Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Συνήθως υπάρχει το εξής πρόβλημα: είτε έχεις να κάνεις με ηθοποιούς θεάτρου που παίζουν στην τηλεόραση (μάλλον για να βγάλουν κανένα φράγκο) όπου παίζουν... θεατρικά (οπότε είναι άβολο το θέαμα, στα όρια του γκροτέσκου) ή "ηθοποιούς" της τηλεόρασης που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κακοί, ακόμη κι όταν το σενάριο και ο ρόλος τους ευνοεί. Πχ στο "είσαι το ταίρι μου" ο τύπος που έκανε το Λάζαρο είχε τον πιο αβανταδόρικο ρόλο και ήταν πραγματικά άθλιος, σχεδόν τόσο όσο στο Κλείσε Τα Μάτια . Δεν είναι θέμα μικρότερου πληθυσμού, διότι ακόμη και σε τοπικά κανάλια της Ισπανίας σε άσχετες επαρχίες με το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι (π.χ. Εξτρεμαδούρα) κακή ερμηνεία δε βλέπεις. Εδώ επαγγέλλονται ηθοποιοί απίθανοι τύποι που δεν έχω ιδέα πώς παίρνουν τους ρόλους, αν είναι θέμα βύσματος ή αν όντως η έλλειψη ταλέντου είναι τέτοια που βλέπουμε αυτά που βλέπουμε, από τον Κούκουρα μέχρι το Σερβετάλη. Η μόνη τηλεόραση που έχω δει χειρότερες ερμηνείες είναι η κυπριακή και οριακά θα έβαζα και του Εκουαδόρ στην ίδια κατηγορία.Ψαξε να βρεις σειρες που παιζουν ηθοποιοι του θεατρου η/και του καλου σινεμα. Υπαρχουν αρκετες και συνηθως ειναι παλιες. Εχουμε πολυ καλους ηθοποιους και χαλια τηλεοπτικους αστερες.
Επίσης τράτζικ βρίσκω ως παρουσιαστή τον ηθοποιό που παρουσιάζει το Δες και Βρες. Δοκιμαστικά δεν έκαναν; Πώς γίνεται να επέλεξαν αυτόν; Επίτηδες να σε βάλουν να διαλέξεις χειρότερο, δε γίνεται. Όπως και με τις σειρές θεωρώ πως δεν γίνονται κάστινγκ, δεν εξηγείται αλλιώς.
Άλλο σημείο που βλέπεις την έλλειψη ταλέντου είναι τα παιδάκια (γι αυτό και εντυπωσιάζει τόσο ο μικρός της σειράς που ανέφερα, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα). Βλέπεις ας πούμε τα παιδάκια της Κούβας ως ηθοποιούς , ξεχειλίζουν ταλέντο από 5 χρονών, στην Ελλάδα είναι επιεικώς ατάλαντα, δε γίνεται σε χώρα 11 εκατομμυρίων να μη βρίσκουν ένα παιδάκι να μη μιλάει σα χαλασμένο ρομπότ ή σαν τη ΜΑριάννα Βαρδινογιάννη όταν διαβάζει τις απαντήσεις σε στημένη συνέντευξη με το Χατζηνικολάου.
Last edited: