varioAthens
Member
Πολυ μουσειο βρε παιδι μου… γουστα βεβαια ειναι αυτα… Απλα σε μια πολη σαν το Παρισι ειναι ωραιο να την περπατησεις και να την χαρεις. Εμενα το καλυτερο μου ειναι να μπαινω σε στενακια, να καθομαι σε συνοικιακα καφε και να χαζευω τον κοσμο.Καλημέρα σας θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το Παρίσι για το γαμήλιο ταξίδι που κλείσαμε τον Σεπτέμβριο.
1) Με ποιους τρόπους μπορώ να μεταφερθώ από το αεροδρόμιο ΟRLY στο ξενοδοχείο μου που είναι το ibis Paris Alésia Montparnasse 14ème, 49 Rue des Plantes, 75014;
2) Ποια κάρτα μας προτείνεται να βγάλω? βρήκα ότι υπάρχει η navigo pass και η paris visite? Να σας πω ότι θα είμαστε Παρίσι για 10 μέρες από Πέμπτη απόγευμα μέχρι Σάββατο απόγευμα. Είδα ότι η navigo είναι από Δεύτερα με Κυριακή, το θέμα είναι από Πέμπτη έως Κυριακή που θα φτάσουμε τι συμφέρει να βγάλουμε; Τα αξιοθέατα αξίζει να τα κλείσεις μέσω τις navigo την όποια δεν πολύ κατάλαβα ποια αξιοθέατα συμπεριλαμβάνονται και τι επιπλέον πρέπει να κάνεις αν την κλείσεις. Ή να τα κλείσουμε από το κάθε επίσημο site που έχουν. Και αν ναι πόσο καιρό πιο πριν;
3) Για αξιοθέατα λέμε να πάμε με το που λίγο που διάβασα τις ιστορίες στις Βερσαλλίες, Λούβρο, Αψίδα του Θριάμβου, Πάνθεον, Conciergerie,μουσείο Orsay, Saint Chapelle, Musee del'Armee και Μουσείο Ροντέν. Αξίζουν; H κρουαζιέρα στον Σηκουάνα αξίζει και αν ναι τι ώρα είναι πιο καλά. Μία μέρα θα πάμε Disneyland. Τι άλλο αξιοθέατο που δεν έχω γράψει ή κοντινό μέρος αξίζει να πάμε ακόμη και σαν μονοήμερη αν προλάβουμε; Για τον Πύργο του Eifel που μπήκα και είδα είχε διάφορα εισιτήρια για τον με ή χωρίς ασανσέρ.
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
Απο τα τουριστικα εχεις ξεχασει να βαλεις Μονμαρτη, Ηλυσσια Πεδια, Παναγια των Παρισιων (υποτιθεται εχει αποκατασταθει μεγαλο μερος της, αλλιως εστω και απεξω), Οπερα.