• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ανοιχτό για τους τουρίστες το Τσερνομπίλ από το 2011

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
... Το ατύχημα του αντιδραστήρα είχε συγκλονίσει τον κόσμο τότε -το θυμάμαι κι εγώ που ήμουν μικρή. (ακόμα θυμάμαι ότι δε μας έβγαζαν όταν έβρεχε!)
Είχε προκαλέσει μεγάλο δέος. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που έμαθαν όλοι -με το χειρότερο τρόπο- πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ραδιενέργεια.
Ήταν σοκαριστικό. Μπορεί να μην έχει την ιστορική αξία ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης πχ, είναι όμως μια ιστορική στιγμή στην ιστορία της Ευρώπης που άγγιξε πολύ κόσμο και όχι μόνο επιστήμονες.
Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες. Ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός προκάλεσε «σοκ και δέος» και για μέρες μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η ένστασή μου αφορά αποκλειστικά στο αν αποκομίσει κανείς κάτι από την επίσκεψη μέσα στο κατεστραμμένο κτίριο. Ακόμη και χωρίς να λάβω υπ’ όψη τον παράγοντα του κινδύνου ή του κόστους ενός τέτοιου ταξιδιού. Θα μπορούσε π.χ. το εργοστάσιο να είχε για καύσιμο φυσικό αέριο και να ανατιναζόταν με τον ίδιο αριθμό θυμάτων, παθαίνοντας την ίδια ακριβώς καταστροφή στις κτιριακές του εγκαταστάσεις. Θα σκεφτόταν τότε κανείς να το μετατρέψει σε τουριστικό αξιοθέατο ; Η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι το ραδιενεργό καύσιμο. Με άλλα λόγια πιστεύω ότι αυτό που έχει να πει ή να διδάξει κάτι στον απλό άνθρωπο είναι το ίδιο το γεγονός της διαφυγής ραδιενέργειας και τα ολέθρια αποτελέσματά της, όχι ο χώρος του κτιρίου.

Pokahontas

Member
ο καθενας εχει την αποψη του, και εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει. Θες - πας, δεν θες ....... μην το κανεις, ειναι πολυ απλο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αμα ποτε παω Ουκρανια το σκεφτομαι...μην με πονοκεφαλιαζετε τωρα

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Το Τσέρνομπιλ θα ανοίξει από το νέο έτος για όλους, δλδ δε θα χρειαστεί ειδική άδεια από το υπουργείο (αγκκκρ, μετά από ένα χρόνο που έτρεχα στην πρεσβεία, προχθές μου δώσαν την άδεια, κι σήμερα μου ανακοίνωσαν ότι ανοίγει το Τσέρνομπιλ). Θα υπάρχει τιμή εισόδου, για την ειδική στολή, κι τον ξεναγό που θα σου πει ιστορία του Τσέρνομπιλ κι της πόλης Πρίπετς άλλα κι που μπορείς να πας.

Σε λίγο θα βγει κι η ανακοίνωση στα αγγλικά :)

Alexandraaa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
και ο Ξεναγός θα σε ξεναγεί πως ήταν το παλιό εργοστάσιο????? Ή θα σου λέει την ιστορία??Το τι απέγινε πχ??? :)

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
και ο Ξεναγός θα σε ξεναγεί πως ήταν το παλιό εργοστάσιο????? Ή θα σου λέει την ιστορία??Το τι απέγινε πχ??? :)
γιεπ, θα πει την ιστορία, αλλά θα σου δείξει που είναι υψηλή ραδιενέργεια (πχ στο δρόμο που περπατάς, θα λίγα μέτρα αριστερά ή δεξιά ο μετρητής γκάιντερ θα χτυπήσει κόκκινο.

Alexandraaa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή-Κούβα
Ααααα ωραία!!!!!!!!! Καιρος για έξοδα.. Όσους "συμπαθω" πολύ θα τους στείλω για ένα ταξιδάκι στο μαγευτικό Τσέρνομπιλ να το δουν και από κοντά και θα υπάρχει και ξεναγός.. Πιστεύω αυτό το δώρο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ..

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Ααααα ωραία!!!!!!!!! Καιρος για έξοδα.. Όσους "συμπαθω" πολύ θα τους στείλω για ένα ταξιδάκι στο μαγευτικό Τσέρνομπιλ να το δουν και από κοντά και θα υπάρχει και ξεναγός.. Πιστεύω αυτό το δώρο δεν θα το ξεχάσουν ποτέ..
δε θα έλεγα όχι, αν κάποιος μου πλήρωνε το ταξίδι για να δω το Τσέρνομπιλ ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα