Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Εξαιρετική επιλογή όπως και να' χει.Τελικά θα είναι Ινδονησία λόγω έλλειψης ήμερων. Το Παλάου στην σύνταξη.
Εξαιρετική επιλογή όπως και να' χει.Τελικά θα είναι Ινδονησία λόγω έλλειψης ήμερων. Το Παλάου στην σύνταξη.
η παρομοίωσις λίαν γλαφυρά και μας δημιουργεί φάση φακου μεγεθυντικου περι της χώρας ταύτης.Φοβερή η Ινδονησία, φτηνή και με χλιδάτες καταστάσεις σε τιμές τυρόπιτας.
Μια μέρα Τζακαρτα 7 μέρες Μπαλί 3 μέρες Περθ 1 μέρα Σιγκαπούρη.η παρομοίωσις λίαν γλαφυρά και μας δημιουργεί φάση φακου μεγεθυντικου περι της χώρας ταύτης.
Nauru, Kiribati ή Μανίλα. Και ή Ταϊβάν που ειναι εντελώς άλλο πράγμα έχει πολυ ενδ8αφερον.Σκέφτομαι να κλείσω ένα ταξίδι στη Μικρονησία, λογικά για τον Νοέμβριο, διάρκειας 2 εβδομάδων.
Οι δύο εναλλακτικές που έχω κατά νου, είναι αφενός μεν το Παλάου, αφετέρου το Γκουάμ με τις Βόρειες Μαριάννες.
Στο ταξίδι θα ήθελα να κάνω snorkeling (δεν έχω άδεια καταδύσεων), πεζοπορίες αλλά να έχει και λίγη ιστορία το μέρος.
Για την περίπτωση του Παλάου, σκεφτόμουν το Κορόρ με τα τριγύρω νησιά, το Πελελιού και εκδρομή στα Ροκς.
Στην περίπτωση των Μαριαννών, είχα κατά νου τη Σαϊπάν και τη Ρότα, και μάλλον και το Τίνιαν.
Από τις πληροφορίες εδώ, καταλαβαίνω πως το Παλάου και μόνο του καλύπτει αυτά που θέλω. Το ερώτημα είναι τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει κυρίως από τις Μαριάννες, αν έχει πάει κάποιος.
Αρχικά έκλινα προς το Παλάου, απλά πιστεύω ότι οι 2 εβδομάδες είναι πολλές μόνο για αυτό και δεν ξέρω με τι να το συνδύαζα μαζί. Η προφανής επιλογή της FSM (τουλάχιστον τα συμπλέγματα Πονπέι και Κοσράε) δυστυχώς μάλλον μένουν εκτός, λόγω των αραιών πτήσεων.
Και άλλοι επίσης περιμένουμε τέτοια ιστοριάρα!Αν πας περιμένω ταξιδιωτική ιστορία υπερπαραγωγή απο εσένα.
Τα Kiribati δεν τα είχα σκεφτεί καθόλου. Είναι πολύ καλή ιδέα, αν εξαιρέσεις την τιμή, μιας και η μόνη σύνδεση με τον έξω κόσμο πρακτικά είναι μόνο το Nadi. Η Ταϊβάν ίσως παίξει σαν στάση, θα δω αν μπορέσω να ξεκλέψω 1-2 μέρες για εκεί.Nauru, Kiribati ή Μανίλα. Και ή Ταϊβάν που ειναι εντελώς άλλο πράγμα έχει πολυ ενδ8αφερον.
Έχει βγάλει κάτι 800- η China Airlines με βαλίτσα και ανθρώπινες ανταποκρίσεις στην Ταϊπέι. Μισοτιμής δηλαδή.Σουξέ το ....Παλάου.
Συμβαίνει κάτι που αγνοώ?
Δεν είναι ψέμματα αυτά που γράφονται για την United. Η Μανίλα - Κορόρ όντως πρέπει να θεωρείται διηπειρωτικό, αλλά οι πτήσεις μεταξύ των νησιών με τιμές 500-1000 ευρώ πέφτουν σε εικοσάρικο περίπου και 25.000 μίλια.Όταν πήγα στις Φιλιππίνες πέρυσι σκέφτηκα να το συνδυάσω μέσω Μανίλα με το Κορορ αλλά πανάκριβοι οι αεροπορικοί ναύλοι.
Σε πρόσφατα posts του TripAdvisor νομίζω το λένε αυτό ή ότι τους επιτράπηκε η είσοδος, αλλά είδαν ελάχιστες από αυτές.Υπόψη απαγορεύτηκε τότε η είσοδος στη λίμνη 'ωστε να κολυμπήσει κάποιος με τις μέδουσες. Αν θυμάμαι καλά τις επηρέαζε οι κρέμες που βάζανε στα σώματα τους οι παραθεριστές και μοιραία εξαφανίστηκαν.
Μάλλον συναρπαστικές πεζοπορίες αλλά θέλει πολλές μέρες{8 με 9} και εξαιρετική φυσική κατάσταση είναι στη Παπουα Νεα Γουινέα to Kokoda trek και πολλά άλλα κυρίως την περίοδο Απρίλη μέχρι Οκτώβρη όμως. Γενικώς Παπούα Νέα Γουινέα είναι μάλλον εξαιρετική ΙΔΕΑ για περιπέτεια. Αν πας περιμένω ταξιδιωτική ιστορία υπερπαραγωγή απο εσένα. Μέσω Μανίλα ή Τζακάρτα.
Ευχαριστώ για τα σχόλια, και εννοείται συμφωνώ για την PNG. Παρ'όλ'αυτά, το Kokoda παραμένει λίιιγο σκληροπυρηνικό για εμένα. Πρώτη επιλογή για εμένα στη χώρα, θα ήταν το Bismarck με τα χέρια κάτωΚαι άλλοι επίσης περιμένουμε τέτοια ιστοριάρα!
Μανίλα Κορορ 40.000 μίλια ανά διαδρομή ανά άτομο και ο φόρος λίγο παραπάνω από 100 ευρώ ανά διαδρομή ανά άτομοΔεν είναι ψέμματα αυτά που γράφονται για την United. Η Μανίλα - Κορόρ όντως πρέπει να θεωρείται διηπειρωτικό, αλλά οι πτήσεις μεταξύ των νησιών με τιμές 500-1000 ευρώ πέφτουν σε εικοσάρικο περίπου και 25.000 μίλια.
Καπου διάβασα ότι επιτρέπουν ορισμένα αντηλιακά στο νησί.Σε πρόσφατα posts του TripAdvisor νομίζω το λένε αυτό ή ότι τους επιτράπηκε η είσοδος, αλλά είδαν ελάχιστες από αυτές.