• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αναγνώστηκε από τον άμβωνα και έμειναν άφωνοι

Borealis

Member
Yorgos έγραψε
Όχι. Πέραν του ότι δεν ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενο της ομιλίας, δε θα ήθελα κανείς θεολόγος να έχει επαφή με τα παιδιά μου στο σχολικό περιβάλλον. Προσωπικά δε θα ήθελα καν να έχουν καθηγητή που να πιστεύει ότι ο Ιησούς υπήρξε, ότι πήγε σ' ένα γάμο κι έκανε τα νερά τα κρασιά, ότι έβρεχε ψάρια, ότι άνοιξε η θάλασσα στα δυο, που να πιστεύει σε καλικάτζαρους, εξωγήινους κλπ.Φυσικά το να είναι κάποιος άθεος δεν αποτελεί εγγύηση πως είναι σοβαρός καθηγητής, αλλά -για τα δικά μου πιστεύω- τουλάχιστον αποτελεί εγγύηση πως δε θα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου με θρησκευτικές μισαλλοδοξίες.

Δόξα στον μεγαλοδύναμο!!! (σχήμα λόγου) λίγο ακόμα και θα πίστευα ότι είμαι στην χριστιανική καταφυγή...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Yorgos εγραψε
Όχι. Πέραν του ότι δεν ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενο της ομιλίας, δε θα ήθελα κανείς θεολόγος να έχει επαφή με τα παιδιά μου στο σχολικό περιβάλλον. Προσωπικά δε θα ήθελα καν να έχουν καθηγητή που να πιστεύει ότι ο Ιησούς υπήρξε, ότι πήγε σ' ένα γάμο κι έκανε τα νερά τα κρασιά, ότι έβρεχε ψάρια, ότι άνοιξε η θάλασσα στα δυο, που να πιστεύει σε καλικάτζαρους, εξωγήινους κλπ.Φυσικά το να είναι κάποιος άθεος δεν αποτελεί εγγύηση πως είναι σοβαρός καθηγητής, αλλά -για τα δικά μου πιστεύω- τουλάχιστον αποτελεί εγγύηση πως δε θα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου με θρησκευτικές μισαλλοδοξίες.

Δόξα τον μεγαλοδύναμο!!! (σχήμα λόγου) λίγο ακόμα και θα πίστευα ότι είμαι στην χριστιανική καταφυγή...
Γιατι; Δεν ειναι εδω το κατηχητικο; Σε λαθος φορουμ μπηκα; Φτου σου γαμωτο

Borealis

Member
Κακώς φαίνεται ότι το έγραψα εγώ. Αυτό το κείμενο (που καλά θα είναι να το διαβάσουν όλοι ) είναι του Yorgos, το διόρθωσα τώρα που το είδα.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
vagantos πολύ σωστά τα ερωτήματά σου..έχω μόνο μια ένσταση:
όταν λες" αυτής της ποιότητας",τι εννοείς???γιατί το κείμενο μπορεί να μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι,αλλά δεν είναι ασφαλής δείκτης για το είδος της ποιότητας του καθηγητή...
άρα
1.αν ρωτάς αν θα ήθελα ένα καθηγητή/δάσκαλο για τα παιδιά μου που να είναι ανοικτός στο τρόπο σκέψης,που να ασκεί τους μαθητές του στη κριτική σκέψη,που να τους ωθεί στη αυτοκριτική ,που να τους βοηθάει ν' ανακαλύψουν το καλό και αγαθό μέσα τους..που ν' ανοίγει ορίζοντες ..που να διδάσκει ήθος...ναι θα ήθελα(αν και ξέρω πως αυτό θα έχει το ρίσκο της απόρριψης αργότερα αυτών των παιδιών απ΄τη κοινωνία,αφού δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με τους κανόνες της που μόνο σύμφωνοι με τα παραπάνω διδάγματα του καθηγητή δεν είναι)
Aυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν το νόημα του ερωτήματος, που μάλλον δεν κατανοήθηκε απο όλους.
Γιώργο αν διάβαζες λιγάκι πιο προσεχτικά, θα βλεπες οτι το ερώτημα αναφερεται σε καθηγητές ανεξαρτητως ειδικότητας (και άρα διδασκομένου μαθήματος). Επομένως οι αναφορές σε καλά κρασιά , ψάρια και Κόκκινες Μηλιές εντυπωσιάζουν μεν, αλλά είναι αδόκιμες. Τουλάχιστον δυο φορές ως τώρα εγραψα οτι δεν ειναι στο θέμα μου το μάθημα των Θρησκευτικών.
( Προσωπικά είμαι υπέρ του απόλυτου διαχωρισμού Κράτους -_Εκκλησίας με ότι αυτό συνεπάγεται.)

beba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νικήσιανη
Ταξίδι-Όνειρο
Σαμοθράκη,Ανταρκτική
Εγώ πάλι θέλω να πιστεύω ότι καθηγητής αυτός ήθελε να προτρέψει τους νέους να μην ακολουθήσουν τις εύκολες λύσεις και να μείνουν και να αγωνιστούν για την πατρίδα αυτή που τόσο μας πληγώνει και να προσπαθήσουν να την αλλάξουν αφού η δική μας γενιά, επιεικώς τα σκ.....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγώ πάλι θέλω να πιστεύω ότι καθηγητής αυτός ήθελε να προτρέψει τους νέους να μην ακολουθήσουν τις εύκολες λύσεις και να μείνουν και να αγωνιστούν για την πατρίδα αυτή που τόσο μας πληγώνει και να προσπαθήσουν να την αλλάξουν αφού η δική μας γενιά, επιεικώς τα σκ.....
Ναι καλη μου γυναικα, καλα πιστευεις αλλα, πως να αγωνιστεις οταν δεν σ' αφηνουν να δηλωσεις συμμετοχη;
Απλως σκατα τα κανατε; Πολυ επιεικεις ειστε μερικοι με τη γενια σας

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως κακώς στην Ελλάδα η θεολογική σχολή έχει συνδεθεί με φανατικούς ορθόδοξους.Η θεολογία είναι επιστήμη σχεδόν ισάξια με αυτή της ιστορίας,εξάλλου και οι δύο μπλέκονται μεταξύ τους.

" η επιστήμη που διαπραγματεύεται την ύπαρξη, τη φύση και τις ιδιότητες του Θεού, τις αρχές και την εξουσία του, τα δόγματα που ορίζουν την ορθότητα της πίστης και τα λατρευτικά καθήκοντα προς το Θεό"

Προσωπικά αν και άθεος ασχολούμαι φανατικά με τα των θρησκειών αφού καλώς ή κακώς έχουν συνδεθεί άρρικτα με την εξέλιξη του πολιτισμού και της ανθρωπότητας.Σε ότι αφορά τον δάσκαλο,προτιμώ φωτισμένους που δεν τάσσονται ανοιχτά υπέρ κανενός δόγματος όταν διδάσκουν παιδιά,παραέξω ας κάνουν ότι θέλουν.

Για παράδειγμα ο Γεώργιος Μεταλληνός είναι ένας σοβαρός θεολόγος και ανοιχτά ταγμένος στην ορθοδοξία.Για αυτό που είναι τον θεωρώ έξοχο,θα διαφωνούσα έντονα όμως να διδάσκει το παιδί μου.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Για παράδειγμα ο Γεώργιος Μεταλληνός είναι ένας σοβαρός θεολόγος και ανοιχτά ταγμένος στην ορθοδοξία.Για αυτό που είναι τον θεωρώ έξοχο,θα διαφωνούσα έντονα όμως να διδάσκει το παιδί μου.
Και καλά θα έκανες να διαφωνήσεις, γιατί δεν πρόκειται για ένα σοβαρό θεολόγο, αλλά για έναν φανατικό "μουλά", που καλύπτεται πίσω από μια σοβαροφανή παρουσία και έναν "γλυκό" λόγο, που κρύβει πολύ δηλητήριο. Εκείνο το απείρου κάλλους άρθρο "οι χριστιανοί δεν κατέστρεψαν τα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας" φτάνει και περισσεύει, για να καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των σκεπτόμενων ελλήνων. Για να μη μιλήσω για το αντιαιρετικό του μένος, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί φροντίζει να το εκμεταλλεύεται δεόντως.

Borealis

Member
Και καλά θα έκανες να διαφωνήσεις, γιατί δεν πρόκειται για ένα σοβαρό θεολόγο, αλλά για έναν φανατικό "μουλά", που καλύπτεται πίσω από μια σοβαροφανή παρουσία και έναν "γλυκό" λόγο, που κρύβει πολύ δηλητήριο. Εκείνο το απείρου κάλλους άρθρο "οι χριστιανοί δεν κατέστρεψαν τα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας" φτάνει και περισσεύει, για να καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των σκεπτόμενων ελλήνων. Για να μη μιλήσω για το αντιαιρετικό του μένος, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί φροντίζει να το εκμεταλλεύεται δεόντως.
Δύο ώρες ήθελα να το φωνάξω αλλά συγκρατήθηκα γιατί θα έκανε πάλι παρατήρηση ο ιδιοκτήτης του θέματος και δεν γουστάρω καθόλου αυτή τη φάση. Ευχαριστώ Traveladdict.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
  • Θα θέλατε εναν καθηγητή αυτής της ποιότητας να κάνει μάθημα (οποιασδήποτε ειδικότητας) στο βλαστάρι σας;
  • Συνηθίζετε κι εσείς να βάζετε ταμπέλες και να κρίνετε με βάση αυτές;
  • Κάνουμε την αυτοκριτική μας, που και πού;

1.Είχα την τύχη να έχω μια τέτοια θεολόγο στο λύκειο. Το μάθημά της ήταν ένα είδος μαθήματος φιλοσοφίας, ανάλυσης και κριτικής σκέψης. Δεν την ενδιέφερε να αποστηθίσουμε τα θαύματα του Ιησού, δεν την ενδιέφερε να μάθουμε την ύλη του βιβλίου.
Κάποτε βαθμολόγησε με 20 ένα συμμαθητή μας που σε 4 σελίδες της ανέλυε γιατί δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός.
Μαζί της μιλούσαμε για τα πάντα. Θεωρώ ότι κέρδισα πολύ περισσότερα από αυτήν -που ποτέ δεν έβαζε ταμπέλες σε κανέναν- παρά από το μάθημα της ιστορίας.
Επίσης συμφωνώ με τον Μαλτάκια ότι θεολογία και ιστορία πολλές φορές εμπλέκονται.

2.Ταμπέλες βάζω, δυστυχώς. Και καλές και κακές.
3.Όσο για αυτοκριτική ναι, κάνω. Και; Δυστυχώς μένω μόνο σε αυτό, στον εντοπισμό όσων δε μου αρέσουν πάνω μου. Δύσκολα παίρνω απόφαση να διορθώσω κάτι -απαιτεί βλέπεις κόπο. Αυτό δεν είναι και πολύ δημιουργικό όμως...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δύο ώρες ήθελα να το φωνάξω αλλά συγκρατήθηκα γιατί θα έκανε πάλι παρατήρηση ο ιδιοκτήτης του θέματος και δεν γουστάρω καθόλου αυτή τη φάση.
Εκφραστείτε - και εκτονωθείτε -ελεύθερα.
O ...ιδιοκτήτης απουσιάζει ( έχει πεταχτεί μέχρι την εφορία να δηλώσει την νέα του ιδιοκτησία και να αλλάξει το Ε9).
Τελικά αν σου κολλήσουν την ταμπέλα είναι ματαιοπονία να προσπαθεις να αποδειξεις ότι δεν είσαι ελέφας. Παλιότερα κάποιο μέλος μου στειλε πμ και με ρωτούσε αν ήταν αλήθεια οτι ειμαι καθηγητής στη ... Θεολογική Σχολή !!!!
Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε όταν ειδε δημοσιευμένη μια ιστορία για ενα τριήμερο στο Αγιο Ορος. Και να πεις ότι ήταν και καμιά ...σεβάσμια αφήγηση.
Επειδή όμως διασκεδάζω να προβοκάρω, σας προτρέπω να διαβάσετε και το άρθρο του γνωστού ...θεολόγου Γιανναρά ( τα θέλει και μένα ο πισινός μου) απάντηση στο δεκάλογο του Στρος Καν
kathimerini.gr - Αντιπρόταση στον δεκάλογο του κ. Στρος-Καν

Μετά απ αυτά δέχομαι τον τίτλο του Μουλά ή του Χομεινί..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,τότε μάλλον κι εγώ θα είμαι αρχιμανδρίτης με παρόμοια δικαιολογητικά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom