Αθηνα, ό,τι συμβαινει και μας ενδιαφερει!

paykopete

Member
Χρονια πολλα με υγεια και χαρες σε ολες και ολους!
Επανερχομαι με 3 παραστασεις που ειδα τις τελευταιες ημερες :

Ντίνος Χριστιανόπουλος - Το ταγκαλάκι
Παρα πολυ καλη παρασταση, εξαιρετικος ο Χαρης Φλεουρας οπως και η σκηνοθεσια! Νομιζω οτι εχει σταματησει η θα κανει ξανα περιοδεια. Αξιζει να την δειτε!

The Doctor
Πηγα με μεγαλες προσδοκιες καθως ειχα διαβασει αρκετες κριτικες. Εξαιρετικη παρασταση για την σκηνοθεσια, τους ηθοποιους και την ηθοποιαρα που λεγεται Στεφανια Γουλιωτη! Δεν εχω λογια. Μου αρεσαν πολυ τα μνματα του εργου. Το μονο σημειο που με κούρασε λίγο ητανε η διαρκεια καθως πιστευω οτι θα μπορουσε ειδικα στο πρωτο μερος να ειναι πιο συντομο. Παρ ολα αυτα εννοείται ότι αξιζει να την δει καποιος!

Οταν εκλαψε ο Νιτσε
Πολυ δυσκολο εργο για να μπορεσεις να το φερεις σε μια σκηνη. Η σκηνοθεσια ητανε παρα πολυ καλη, οι ηθοποιοι ητανε επισης πολύ καλοί και μπορω να πω οτι η παρασταση ητανε σαν μια συνεδρια με ψυχολογο. Με γεμισε και μου δημιουργησε την αναγκη να διαβασω Νιτσε. Παρ ολα αυτα δεν ειναι ευκολη παρασταση (αλλα ουτε και πολυ απαιτητικη) και θελει να ειστε συγκεντρωμενοι!

Το επομενο που εχω κλεισει ειναι τελος Γεναρη τα Ανεξαρτητα Κρατη αλλα προφανως ολο και κατι αλλο θα μπει! Οτι εχετε να προτεινετε , ευχαριστως!

Last edited:

varioAthens

Member
Ειδα τον «Μαρτυρα Κατηγοριας» μιας και παιζεται επι σειρα ετων. Πολυ ευχαριστη παρασταση με ανατρεπτικο φιναλε οπως παντα στα εργα της Αγκαθα Κριστυ. Το 2ωρο φευγει αερα χωρις να το καταλαβεις.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

varioAthens

Member

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τα θεατρικά που είδα τις τελευταίες εβδομάδες:

"Ανεξάρτητα κράτη" στο θέατρο Χώρα.
Παράσταση που έχει κάνει αρκετή αίσθηση φέτος. Παίζεται δευτερότριτα και κλείσαμε εισιτήρια κάνα μήνα πριν για να πάμε ανήμερα τα Φώτα (βόλεψε πολύ που έπεσαν τα Φώτα Δευτέρα φέτος, καθώς πολλοί από την παρέα δε μπορούμε συνήθως δευτερότριτα).
Η παράσταση λαμβάνει χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '70 και με αφορμή μια αληθινή ιστορία καταπιάνεται με ζητήματα όπως τη διαφθορά των ΜΜΕ, τον σεξισμό στον εργασιακό χώρο, την γυναικεία κακοποίηση.
Μου άρεσε πολύ η σκηνοθεσία, ο τρόπος που έχει μεταφερθεί η ατμόσφαιρα της εποχής, το πόσο καλοκουρδισμένος είναι ο θίασος.
Ενδιαφέρον το σενάριο, αλλά προσπαθεί να μιλήσει για πολλά πράγματα μαζεμένα, οπότε εν τέλει τα αγγίζει κάπως σε ένα πρώτο επίπεδο.
Με λίγα λόγια αρκετά ενδιαφέρουσα παράσταση, αλλά όχι και για τόσο χαμό.

"Η πόρνη από πάνω" στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Άλλη μια παράσταση που παίζεται δευτεροτριτα και κατάφερα να δω. Μονόλογος με την Κατερίνα Διδασκάλου που ανεβαίνει για 12η ή 13η χρονιά.
Πολύ καλή ερμηνεία, καθρεφτίζει τη ζωή πολλών γυναικών παλαιότερων γενεών και την καταπίεση που μπορεί να έφαγαν τόσο στη γονεϊκή οικογένεια, όσο και σε αυτή που μπορεί να δημιούργησαν στην πορεία.
Μου άρεσε, αλλά όχι και τόσο που να μου κάνει νόημα το ότι παίζεται 10+ χρόνια. Επίσης στο κοινό ήταν και καποια άτομα που δε σέβονταν ούτε την ηθοποιό, ούτε τους υπόλοιπους θεατές. Γενικά έχω την αίσθηση ότι όσο πιο "εμπορική"/με τηλεοπτικούς ηθοποιούς είναι μια παράσταση, τόσο μεγαλύτερη σαβουρα μαζεύεται στο κοινό.

Τέλος είδα κάπως από σπόντα το "Χωρίς αναστολές" στη Θεατρική Σκηνή Αντωνίου, ένα θέατρο στο οποίο έχω υπέροχες αναμνήσεις από τα φοιτητικά ήδη χρόνια μου.
Το έργο ήταν ευχάριστο, αλλά κάπως απλοϊκό για τα γούστα μου (αφορά ένα ζευγάρι συνταξιούχων που μπαίνει καταλάθος στο dark web και δημιουργούνται ζητήματα ηθικής φύσης). Θα το πρότεινα κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν κάτι πιο εύπεπτο. Όχι από τα πιο δυνατά που έχουν ανεβάσει στο συγκεκριμένο θέατρο.

Παρ' όλα αυτά δε μπορώ να μη σχολιάσω το ήθος του ζεύγους Αντωνίου-Ασικη. Στο τέλος ο κύριος Αντωνίου ευχαρίστησε με πολλη ζεστασιά το κοινό, ζήτησε την γνώμη μας, ενώ βγήκε και έξω και συνομιλησε με όσους ήθελαν. Ταπεινός και σεβαστικος ανθρώπος.

bandit650

Member
@underwater έχεις δίκιο σε αυτό που λες για το κοινό. Μη ξεχνάς όμως ότι ένα μέρος από το κοινό είναι εκεί όχι από επιλογή αλλά επειδή απλά κέρδισε μια πρόσκληση από τόσες που μοιράζονται κάθε μέρα στο ραδιόφωνο η και αλλού

paefstra

Member
Ηθελα πολυ να δω το Υπογειο του Ντοστογιεφσκι σε μονολογο με καλους ηθοποιους. Διαβαζω οτι το επιχειρουν φετος με πρωταγωνιστη τον Δημητρη Πιατα.
Τον εχω δει σε παραστασεις παλιοτερα, τον θεωρω πολυ σπουδαιο ηθοποιο. Αλλα ρε σεις στην ηλικια του δεν μπορει να παιζει τον 30+ που ειναι ο πρωταγωνιστης. Οκ οσο καλος κι αν ειναι κανεις κι εχει ονειρο να ενσαρκωσει εναν ρολο, πρεπει να σεβεται και τα ορια του. Δεν θα παω γιατι θα τον δουμε να παιζει κανεναν Ρωμαιο πριν τελειωσει την καριερα του.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
@underwater έχεις δίκιο σε αυτό που λες για το κοινό. Μη ξεχνάς όμως ότι ένα μέρος από το κοινό είναι εκεί όχι από επιλογή αλλά επειδή απλά κέρδισε μια πρόσκληση από τόσες που μοιράζονται κάθε μέρα στο ραδιόφωνο η και αλλού
Δεν έχεις άδικο. Απλά και για να κερδίσεις δηλώνεις συμμετοχή. Δηλ ναι μεν δεν επενδυεις χρήμα, επενδύεις όμως χρόνο, κάνεις μετακίνηση προς το θέατρο κλπ.

Σίγουρα κάποιοι θα πάνε από σπόντα (πχ θα τους πει φίλος "έχω μια πρόσκληση για εκεί, πάμε;"), αλλά πολύς κόσμος βλέπει ως μια "ενιαία" διασκέδαση και το θέατρο και τα μπουζούκια και το Μέγαρο και την καφετέρια και το γήπεδο. Και συνήθως αυτός ο κόσμος θα πάει να δει το θεατρικό που είδε να διαφημίζεται στην τηλεόραση, ή επί τούτου για τον/την χ, ψ ηθοποιό που είδε στις σειρές του Γεωργίου. Που και το θεατρικό μπορεί να είναι αξιόλογο και ο ηθοποιός καλός, αλλά δεν του κάνει διαφορά, πάει για "να περάσει καλά".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.821
Μέλη
39.568
Νεότερο μέλος
dimitramar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom