• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απορίες για ταξίδι στην Ιβηρική και Μαρόκο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν προλαβαίνω και πολλά γιατί φτιάχνω βαλίτσα και θα'πρεπε να είμαι στο κρεβατάκι μου τώρα. Συνοπτικά, τα βουνά στα σύνορα με Ισπανία είναι τίγκα στα κάστρα, λογικό με την παράνοια που είχαν οι Πορτογάλοι ότι θα τους επιτεθούν οι Ισπανοι. ΚΑτα μήκος των συνόρων λοιπόν έχει πολύ πράγμα από κάστρα, κοιλάδες, φαράγγια κλπ. Από πόλεις, μου άρεσε πάρα πολύ το Γκιμαράες, η Κοϊμπρα, η Μπράγκα και το Πόρτο. Η Λισσαβώνα κατ' εμέ είναι για πολύ λιγότερο από 4 ημέρες (δύο ολόκληρες φτάνουν), έχει ενδιαφέρον το αφρικάνικο στοιχείο, ό,τι έχει να κάνει με θαλασσοπόρους και ορισμένα ξεπεσμένα κτίρια είναι must, αν σου αρέσει η σαπίλα (εγώ τρελαίνομαι, τι νομίζεις ότι κάνω στην Αβάνα;). Το φαγητό (ψάρι κι άγιος ο θεός), τα φάντο, οι μαύροι, οι ψαράδες και γενικά ο κόσμος είναι από τα highlights της χώρας, για πολλούς είναι και το κρασί και τα παρελκόμενα. Για τις παραλίες της δεν τρελαίνομαι. Δεν την έχω γυρίσει εξονυχιστικά, αλλά θα αφιέρωνα περισσότερο καιρό στο βορά κι αν μπορέσετενα πάτε και στην ισπανική Εξτρεμαδούρα (ειδικά Κάθερες, φοβερή πόλη, καθώς και το Τρουχίγιο του Πισάρο) με την περίεργη φύση και τα καταπληκτικά χωριά, ακόμη καλύτερα.

ΚΑλά να περάσετε και να γράψετε κι ένα ραπόρτο.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ορισμένα ξεπεσμένα κτίρια είναι must, αν σου αρέσει η σαπίλα (εγώ τρελαίνομαι, τι νομίζεις ότι κάνω στην Αβάνα;).
επειδή από Λισαβώνα έχω κάνει ένα μινι πέρασμα, εχω να πω ότι με τρελαίνουν κι εμένα αυτά τα "λίγο πριν την κατάρρευση" κτίρια, το καλύτερο μου!
ευχαριστώ για τις πληροφορίες! και καλό ταξίδι, μιας και για να ετοιμάζεις βαλίτσα όλο και κάπου θα πας!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μια ερώτηση κι από εμένα. Ανάμεσα σε Faro, Cadiz και Almeria τί να επιλέξουμε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα