Αντι-Σαντορίνη

STKF

Member
Ολοι πανε στη Σαντορινη για το ηλιοβασιλεμα που ειναι παγκοσμιως γνωστο.
Σοβαρά το λες τώρα αυτό? Η Σαντορίνη προσφέρει ένα από τα πιο συγκλονιστικά νησιωτικά τοπία που έχουμε ως χώρα. Εκτός από παγκοσμίως γνωστή-γιατί άραγε?- είναι όντως το πιο εμβληματικό νησί που έχουμε διότι έχει τον καλύτερο συνδυασμό που έχουν στο μυαλό τους οι ξένοι επισκέπτες σχετικά με τα ελληνικά νησιά. Αρχιτεκτονική(άσπρα σπιτάκια) και εκπληκτικό τοπίο Πόσα νησιά έχουμε με θέα σε ηφαίστειο? . Αλλοίμονο αν είναι το νησί μόνο το ηλιοβασίλεμα :)
Συν το ότι έχει και έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.
Επειδη η Κρακοβια ειναι παγκοσμιως γνωστη δε σημαινει πως η Πολωνια δεν εχει αλλες πιο ωραιες πολεις...
Φυσικά και δεν σημαίνει αλλά αν ο φιλοξενούμενος ξέρει μόνο αυτή, αρχίζεις από εκεί.

Προκειται. Διαλεξες την ευκολη λυση και οχι την καλυτερη.
Αφού πιστεύεις ότι Σύρος και Τήνος που πρότεινες είναι καλύτερες βάσει των δεδομένων που έθεσε ο @Yorgos (φιλοξενούμενο άτομο, περιορισμένος χρόνος, άσπρα σπιτάκια και ευκολία πρόσβασης) από Μύκονο και Πάρο, τι να πω? Σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Last edited:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ενιωσα και εγώ την ανάγκη να απαντήσω στον yorgos σε σχέση με τα 2 ταξίδια που έχει στο νου του. Εχουν ήδη βέβαια ειπωθεί πολλές προτάσεις, οι οποίες είναι όλες ενδιαφέρουσες. Ως προς το το σκέλος χιόνι έχω να πω το εξής: Στο Πήλιο έκανε ΄μια αρκετά σοβαρή κακοκαιρία μέσα στον Ιανουάριο και ακόμα έχει αρκετό χιόνι στα Χάνια. Νομίζω πως αφού υπάρχει άνθρωπος να σε φιλοξενήσει και υπάρχει αυτοκίνητο νομίζω θα δείτε αρκετό χιόνι εάν πάτε προς Χάνια και πιο πάνω σίγουρα (μπορεί και σε άλλα χωριά πιο χαμηλά εάν έχει χαλάσει στο μεταξύ ο καιρός). Βέβαια το Πήλιο γενικά χρειάζεται αυτοκίνητο. Τώρα ως προς τα Γιάννενα δεν έχω καταλάβει κάτι. Έχεις κλείσει εισιτήριο και έχεις ήδη κανονίσει να πας εκεί? Εάν ναι, θα σε συμβούλευα να κινηθείς προς Μέτσοβο και όχι προς Ζαγοροχώρια αφού δεν έχεις αυτοκίνητο. Το Μέτσοβο έχει και καλύτερη και γρηγορότερη πρόσβαση από Γιάννενα μέσω Εγνατίας ακόμα και με ΚΤΕΛ, και επιπλέον έχεις πολύ πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να δεις χιόνι (πιο μεγάλο υψόμετρο γαρ). Επιπλέον είναι και πολύ γραφικό. Εάν πάντως σου τύχει όσο είσαι Αθήνα κάποιος χιονιάς, μπορείς πολύ εύκολα να πας με ΚΤΕΛ από Αθήνα στα Τρίκαλα Κορινθίας ή στη Στενή Ευβοίας, πολυ όμορφα και κοντινά στην Αθήνα χιονομέρη. Σκέψου και αυτή την περίπτωση. Πάντως εγώ θα σου ευχόμουν επειδή γενικά τα ορεινά μέρη της Ελλάδος είναι λίγο δύσκολα χωρίς αυτοκίνητο, να σας τύχει κακοκαιριούλα στην Αθήνα και να πάτε στην Πάρνηθα να παίξετε με το χιόνι να το ευχαριστηθείτε (ειδικά εάν τύχει το χιόνι καθημερινή και δεν είναι ΣΚ να ανέβουν οι ορδές των Αθηναίων).
Ως προς το νησιωτικό σκέλος, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Θα ψήφιζα και εγώ Σύρο. Και άσπρα σπιτάκια στην Άνω Σύρο θα δούνε οι φίλοι σου και δεν είναι και ερημιά, άσε που στο τέλος μάλλον θα γοητευτούν περισσότερο από την πολύχρωμη Ερμούπολη στο χειμωνιάτικο φως (κακά τα ψέμματα το λευκό θέλει δυνατό ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό ήλιο για να αναδειχθεί). Από την καλή περίπτωση είναι και ή Πάρος (πιο κλασσική κυκλαδίτικη και με κάποιο κόσμο επίσης). Η ακτοπλοική πρόσβαση και στα δύο νησιά είναι πολύ καλή ενώ δεν χρειάζεται και αυτοκίνητο. Τέλος να αναφέρω πως δεν έχω γνωρίσει ξένο που να έχει πάει στην Ύδρα και να μην έχει γοητευτεί από την αρχιτεκτονική της. Πανεύκολη επίσης πρόσβαση από Αθήνα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στο Πάπιγκο δε θέλω να πάω για το χιόνι, διότι είναι για την επίσκεψη που έτσι κι αλλιώς θα πάει Αράχωβα οπότε θα το δει. Θέλω να πάω για να δει και κάτι διαφορετικό από τα σπιτάκια. Θεωρείτε ότι το Μέτσοβο είναι πιο γραφικό από το Παπιγκο;

fotast

Member
Στο Πάπιγκο δε θέλω να πάω για το χιόνι, διότι είναι για την επίσκεψη που έτσι κι αλλιώς θα πάει Αράχωβα οπότε θα το δει. Θέλω να πάω για να δει και κάτι διαφορετικό από τα σπιτάκια. Θεωρείτε ότι το Μέτσοβο είναι πιο γραφικό από το Παπιγκο;
Και εγώ πιστεύω ότι το Μέτσοβο είναι πιο εύκολο χωρίς αυτοκίνητο,όχι πιο γραφικό.Στην ΄Ηπειρο δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο ή καταλάβαμε λάθος;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και εγώ πιστεύω ότι το Μέτσοβο είναι πιο εύκολο χωρίς αυτοκίνητο,όχι πιο γραφικό.Στην ΄Ηπειρο δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο ή καταλάβαμε λάθος;
Δε θα υπάρχει, σωστά. Αλλά αν βολεύουν τα κτελ, να προτιμήσω πάπιγκο, είναι πιο ωραίο;;

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Αν φτάσεις μέχρι εκεί (Παπιγκο) μην κάνεις κανένα αστείο και δεν πάτε στο χωρίο Διλοφο!

kitsos!

Member
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Δε θα υπάρχει, σωστά. Αλλά αν βολεύουν τα κτελ, να προτιμήσω πάπιγκο, είναι πιο ωραίο;;
Το πάπιγκο είναι μακράν πιο ωραίο από το Μέτσοβο κ μπορείτε να πάτε κ στο μικρό Πάπιγκο με τα πόδια (1-1,5 ωρα πεζοπορια περίπου) η με ταξακι η να σας πετάξει κάποιος ντόπιος από κει..
Επίσης αν πάτε μικρό Πάπιγκο μπορείτε να κατεβείτε (με τα πόδια μιλάμε τώρα) στο φαράγγι του Βίκου κ να ανεβειτε από την άλλη πλευρά για να επισκεφθείτε το χωριό Βίκος που είναι επίσης πολύ όμορφο!!! Αυτή η διαδρομή είναι περίπου 2,5-3 ώρες one way κ είναι σχετικά εύκολη.. πεζοπορία.

KostasLia

Member
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
@Υorgos να επισκεφτείς οπωσδήποτε το Τσεπέλοβο έχει την πιο όμορφη πλατεία κατά την γνώμη μου. Επίσης θυμάμαι πριν κάποια χρόνια που πήγαμε εμείς είχαμε μείνει σε έναν ξενώνα πάνω στην πλατεία που τον είχε μια γιαγιά παρα πολύ γλυκιά, που μας έφτιαχνε σπιτική πίτα να πάρουμε μαζί μας..χώρια την φιλοξενία της ήταν και οικονομικά σε σύγκρηση με αλλού για τότε ..το email της αν ενδιαφέρεσαι είναι: www.zagori.biz/erasmia
μακάρι να είναι ακόμη εκεί γιατί ήταν και μεγάλη..
αν θελήσετε να κάνετε ράφτινγκ και άλλες δραστηριότητες το email είναι info@rafting -athletic-center.gr και η σελίδα τους στο ιντερνετ www.rafting-athletic-center.gr
δεν ξέρω από που ξεκινάνε μήπως και μπορέσουν να ρθουν με το βανάκι να σας πάρουν εφόσουν δεν έχετε μεταφορικό. Συννενοήσου μαζί τους..
Μπορεί κάτι να έχει αλλάξει καθώς έχουμε κάποια χρόνια που πήγαμε
Πάντως σε σύγκριση πάντα με το Μέτσοβο στα Ζαγοροχώρια θα βρείτε περισσότερα να κάνετε και αφού σου αρέσουν και τα τρεκ θα βρεις την υγειά σου..αρκεί να βοηθήσει και λίγο η συγκοινωνία..

Last edited:

jimp

Member
@Yorgos έχεις δει αν εχει λεωφορεία για Παπιγκο γιατί έχω την εντύπωση πως πρέπει να έχει μια ή δυο φορές την εβδομάδα.
Δύσκολες περιοχές να τις επισκεφτείς χωρίς αυτοκίνητο και ειδικά τον χειμώνα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom