(Ακριβή) Ελλάδα-Ζήσε το μύθο σου

kosvik

Member
Μηνύματα
121
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Μια απορία έχω ρε παιδιά.
Το περιθώριο κέρδους των ξενοδόχων στο εξωτερικό είναι μικρότερο από αυτό των Ελλήνων ξενοδόχων γιατί; Επειδή το κράτος έχει κάποιο πλαφόν ή γιατί είναι λιγότερο άπληστοι από τους Έλληνες; (και τα δύο απίθανα μου φαίνονται).
Tα περιθωρια κερδους οσο αφορα τα οργανωμενα γκρουπ απο το εξωτερικο ειναι πολυ μικρα.Στο ξενοδοχειο(Γ κατηγοριας) που δουλευα ο ιδιοκτητης για να καταφερει να εχει μια σχετικα καλη πληροτητα ολη την σεζον,εδινε δωματια στις ξενες εταιριιες με δεκα ευρω συμπεριλαμβανομενου πρωινου και ενος γευματος.Εκτος απο αυτο πληρωνονται απο τις εταιριες αρκετα αργοτερα.

Ο ελληνας σαφως και πληρωνε πιο ακριβο το δωματιο απο τους ξενους ενω για τον ιδιοκτητη ειναι ανασα ρευστοτητας.Γι αυτο και τον αυγουστο που ταξιδευει η πλειοψηφια των ελληνων αποφευγουν να δινουν πολλα δωματια στις εταιριες για να δουλευουν περισοτερο με τους ελληνες.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα για το ποσο πιο φτηνα πληρωνουν οι ξενοι στην ελλαδα ειναι οτι τους συμφερει να αγοραζουν ενα πακετο διακοπων στην ελλαδα μιας εβδομαδας(ξενοδοχειο,πτηση κλπ) απο το να αγορασουν ενα απλο αεροπορικο εισητηριο.

Παντως το θεμα τις ακριβειας θελει ψαξιμο και σωστες επιλογες αν και νομιζω οτι εμεις οι
καταναλωτες ειμαστε υπευθυνοι.Οσο υπαρχουν καφροι που κλεινουν τραπεζι για να πιουν καφε σε μια in καφετερια τοσο και ο καφες θα εχει 6 και 7 ευρω.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σε ό,τι αφορά τις διακοπές εντός Ελλάδας, από τη στιγμή που δεν είσαι σε υψηλή περίοδο, οι τιμές είναι λογικές, πέρυσι πήγα με την κοπέλα μου στη Σαντορίνη και πληρώσαμε 20?/δίκλινο και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα .
Γιωργο ηρθες στην Ελλαδα και εφερες την φτηνεια.
Αν μπορεις να μας πεις που ειναι το ξενοδοχειο των 20 ευρω στην Σαντορινη.

Οχι τιποτα αλλο,αλλα να το ξερω την επομενη φορα,να μην καταθετω παλι 120ευρα.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
xene αυτό απο το οποίο πάσχεις καιρό τώρα,δεν γιατρεύεται????
ή το ξέχασες γραμμένο στο edit..
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
To αλλαξα ικανοποιηθηκες τωρα...:D
xmmm!! κατάλαβα,ανίατη η αρώστια σου....θα διαβάσω αποψε καμιά παθολογία και θα σου βρω κανένα γιατρικό!! προς το παρόν τρώγε μόνο τηγανητό ρύζι ,ή νούντλς...επιδόρπιο μπανάνα σπλίτ!:roll:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.914
Likes
52.090
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ενοικιαζόμενο δωμάτιο λίγο βόρεια των Φυρών, αλλά Γενάρη μήνα (που είναι κι ο καλύτερος, άκου κι εμένα που έχω ζήσει λίγο κι εκεί). Πήγαινε Οκτώβριο, Γενάρη ή Φλεβάρη Σαντορίνη και οι τύποι που σε περιμένουν στο λιμάνι (ελάχιστοι, λίγες επιλογές θα έχεις, μην περιμένεις και πολλά, ένα στα είκοσι είναι ανοιχτά) προσφέρουν γελοίες τιμές. Επίσης, έχεις όλο το νησί στα πόδια σου. Λιγότερες επιλογές για φαγητό, αλλά όταν εχεις όλη την καλντέρα για την πάρτη σου, την κόκκινη παραλία ολοάδεια, την Οία περπατήσιμη (!!) τα στενάκια του Πύργου να γεμίζουν μόνο από μαυροντυμένες γιαγιάδες, τα γαϊδουράκια να υπερισχύουν αριθμητικά των χημάτων που βλέπεις και τα καφενεία γεμάτα από παπούδες αντί για ευρωπαίους μεθύστακες, σε πειράζει που θα είναι κλειστά κανα-δυό υπερτιμημένα εστιατόρια; Έτσι κι αλλιώς ο Μάκης με τα θεϊκά γεμιστά μπιφτέκια είναι όλο το χρόνο ανοικτός...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ενοικιαζόμενο δωμάτιο λίγο βόρεια των Φυρών, αλλά Γενάρη μήνα ..
τέλεια yorgos. ακριβώς έτσι...τρείς φορές σαντορίνη και πάντα χειμώνα!!! έτσι θέλω να την θυμάμαι ,και με αυτές τις εικόνες!!!και όχι μόνο για την σαντορίνη αλλά και όλα τα νησιά μας ....πάντα σε άγονο χρόνο ...
το πιάσατε το νόημα...:cool:
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.431
Likes
7.533
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...ακριβώς, η φυσική ομορφιά π.χ Καλντέρα,
ειτε την δεις Μάρτιο, είτε την δεις Μάιο, είτε την δεις Νοέμβριο, ειτε Γενάρη,
παραμένει εξίσου όμορφη.

Για να μην πω οτι τις φυσικές ελληνικές ομορφιές των νησιών, και όχι μόνο, τις απολαμβάνει κανείς καλύτερα ανευ ορδών απο τουρίστες, εγχώριους και μή!

Και φυσικά με καλυτερους οικονομικούς όρους!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.930
Γιώργο είπες τα καλά του Γενάρη αλλά πες και τα κακά...

Πες ότι σκοτεινιάζει στις 5, οτι μπορεί να βρέχει, να κάνει ψόφο, να μην έχει θέρμανση το δωμάτιο, να μην έχεις να κάνεις τίποτε το βράδυ, να ψάχνεις εστιατόριο με το κυάλι (πόσες φορές πιά θα φας στο Μάκη...)

Γνωρίζω ότι γούστα είναι αυτά, την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα, δεν συμφωνούμε, αλλά πιστεύω οτι ιδανική εποχή για την Σαντορίνη είναι ο Μάιος και οι αρχές Ιούνη...Εγώ τον μύθο μου στη Σαντορίνη θέλω να τον ζήσω αλλιώς... με καλό καιρό και ένα απλό δωμάτιο με θέα την καλντέρα... ίσως θέλω πολλά αλλά έτσι αξίζει η Σαντορίνη...Το δωμάτιο των 20?-30? λοιπόν για μένα ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.914
Likes
52.090
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε :) Πάντως ορισμένα από τα κακά για σένα μπορεί να είναι καλά για μένα, παίζει κι αυτό. Επίσης, όπου έχει air-con αυτόματα έχει και θέρμανση, τα δωμάτια έχουν θέα στην καλντέρα όλες τις εποχές, δε φεύγει η καλντέρα το χειμώνα, ψόφο δεν έχω νιώσει ποτέ σε πάνω από ένα χρόνο διαμονή στη Σαντορίνη, η βροχή καλή θα ήταν πού και πού αλλά δεν τη βλέπω, δόξα σοι ο Θεός που τα κλαμπ είναι κλειστά, και ο λόγος που προτιμώ το Γενάρη από άλλους χειμερινούς μήνες είναι οι αλκυονίδες. Α, κι επειδή τέτοια εποχή ο τύπος πάει στο λιμάνι να βρει πελάτες όποτε έχει πλοίο, στη διαμονή περιλαμβάνεται και το πήγαιν-έλα στον Αθηνιό, πράγμα που το καλοκαίρι είναι όπου σε πετύχει (έχουν και δουλειές οι άνθρωποι). Επίσης, στις πολύ off-season εποχές είναι που και οι ντόπιοι γίνονται άνθρωποι, μαζεύονται σε κανένα σπίτι να πιούνε ένα κρασάκι αφού μαζέψουν τα παιδιά τους από το σχολείο και η συμπεριφορά τους δεν έχει καμία σχέση με το αίσχος του καλοκαιριού. Όπως και σε άλλα μέρη, ο συνδυασμός ζέστης και συσσωρευμένης δουλειάς το καλοκαίρι προκαλεί μια απότομη αλλαγή συμπεριφοράς στον κόσμο, την οποία υπέστην κι εγώ, πρέπει να ομολογήσω. Το χειμώνα είναι όλα μελι-γάλα, ίσως συμβάλλει σ'αυτό και το πρασινωπό του τοπίου (έδειχνα σε κάτι φίλους την καλντέρα με γκαζόν και δεν το πίστευαν), μαζί με την έλλειψη ιδρωτίλας, τα overbooking, τα έργα που πάντα γίνονται high season, τους μεθύστακες κλπ. Στα μείον η γκρίνια (στα τραπέζια που πριν ανέφερα) για το τι ποσοστό των μόνιμων κατοίκων είναι πια αλλοδαποί, το πόσο κακή ήταν η χρονιά που έφυγε (κάθε χρόνο η ίδια μουρμούρα) και πώς τα παίρνει η αστυνομία στο νησί ("από παντού τα τρώνε", κλασική ατάκα) και το ότι ο κινηματογράφος είναι κλειστός, όπως και τα περισσότερα από τα αξιόλογα μέρη για να φάει κανείς. Σκοτεινιάζει νωρίς, αλλά καλό είναι αυτό...σπιτάκι, ματσάκι, κρασάκι, σεξάκι και ρομαντική βολτούλα με τη μηχανή να βλέπεις τα λαμπιόνια και την απίστευτη θέα από το Ίδρυμα Νομικού τρώγοντας παγωτό χωρίς τους Γιαπωνέζους να κλαίνε γιατί τους πήρανε τη θέση για τον τρίποδα οι φιλόξενοι Έλληνες ("φύγε ρε ουστ, στη χώρα μου είμαι"). Μέχρι και το χαζοηλιοβασίλεμα στην Οία αποκτά μια λογική! Ακόμη και απλές εικόνες που το καλοκαίρι είναι ανύπαρκτες, προσθέτουν χρώμα (π.χ γιαγιά με μουλάρι να παίρνει την εγγονή της από το σχολείο, στις εκκλησίες οι γιαγιάδες που κουτσομπολεύουν είναι μάλλον καλύτερο θέαμα από τους τουρίστες με τις κάμερες, το κουτσομύτισμα και κλάδεμα στους αμπελώνες, το άνοιγμα των βαρελιών τον Οκτώβρη). Όλα αυτά πεθαίνουν τον Απρίλιο που αρχίζει το καρναβάλι των ζουρλών, που κρατάει μέχρι αρχές Οκτώβρη.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
δεν εχει περασει ποτε απο το μυαλο μου να παω στην σαντορινη.μη ρωτησετε γιατι,ετσι απλα.οπως ομως τα περιεγραψες τωρα,φευγω και αυριο.τελικα υπαρχουν λυσεις για να αλλαξουμε αυτο τον ακριβο τοπο!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Θα συμφωνισω οτι ισως η Σαντορινη γεναρη μηνα εχει μια γοητεια επειδη ειναι αδεια,αφου ακομα και οι ντοπιοι το χειμωνα φευγουνε,και μενει κυριως η τριτη ηλικια.

Αλλα περα απο γραφικες εικονες τι να κανω εκει χειμωνιατικα,να ταισω τους γλαρους?
Θα με πιασει καταθληψη.
Δεν θελω να δω νησι φαντασμα.
Ισως η μονη λυση για να περασης φθηνα στη Σαντορινη ειναι να πας χειμωνα.

Εγω ομως θελω να παω καλοκαιρι να απολαυσω το ποτακι μου στη καλντερα,και να ριξω τις βουτιες μου στη θαλασσα,και να απολαυσω ολες τις χαρες του καλοκαιριου.


Εξαλλου το χειμωνα που ξερω ποτε θαρθουνε οι αλκυονιδες μερες,κι αν δεν ερθουνε?
Και τι να πεις στην δουλεια....θελω αδεια οταν ερθουν οι αλκυονιδες....
θα γελαση ο καθε πικραμενος.

Το χειμωνα αν παρω αδεια δεν θα παω Σαντορινη.
Θα αποδημησω σε πιο ευκρατα κλιματα,να νιωσω τη διαφορετικοτητα,να περασω ομορφα,και να με εχουν στα οπα-οπα,και ολα αυτα φθηνα,σε τιμες χειμωνιατικης Σαντορινης.

Αν εβρισκα το ιουλιο δωματιο με λιγα ευρω θα ξαναπηγενα,αλλα αυτα οπως σωστα λεει και ο traveller ανηκουν στη σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.543
Μηνύματα
899.735
Μέλη
39.257
Νεότερο μέλος
kateanderson

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom