• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Georgie

Member
Εχω πετυχει σε εφορια μια υπαλληλο που ειχε κανει εναν αλβανο κυριουλη ρομπα επειδη μιλαγε σπαστα ελληνικα "δεν καταλαβαινω τι μου λες" του ελεγε ουρλιαζοντας λες και ηταν κουφος και οχι αλλοδαπος και ενδιαμεσα κοιταζε μια τους συναδελφους της και μια το κοινο λεγοντας "ολοι εδω μαζευτηκαν, να μιλησουν δεν ξερουν, αλλα τα επιδοματα τα μαθαινουν" και γελουσε αναμενοντας να βρει συμμαχους να κοροιδεψουν μαζι....μεχρι που καποιος την ξ€χ€σ€ και το καταευχαριστηθηκα....
Το έχω ζήσει με τη σύζυγό μου.
Όταν χρειάστηκε να μείνουμε Αθήνα για ένα διάστημα τη συμβούλεψα να μη μιλήσει καθόλου Ελληνικά (τα μιλάει αρκετά καλά) λόγω προφοράς, είναι Ιρλανδη.
Καλύτερα αγγλικά για να σε σέβονται της είπα , γνωρίζοντας τη νοοτροπία.
Τα σπαστά Ελληνικά παραπέμπουν σε μετανάστες.
Και εκεί όχι, δεν είμαστε φιλικοί.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Δεν ξέρω πόσοι έχετε μετανάστες ή expats που δε μιλάνε ελληνικά στον κύκλο σας, εγώ που έχω κι από τα δύο, μπορώ να σας πω ιστορίες ατελείωτης γαϊδουριάς και άρνησης εξυπηρέτησης από ΚΕΠ -που υποτίθεται είναι και οι ευγενικότεροι- ως νοσοκομεία. Αν πετύχετε ποτέ κανά αγγλόφωνο στανταπ από expats στην Αθήνα θα ακούσετε πολλά τέτοια σκηνικά, που τα πιστεύω 100% γιατί μου τα έχουν μεταφέρει ή τα έχω δει πριν παρέμβω μεταφραστικά. Να πω ότι συχνά αυτό επεκτείνεται σε customer service και τράπεζες, για να μη στοχοποιώ μόνο το δημόσιο, όπου στην τελική υπάρχει και μια κάποια βελτίωση μες στα χρόνια. Βέβαια εγώ δε θεωρώ γενικά ευγενικό λαό τους Έλληνες ούτε και μεταξύ μας, μόνο στους τουρίστες, στην οικογένεια και στην παρέα μας είμαστε φιλικοί. Κάποιοι λαοί βέβαια είναι γενικώς ψυχροί για τα δικά μας στάνταρ ακόμα και στον πιο στενό τους κύκλο, πολλώ δε μάλλον με τους τουρίστες.

Μια και λέτε για τους Γερμανούς και τους Βερολινέζους πχ. ισχύει - σε όλη τη Γερμανία - ότι δε μιλάνε τόσο εύκολα αγγλικά εντός χώρας, παρότι εκτός μια χαρά τα μιλάνε και δεν περιμένουν κάποιον να τους απαντήσει στη μητρική τους. Δεν είναι όμως ότι με τέλεια γερμανικά θα κάνουν τούμπες από τη χαρά τους, έτσι είναι η νοοτροπία τους κι όταν δεν απευθύνονται σε τουρίστες. Πάντα φυσικά με εξαιρέσεις, ειδικά η νεότερη γενιά είναι συνήθως αισθητά πιο προσιτή από τους 45 πλας, κι εκεί πάλι υπάρχουν σοβαρές ατομικές διαφοροποιήσεις που φυσικά ένας τουρίστας δε θα μπορέσει να έχει την απαραίτητη τριβή ώστε να τις αντιληφθεί.
Συμφωνώ με τα γραφομένα σου στο κομματι για τους Ελληνες.
Για Γερμανία δεν κατέχω πως φέρονται στη χωρα τους ,οι τουριστες που ειναι αφθονοι στην περιοχη που μένω ειναι εντάξει. Αγενεις δεν είναι ,διαφορετικοί απο εμας σε διαχυτικότητα ναι ,αλλά λογικό το βρίσκω εχουν άλλη νοοτροπία.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Δεν ξέρω πόσοι έχετε μετανάστες ή expats που δε μιλάνε ελληνικά στον κύκλο σας, εγώ που έχω κι από τα δύο, μπορώ να σας πω ιστορίες ατελείωτης γαϊδουριάς και άρνησης εξυπηρέτησης από ΚΕΠ -που υποτίθεται είναι και οι ευγενικότεροι- ως νοσοκομεία.

Ενώ στην Ελλάδα χαλί να τους πατήσεις γίνονται όταν πας σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν είσαι και ξένος δε που δεν μιλάς σωστά τη γλώσσα μόνο κόκκινα χαλιά που δεν στρώνουν για να σε υποδεχτούν!
Έχω κι εγώ άτομα στον κύκλο μου που δε μιλάνε ελληνικά και, δυστυχώς, έτσι ακριβώς είναι. Σίγουρα είναι και πού θα πέσεις αλλά, αν δεν ξέρεις και τη γλώσσα, πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για περιπέτειες και να εξαρτάσαι και από τη βοήθεια άλλων μπας και βγάλεις άκρη.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk