Kandy
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ρωσία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Ναι, μου λείπουν βέβαια κάτι αγελάδες σε νοσοκομεία, ΕΟΤ και λοιπά "τρέλα" που ανέφερεΚαλά το πας εσύ, συναγωνίζεσαι ελαφρώς τον @Yorgos στο παρόν θέμα.

Ναι, μου λείπουν βέβαια κάτι αγελάδες σε νοσοκομεία, ΕΟΤ και λοιπά "τρέλα" που ανέφερεΚαλά το πας εσύ, συναγωνίζεσαι ελαφρώς τον @Yorgos στο παρόν θέμα.
Να μη ξανατύχει σε κανένα αυτή η κατάσταση , αν είχα πάει Μιλάνο και είχα πετύχει τον Καθεδρικό Ναό του Ντουόμο υπό συνθήκες συντήρησης θα ήταν μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα για μένα (καθότι ιταλόφιλη) , εδώ μου κακοφάνηκε στη Πύλη του Βραδεμβούργου που τη πέτυχα σε προετοιμασίες για εκδήλωση ... Γιατί εξωτερικό δεν πας κάθε μέρα ...Δυστυχώς το έχω πάθει με πολλά μνημεία και σε κάποιες πόλεις θέλω να ξαναπάω για να μου φύγει ο καημός. Χειρότερο όλων που πέτυχα τον Duomo σε εργασίες αποκατάστασης και είχαν μπλοκάρει την είσοδο. Τουλάχιστον είχαν αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να ρίχνεις μια κλεφτή ματιά. 3 μέρες στην πόλη και τις 3 η ίδια κατάσταση.
View attachment 385551
Την μοναδική φορά που πήγα Μιλάνο, ήταν καλυμμένος όλος με σκαλωσιές και με τεράστιο πανό από μπροστά. Μην τυχόν και καταφέρω να πάρω μια ιδέα. Το μέγεθος του πάντως το νιώσα. Έτσι κι αλλιώς, σκεφτόμουν, θα ξανάρθω.Δυστυχώς το έχω πάθει με πολλά μνημεία και σε κάποιες πόλεις θέλω να ξαναπάω για να μου φύγει ο καημός. Χειρότερο όλων που πέτυχα τον Duomo σε εργασίες αποκατάστασης και είχαν μπλοκάρει την είσοδο. Τουλάχιστον είχαν αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να ρίχνεις μια κλεφτή ματιά. 3 μέρες στην πόλη και τις 3 η ίδια κατάσταση.
View attachment 385551
Εγώ την μοναδική φορά που πήγα Μιλάνο, ήταν καλυμμένος όλος με σκαλωσιές και με τεράστιο πανό από μπροστά. Μην τυχόν και καταφέρω να πάρω μια ιδέα. Το μέγεθος του πάντως το νιώσα. Έτσι κι αλλιώς, σκεφτόμουν, θα ξανάρθω.
Επίσης θυμάμαι καλυμμένο τον καθεδρικό της Βαρκελώνης, αλλά δεν με πείραξε πολύ, είχα συνηθίσει τις σκαλωσιές από την Sagrada. Και μου έχουν τύχει κι άλλες σκαλωσιές και σίγουρα πίνακες που έλειπαν, όπως λέει η @fenia42.
Αυτό που με πείραξε περισσότερο όμως ήταν οι εργασίες αποκατάστασης στην Basilica di Santa Croce στο Lecce. Ο ναός με ίσως την καλύτερη μπαρόκ πρόσοψη σε όλη την Ιταλία ήταν καλυμμένος με προστατευτικά σανίδια που απεικόνιζαν την εν λόγω πρόσοψη. Έτσι για να σου υπενθυμίζουν τι χάνεις. Και ούτε μέσα έμπαινες. Ο ναός έκανε να φτιαχτεί 200 χρόνια και οι εργασίες αποκατάστασης πήραν 2 χρόνια. Τώρα είναι ελεύθερος κι ωραίος για να τον .... χαρείτε.
![]()