Angelika.M14
Member
Ευχαριστώ για την ψύχραιμη απάντηση σου προσπάθησα να επικοινωνήσω και εγώ μαζί τους εκτός από το booking έτσι ώστε είτε να μου αλλάξουν ημερομηνίες είτε να δεχθούν την δωρεάν ακύρωση. Διαφορετικά θα ακυρώσω την κάρτα μου είτε θα κλείσω τον λογαριασμό μου, γιατί δεν θεωρώ δίκαιο από την στιγμή που αναφερόταν 7 Ιουνίου να χρεωθω 600 ευρώ, και δεν μιλάμε για λίγες μέρες πριν την διαμονή μιλάμε για έναν μήνα. Συνεπώς πιστεύω πως είναι ένα παραθυράκι ώστε να μην πραγματοποιούνται έγκαιρα ακυρώσεις και να χρεώνεται ο πελάτης. Δεν αποποιουμαι τις ευθύνες μου που προφανώς έχω, αλλά ούτε θα πληρώσω για μια ακύρωση που έκανα ένα μήνα πριν λίγες ώρες μετά την λήξη της προθεσμίας.Χωρίς να είμαι δικηγόρος ή να έχω κλείσει μέσω booking θα απαντήσω με βάση την ψυχραιμία και την κοινή λογική.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σε κυνηγήσει, θεωρητικά μόνο να πάνε δικαστικά (που δεν έχω ακούσει ποτέ κάποια τέτοια ιστορία μέχρι σήμερα).
Για άλλη μία φορά απορώ γιατί τα ξενοδοχεία να κρατήσουν μία κράτηση χωρίς valid κάρτα μετά το 1ο 24ωρο.
Εφόσον κράτησαν χωρίς δέσμευση χρημάτων την κράτηση μετά το 1ο/2ο/3ο 24ωρο και πάει λέγοντας θεωρώ αστείο το να κάνουν κάποια χρέωση.
Δηλαδή τι χρέωσαν ? τον αέρα?
Γνώμη μου επειδή υπάρχουν κουτοπόνηροι ξενοδόχοι (νόμιζαν ότι είναι έξυπνοι που δέχτηκαν κράτηση χωρίς valid κάρτα) που μπορεί να δοκιμάσουν να σε χρεώσουν αν βάλεις λεφτά στο λογαριασμό και μετά από 6 μήνες - 1 χρόνο κτλ, ακύρωσε την κάρτα. Γιατί αν στο μέλλον ξεχαστείς και π.χ. μετά από 6 μήνες βάλεις λεφτά μπορούν οι ξενοδόχοι να προσπαθήσουν να σε χρεώσουν (το έχει παραδεχτεί άτομο σε αυτό το forum).
Γενικά εφόσον οι ξενοδόχοι το έπαιξαν άνετοι και δέχτηκαν κρατήσεις χωρίς έγκυρη κάρτα και δέσμευση του ποσού το 1ο 24ωρο, καλή τους τύχη.
Και επειδή παλιότερα είχαμε την ίδια συζήτηση (ή παρόμοια) είναι σαν να καλείς π.χ. σε ένα κατάστημα να τους λες "κρατήστε μου το κινητό τάδε μοντέλο θα περάσω να το αγοράσω αύριο"
να σου ζητάνε κάρτα , να τους δίνεις μία χωρίς λεφτά να μην περάσει η δέσμευση χρημάτων και μετά από 3-4 ημέρες να έρθουν να σου πουν "Κάτσε φίλε μας είπες ότι θα περάσεις και δεν πέρασες, έλα να σε χρεώσουμε"