Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγιαΠολύ ωραία ιστορία με πολλές ωραίες φωτογραφίες. Πολύ μου αρέσει που έχεις και τις διαδρομές κάθε μέρας. Περιμένω τη συνέχεια.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγιαΠολύ ωραία ιστορία με πολλές ωραίες φωτογραφίες. Πολύ μου αρέσει που έχεις και τις διαδρομές κάθε μέρας. Περιμένω τη συνέχεια.
Όλα μια χαρά μέχρι εδώ!Λοιπόν είναι 2012. Κανονίζουμε με ένα φίλο να κάνουμε μια εκδρομή σε ένα παραδοσιακό οικισμό. Βουνό κτλ. Θα πάμε Μετσοβο.
Ε ναι, έχει μεγάλη σημασία, το τι ακριβώς ψάχνατε εκείΚλείνουμε εκεί ξενώνα, φτάνουμε στο μέρος και παντού ζευγαράκια. Γαμώτο. Τι ψάχνουμε εμείς εδώ;
Προσωπικά, ποτέ δεν μου καίγεται καρφί για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι!Παρκαρουμε το αμάξι και μας πιάνει νευρικό γέλιο. Ξεκινά ο άλλος με διάφορες ατάκες του γκουσγκουνη. Τι θα σκεφτούν τώρα που θα μας δουν μαζί. Φτάνουμε στη ρεσεψιον, ευτυχώς μόνο ο ιδιοκτήτης. Γρήγορα γρήγορα πριν μας δει κανείς, ξεκινάμε για το δωμάτιο. Μας ενημερώνει ο κύριος ότι το δωμάτιο είναι με διπλό κρεβάτι χαχαχα. Δεν πειράζει λέω. Σιγά. Πρώτη ούτε τελευταία φορά που κοιμομαστε με φίλο.
Συμφωνώ! Υπάρχουν πολλοί χώροι που πραγματικά εμπνέουν...πολλά και διάφορα!Μπαίνουμε στο δωμάτιο. Υπερδιπλο κρεβάτι, φουλ πέτρα και παράθυρο με θέα στο βουνό. Έχουμε αρχίσει να πεθαίνουμε στο γέλιο. Σε τέτοιο περιβάλλον θέλεις δεν θέλεις η ερωτική διάθεση φτάνει στα ύψη.
Αν σκέφτηκε κάτι τέτοιο τότε έχει πρόβλημα ο τύπος! Ας πάει να το λύσει μόνος του!Μας κοιτάζει ο κύριος. Με βλαμενα έμπλεξα, θα σκέφτηκε.
Αν αυτό σας έκανε να αισθάνεστε καλύτερα, οκ !Ευτυχώς υπήρχε άλλο δωμάτιο και αλλάξαμε στο πι και φι
Παρομοίως κι εμείς επισκεφτήκαμε το μουσείο του χωριού στο Σιμπίου. Το βρήκαμε εξίσου φανταστικό. Τόσο πολύ μας άρεσε, ώστε το επισκεφτήκαμε και δεύτερη ημέρα για να το απολαύσουμε περισσότερο.Ποο τα σπιτακια τελειαα!πηγαμε και εμεις στο village museum στο Βουκουρεστι,την πρωτη μερα που φτασαμε και ηταν φανταστικα!ειχε και παρα πολλα σπιτακια απο maramures αλλα δυστηχως ειμασταν ατυχοι και δε βρηκαμε ουτε ενα ανοικτο,αν και θα το θελα να δω ενα εσωτερικα!τα δα απο τις φωτογραφιες σου τουλαχιστον!
Το Μουσείο του Χωριού ήταν απο τα καλύτερα αξιοθέατα του ταξιδιού! Και το καλύτερο απ' όλα ήταν οτι το βλέπαμε μόνοι μας!!!Ποο τα σπιτακια τελειαα!πηγαμε και εμεις στο village museum στο Βουκουρεστι,την πρωτη μερα που φτασαμε και ηταν φανταστικα!
Άρα συμπληρώθηκε η εικόνα και για το εσωτερικόειχε και παρα πολλα σπιτακια απο maramures αλλα δυστηχως ειμασταν ατυχοι και δε βρηκαμε ουτε ενα ανοικτο,αν και θα το θελα να δω ενα εσωτερικα!τα δα απο τις φωτογραφιες σου τουλαχιστον!
Θέλω να ξαναπάω στο Σιμπίου....!Παρομοίως κι εμείς επισκεφτήκαμε το μουσείο του χωριού στο Σιμπίου. Το βρήκαμε εξίσου φανταστικό. Τόσο πολύ μας άρεσε, ώστε το επισκεφτήκαμε και δεύτερη ημέρα για να το απολαύσουμε περισσότερο.
@Sassenach77 εξαιρετική και όσο χρειάζεται αναλυτική η ιστορία σου.
Αυτή τη φορά δεν υπόσχομαι, αλλά για σένα κάτι θα κάνωΠεριμένουμε και άλλες ιστορίες από παλαιότερα ταξίδια σου.
Σε συνέχεια του παραπάνω post μου, θέλω να σας μεταφέρω τη συνολική εντύπωση που αποκομίσαμε από την όλη συνεργασία με την Klasswagen και η οποία ήταν νομίζω από τις καλύτερες. Μέχρι τώρα στα οδικά μας έξω χρησιμοποιούσαμε τις κλασσικές Hertz, Avis που, εντάξει, ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα, τη δουλειά μας την κάναμε μια χαρά, απλά ήταν όλη η διαδικασία πιο "απρόσωπη". Για να μην πλατειάζω όμως, πάμε στην Klasswagen.Tελικά, διαβάζοντας την ιστορία σου (της οποίας τη συνέχεια αναμένω όπως περίμενα μικρή τον Άη Βασίλη), συνειδητοποιώ ότι έπρεπε να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου έτσι : Γκοοοοοοολ!!!!
Σχετικά με το αυτοκίνητο, θα παραθέσω και εγώ το τι κάναμε μήπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον ταξιδιώτη.
Αρχικά κλείσαμε απευθείας από το site της KlassWagen. Το αυτοκίνητο είναι ένα τύπου Focus, που φοράει χιονολάστιχα. Το αυτοκίνητο χωρίς επιπλέον ασφάλιση και χωρίς δεύτερο οδηγό έβγαινε περίπου 70 ευρώ για 6 ημέρες. (Οι τιμές θα είναι λίγο στο περίπου γιατί τα γράφω από μνήμης και έχει περάσει κάμποσος καιρός από την κράτηση).
Οι επιλογές που είχαμε ήταν 3.
Διαλέξαμε να κάνουμε το πρώτο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε κάθε περίπτωση και να μην μας δεσμεύσουν και ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κάρτα που μπορεί να χρειαστεί σε άλλα πράγματα. Εξάλλου, συνολικά το αυτοκίνητο με την φουλ έξτρα αυτή ασφάλεια για 6 ημέρες έβγαινε και κατά 20 ευρώ φθηνότερο από αυτό που νοικιάσαμε για τις ίδιες μέρες στην Αμοργό το καλοκαίρι!!
- Να πληρώσουμε + €26/ημέρα ήτοι +€156,00 με μηδέν ρίσκο σε εμάς και χωρίς κανένα έξτρα ποσό να κρατηθεί στην κάρτα μας ως εγγύηση.
- Να πληρώσουμε +€12/ημέρα ήτοι +€72,00 με μερικό ρίσκο, κράτηση ως εγγύηση €300,00 και σε περίπτωση που το επιστρέφαμε άθικτο επιστροφή των χρημάτων της εγγύησης.
- Να μην πληρώσουμε τίποτα επιπλέον, όλη η ευθύνη σε εμάς, κράτηση ως εγγύηση από 900 έως 1000κάτι ευρώ.
Αυτή ήταν η εμπειρία μου κατά την κράτηση, τώρα σε λίγες μέρες θα μπορώ να σας επιβεβαιώσω αν όλα πήγαν ρολόι.
Ήταν πολύ σημαντικό το ότι μας έγραψες με τόση λεπτομέρεια τη διαδικασία μέχρι να παραλάβετε το αυτοκίνητο. Εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε πολύ χρήσιμο.
Περιμένω και εγώ τη συνέχεια με λαχτάρα!!
Όλο δικαιολογίες είσαι. Δεν γράφεις τη συνέχεια της ιστορίας σου και μας αφήνεις σε αγωνία.Ανοιξα την σελιδα σημερα για να συνεχισω την ιστορια μου, και κατεληξα ολη μερα να προσπαθω να βρισκω χρονο στο γραφειο για να τελειωσω το διαβασμα της ιστοριας σου