Απορίες για ταξίδι στην Ιβηρική και Μαρόκο

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Απότι είδα το ραμαζάνι φέτος ξεκινάει 21/8 και εμείς υπολογίζουμε να είμαστε Μαρόκο τέλη Ιουλίου μέχρι αρχές Αυγούστου. Θα υπάρχει προβλήμα?

Rosa πολύ κατατοπιστικό το post σου. Η διαδρομή που περιγράφεις ακούγεται μαγευτική και μάλλον σε αυτή θα κινηθούμε. Θα έχουμε 10 μέρες για Μαρόκο. Το αυτοκίνητο σκεφτόμαστε να το νοικιάσουμε στην αρχή απο Φεζ και εκεί να το αφήσουμε επιστρέφοντας για Ισπανία. Οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να μας δώσεις σχετικά με ξενοδοχεία και ριάντ (τι είναι?) είναι καλοδεχούμενη.
Επισής σε περίπτωση που δεν νοικίασουμε αυτοκίνητο γνωρίζεις αν μπορούμε να μετακινηθούμε σε όλες τις παραπάνω πόλεις μέσω συγκοινωνίας ?

Ευχαριστώ!
Ριάντ είναι το παραδοσιακό μαροκινό σπίτι, με τα εσωτερικά μπαλκόνια, την αυλή στο κέντρο και το πατροπαράδοτο συντριβάνι. Πολλά έχουν μετατραπεί σε μαγευτικούς ξενώνες με ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνήθως πισίνα, υπέροχα πρωινά και, ορισμένα, με ταράτσα απ' όπου έχεις μαγευτική θέα της πόλης. Απείρως προτιμότερα από ξενοδοχεία και σε τιμές αρκετά καλύτερες. Θα σου γράψω αναλυτικό πρόγραμμα 'Fez to Fez' με λεπτομέρειες αύριο το πρωί. Για συγκοινωνία δεν ξέρω, το βρίσκω απίθανο να υπάρχει κάτι βολικό από τη Φεζ για τη Μερτζούγκα, αλλά ακόμα κι αν υπάρχει, είναι τόσα τα μέρη που θα αναγκαστείς να σταματήσεις επειδή σου αρέσουν, που δεν το προτείνω.

(όσο για το ραμαζάνι, όχι, εφόσον θα βρίσκεσαι εκεί προτού αρχίσει, δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα).
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
ποσο ευκολο ειναι να παω απο πορτογαλλια με αεροπλανο αζορες?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.902
Likes
52.040
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα εκνευρίσω πολλούς εδώ λέγοντας ότι μαδρίτη και βαρκελώνη ιάνει ίσως οι λιγότερο ενδιαφέρουσες μεγάλες πόλεις τις ισπανίας. Ειδικά η μαδρίτη για μένα είναι αδιάφορη και η βαρκελώνη τρομερά υπερτιμημένη. Θα πήγαινα Santiago δε Compostela-Asturias-Καντάμπρια-Χωρα των Βάσκων για κάτι αυθεντικό, πανέμορφο και χωρίς πολλούς τουρίστες έστω και καλοκαιριάτικα, χωρια που δε θα σκάσετε από τι ζεστη εκεί πάνω. Ειδικά το Santiago είναι για μένα η ομορφότερη πολύ στον κόσμο κι επιπλέον πολύ καλο πάτημα για να μπείτε πορτογαλία, ο βορράς τις είναι όλα τα λεφτά, οπόρτο, guimaraes και 1-2 άλλες πόλεις εκεί είναι πανέμορφες και πάμφθηνες.

Στο Μαρόκο πήγα με 2 φίλους πριν 3 χρονια αν θυμάμαι καλά, μας άρεσε πολύ. Κάναμε το μισό με συγκοινωνίες και μετά νοικιάσαμε αμάξι για 10 μέρες. Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου τις σημειώσεις μου. Θυμάμαι πως η Fez μας γοήτευσε, το "μαρακεση" το αντίθετο, αλλα όλο το κλου ήταν τα μικρά χωρια, σε κάποια φάση βρεθήκαμε σε ένα εγαταλελλειμμεη" παλάτι κανένα δίωρο από το Ouarzazat, εκπληκτικό πράγμα. Ένα μικρό χωριο έχω από τι Rabat είχε την καλύτερη αγορά που έχω δει σε αραβική χωρα από πλευράς ατμόσφαιρας, οι μαροκινοί ήταν φανταστικοί, το φαγητό πολύ καλο σε κάποια σημεία και απλώς αδιάφορο σε αλλα, ένα γαλάζιο χωριο μας άρεσε πολύ, η chefchaouen καθόλου, τα βουνά ήταν όλα τα λεφτά, πανέμορφη αρχιτεκτονική.

Αυτά τα καθόλου κατατοπιστικά.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το παλάτι που λες, Yorgo, μπας κι ήταν η παλιά κάσμπα της Tamnugalt?
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Λοιπόν, ένα πρώτο πλάνο για το ταξίδι σας.

1) Φεζ –τρεις διανυκτερεύσεις. Για διαμονή προτείνω το http://www.riadlacledefes.com/
Οι τιμές φαίνονται λίγο τσιμπητές στο internet, αλλά α) την εποχή που θα πάτε θα είναι low season κι επομένως χαμηλότερες και β) όπως οτιδήποτε στο Μαρόκο, έτσι κι εδώ σηκώνει παζάρι. Είναι πολύ όμορφο, πάντως, με εξαιρετικό φαγητό και ένα χαριτωμένο dipping pool για να δροσίζεστε μετά τον ποδαρόδρομο στη μεντίνα.
Τη μία μέρα θα την αφιερώσετε αποκλειστικά στη μεντίνα, απαραιτήτως με ξεναγό (αν μπείτε μόνοι σας είναι επιβεβαιωμένο πως θα χαθείτε –μιλάμε για μια παλιά, δαιδαλώδη πόλη με 9500 σοκάκια και 200.000 κόσμο- το κυριότερο, όμως, δε θα δείτε αυτά που πρέπει να δείτε. Ζητάτε από τη Ναΐμα να σας κανονίσει ξενάγηση με τον Αμπντούλ, που μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Για οχτώ ώρες ξενάγηση (στη μεντίνα κι ύστερα με ταξί ως το πιο ψηλό σημείο της πόλης) μας κόστισε 35 ευρώ.
Τη δεύτερη μέρα θα σας πρότεινα μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Volubilis (μόνοι και με δικό σας αυτοκίνητο) και μια βόλτα στη Μεκνές.

2) Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Μερτζούγκα, κοντά στα σύνορα με Αλγερία. 520 χιλιόμετρα, αλλά δεν αξίζει να διανυκτερεύσετε πουθενά ενδιάμεσα. Στάση στο Ιφράν, ύστερα στην περιοχή με τους μακάκους (προαιρετική ιππασία), διάσχιση του Άτλαντα και άφιξη στο http://www.auberge-sahara-merzouga.com/. Να έχετε ζητήσει από πριν να σας ‘κλείσουν’ καμήλες. Το πρωί και με τη βοήθεια του Ομάρ κάνετε μια βόλτα στα χωριά για να ακούσετε μαύρη μουσική γκνάουα, και το απόγευμα ξεκινάτε με τις καμήλες για την έρημο. Ο καμηλιέρης σας ετοιμάζει επιτόπου δείπνο και κοιμάστε πάνω στην άμμο. Κόστος καμήλας, καμηλιέρη, δείπνου: 30 ευρώ. Το επόμενο πρωί γυρνάτε στο ξενοδοχείο, κάνετε ντουζ και φεύγετε γραμμή για τον δρόμο με τις 1.001 κάσμπες. Και σήμερα αρκετή διαδρομή. Στάση στο φαράγγι Τόντρα (αν είναι Κυριακή θα κάνετε πολύ χάζι, όλος ο κόσμος βγαίνει για κυριακάτικη έξοδο στο ποτάμι) και διανυκτέρευση στο

3) Κελάα Μ’Γκούνα και συγκεκριμένα στο http://www.kasbahitran.com/, απίθανο μέρος με εκπληκτική θέα. Την επομένη επίσκεψη στο φαράγγι Νταντές και φεύγετε για

4) Αγκντζ (Agdz). Δύο ιανυκτερεύσεις στο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ http://www.kasbah-azul.com/accommodation-morocco-ouarzazate-and-its-region-agdz-kasbah-azul-gallery-photos-_782-2.html. Εδώ θα έλεγα να μην κάνετε τίποτα. Να μείνετε στην Κάσμπα μια μέρα ολόκληρη και να χαρείτε την πισίνα, το φοινικώνα, το καλό φαγητό, τα άριστα κρασιά και την υπέροχη μουσική…Τη δεύτερη μέρα ζητάτε από τον Μουσταφά να σας πάει βόλτα στην υπέροχη Ταμνούγκαλτ, για να μπείτε σε παμπάλαια κάσμπα που ελάχιστοι τουρίστες έχουν δει… Αν θέλετε φτάνετε ως Ζαγκορά, αλλά δεν έχω πάει και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς, για να φτάσετε μέχρι Αγκντζ θα έχετε ξαναπεράσει τον Άτλαντα και θα έχετε δει φοβερές ορεινές διαδρομές.

Αναχωρείτε για Μαρακές. Εδώ δεν έμεινα ευχαριστημένη με το ριάντ, γι αυτό ρίξτε και μια ματιά στο πολύ καλό που προτείνει ο traveler στην ιστορία του ‘κουσκούς στο Μαρακές’. Προσέξτε το ριάντ που θα κλείσετε να βρίσκεται στις παρυφές της μεντίνας όπου θα μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο (δε θα θέλετε να κουβαλάτε βαλίτσες στη μεντίνα, σας διαβεβαιώνω), και να έχει κοντά πάρκινγκ (όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα το ξεχάσετε για όσο καιρό μείνετε Μαρακές). Τρεις διανυκτερεύσεις είναι καλά. Μεντίνα και ξανά μεντίνα, καταρράκτες Ουζούντ, κήποι Μαζορέλ, πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα ξανά και ξανά, δε θα τη χορταίνετε.

Αν αποφασίσετε να ανεβείτε βόρεια από τον παραλιακό δρόμο, κάνετε τρεις στάσεις, σε:

1) Εσαουίρα και συγκεκριμένα στο www.baoussala.com, 15 χλμ έξω από Εσαουίρα.
2) Ελ Τζαντίντα, στο http://www.dar-al-manar.com/, και, τέλος,
3) Ραμπάτ, στο ξενοδοχείο http://www.lepietri.com.

Κι από Ραμπάτ ξαναγυρνάτε σε Φεζ.
Ανοίξτε χάρτες, δείτε τη διαδρομή, αποφασίστε, και θα τα πούμε πολλές φορές και αναλυτικά, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρετε προτού ξεκινήσετε.

Αυτό το πρόγραμμα ΔΕΝ σας το συνιστώ αν
Α) δε νιώθετε άνετα με το θέμα της οδήγησης. Είναι απαραίτητο να έχετε οδηγική εμπειρία, να είστε προετοιμασμένοι ότι σε πολλά σημεία (βλ, Φεζ) θα μπερδευτείτε και θα δυσκολευτείτε, επίσης πως θα διανύσετε πολλά χιλιόμετρα σε δρόμους με ελάχιστη κίνηση. Τα χιλιόμετρα είναι πολλά (περίπου 2700 κάναμε εμείς σε 18 μέρες) και πρέπει να τα αντιμετωπίσετε με καλή διάθεση…
Β) αν έχετε πρόβλημα με τη ζέστη. Τέλη Αυγούστου που φτάσαμε εμείς Μερτζούγκα, βρήκαμε 47 βαθμούς, και μάλλον κάτι τέτοιο θα βρείτε κι εσείς. Επίσης η Φεζ και το Μαρακές είναι πολύ ζεστές πόλεις, σε αντίθεση με τα παράλια όπου οι άνεμοι του Ατλαντικού είναι πολύ (έως και ενοχλητικά πολύ) δροσεροί.

Αυτά για πρώτο διάβασμα. Αποφασίστε το και τα ξαναλέμε.
Inshallah…….

υ.γ. το ξέρω πως οι διανυκτερεύσεις βγαίνουν περισσότερες από 10, αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω ποια να κόψω....
 
Last edited by a moderator:

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Eπίσης, για να πάρεις μια οπτική ιδέα, ρίξε μια ματιά στο προσωπικό μου άλμπουμ από Μαρόκο...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.902
Likes
52.040
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όχι, Rosa, αλλιώς λεγόταν, έχει μόνο ένα φύλακα που έχει τα κλειδιά, δεν υπάρχει ταμπέλα ή τίποτε τέτοιο ακι το "χωριό" έχει διψήφιο αριθμό κατοίκων. Αν βρω τις σημειώσεις μου το καλοκαίρι θα το γράψω.
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το υπέροχο μήνυμα σου!

Δυστυχώς υπάρχει περίπτωση να βγεί για την ώρα το Μαρόκο απο τα σχεδία και να πάμε μόνο Ισπανία-Πορτογαλία :(. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μηνύματα σου, με βοήθησες να σχηματίσω μια πολύ καλή γνώμη για το ταξίδι απο κεί που δεν είχα ιδέα κάθως και όλο τα άλλα τα παιδία για τις πληροφορίες που μου έδωσαν. Ελπίζω πως μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε την τελική απόφαση και θα κλείσουμε τα εισητήρια. Μόλις γίνει αυτό σας ενημερώνω.

Οι φωτογραφίες σου φανταστικές ;)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.902
Likes
52.040
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Α, άλλη περιοχή της Ισπανίας τελείως εκτός τουριστικού χάρτη που συνδυάζεται εύκολα με Πορτογαλία είνια η Εξτρεμαδούρα. Περίεργη φύση, καταπληκτικές πόλεις-χωριά, φοβερά έθιμα και η Κάθερες κερδίζει τον τίτλο της δεύτερης ομορφότερης επαρχιακής πρωτεύουσας στην Ισπανία για μένα.
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το υπέροχο μήνυμα σου!

Δυστυχώς υπάρχει περίπτωση να βγεί για την ώρα το Μαρόκο απο τα σχεδία και να πάμε μόνο Ισπανία-Πορτογαλία :(. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μηνύματα σου, με βοήθησες να σχηματίσω μια πολύ καλή γνώμη για το ταξίδι απο κεί που δεν είχα ιδέα κάθως και όλο τα άλλα τα παιδία για τις πληροφορίες που μου έδωσαν. Ελπίζω πως μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε την τελική απόφαση και θα κλείσουμε τα εισητήρια. Μόλις γίνει αυτό σας ενημερώνω.

Οι φωτογραφίες σου φανταστικές ;)
Καλό ταξίδι όπου κι αν το αποφασίσετε, και δεν πειράζει, αν δεν πάτε Μαρόκο φέτος, κρατάτε τις πληροφορίες γι άλλη χρονιά, με περισσότερες μέρες για να το ευχαριστηθείτε και περισσότερο!:D
 

DION7

Member
Μηνύματα
151
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
που???
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η καραιβικη
μια τελευταια παρατηρηση, αν και το προγραμμα ειναι πολυ δυνατο,αφου θα φτασεις μεχρι φαρο μπορεις να πας και γιβραλταρ για μιση μερα που ειναι ωραιο και αφορολογητο και απο εκει αν θες περνας μαροκο με φερρυ που σε παει στη ταγγερη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.335
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom