι gastwirtschaft) που ήταν χάλια.
Ένα πολυ ωραίο καφέ είναι το Schwarzenberg στην schwarzebergplatz με πολύ ωραία σοκολάτα. για την σαχερτορτ δεν μας άρεσε πουθένα νομίζω ότι είναι υπερεκτιμημένη.
θα επανέλθω για να γράψω για το ξενοδοχείο

tesorino

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαρόκο,Κούβα, Ρωσία
Στα Figmuller δεν μπορέσαμε να φάμε γιατί γινόταν χαμός, από έξω περίμεναν πολλές παρέες Ελλήνων όσες φορες και αν προσπαθήσαμε να πάμε. τελικά την μια βραδια φαγαμε στο Gutember (στην απεναντι γωνια) ήταν συμπαθητικά το σνιτσελ νόστιμο και η τιμή του γύρω στα 15?.
Ένα πολυ ωραίο καφέ είναι το Schwarzenberg στην schwarzebergplatz με πολύ ωραία σοκολάτα. για την σαχερτορτ δεν μας άρεσε πουθένα νομίζω ότι είναι υπερεκτιμημένη.
οκ πάντα έχει μια αναμονή για το Figlmüller αλλά και παρέες Ελλήνων??την άνοιξη να δείς που θα αρχίσουν και τα σχολεία τις εκδρομές!πιο πολλά ελληνικά παρά γερμανικά!!!Figlmüller τα αξίζει τα λεφτά του όμως και μια μικρή υπομονή για τραπέζι!Sachertorte δοκίμασες και στο Sachercafe πίσω από την όπερα εκεί στην γωνία με την Kärtnerstrasse?Γιατί εκεί υπότίθεται πως είναι το αυθεντικό και το καλύτερο!και γενικά έχει καλά γλυκά!Τώρα αν δεν σου αρέσει σαν γεύση, πάω πάσο γούστα είναι αυτα!Παντως για μένα το πρόβλημα με πολλά βιεννέζικα καφε και konditorei είναι ότι τα γλυκά είναι εμμ κάπως μπαγιάτικα.....βέβαια οι Αυστριακοί τα τρώνε αδιαμαρτύρητα..τι να πω?λες και το πρώτο σε προτίμηση των ελληνικών καφέ αποψυγμένο στον φούρνο μικροκυμάτων σουφλέ σοκολάτας είναι καλύτερο?

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
για την σαχερτορτ δεν μας άρεσε πουθένα νομίζω ότι είναι υπερεκτιμημένη.
Σαφέστατα υπερεκτιμημένη. Από του περισσότερους αυτό έχω ακούσει.Και από το ίδιο το sacher που την δοκίμασα, δεν συγκινήθηκα καθόλου. Για την τιμή της δε, χρυσάφι!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
δουναβης

Γνωρίζει κανείς σε ποιο ακριβώς σημείο της Βιέννης έχει τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία;
aimg377.imageshack.us_img377_6971_005di1.jpg
είμαι καινουργια εδω,να φαντασθεις γράφτηκα εδω μονο και μονο για να σου απαντησω,γιατι προσφατα επεστρεψα απο βιέννη,και ξέρω που ειναι η φωτο!στάση donauise με το μετρο γραμμή U 1 ,ειναι ενα εκπληκτικό πάρκο νησί ,αριστερα και δεξια ο δουναβης και ατενίζεις απο τη μια μερια τη βιέννη και απο την αλλλη το άλλο τεράστιο παρκο σταση alte donau οπου μεσα σαυτο βρίσκεται και ο περιφημος πυργος του δουναβη.....αχχχχχχχ μια μαγείαααα,εγω εκει εμεινα...κόλλησα,εχω ταξιδέψει παρα πολυ σε πολλες χώρες,αλλα εκει εκει ΕΜΕΙΝΑ,γιαυτο και σου γραφω,οταν ειδα οτι ρωτουσες για κατι που κυριολεκτικα με μαγεψεεεε

Dust

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Nέα Ζηλανδία
Καταρχήν Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω να περάσατε καλά αυτές τις μέρες!
είμαι καινουργια εδω,να φαντασθεις γράφτηκα εδω μονο και μονο για να σου απαντησω,γιατι προσφατα επεστρεψα απο βιέννη,και ξέρω που ειναι η φωτο!στάση donauise με το μετρο γραμμή U 1 ,ειναι ενα εκπληκτικό πάρκο νησί ,αριστερα και δεξια ο δουναβης και ατενίζεις απο τη μια μερια τη βιέννη και απο την αλλλη το άλλο τεράστιο παρκο σταση alte donau οπου μεσα σαυτο βρίσκεται και ο περιφημος πυργος του δουναβη.....αχχχχχχχ μια μαγείαααα,εγω εκει εμεινα...κόλλησα,εχω ταξιδέψει παρα πολυ σε πολλες χώρες,αλλα εκει εκει ΕΜΕΙΝΑ,γιαυτο και σου γραφω,οταν ειδα οτι ρωτουσες για κατι που κυριολεκτικα με μαγεψεεεε
Ειλικρινα τι να σου πω.1000 ευχαριστω!Και μόνο για το γεγονός ότι γράφτηκες για να μου απαντήσεις!Και για τις πληροφοριες!1000 ευχαριστώ!
Αλήθεια αξιζει να αφιερωσω μια μερα σε αυτη την περιοχη σε συνδυασμο με ποδηλατάδα;(επιτρεπονται τα ποδηλατα μεσα στους συρμους; )

Μιας και μιλάμε για φωτογραφίες και έχεις γυρίσει και πρόσφατα, αυτό το πάρκο ή πλατεία,
aimg15.imageshack.us_img15_6109_66101343.jpg

γνωρίζεις που είναι και πως λέγεται;Και φυσικά η ερώτηση απευθύνεται σε όλο το forum.Όποιος ξέρει please help.
Eυχαριστω!

Dust

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Nέα Ζηλανδία
Μια ματιά στα παρακάτω ξενοδοχεία θα σε πείσει ότι δεν συμφέρει το Hostel. Συνιστώ απόλυτα το Hotel Bellevue (4*) όπου έχω μείνει επανειλημμένα (απέναντι είναι το Mozart, πολύ κατώτερο αλλα περιλαμβάνει πρωινό στην ίδια τιμή). Είναι λίγο μακρυά απο το κέντρο, αλλά είναι σε σταυρδοδρόμι τραμ (tram-D) που πάει (χωρίς αλλαγή) σ ολα τα αξιοθέατα σε 20 λετπά, αλλά και στο Prater (tram-5) και το U4. Θα μπορείς να επιστρέψεις στο ξενοδοχείο το απόγευμα για ξεκούραση και μετά ξανα το βράδυ για βόλτα κλπ.
http://ellada.hotels.com/hotel/details.html?departureDate=21-08-2009&destinationId=39254&rooms[0].numberOfAdults=2&tab=prices&arrivalDate=17-08-2009&hotelId=194500

http://ellada.hotels.com/hotel/details.html?departureDate=21-08-2009&destinationId=39254&rooms[0].numberOfAdults=2&tab=prices&arrivalDate=17-08-2009&hotelId=129499

http://ellada.hotels.com/hotel/details.html?departureDate=21-08-2009&destinationId=39254&rooms[0].numberOfAdults=2&tab=prices&arrivalDate=17-08-2009&hotelId=116426
Το Tourotel έχει πολύ δελεαστική τιμή και βλέπω ότι μπορεί κανείς να προσθέσει και τρίτο κρεββάτι όμως δεν βλέπω να έχει κλιματισμό στα δωμάτια πράγμα που δεν μ'αρέσει καθόλου.
Από την άλλη το Bellevue δείχνει καλύτερο ενώ έχει κλιματισμό αλλά δεν βλέπω να υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον κρεβατιού.Γνωρίζεις αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα;Επίσης στο link που μου έδωσες έχει 2 ίδιες τιμές για τα standard δωμάτια(που μάλλον τυχαίνει να ειναι ιδιες λόγω προσφοράς) αλλά στη δέυτερη επιλογή μπορείς να πάρεις τα χρηματά σου πίσω ενώ στη 1η είναι non refundable.Στην 2η τα πληρώνεις όλα τώρα (αυτό κατάλαβα) ή πληρώνεις την πρώτη βραδιά και όταν φτάσεις εκεί δίνεις και τα υπόλοιπα;Μπορείς να μου απαντήσεις τουλάχιστον σε ότι αφορά το Bellevue αφού έχεις και προσωπική εμπειρία;

trapper

Member
Κλιματισμός:
Ξενοδοχεία που είναι σε παλιότερα κτίρια είναι πολύ υψηλοτάβανα. Πολά δωμάτια είναι και μεγάλα σε επιφάνεια. Ο συνδυασμός σημαίνει μεγάλος ογκος δωματίου άρα μεγάλο κόστος κλιματισμού. Ζέστη στη Βιέννη έχει βασικά τον Αύγουστο, και δεν ανεβαίνει πάνω απο τος 30οC. Συνέπεια είναι τα περισσότερα ξενοδοχεία να μην έχουν κλιματισμό.

Συγκεκριμένα, μια απο τις πολλες φορές στη Βιέννη, έμεινα μέσα Αυγούστου για μια εβδομάδα. Εβρεξε μόνο για λίγες ώρες (σε όλη την εβδομάδα). Η θερμοκρασία 18-30 οC. Μπλουζάκι και κοντομάνικο φυσικά. Ζέστη σίγουρα κανονική όχι αφόρητη. Κάποιο καλοκαιρινό μπουφανάκι-ζακέτα, μήπως μεινεις αργά το βράδυ στο Grienzig.

Στο hotel Bellevue, μην είσαι σίγουρος για τον κλιματισμό. Εγώ ήμουν σε δωμάτιο de-luxe και δεν είχε. Λίγα δωμάτια έχουν. Την ημέρα, όταν ήμουν στο δωμάτιο το παράθυρο ανοιχτό, το βράδυ το κλείνεις γιατί κάνει λίγο ψύχρα. Δεν μπορώ να πω ότι μου έλλειψε ο κλιματισμός. Σχετικά με τη χρέωση στο Bellevue, αν θέλεις να ζήσης μια καλή "ρομαντική" εμπειρία. συνιστώ το deluxe δωμάτιο με EUR 16/βραδυά επιπλέον, είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερη επίπλωση. Το πρωινό super, με υπέροχη ποικιλία ψωμιού, φυσικά κρύα-ζεστά (ομελέτα-μπέικον-αυγό) και φρούτα διάφορα, ποικιλία γιαουρτιού-κομπόστας. Τα ξενοδοχείο είναι σε "ευθυγράμμιση" με την πόλη, αρχοντικό-παλιό αλλά με ανακαινισμένα έπιπλα-χώρους, δωμάτια ηχομονωμένα. Δωματιάκι με δωρεάν computer-internet (ένα μόνο για όλους), ενσύρματη πρίζα internet σε όλα τα δωμάτια. Για επιπλέον κρεβάτι ρώτησε τη δυνατότητα κατ ευθείαν στο ξενοδοχείο, ξέρουν καλά Αγγλικά, είναι εξυπηρτικοί. Αν έχεις μερικά άτομα παρέα, ρώτησε για την λιμουζίνα τους, κάνει βέβαια EUR 70 airport-hotel.

Σχετικά με τη χρέωση του hotels.com, δεν βλέπω διαφορά στις 2 χρεώσεις standard. Φυσικά δεν θα προτιμήσεις την non-refundable αφού είναι στην ίδια τιμή. Οσο για την χρέωση της κάρτας, αυτό εξαρτάται απο το site. Νομίζω σε κάθε περίπτωση θα σου χρεώσουν την κάρτα αμέσως για όλο το ποσό. Στη 2η περίπτωση έχεις το δικαίωμα να ακυρώσεις και να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω (reverse charge of credit card). Δεν δοκίμασα να πάρω τα χρήματά μου πίσω στο hotels.com και δεν ξέρω λεπτομέρεις (ταχυτητα επιστροφής κλπ). Το site είναι μεγάλο και δεν έχω ακούσει πολλά παράπονα, το χρησιμοποίησα (λίγο) χωρίς προβλήματα.

Νομίζω ότι η εποχή που διάλεξες είναι πολύ καλή και θα περάσεις υπέροχα. Αν έχεις συγκεκριμένη απορίες, ισως μπορέσω σε βοηθήσω παραπάνω. Οπως και πολλοί άλλοι φυσικά.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ισως είναι πολλά τα λεφτά για μι απλήρη παράσταση αλλά αξίζει να διαθέσει κανείς χρόνο (1-1,5 ώρα) και μερικά χρήματα ?30-40 για να δει την μοναδική αρμονία χορού των αλόγων και την εκπληκτική πειθαρχία που ακολουθούν. Θα είμαι με φίλους τις επόμενες μέρες αλλά δεν υπάρχει παράσταση για μια ακόμη φορά.
είχα σήμερα την μεγάλη τύχη θα έλεγα να δω μια πλήρη παράσταση 1 ωρας και 15 λεπτών περιπου και μπορώ να πω οτι αξίζει τα λεφτά και με το παραπάνω...:clap:

Δεν ήξερα αν έβλεπα χορό, μπαλέτο η ακροβατικά!:roll:
ιδανική αρμονία αλόγου κ συνοδού του!
Και σε εναν χώρο, ακρως αριστοκρατικό κ πάντα υπο την μουσική υπόκρουση κλασσικών κομματιών...
Θα υπαρξει προσεχώς βιντεάκι σχετικό, αν και απαγορεύονταν αυστηρώς οι φωτογραφήσεις στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης.
Ευτυχως στο τέλος ομως μας επέτρεψαν μιας και τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες ήταν πάρα πολλές!:cool:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καταρχήν Χρόνια Πολλά σε όλους και ελπίζω να περάσατε καλά αυτές τις μέρες!

Ειλικρινα τι να σου πω.1000 ευχαριστω!Και μόνο για το γεγονός ότι γράφτηκες για να μου απαντήσεις!Και για τις πληροφοριες!1000 ευχαριστώ!
Αλήθεια αξιζει να αφιερωσω μια μερα σε αυτη την περιοχη σε συνδυασμο με ποδηλατάδα;(επιτρεπονται τα ποδηλατα μεσα στους συρμους; )

Μιας και μιλάμε για φωτογραφίες και έχεις γυρίσει και πρόσφατα, αυτό το πάρκο ή πλατεία,
aimg15.imageshack.us_img15_6109_66101343.jpg

γνωρίζεις που είναι και πως λέγεται;Και φυσικά η ερώτηση απευθύνεται σε όλο το forum.Όποιος ξέρει please help.
Eυχαριστω!
εννοείται ότι αξίζει να περασεις μια μέρα εκέι και φυσικά με ποδήλατο,αλλωστε θάλεγα ότι κυρίως για ποδήλατο ενδείκνυται γιατί μιλάμε για πολύ.....άπλα βρε παιδιά,εκτάσεις κια ποδηλατόδρομουςυ εννοείται ....και πας και πας και απολαμβάνεις και ναι βάζουν τα ποδηλατα μεσα στους συρμούς ταχω δει,δεν ξέρω πως και απο που νοικιάζουν.Γιαυτη τη φωτο που ρωτας δεν είμαι σιγουρη ,βλεποντας τα κτιρια γυρω γυρω πιστευω ειναι στο κέντρο δηλ μεσα στην πολη γιατι σημειωτέον μεσα στην πολη παλι εχει ενα σωροοοοοο πάρκα και γυρω απο καθε παλατι κλπ κλπ υπαρχει πράσινο

varioAthens

Member
Η Βιέννη έχει την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανάδειξη της Βιέννης ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας, Μίχαελ Χόιπλ, σχολιάζοντας την κατάκτηση από τη Βιέννη της πρώτης θέσης για την ποιότητα ζωής, στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της ετήσια έρευνα, η διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».
«Το γεγονός αποτελεί μία μεγάλη επιβράβευση για κάθε Βιεννέζο πολίτη», σχολίασε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Βιέννης, Ρενάτε Μπράουνερ, σημειώνοντας πως «σημαντικό ρόλο για την κατάταξη της Βιέννης στην πρώτη θέση του καταλόγου ποιότητας ζωής των πόλεων, πρέπει να έπαιξε και η ευρεία και καλή προσφορά στην αγορά κατοικίας».
Με τη σημερινή δημοσίευση του καταλόγου της διεθνούς έρευνας, η Βιέννη κατατάσσεται για πρώτη φορά την πρώτη θέση, ενώ στα προηγούμενα χρόνια, είχε βρεθεί επανειλημμένως στη δεύτερη θέση.
Τον προηγούμενο χρόνο, η Βιέννη ήταν δεύτερη μετά τη Ζυρίχη, η οποία τώρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ακολουθούμενη από τη Γενεύη, το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Τελευταία στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι η Βαγδάτη.
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας «Mercer», χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθενται σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
Για τη Βιέννη τονίζεται ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, το γεγονός της «σταθερής δημοκρατίας και του λειτουργούντος και αναγνωρισμένου συστήματος δικαιοσύνης», καθώς και η παντελής έλλειψη τρομοκρατικών επιθέσεων στα τελευταία δέκα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, αξιωματούχοι του δήμου Βιέννης υπενθύμιζαν σήμερα την έρευνα, που είχε δημοσιευθεί πριν έναν ακριβώς χρόνο, σύμφωνα με την οποία, διαπιστωνόταν για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης, μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Το γεγονός εθεωρείτο πρωτοφανές, δεδομένου ότι η ιστορία της αυτοκίνησης στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αριθμεί περισσότερα από 110 χρόνια, αφού ήταν Νοέμβριος του 1896, όταν το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα κυκλοφορούσε στους δρόμους της Βιέννης, με οδηγό το βιομήχανο Λούντβιχ Λόνερ, του καισαροβασιλικού εργοστασίου κατασκευής αμαξών.
Έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυξανόταν ραγδαία, οι θέσεις στάθμευσης μειώνονταν απελπιστικά, οι Βιεννέζοι οδηγοί αντιμετώπιζαν το πρόβλημα των οδηγών, σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, δηλαδή το τακτικό μποτιλιάρισμα, ενώ η περιφερειακή οδός - ο βιεννέζικος αυτοκινητόδρομος Α23 - με τις 200.000 αυτοκίνητα την ημέρα, εθεωρείτο ο οδικός άξονας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη.
Κι όμως, πέρσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυστριακής πρωτεύουσας, με τα 1,7 εκατομμύρια κατοίκων σήμερα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρουσίαζε μείωση, γεγονός που δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί και φέτος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - 28/04/09

Last edited by a moderator:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανάδειξη της Βιέννης ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας, Μίχαελ Χόιπλ, σχολιάζοντας την κατάκτηση από τη Βιέννη της πρώτης θέσης για την ποιότητα ζωής, στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της ετήσια έρευνα, η διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».
«Το γεγονός αποτελεί μία μεγάλη επιβράβευση για κάθε Βιεννέζο πολίτη», σχολίασε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Βιέννης, Ρενάτε Μπράουνερ, σημειώνοντας πως «σημαντικό ρόλο για την κατάταξη της Βιέννης στην πρώτη θέση του καταλόγου ποιότητας ζωής των πόλεων, πρέπει να έπαιξε και η ευρεία και καλή προσφορά στην αγορά κατοικίας».
Με τη σημερινή δημοσίευση του καταλόγου της διεθνούς έρευνας, η Βιέννη κατατάσσεται για πρώτη φορά την πρώτη θέση, ενώ στα προηγούμενα χρόνια, είχε βρεθεί επανειλημμένως στη δεύτερη θέση.
Τον προηγούμενο χρόνο, η Βιέννη ήταν δεύτερη μετά τη Ζυρίχη, η οποία τώρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση ακολουθούμενη από τη Γενεύη, το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Τελευταία στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι η Βαγδάτη.
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας «Mercer», χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθενται σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
Για τη Βιέννη τονίζεται ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, το γεγονός της «σταθερής δημοκρατίας και του λειτουργούντος και αναγνωρισμένου συστήματος δικαιοσύνης», καθώς και η παντελής έλλειψη τρομοκρατικών επιθέσεων στα τελευταία δέκα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, αξιωματούχοι του δήμου Βιέννης υπενθύμιζαν σήμερα την έρευνα, που είχε δημοσιευθεί πριν έναν ακριβώς χρόνο, σύμφωνα με την οποία, διαπιστωνόταν για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης, μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Το γεγονός εθεωρείτο πρωτοφανές, δεδομένου ότι η ιστορία της αυτοκίνησης στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας αριθμεί περισσότερα από 110 χρόνια, αφού ήταν Νοέμβριος του 1896, όταν το πρώτο μηχανοκίνητο όχημα κυκλοφορούσε στους δρόμους της Βιέννης, με οδηγό το βιομήχανο Λούντβιχ Λόνερ, του καισαροβασιλικού εργοστασίου κατασκευής αμαξών.
Έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυξανόταν ραγδαία, οι θέσεις στάθμευσης μειώνονταν απελπιστικά, οι Βιεννέζοι οδηγοί αντιμετώπιζαν το πρόβλημα των οδηγών, σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου, δηλαδή το τακτικό μποτιλιάρισμα, ενώ η περιφερειακή οδός - ο βιεννέζικος αυτοκινητόδρομος Α23 - με τις 200.000 αυτοκίνητα την ημέρα, εθεωρείτο ο οδικός άξονας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη.
Κι όμως, πέρσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυστριακής πρωτεύουσας, με τα 1,7 εκατομμύρια κατοίκων σήμερα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων παρουσίαζε μείωση, γεγονός που δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί και φέτος.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - 28/04/09

ολα αυτα περικλειονται σε μερικες λεξεις...
Ευρωπη, Πολιτισμος, εκσυγχρονισμος...κ.α.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος
eleni.marka81

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα