Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Θα δω Τον Άσχημο το Σάββατο βράδυ και πολύ έχω χαρεί με την κριτική σου γιατί διάβασα μερικά τόσο απογοητευτικα που αναρωτήθηκα για λίγο. Περιμένω να δω την παράσταση με ανυπομονησία λοιπόν.Πήγα να δω δυο παραστάσεις αυτή την εβδομάδα.
Το "Αθώος ή Ένοχος" που ΟΚ είναι ψιλοαναμενόμενο τι θα δεις και με εξαίρεση μια φίλη μου κι εμένα κι άλλο ένα ζευγάρι, το κοινό ήταν ένα σχολείο της επαρχίας, με αρκετά ευτράπελα. Η παράσταση τίποτε το φοβερό, μια-δυο ερμηνείες ήταν και μέτριες. Με τόσο χαμηλές τιμές και λίγες πωλήσεις ειλικρινά δεν ξέρω πώς βγαίνουν.
Και πήγα και με την κοπέλα μου στο "Ο άσχημος" με το σκεπτικό ότι -κρίνοντας από την πλοκή- θα είναι εύπεπτο το θέμα κι εύκολοι οι διάλογοι για την κοπέλα μου που δεν είναι τέλεια τα ελληνικά της. Το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση δεν είναι τίποτε το βαθυστόχαστο (ναρκισσισμός, επιφανειακότητα, μοναδικότητα του καθενός κλπ) αλλά η δυναμική σκηνοθεσία, πολύ διαφορετική απ' ό,τι συνηθίζεται στη Λατινική Αμερική, με άφησε άφωνο (μιλάω πιο πολύ για το χορογραφικό της υπόθεσης και λιγότερο για το ότι οι ηθοποιοί παίζουν 2 ρόλους ο καθένας).. Ο Αυγουστίδης ήταν εξαιρετικός κατά τη γνώμη μου.
Η κοπέλα μου ξαφνιάστηκε από το πόσο "ψυχρό" ήταν το κοινό. Στην Κούβα, την Κολομβία ή την Αργεντινή με το τέλος της παράστασης έχει σφυρίγματα, αποθέωση, καμιά φορά και συνθήματα, standing ovation που χαλαρά κρατάει κανένα δεκάλεπτο και για παράσταση που ήταν τόσο καλή -κι αυτή ήταν, ιδίως χάρη στη σκηνοθεσία, η σκηνή της εγχείρησης παίζει να είναι σκηνοθετικά η καλύτερη που έχω δει σε θέατρο- τσιρίδες. "Μα καλά δεν τους άρεσε;" με ρώτησε στενοχωρημένη παρά το συνεχές χειροκρότημα. Μας έλειψαν και οι αντιδράσεις εν μέσω παράστασης από το κοινό, αλλά η κουλτούρα είναι άλλη στην Ελλάδα.