• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αποσύρεται το φουα γκρα

Lalibela

Member
αυτοι οι ανθρωποι που συμπεριφερονται ετσι...πρεπει να ειναι πολυ πεινασμενοι ...τελικα
μαλλον πεινουν τα παιδια τους ....και ξεκοιλιαζουν τα θηλαστικα ...ή κανουν τις παπιες τερατα ...
δεν δινω αλλη εξηγηση ...δεν ασχολουμαι ...δεν διαβαζω πλεον τιποτα απο αυτα ...δεν βλεπω βιντεακια με βασανισμους ζωων
δεν αντεχω

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Αυτοι πο βασανιζουν ζωα, δεν ειναι ανθρωποι,
ειναι υπανθρωποι και σκουπιδια!
Εδω βεβαια, δεν δισταζουν μπροστα στο κερδος,
να δολοφονησουν ανθρωπους, στα ζωα θα κολλαγαν...
Ελα ντε...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Με συγχωρειτε βρε παιδιά, αλλά μόνο η κακομεταχείρηση στις πάπιες και στις χήνες σας μάρανε; Έχετε ιδέα για παράδειγμα για το πως μεγαλώνουνε για παράδειγμα τα γουρούνια στα χοιροστάσια τα οποία θεωρούνται και υψηλής σχετικά νοημοσύνης ζώα -σε σχέση με τις πάπιες τουλάχιστον- προκειμένου να φάμε τη μορταδέλα και το λουκανικάκι μας; Για τις γουρούνες με τις αυτοκτονικές διαθέσεις, οταν τους παίρνουν τα γουρουνάκια τους για να τα κάνουν προσιουτο ή χαμόν ή εστω ταπεινές παντσέτες, δεν έχετε ακούσει; Εχετε καμιά ιδέα για τις συνθηκες σφαγής στα διάφορα βιομηχανικά σφαγεία όπου το κάθε ζώο που προκειται να σφαγεί, βλέπει και καταλαβαίνει τι συμβαίνει σε αυτα που προηγουνται στη γραμμή και συνειδητοποιει τι θα του συμβει εντός ολίγου και κατουριεται, χεζεται από το φόβο του και παθαίνει κρίση υστερίας, αφηνιάζει κλπ.; Ας μη συζητήσω για τις αστακομακαρονάδες-είναι και η εποχή τους τώρα- όπου ο φρέσκος αστακός μπάινει ζωντανός στη κατσαρόλα με το βραστό νερό και μάλλον τσιρίζει σε μια συχνότητα που τα ανθρώπινα αυτιά δεν συλλαμβάνουν.
Μέχρι να αποφασισουμε να αλλάξουμε τη φύση μας και απο παμφάγοι να γινουμε μόνο χορτοφαγοι, οπότε να αφησουμε όλα τα ζώα στην ησυχία τους, ολα αυτα τα ακούω ολίγον βερεσέ. Ναι δε θα τρώμε σηκώτι χήνας, αλλά πάπια πορτοκάλι η οποία θα έχει μεγαλώσει σε ένα αντιστοιχα εφιαλτικό ορνιθοτροφείο με τα ποδια ούτως η αλλως καρφωμένα για να μην κουνιέται και το ράμφος βγαλμένο για να μην αυτοτραυματίζεται και για να μην τραυματιζει τη διπλανή της, θα τρώμε;Και αν οχι παπια πορτοκάλι, τότε μήπως χήνα με μήλα; Βασανίζονται οι πάπιες. Γιατί οι κότες καλύτερα περνάνε στα ορνιθοτροφεία; Μήπως λοιπόν πρέπει να εγκαταλείψουμε και τον κόκορα κρασάτο; Από τότε που βιομηχανοποιήθηκε το κρέας, τα περισσότερα ζωντανά (κότες, πάπιες, χήνες, γουρούνια, μοσχάρια κιαι προσφάτψως και ψάρια σε ιχθυοκομικούς κλωβούς) από τη γέννηση τους μέχρι τον αθλιο θάνατό τους περνούν τη λίγη τους ζωή με μαρτύρια. Εννοειται οτι ειναι τελειως διαφορετικό πράγμα τα δελφίνια, οι φώκιες και λοιπά ζώα που ο σκοτωμός τους γίνεται για λόγους σπόρ, τελετής ενηλικίωσης, καταστροφής διχτυών κλπ, είτε ειναι απειλουμενα είδη είτε όχι. Αυτό ειναι οντως τελείως άχρηστη, περιττή σκληρότητα, που χωρίς επιπτώσεις στην ανθρώπινη διατροφή μπορεί σχετικά εύκολα να εκλείψει, αλλά όμως, οπώς και να έχει δεν έχει καμία σχέση με τη διατροφή του ανθρώπου.
Το άλλο όμως είναι το δύσκολο.
ΥΓ. Εκεί που θέλοω να καταλήξω είναι οτι με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο και θεωρώ πολύ πιο σημαντικό ζήτμα τη διεθνή και ολοκληρωτική απαγόρευση του χαβιαριου το οποίο προέρχεται από τον οξυρυγχο, ο οποίος κινδυνεύει με ολοκληρωτική εξαφάνιση εξ αιτιας της υπεραλίευσης, παρά η απαγόρευση του φουά γκρα. Άπό πάπιες κιαι χήνες έχουμε αρκετες, δόξα τω θεώ. Και αν είναι να αρχίσω να νοιάζομαι για το well being των ζώων λέω να ξεκινήσω από τα θηλαστικά, τα νοιώθω πιο κοντά μου:
Κάτω τα χέρια από τις γουρούνες λοιπόν!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αγαπητή έρση, όλα τα ζώα που εκτρέφονται για να σκοτωθούν από τον άνθρωπο είναι άξια του οίκτου μας και της συνειδητής αντίδρασης μας. Το θέμα δεν είναι ποιό είναι παραπάνω ή όχι. Το έγκλημα εναντίον των ζώων είναι έγκλημα.
Σαν να λέμε, πόσο αξίζει η ζωή ενός ανθρώπου αν είναι Εσκιμώος ( που σπανίζουν) ή Κινέζος (που είναι πολλοί).
Το σημαντικό βήμα είναι να γίνει έστω μια κάποια αρχή.
Μακάρι να άρχιζε με τις αλεπούδες που γδέρνονται ζωντανές για τη γούνα τους, ή για τους σκύλους που σφάζονται κάτω από απερίγραπτες συνθήκες για να γίνουν κινέζικοι και βιετναμέζικοι μεζέδες.
Από το ολότελα, καλή και η παναγιώταινα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για τους ανθρώπους τίποτα;;;;
Μπααααα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Για δώδεκα ολόκληρα χρόνια ήμουνα χορτοφάγος.
Εκοψα το κρέας μετα απο περιγραφές της καλυτερης φίλης μου που ειναι κτηνίατρος και νονά της φανής,λέγοντάς μου για το πιο επώδυνο μέρος της εκπαίδευσης στην σχολή της που ειναι τα σφαγεία!
Ειναι κατι που δεν το αντέχω.οι εικόνες ειναι αυτές που περιγράφει η έρση παραπάνω.
Δεν επαθα και τίποτα αντιθέτως ...άσε που υπάρχουν και καλύτερες πηγές πρωτείνης!
Θέλω να καταλήξω για την απερίγραπτη λύσα του ανθρώπου να θανατώνει τα ζωντανά για να τα φάει..για τις υπέρογκες ποσότητες που σπαταλούνται σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πετιούνται χωρίς κάν να τα δίνουν σε πεινασμένους...
Για την περηφάνεια των κυνηγών να σκοτώνουν πουλιά και άγρια ζώα λές και δεν τους φτάνει το κρέας απο τον χασάπη...
Δεν κλαίω μονο για τα θηλαστικά...κλαίω για όλα τα ζώα που έχουν ψυχή,ακόμα και για τα μυρμήγκια..δεν κάνω κανένα διαχωρισμό.ο πόνος είναι ίδιος και αξεπέραστος!!

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για τους ανθρώπους τίποτα;;;;
Μπααααα
Θα συμφωνήσω με όλους/ες τους προλαλήσαντες και προλαλήσασες. Όμως χωρίς να υποτιμώ την ευαισθησία για κάθε μορφής κακομεταχείριση, έστω και εάν αυτή αφορά τα ζώα και χωρίς να παραγνωρίζω την μεγάλη σημασία της εκδήλωσης της ευαισθησίας αυτής, κάτι για το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη σαν κοινωνία, θέλω να υπογραμμίσω αυτό που αναφέρει παραπάνω και ο maltakias :
Καλά όλα αυτά, αλλά πρώτα και κύρια πρέπει να εστιάζουμε σε όλα αυτά που συνιστούν κατάφωρη κακομεταχείριση των ανθρώπινων υπάρξεων, κάτι που για εμάς τους καλοταϊσμένους ανθρώπους του δυτικού κόσμου εκδηλώνεται με την ηθελημένη απώθηση από το μυαλό και την θύμησή μας των εξευτελιστικών για την παγκόσμια ανθρωπιά εικόνων εξαθλίωσης και δυστυχίας του τρίτου κόσμου (και όχι μόνο)... Γιατί για μένα η εικόνα της φιλόζωης Μπριζίτ Μπαρντώ μόνο απωθητική είναι.

Υ.Γ. Μην παρεξηγηθώ : Ξέρω και καταλαβαίνω πολύ καλά ότι όλοι οι παραπάνω (και παρακάτω) που εκδηλώνουν την ευαισθησία αυτή για τα ζώα διαθέτουν απείρως μεγαλύτερη ευασθησία για τον ανθρώπινο πόνο, πολλοί δε από αυτούς το αποδεικνύουν αυτό καθημερινά με τις πράξεις τους.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Νομίζω οτι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που κακοποιεί ένα ζώο να μην κανει το ίδιο και σε άνθρωπο οταν του δοθεί η ευκαιρία,με τον άλφα ή βήτα τρόπο!
Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που βασανίζουν ζώα σε καμμία περίπτωση!
όσο για την θλίψη μου ειναι ίδια ακριβώς είτε πρόκειται για ζώο είτε για άνθρωπο..τέλος!

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Νομίζω οτι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που κακοποιεί ένα ζώο να μην κανει το ίδιο και σε άνθρωπο οταν του δοθεί η ευκαιρία,με τον άλφα ή βήτα τρόπο!
Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που βασανίζουν ζώα σε καμμία περίπτωση!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν νομίζω να παρεξηγήθηκαν αυτά που γράφω ως καυστικά σχολιάκια.Ασφαλώς και είμαι κι εγώ φιλόζωος και έχω μεγαλώσει αγκαλιά με κάθε είδους ζώο.

Αν κάτι με φοβίζει είναι μήπως η φιλοζωοϊα μας κάνει να ξεχνάμε την φιλανθρωπία ή μάλλον καλύτερα τον ανθρωπισμό.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν κάτι με φοβίζει είναι μήπως η φιλοζωοϊα μας κάνει να ξεχνάμε την φιλανθρωπία ή μάλλον καλύτερα τον ανθρωπισμό.
Γι'αυτό αναφέρθηκα στην Μπριζίτ Μπαρντό. Γίνεται να είσαι φιλόζωος και συγχρόνως εκπρόσωπος του ρατσισμού; Δεν γίνεται.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σ'αυτό τον κόσμο τελικά ΟΛΑ μα ΟΛΑ γίνονται,τουλάχιστον στη διεστραμμένη σκέψη των δίποδων.

Λες για την Μπαρντό,ο πρώην πρόεδρος του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος ήταν ομοφυλόφιλος να σου θυμίσω.Πότε θα δούμε έγχρωμο αρχηγό της ΚΚΚ δεν ξέρω μόνο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα