• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

(Ακριβή) Ελλάδα-Ζήσε το μύθο σου

gionik

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
Σε πολλές περιπτώσεις τις τιμές τις διαμορφώνουμε κι εμείς οι καταναλωτές τιμώντας αυτούς που μας κλέβουν ψωνίζοντας ή καταναλώνοντας απ' αυτούς. Ο καθένας μας μπορεί να ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ από την πλευρά του προτιμώντας τους τίμιους επαγγελματίες. Ως αναφορά τις ακριβές διακοπές στην Ελλάδα ήδη άρχισα ν' ψάχνω για ξενοδοχείο 3 - 4 αστέρων στη Ρόδο και βλέπω ότι τα ξενοδοχεία ίδιας κατηγορίας σε ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, Βιέννη κλπ είναι σε πολύ καλύτερες τιμές οπότε μας βλέπω πάλι εξωτερικό το καλοκαίρι

Zeta

Member
Συμφωνώ με την ioanna και να προσθέσω ότι ένας επιχειρηματίας για να στήσει την επιχείρησή του, έχει δώσει μία περιουσία για λάδωμα το οποίο βέβαια δεν τελειώνει με την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης αλλά συνεχίζουν και του τα παίρνουν για ασήμαντους λόγους.
Όλα αυτά βεβαια τα έξοδα κι αυτός με τη σειρά του τα μετακυλά στους πελάτες του και έτσι η κατάσταση διαιωνίζεται.
'Οταν θα πάψουμε να είμαστε πρώτοι στην διαφθορά, τότε και η Ελλάδα θα γίνει φθηνός προορισμός.....

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Λοιπον, εμεις μενουμε Εδεσσα και την επιλεξαμε συνειδητα και απο αποψη τιμων. Μεναμε πριν και Αθηνα και Θεσσαλονικη και εχουμε ζησει και οι δυο στο εξωτερικο και φρικαρουμε και εμεις με τις τιμες. Ασε που εχουμε ξεσυνηθισει κιολας. Τις προαλλες ο συζυγος κατεβηκε στην Αθηνα και μου ελεγε κατι τρελες τιμες για ταβερνακια (96 ΕΥΡΩ 4 ΑΤΟΜΑ!!!:shock:). Και δεν μιλαμε για εστιατορια. Εδω οταν καμια φορα ερχονται φιλοι μας και βγαινουμε εξω, οταν ερχεται ο λογαριασμος νομιζουν οτι εχει γινει λαθος. Δεν συζηταω για ενοικια κτλ γιατι ειναι μια πονεμενη ιστορια. Στην αθηνα ειδικα θελαμε μισο μισθο μονο για τα ενοικια.

Παντως υπαρχουν και στην Ελλαδα φθηνοι προορισμοι, αλλα δεν εχουμε ολοι το κουραγιο να ψαχνουμε.
Καλές τιμες και πολλά φαγάδικα εχει στα Λουτρά του Πόζαρ στην Αριδαία ( Λουτρακι και Όρμα τα γειτονικά χωριά)
Τα ιδια πάνω - κάτω ισχύουν και στη Βέροια.
Ακόμη πιο οικονομικές και ποιοτικές ειναι οι ταβερνες της Ξανθης.

maredia

Member
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
τιμες και πολλά φαγάδικα εχει στα Λουτρά του Πόζαρ στην Αριδαία ( Λουτρακι και Όρμα τα γειτονικά χωριά)
Λοιπον, εμεις μενουμε Εδεσσα και την επιλεξαμε συνειδητα και απο αποψη τιμων.Εδω οταν καμια φορα ερχονται φιλοι μας και βγαινουμε εξω, οταν ερχεται ο λογαριασμος νομιζουν οτι εχει γινει λαθος.

Στην Αριδαία έχει πράγματι "πρωτόγνωρες τιμές" για τα ελληνικά δεδομένα. Εκτός από το Λουτράκι και την Όρμα υπάρχουν και άλλα γειτονικά (πάμφθηνα) χωριά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.
Όταν ήρθαν οι δικοί μου φίλοι κοιτούσαν σα χαζοί το λογαριασμό και περίμεναν να έρθει κ άλλος..
Μετά βέβαια μάλωναν για το ποιος θα κεράσει;)

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Μια απορία έχω ρε παιδιά.
Το περιθώριο κέρδους των ξενοδόχων στο εξωτερικό είναι μικρότερο από αυτό των Ελλήνων ξενοδόχων γιατί; Επειδή το κράτος έχει κάποιο πλαφόν ή γιατί είναι λιγότερο άπληστοι από τους Έλληνες; (και τα δύο απίθανα μου φαίνονται).

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Λοιπον, εμεις μενουμε Εδεσσα και την επιλεξαμε συνειδητα και απο αποψη τιμων. Μεναμε πριν και Αθηνα και Θεσσαλονικη και εχουμε ζησει και οι δυο στο εξωτερικο και φρικαρουμε και εμεις με τις τιμες. Ασε που εχουμε ξεσυνηθισει κιολας. Τις προαλλες ο συζυγος κατεβηκε στην Αθηνα και μου ελεγε κατι τρελες τιμες για ταβερνακια (96 ΕΥΡΩ 4 ΑΤΟΜΑ!!!:shock:). Και δεν μιλαμε για εστιατορια. Εδω οταν καμια φορα ερχονται φιλοι μας και βγαινουμε εξω, οταν ερχεται ο λογαριασμος νομιζουν οτι εχει γινει λαθος. Δεν συζηταω για ενοικια κτλ γιατι ειναι μια πονεμενη ιστορια. Στην αθηνα ειδικα θελαμε μισο μισθο μονο για τα ενοικια.

Παντως υπαρχουν και στην Ελλαδα φθηνοι προορισμοι, αλλα δεν εχουμε ολοι το κουραγιο να ψαχνουμε.[/quote
Καλές τιμες και πολλά φαγάδικα εχει στα Λουτρά του Πόζαρ στην Αριδαία ( Λουτρακι και Όρμα τα γειτονικά χωριά)
Τα ιδια πάνω - κάτω ισχύουν και στη Βέροια.
Ακόμη πιο οικονομικές και ποιοτικές ειναι οι ταβερνες της Ξανθης.

τι μου θυμίσατε βρέ παιδιά!!λουτρά πόζαρ...'ορμα... ξάνθη....εχω ζήσει στην περιοχη της έδεσσας πριν πολλα χρόνια....στην ξάνθη ήμουν πριν 3 χρονια.. πραγματι φανταστικά ταβερνάκια με πολύ κάλο φαγητό και φτηνές τιμές.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Στα Λουτρά Πόζαρ είχαμε φάει του σκασμού δύο άτομα με μόνο 15 ευρώ! Και μιλάμε για τεράστιες μερίδες και γρήγορη εξυπηρέτηση! Αν βάλεις και το καταπληκτικό τοπίο, νομίζω ότι στην ουσία φάγαμε τσάμπα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομίζω οτι εν πολλοίς αυτό οφείλεται στη διάρθωση του τουρισμού μας. Αφορά κατά το 90% τους θερινούς μήνες: Από την τυχερή Κρήτη που έχει περίοδο τουριστική 6 μηνών μέχρι την άτυχη Χαλκιδική που έχει περίοδο δύο μηνών. (Το Σεπτέμβρη για παράδειγμα δεν πατάει άνθρωπος στη Χαλκιδική). Οπότε κτυπούν τιμές για να ζήσουν όλο τον χρόνο. Δε μπορούμε να συγκριθούμε με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρέχει χιονίζει ο τουρίστας είναι εκεί: Είτε Πράγα, είτε Λονδίνο, είτε Μαδρίτη κλπ. Καταντήσαμε ενώ έχουμε να πουλήσουμε ένα υψηλό αν και αρχαίο πολιτισμό (να μη σχολιάσω το σύγχρονο), να πουλάμε μόνο ήλιο και θάλασσα και μη πω και τι άλλο και παρεξηγηθώ. Επόμένως πουλάμε μόνο τρεις μήνες το χρόνο και πρέπει να ζούμε δώδεκα. Θεωρώ απαράδεκτο που ορδές ευρωπαίων πέρνουν το τσάρτερ για να πάνε Ρόδο Κέρκυρα Κρήτη κλπ, χωρίς να περάσουν μια φορά έστω από Αθήνα να δουν την Ακρόπολη. Αλλά δεν νομίζω οτι φταίνε μόνο αυτοί αλλά και το τι σόι καμπάνια κάνουμε κάθε χρόνο.
Επίσης αναρωτιέμαι αν Πήλιο,Ζαγοροχώρια, Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Άγραφα, κλπ κλπ θεικά ορεινά μέρη εμφανίζεται ποτέ ξένος τουρίστας, σε όλα αυτά τα πολύ όμορφα αγροτοτουριστικά καταλύμματα που υπάρχουν και τα οποία ναι μεν είναι ακριβά, αλλά ενδεχομένως να είχαν καλύτερες τιμές αν είχαν και καλύτερες πληρότητες. Φυσικά παντού και σε όλο τον κόσμο στην peak season όλα είναι φωτιά και λαύρα, αν πας με mainstream τρόπο. Αν φυσικά βρεθείς σε homestay στο Λάος ενδεχομένως να γλιτώσεις το φέσι. Και πάλι δεν ξέρω, νομίζω οτι ο mpiftex είναι πιο ειδημων σε αυτά τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Αλλά και από μια άποψη ευτυχώς που δεν πολυπατούν ξένοι στα ελληνικά βουνά γιατί πολύ φοβάμαι οτι έτσι θα υποβαθμίζονταν έτι περισσότερο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη γείτονα χώρα και συγκεκριμμένα στο Bansko.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ να πω την αλήθεια το όλο θέμα με τις τιμές στην Αθήνα το βρίσκω υπερβολικό. Όντως κάποια πράγματα είναι πολύ ακριβά, αλλά κάποια άλλα δεν είναι. Επειδή αναφέρθηκε το φαγητό για παράδειγμα, εγώ δεν έχω φάει ποτέ με 96 ευρώ τα 4 άτομα σε ταβερνάκι. Αν κάπου έχει τέτοιες τιμές, πολύ απλά με το που ανοίγω τον κατάλογο την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Έχω 3 εβδομάδες που είμαι στην Ελλάδα, κι όπως πάντα βγήκα πολλές φορές για φαγητό και συνήθως κάνει 13-18?/άτομο σε καλά εστιατόρια και με ξένη/περίεργη κουζίνα. Μόλις τώρα (καλή μου χώνεψη) γύρισα από περσικό εστιατόριο στα βόρεια προάστεια, φάγαμε και ήπιαμε του σκασμού και πληρώσαμε 14? ο καθένας, πριν λίγες μέρες περίπου τα ίδια σε λιβανέζικο, τα ίδια στο αγαπημένο μου αιθιοπικό και ούτω καθεξής. Θέμα επιλογής είναι αν θες να τα δώσεις τα δίνεις, αλλιώς -στο θέμα του φαγητού τουλάχιστον- υπάρχουν επιλογές.

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές εντός Ελλάδαες, από τη στιγμή που δεν είσαι σε υψηλή περίοδο, οι τιμές είναι λογικές, πέρυσι πήγα με την κοπέλα μου στη Σαντορίνη και πληρώσαμε 20?/δίκλινο και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών, το μηχανάκι έκανε 8?/ημέρα και το φαγητό ήταν σε επίπεδα Αθήνας (10-12?/άτομο). Τώρα Δεκαπενταύγουστο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη μικρή τουριστική περίοδο αλλά και στην αρπακολατζίδικη λογική, αλλά άμα ψάχνεις, βρίσκεις. Ισχύει ό,τι και στα εστιατόρια: αν θεωρείς ότι σε δουλεύουν, δεν το παίρνεις και πας παρακάτω. Εγώ θεωρώ π.χ ότι οι ακτοπλοϊκές στην Ελλάδα καλοκαιριάτικα με δουλεύουν, άρα δεν ασχολούμαι μαζί τους και τελείωσε.

Βεβαίως και τα homestay στο Λάος είναι σχεδόν τσάμπα (2-5?, μερικές φορές αυτό περιλαμβάνει και φαγητό), αλλά μιλάμε για μια χώρα με πολύ χαμηλό κόστος ζωής και μισθούς αδιανόητα χαμηλούς για τα ευρωπαϊκά -κι όχι μόνο- δεδομένα. Αλλά και στην Ελλάδα αν θες να κάνεις ελεύθερο κάμπιγκ μπορείς να το κάνεις, φθηνά και όμορφα, η χώρα προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Θέλω να πω ότι κι αυτές οι επιλογές υπαρκτές είναι και προτιμητέες από πολλούς.

Zeta

Member
Αφού βρε παιδιά όλοι θέλουν να πάνε κάπου όπου πάνε όλοι και όποτε πάνε όλοι.
Αν πεις σε κάποιον να πάρει άδεια τον Ιούνιο, Ιούλιο ή Σεπτέμβρη, θα σε περάσει για τρελό. Κια φυσικά εννοείται ότι πρέπει να πάει σε νησί!!!
Μολονότι υπάρχουν πολλά μέρη στην Ελλάδα που ακόμη και τον Αύγουστο έχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές, δεν τα προτιμά κανείς. Αντιθέτως τα έχουν εντοπίσει οι ξένοι κι αυτές οι περιοχές ουσιαστικά ζουν από τους ξένους τουρίστες. Όταν θα το αντιληφθούν οι Έλληνες, θα είναι πλέον πολύ αργά!!!!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Κάτι πρόσφατο, θέλουμε να πάμε αυτό το ΠΣΚ στα Τρίκαλα Κορινθίας, 3 διανυκτερεύσεις και επιστροφή Δευτέρα. Μπαίνω στο σχετικό site και ψάχνω για διαμονή. Σημειώνω ότι πάντα προτιμώ τα απλά δωμάτια, δεν μ' ενδιαφέρει να έχουν τζακούζι ή τζάκι. Πήρα σχεδόν ΟΛΑ τα τηλέφωνα που βρήκα και άπαντες μου έδιναν το δίκλινο από 100 ευρώ και πάνω. Δηλαδή 100x3 διανυκτερεύσεις=300 ευρώ μόνο για τη διαμονή, βάλε τις βενζίνες, το φαγητό και ότι άλλο προκύψει (σκεφτόμουν καμιά ιππασία...), πόσο θα μου πήγαινε το τριήμερο ΟΕΟ? 500+ ευρώπουλα? Αντε γεια τους!:mad: Μετά παραπονιούνται ότι δεν έχουν κόσμο.
Καλά είναι και στο εξοχικό τελικά...

Zeta

Member
Πάντως στα Τρίκαλα Κορινθίας, επειδή το σκεφτόμουν κι εγω να πάω κάποια στιγμή, μου είπαν ότι δεν αξίζει τελικά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom