Αναζήτηση προορισμού

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Σκέφτομαι να κλείσω ένα ταξίδι στη Μικρονησία, λογικά για τον Νοέμβριο, διάρκειας 2 εβδομάδων.

Οι δύο εναλλακτικές που έχω κατά νου, είναι αφενός μεν το Παλάου, αφετέρου το Γκουάμ με τις Βόρειες Μαριάννες.

Στο ταξίδι θα ήθελα να κάνω snorkeling (δεν έχω άδεια καταδύσεων), πεζοπορίες αλλά να έχει και λίγη ιστορία το μέρος.

Για την περίπτωση του Παλάου, σκεφτόμουν το Κορόρ με τα τριγύρω νησιά, το Πελελιού και εκδρομή στα Ροκς.
Στην περίπτωση των Μαριαννών, είχα κατά νου τη Σαϊπάν και τη Ρότα, και μάλλον και το Τίνιαν.

Από τις πληροφορίες εδώ, καταλαβαίνω πως το Παλάου και μόνο του καλύπτει αυτά που θέλω. Το ερώτημα είναι τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει κυρίως από τις Μαριάννες, αν έχει πάει κάποιος. :rolleyes-80:

Αρχικά έκλινα προς το Παλάου, απλά πιστεύω ότι οι 2 εβδομάδες είναι πολλές μόνο για αυτό και δεν ξέρω με τι να το συνδύαζα μαζί. Η προφανής επιλογή της FSM (τουλάχιστον τα συμπλέγματα Πονπέι και Κοσράε) δυστυχώς μάλλον μένουν εκτός, λόγω των αραιών πτήσεων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σκέφτομαι να κλείσω ένα ταξίδι στη Μικρονησία, λογικά για τον Νοέμβριο, διάρκειας 2 εβδομάδων.

Οι δύο εναλλακτικές που έχω κατά νου, είναι αφενός μεν το Παλάου, αφετέρου το Γκουάμ με τις Βόρειες Μαριάννες.

Στο ταξίδι θα ήθελα να κάνω snorkeling (δεν έχω άδεια καταδύσεων), πεζοπορίες αλλά να έχει και λίγη ιστορία το μέρος.

Για την περίπτωση του Παλάου, σκεφτόμουν το Κορόρ με τα τριγύρω νησιά, το Πελελιού και εκδρομή στα Ροκς.
Στην περίπτωση των Μαριαννών, είχα κατά νου τη Σαϊπάν και τη Ρότα, και μάλλον και το Τίνιαν.

Από τις πληροφορίες εδώ, καταλαβαίνω πως το Παλάου και μόνο του καλύπτει αυτά που θέλω. Το ερώτημα είναι τι εντυπώσεις έχετε αποκομίσει κυρίως από τις Μαριάννες, αν έχει πάει κάποιος. :rolleyes-80:

Αρχικά έκλινα προς το Παλάου, απλά πιστεύω ότι οι 2 εβδομάδες είναι πολλές μόνο για αυτό και δεν ξέρω με τι να το συνδύαζα μαζί. Η προφανής επιλογή της FSM (τουλάχιστον τα συμπλέγματα Πονπέι και Κοσράε) δυστυχώς μάλλον μένουν εκτός, λόγω των αραιών πτήσεων.
Nauru, Kiribati ή Μανίλα. Και ή Ταϊβάν που ειναι εντελώς άλλο πράγμα έχει πολυ ενδ8αφερον.

Ξαναλέω πως στις Φιλιππίνες έπαθα πλάκα με τα batanes, δεν έχουν και σχεδόν καθόλου τουρισμό, πολυ ωραια για τρεκ, ενδιαφέρουσα κουλτούρα, σούπερ φύση.

Σουξέ το ....Παλάου.
Συμβαίνει κάτι που αγνοώ?

Όταν πήγα στις Φιλιππίνες πέρυσι σκέφτηκα να το συνδυάσω μέσω Μανίλα με το Κορορ αλλά πανάκριβοι οι αεροπορικοί ναύλοι. Υπόψη απαγορεύτηκε τότε η είσοδος στη λίμνη 'ωστε να κολυμπήσει κάποιος με τις μέδουσες. Αν θυμάμαι καλά τις επηρέαζε οι κρέμες που βάζανε στα σώματα τους οι παραθεριστές και μοιραία εξαφανίστηκαν.Και έτσι εγώ δεν....

Αν σας αρέσει το snorkeling φημολογείται οτι είναι τοπ οι Φιλιππίνες.Για εμένα αδιάφορο το ...σπορ.
Αν θέλει κάποιος να πάρει και άδεια/δίπλωμα για καταδύσεις δίνουν φτηνά μαθήματα. Τώρα δεν ξέρω αν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Μια εβδομάδα είτε Παλαουάν είτε Μποχόλ με μια εβδομάδα Παλάου{?}.

Μάλλον συναρπαστικές πεζοπορίες αλλά θέλει πολλές μέρες{8 με 9} και εξαιρετική φυσική κατάσταση είναι στη Παπουα Νεα Γουινέα to Kokoda trek και πολλά άλλα κυρίως την περίοδο Απρίλη μέχρι Οκτώβρη όμως. Γενικώς Παπούα Νέα Γουινέα είναι μάλλον εξαιρετική ΙΔΕΑ για περιπέτεια. Αν πας περιμένω ταξιδιωτική ιστορία υπερπαραγωγή απο εσένα. Μέσω Μανίλα ή Τζακάρτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.828
Μέλη
39.577
Νεότερο μέλος
elenikikou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom