Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Πήγα να δω δυο παραστάσεις αυτή την εβδομάδα.

Το "Αθώος ή Ένοχος" που ΟΚ είναι ψιλοαναμενόμενο τι θα δεις και με εξαίρεση μια φίλη μου κι εμένα κι άλλο ένα ζευγάρι, το κοινό ήταν ένα σχολείο της επαρχίας, με αρκετά ευτράπελα. Η παράσταση τίποτε το φοβερό, μια-δυο ερμηνείες ήταν και μέτριες. Με τόσο χαμηλές τιμές και λίγες πωλήσεις ειλικρινά δεν ξέρω πώς βγαίνουν.

Και πήγα και με την κοπέλα μου στο "Ο άσχημος" με το σκεπτικό ότι -κρίνοντας από την πλοκή- θα είναι εύπεπτο το θέμα κι εύκολοι οι διάλογοι για την κοπέλα μου που δεν είναι τέλεια τα ελληνικά της. Το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση δεν είναι τίποτε το βαθυστόχαστο (ναρκισσισμός, επιφανειακότητα, μοναδικότητα του καθενός κλπ) αλλά η δυναμική σκηνοθεσία, πολύ διαφορετική απ' ό,τι συνηθίζεται στη Λατινική Αμερική, με άφησε άφωνο (μιλάω πιο πολύ για το χορογραφικό της υπόθεσης και λιγότερο για το ότι οι ηθοποιοί παίζουν 2 ρόλους ο καθένας).. Ο Αυγουστίδης ήταν εξαιρετικός κατά τη γνώμη μου.

Η κοπέλα μου ξαφνιάστηκε από το πόσο "ψυχρό" ήταν το κοινό. Στην Κούβα, την Κολομβία ή την Αργεντινή με το τέλος της παράστασης έχει σφυρίγματα, αποθέωση, καμιά φορά και συνθήματα, standing ovation που χαλαρά κρατάει κανένα δεκάλεπτο και για παράσταση που ήταν τόσο καλή -κι αυτή ήταν, ιδίως χάρη στη σκηνοθεσία, η σκηνή της εγχείρησης παίζει να είναι σκηνοθετικά η καλύτερη που έχω δει σε θέατρο- τσιρίδες. "Μα καλά δεν τους άρεσε;" με ρώτησε στενοχωρημένη παρά το συνεχές χειροκρότημα. Μας έλειψαν και οι αντιδράσεις εν μέσω παράστασης από το κοινό, αλλά η κουλτούρα είναι άλλη στην Ελλάδα.
Θα δω Τον Άσχημο το Σάββατο βράδυ και πολύ έχω χαρεί με την κριτική σου γιατί διάβασα μερικά τόσο απογοητευτικα που αναρωτήθηκα για λίγο. Περιμένω να δω την παράσταση με ανυπομονησία λοιπόν.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μην το χασετε το φετινό open house athens, φιλτατα μελη της Αττικής.
Γινετε εξερευνητές και ανακαλυψτε χωρους και κτιρια της πόλης σας που θα σας κανουν να νιωσετε όπως οταν ταξιδεύετε σε μια πολη του εξωτερικου για πρώτη φορά.

Open House Athens: 5 κτίρια που αξίζουν την αναμονή

paefstra

Member
Γινετε εξερευνητές και ανακαλυψτε χωρους και κτιρια της πόλης σας που θα σας κανουν να νιωσετε όπως οταν ταξιδεύετε σε μια πολη του εξωτερικου για πρώτη φορά.

Πηγα χθες για τη βραδινη ξεναγηση pre Open house στα φωτισμενα κτιρια του κεντρου. Ειχε ουρα καπου 100 ατομα και τα γκρουπ των 30 ατομων ξεκινουσαν ανα 15 λεπτα. Αρα 45 λ ως μια ωρα αναμονη για ξεναγηση 45 λεπτων μονο. Ε, εφυγα.
Θα δοκιμασω το κανονικο Open House το αλλο σκ.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

paykopete

Member

Εννοείται δεν το χάνω κάθε χρόνο και κατεβαίνω και σαν εθελοντής φωτογράφος! Αξίζει και το made in athens που έγινε αυτό το σκ και γίνεται ένα σκ πριν το open house!

paykopete

Member
Τέτοια απογοήτευση η Καρυατιδα που είναι και σχεδόν όλες τις μέρες soldout?
Απογοήτευση δεν είναι απλά δεν είναι και κάτι για το οποίο θα το σκέφτεσαι και θα σε προβληματίσει. Περνάς ωραία την ώρα σου και μέχρι εκεί. Τα μυνήματα είναι σημαντικά. Η ηθοποιία είναι σε μέτρια επίπεδα και είμαι επιεικής, με εξαίρεση την Οικονόμου.

Last edited:

8avos

Member
Μια παρέα ταξιδιωτών με μοτοσυκλέτα από την Κατερίνη,έχει γίνει γνωστή στον "χώρο" μέσα απ το YouTube κανάλι τους.

Βγάζουν ωραίο vibe και έχουν γίνει αγαπητοί στα social και όχι μόνο.Ισως είναι απ τους λίγους influencers που δεν έχουν haters.

Καθε χρόνο κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι,με μοτο, όπου το ανεβάζουν σε επεισόδια στο YouTube.

Το 2024 ταξίδεψαν στο Περου,ανέβασαν τα δύο πρώτα επεισόδια στην πλατφόρμα και το τρίτο θα ανέβει στην αθηνα στον κινηματογράφο Ίλιον στις 9 Απριλίου.

Το εισιτήριο θα είναι στα 5€ νομίζω.

Απλά ας το χετε υπόψιν

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα δω Τον Άσχημο το Σάββατο βράδυ και πολύ έχω χαρεί με την κριτική σου γιατί διάβασα μερικά τόσο απογοητευτικα που αναρωτήθηκα για λίγο. Περιμένω να δω την παράσταση με ανυπομονησία λοιπόν.
Για να δουμε αν θα φάω κραξιμο

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Πηγα χθες για τη βραδινη ξεναγηση pre Open house στα φωτισμενα κτιρια του κεντρου. Ειχε ουρα καπου 100 ατομα και τα γκρουπ των 30 ατομων ξεκινουσαν ανα 15 λεπτα. Αρα 45 λ ως μια ωρα αναμονη για ξεναγηση 45 λεπτων μονο. Ε, εφυγα.
Θα δοκιμασω το κανονικο Open House το αλλο σκ.
Πριν λίγα χρόνια είχα πάει στο σπίτι του Σεφέρη. Ζούσε ακόμα η Άννα Λόντου, η δεύτερη κόρη της γυναίκας του Μαρώς κι έκανε η ίδια την ξενάγηση. Ηταν τρομερα συγκινητικό να βλέπεις τα αγαπημένα αντικείμενα του ποιητή, τις παλιές φωτογραφίες, τα μαξιλάρια του καναπέ που ξαπλωνε τα μεσημέρια. Δεν ξέρω τι έγινε και μεταξύ δύο ξεναγήσεων, έμεινα απροσμενα μόνη μου με την κυρια Άννα Λόντου και μεσα στην ησυχια του σπιτιου, μου έδειξε κάποια ιδιαίτερα πράγματα και μιλήσαμε πιο προσωπικα. Όταν έφυγα, πετούσα!

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Τέτοια απογοήτευση η Καρυατιδα που είναι και σχεδόν όλες τις μέρες soldout?
Δυστυχώς με απογοήτευσε και εμένα πάρα πολύ η "Καρυάτιδα". Πίστευα ότι θα ήταν κάπως πιο πνευματώδης και thought-provoking ως κωμαδία. Ο ρόλος της υπουργού πολιτισμού παραήταν καρικατουρίστικα γραμμένος (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αγορίτσας Οικονόμου να τον "ανεβάσει"), ενώ γενικά όλοι οι χαρακτήρες ήταν πολύ "σχηματικοί"! Σε κάποια σημεία μάλιστα ένοιωσα ότι έβλεπα επιθεώρηση στο Εθνικό!
Όσο για τον "Ασχημο", ήθελα να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου. Εξαιρετική σκηνοθεσία, φοβερός ρυθμός, ωραίες ερμηνείες από όλους (προεξαρχόντος βέβαια του Αυγουστίδη), σε ένα έργο όμως που προσωπικά δεν μου είπε απολύτως τίποτα! Ενδεχομένως εάν το έβλεπα το 2009 ή το 2010 να μου μιλούσε περισσότερο ως έργο, σήμερα μου φάνηκαν απλώς υπερβολικά "αυτονόητα" αυτά που είχε να πει.
Για να συνεισφέρω και εγώ το "θεατρικό οβολό μου":) μια παράσταση που μου άρεσε πολύ και με παρέσυρε και 'εργογραφικά' ήταν η "Linda" που είδα στο αγαπημένο μου θέατρο Επι Κολωνώ και σκηνοθέτησε η Ελένη Σκότη (μια σκηνοθέτης που πραγματικά ποτέ δεν μέ έχει απογοητεύσει σε όποια της δουλειά έχω δει). Το έργο αναφέρεται στις προσπάθειες μιας 55χρονης γυναίκας που έχει κατακτήσει την κορυφή στο χώρο της να κρατηθεί σε αυτήν (παρά τις "τρικλοποδιές" που της βάζει το- στηριζόμενο σε πατριαρχικά μοντέλα- σύστημα), προσπαθώντας όμως να ανταποκριθεί σε κοινωνικές επιταγές (τόσο στο παρελθόν της όσο και στο τώρα) που έχουν "χάρτινα πόδια". Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό- αν και κατά μία έννοια ίσως και λυτρωτικό.
Γενικά το έργο (βρετανίδας συγγραφέως) θίγει πολλά επιμέρους ζητήματα όπως η κρίση μέσης ηλικίας (ειδικά στον άνδρα), η εφηβική κατάθλιψη,κλπ....
Η δε Κατερίνα Λέχου στον κεντρικό ρόλο πραγματικά εξαιρετική!

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εγώ αν και γέλασα αρκετά κάποιες στιγμές κυρίως στην αρχή της παράστασης, βρήκα ότι η Καρυάτιδα έχει το ίδιο πρόβλημα που έχουν όλα τα κείμενα του Καπουτζίδη: σου τα δίνει όλα σερβιρισμένα στο πιάτο. Δε θα σε βάλει ποτέ να σκεφτείς. Δε θα κουβεντιάσεις μετά για αυτό που είδες. Δε θα προβληματιστείς. Βλέπεις μια σειρά, βλέπεις μια παράσταση περνάς καλά τις περισσότερες φορές και τέλος. Μέχρι εκεί.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Δυστυχώς με απογοήτευσε και εμένα πάρα πολύ η "Καρυάτιδα". Πίστευα ότι θα ήταν κάπως πιο πνευματώδης και thought-provoking ως κωμαδία. Ο ρόλος της υπουργού πολιτισμού παραήταν καρικατουρίστικα γραμμένος (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αγορίτσας Οικονόμου να τον "ανεβάσει"), ενώ γενικά όλοι οι χαρακτήρες ήταν πολύ "σχηματικοί"! Σε κάποια σημεία μάλιστα ένοιωσα ότι έβλεπα επιθεώρηση στο Εθνικό!
Όσο για τον "Ασχημο", ήθελα να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σου. Εξαιρετική σκηνοθεσία, φοβερός ρυθμός, ωραίες ερμηνείες από όλους (προεξαρχόντος βέβαια του Αυγουστίδη), σε ένα έργο όμως που προσωπικά δεν μου είπε απολύτως τίποτα! Ενδεχομένως εάν το έβλεπα το 2009 ή το 2010 να μου μιλούσε περισσότερο ως έργο, σήμερα μου φάνηκαν απλώς υπερβολικά "αυτονόητα" αυτά που είχε να πει.
Για να συνεισφέρω και εγώ το "θεατρικό οβολό μου":) μια παράσταση που μου άρεσε πολύ και με παρέσυρε και 'εργογραφικά' ήταν η "Linda" που είδα στο αγαπημένο μου θέατρο Επι Κολωνώ και σκηνοθέτησε η Ελένη Σκότη (μια σκηνοθέτης που πραγματικά ποτέ δεν μέ έχει απογοητεύσει σε όποια της δουλειά έχω δει). Το έργο αναφέρεται στις προσπάθειες μιας 55χρονης γυναίκας που έχει κατακτήσει την κορυφή στο χώρο της να κρατηθεί σε αυτήν (παρά τις "τρικλοποδιές" που της βάζει το- στηριζόμενο σε πατριαρχικά μοντέλα- σύστημα), προσπαθώντας όμως να ανταποκριθεί σε κοινωνικές επιταγές (τόσο στο παρελθόν της όσο και στο τώρα) που έχουν "χάρτινα πόδια". Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό- αν και κατά μία έννοια ίσως και λυτρωτικό.
Γενικά το έργο (βρετανίδας συγγραφέως) θίγει πολλά επιμέρους ζητήματα όπως η κρίση μέσης ηλικίας (ειδικά στον άνδρα), η εφηβική κατάθλιψη,κλπ....
Η δε Κατερίνα Λέχου στον κεντρικό ρόλο πραγματικά εξαιρετική!
Ομολογώ ότι δεν έχω δει ποτέ παράσταση γραμμένη από τον Καπουτζιδη παρ όλο που οι σειρές του μου άρεσαν απο παρα πολύ εως αρκετα. Να πω όμως για την Αγοριτσα Οικονόμου που έχει μια "τρελλα" στο μάτι. Την είδα σε άλλη παράσταση στο Εθνικό και ήταν καταπληκτική, όπως και στο Κάτω Παρταλι που έδινε ρέστα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.980
Μέλη
39.684
Νεότερο μέλος
levilogan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom