Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
αυτό περίμενα τόσην ώρα να διαβάσω από σένα!!!Μα τι ομορφιά ήταν αυτή!
αυτό περίμενα τόσην ώρα να διαβάσω από σένα!!!Μα τι ομορφιά ήταν αυτή!
Διπλό like για ιστορία και Stereo Nova !Απ’ τον εξώστη της Βενετίας στα Επτάνησα
«Κι απ’ τον εξώστη εκείνο βλέπω την ίδια ταινία
κάθε καλοκαίρι το "θάνατο στη Βενετία"
κι αναρωτιέμαι πάλι οι προσευχές μου πού πάνε
κι αν έχουν γίνει πουλιά προς τα πού πετάνε».
Που κολλάνε οι -πάντα μπροστά απ’ την εποχή τους- ΣτΕρΕο ΝόΒα με τη Βενετία; Και που κολλάει η Βενετία με τα -σαφώς επηρεασμένα απ’ αυτήν- Επτάνησα; Παντού και πουθενά είναι η απάντηση, απλώς άθελα να κάνω την εισαγωγή μέσω ενός αγαπημένου τραγουδιού που σκέφτομαι κάθε φορά που υπάρχει αναφορά στη Βενετία, στην ακόλουθη τριγωνική ιστορία που εμπλέκει φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους μέρη. Νομίζω βέβαια πως το τι είναι άσχετο και τι σχετικό ταξιδιωτικά κανείς δε μπορεί να το ορίσει, ειδικότερα με τέτοιες εύκολες εδώ και καιρό συνδέσεις εντός Ευρώπης.
Πως έγινε όμως η αρχή; Μα με «απειλές» εκατέρωθεν, δεν υπήρχε άλλος τρόπος! Η Κ. και ο Χ., φίλοι εδώ και χρόνια που έμεναν Θεσσαλονίκη μου το ‘χαν θέσει ορθά-κοφτά:
Είχε προηγηθεί βέβαια και η δική μου προειδοποίηση, αρκετό καιρό πριν και σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε κάτι ποτά:
- Λοιπόν, στο λέμε 11 μήνες πριν επειδή ξέρουμε τι είσαι, 29 Οκτωβρίου θα έρθεις στο γάμο μας στην Κέρκυρα, χωρίς πολλά – πολλά, σε προλάβαμε εγκαίρως.
Να λοιπόν που η επιθυμία μου εισακούστηκε και προφανώς δε μπορούσα να αθετήσω το λόγο μου, όσο κι αν το πενθήμερο της 26/28 Οκτωβρίου μου έδινε το περιθώριο για πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια. Πενθήμερο αγαπητοί φίλοι μιας και τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά, η 27η είναι του αγίου ανάμεσα (μεγάλη η χάρη του), με το Σαββατοκύριακο να έπεται, κι εμένα να ψάχνω να συνδυάσω χώρες και αεροδρόμια καθώς δεν είχα σκοπό να ξοδέψω 5 ολόκληρες μέρες στην Ελλάδα σε νησί μάλιστα που έχω επισκεφτεί πολλάκις, παρόλο που το αγαπώ κάθε φορά και περισσότερο.
- Κανονίστε τη πορεία σας, είστε και οι δυο νησιώτες από διαφορετικά μάλιστα νησιά και μένετε πλέον σε νησί, ασχέτως αν αγαπάτε τη Σαλονίκη κι έχετε περάσει υπέροχα χρόνια σ’ αυτήν μη τυχόν και τολμήσετε να κάνετε κανένα γάμο εδώ. Αν δω καμιά «Παναγία Δέξια» στο προσκλητήριο θα το αγνοήσω επιδεικτικά. Απαιτώ νησάκι!
Κατόπιν τούτου είχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα χέρια μου προκειμένου να κάνω αυτό που μ’ αρέσει περισσότερο ίσως, να ερευνήσω ώστε να σχεδιάσω ένα ταξίδι με αρκετά σκέλη στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεκινώντας από το ενδιάμεσο που ήταν και το βασικό ζητούμενο, το νησί της Κέρκυρας. Έψαχνα καιρό πριν όλες τις πτήσεις που φτάνουν σ’ αυτό τις μέρες του Οκτωβρίου που μ’ ενδιέφεραν, καταλήγοντας μετά από αρκετή μελέτη στη Λιθουανία, έχοντας βέβαια τις εναλλακτικές μου.
Εναλλακτικές που οι δεύτερες σκέψεις και το άστατο πτητικό καλοκαίρι με έκαναν να τις χρησιμοποιήσω σχετικά σύντομα. Μια απλή καθυστέρηση, πόσο μάλλον μια αναβολή/ακύρωση θα μ’ έκανε να χάσω το γάμο που ήταν ο σκοπός του ταξιδιού, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει με τίποτα, οδηγώντας με έτσι στα «γνώριμα» μονοπάτια της Βόρειας Ιταλίας, που εκτός των άλλων είχε αεροπορικές επιλογές ασφαλείας.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα να κάνω με τις κλασσικές πόλεις στα πέριξ του Μιλάνου ή της Μπολόνια ως συνήθως, αλλά με την εκμετάλλευση του δρομολογίου της Ryan προς το αεροδρόμιο του Τρεβίζο, αποφασίζοντας ότι ήρθε η ώρα να δω μια από τις διασημότερες πόλεις αυτής της γης με έντονο ιστορικό & πολιτιστικό ενδιαφέρον, κάτι που εν τέλει έπαιξε το ρόλο του στην τελική απόφαση μου.
View attachment 410417
Το πρόγραμμα λοιπόν είχε καταρτιστεί, με τις κρατήσεις να είναι γεγονός αρκετούς μήνες μάλιστα πριν, κάτι που εκτός των άλλων σημαίνει και χαμηλές τιμές. Βενετία, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά και χωρίς αναποδιές, 26, 28 & 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα, με μερικές επιπλέον ενδιάμεσες στάσεις που θα αναλύσω στη συνέχεια της -σύντομης θέλω να πιστεύω- ιστορίας.
Εφικτό; Σαφέστατα, μιλώντας πλέον και εκ του αποτελέσματος, για ένα ταξίδι που χαρακτηρίστηκε λόγω της ιδιαιτερότητας του αλλά και των ημερών από έντονα και πολύ όμορφα συναισθήματα.
Φύγαμε!
Να σαι καλά!Αυτό με το νεροχύτη εκτός μπάνιου, δίπλα στο παράθυρο(!) το έχω συναντήσει κι εγώ. Δεν θυμάμαι σε ποιο μέρος, σίγουρα όχι στην Ιταλία. Για δύο άτομα είναι βολικό πιστεύω. Για ένα δεν υπάρχει λογική!
Ήδη από τις πρώτες στιγμές, μιλούσα με την αδερφή μου και της λέω μάλλον είναι ότι καλύτερο έχω δει στην Ιταλία και το πιο ξεχωριστό. Καλύτερα από Ρώμη με ρωτάει; Καλύτερα κι από Φλωρεντία; Ετσι νομίζω είπα αν και δειλά στην αρχή.Για πες πως νιωθεις μετα απο τοσες επισκεψεις στην Ιταλια που ειδες τωρα ΑΥΤΟ?
Σ' ευχαριστώ πολύ, είναι η μουσική επένδυση της.Διπλό like για ιστορία και Stereo Nova !
Έχω γελάσει τόσο πολύ με αυτό το δωμάτιοΝα και το δωμάτιο μου που δε παρέλειψα αυτή τη φορά να φωτογραφίσω. Φοβερή η πατέντα με τον νεροχύτη μέσα στο δωμάτιο, κάτι που προέκυπτε από το πολύ μικρό και στενό μπάνιο, με τη βάση της ντουζιέρας επίσης κομμένη, στα μέτρα της οικονομίας χώρου. Δίπλα το κρεββάτι για κοντούς, λες και όσοι είμαστε άνω του 1.90 δεν έχουμε ψυχούλα να κοιμηθούμε άνετα…
Φαντάσου πόση εντύπωση μου έκανε για να το σχολιάσω.Έχω γελάσει τόσο πολύ με αυτό το δωμάτιο