• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αθανατη Ελληνικη ανευθυνοτητα

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Εξαρτάται από τον τον τρόπο μέτρησης (περί αμερικανιάς τον κόβω στη συγκεκριμένη περίπτωση). Αν πχ πάμε με τους κατοίκους, τότε η Φολέγανδρος είναι με διαφορά μπροστά από τις ΗΠΑ. Με 600 μόνιμους κατοίκους είχε 6.000 επισκέπτες. Εκτός αν οι ΗΠΑ έχουν 3.000.000.000 επισκέπτες :D

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Εσύ και η Φολέγανδρος σου. Αυτό πια είναι ψύχωση. Και μένα μ'αρέσει δε λέω αλλά...

cliff_ac

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος της Αφρικής
sorry που θα γίνω κάπως καυστικός ... καταλαβαινω όλα όσα αναφέρετε και τα διαπιστώνω καθημερινά αλλά εκνευρίζομαι με την παθητική και απαθέστατη στάση μερικών (ρενάτα μη το πάρεις προσωπικα) : <<ας μας κάνουν να νιώσομε πολίτες τους ίδιου του τόπου μας και μετά βλέπομε !!! αλλα δεν βλέπω φώς ...απο το κακό στο χειρότερο πανε>> απο ρενάτα.. συγνώμη δηλαδή ο πολίτης για όλα αυτά δε φταίει ?? εστω που τα αφηνει να υπάρχουν?? γιατι περιμένουμε από τους άλλους ?? δηλαδή πολίτες δε τα κάνουν αυτά? και μάλιστα συμπολίτες μας.. Η το κράτος και όλο το περιβάλλον του (έστω στους οικονομικούς τομείς που αναλύουμε τώρα) είναι επιχείρηση και εμείς πελάτες που θα το επιλέξουμε η όχι ?? το να μη στηρίζουμε και να μην δραστηριοποιούμαστε στη κοινωνία που μας έλαχε να ζήσουμε ( είτε είμαστε αλβανοί , είτε θηβετιανοί , είτε οτιδήποτε ) δε λύνει το πρόβλημα απλά το μεταφέρει και το βρίσκω το λιγότερο εγωιστικό .. σορρυ για το οφ τοπικ αν είναι να φύγει απο εδώ το μύνημα ας μεταφερθεί σε καινούριο θέμα (εγώ εδώ βρήκα να κάνω την "παρατήρησή" μου εδω την εκανα)

KONSTANTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε cliff ac! Υπάρχουν πάρα πολλά κακώς κείμενα στην Ελλάδα και η αθάνατη ελληνική ανευθυνότητα είναι χαρακτηριστικό ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΟΛΩΝ ΜΑΣ,είναι η νοοτροποία μας και ο τρόπος σκέψης μας. "Για τα πάντα φταίνε οι άλλοι ποτέ εμείς", αυτό καταστρέφει την χώρα μας και δεν είναι κανένας απ'έξω απ'το χορό.
Τα συναισθήματα μου για τα κακώς κείμενα της χώρας μου είναι λύπη και μόνο λύπη,απέραντη λύπη,ποτέ όμως αποστροφή...Τίποτα δεν θα με κάνει να σταματήσω να επισκέφτομαι τα όμορφα μέρη της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού προσέχοντας πάντα τις επιλογές μου.

KONSTANTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουφονήσια
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Ποτέ ξανα λοιπόν διακοπές στην Ελλάδα , και δεν είμαι ειρωνικός.

Για 4 μέρες Ρόδο μου βγήκε παραπάνω αποτι για 4 μέρες Βαρκελώνη. Η Ελλάδα έχει καταντήσει σκουπιδότοπος , κανένας σεβασμός καμία εγγύηση. Τουλάχιστον θα τα δώσω εκεί που μετράνε.
Συγνώμη να κάνω μια ερώτηση; Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου όταν δεν πας διακοπές, δεν ζεις και κάνεις συναλλαγές στην Ελλάδα;Ποτέ μην νιώθεις απαξίωση για κάτι που γεύεσαι. Πραγματικά παραδέχομαι τα άτομα εκείνα που όταν δεν τους αρέσει κάτι την κάνουν για αλλού. Τόσα μέρη έχει η γη ολόκληρη διάλεξε ένα..
Γι αυτό και παραδέχομαι τον φίλο Γιώργο που βρίσκεται στην Κούβα!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εντάξει έχεις ένα μέρος δίκιου φίλε cliff .καθισε και μέτρησε ομως τις στιγμές που ένιωσες καλα σε αυτό τον τόπο απο κάποια συναλλαγή σου όποια και να ήταν αυτή ,και τις στιγμές της αδιαφορίας και της απαξίωσης ή οπως αλιώς το λένε που εισέπραξες απο άλλες . εμένα τουλάχιστον οι πρώτες ειναι μετρημένες στα δάκτυλα .αυτό δεν σημαίνει οτι δεν αγαπώ τον τόπο μου ,γιατί αν πρόσεξες δεν απάντησα κάν στο τόπικ "σε ποιό μέρος του κόσμου θα θέλατε να ζήσετε" .
αλλά. απο αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο που ζώ ,περιμένω και θα ήθελα περισσότερα για ολους εμάς .
ευχαριστώ.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Συγνώμη να κάνω μια ερώτηση; Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου όταν δεν πας διακοπές, δεν ζεις και κάνεις συναλλαγές στην Ελλάδα;Ποτέ μην νιώθεις απαξίωση για κάτι που γεύεσαι. Πραγματικά παραδέχομαι τα άτομα εκείνα που όταν δεν τους αρέσει κάτι την κάνουν για αλλού. Τόσα μέρη έχει η γη ολόκληρη διάλεξε ένα..
Γι αυτό και παραδέχομαι τον φίλο Γιώργο που βρίσκεται στην Κούβα!!
Εσύ δηλαδή που ζεις και κάνεις συναλλαγές στην Ελλάδα, είσαι ευχαριστημένη?
Και έχουμε κάθε δικαίωμα να νιώθουμε απαξίωση.
Και δεν θα φύγουμε από την πατρίδα μας γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι και αντιεπαγγελματίες. Ας φύγουν αυτοί. Αυτοί εξάλλου κάνουν τη ζημιά. Στην Ελλάδα μένουμε όχι γιατί το διαλέξαμε, αλλά γιατί εδώ γεννηθήκαμε.
Και μένα δεν μ' αρέσει το μπάχαλο της Ελλάδας και αν μπορούσα θα την είχα κάνει. Είμαι υποχρεωμένος να ζω εδώ όμως. Μέχρι τότε λοιπόν αναγκάζομαι να υπομένω όλους αυτούς που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μου, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που μου λένε ότι αν δεν μου αρέσει να την κάνω.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
travelactid, αυτό θέλω να΄πώ και εγώ ...απλώς υπομένω .οχι ομως οτι ειμαι τρελαμένη και με τον τόπο μου !!! θα μπορούσε να φέρεται και καλύτερα στους πολίτες η χώρα αυτή !!! καλά δεν βλέπουν γύρω τους ?? τι να μου αρέσει δηλαδή ?? το λάδωμα που πρέπει να κάνομε σε οτι αυτοί ειναι υποχρεωμένοι να μου προσφέρουν?? να χειροκροτήσω τις υποκλοπές που δημοσιευτηκαν και επίσημα ,και κανένας δεν τιμωρείται?? την ασυδοσία και την δημόσια κλοπή ? να πώ ευχαριστώ για τα 680 ευρώ που έχουν ορισει μισθό -ομηρία στους ιδιωτικούς υπαλλήλους ?? ζει κανείς με αυτά ?? να τους πώ μπράβο για την ανεξέλεγχτη εισοδο μεταναστών που καθε καρυδιάς καρύδι εισβάλει στην χώρα και φοβάται κανείς να βγεί στην ίδια του την γειτονιά ?? έ οχι λοιπόν ...δεν απενοχοποιώ κανέναν ,και αν φερόταν καλύτερα ολοι τους ,θα υπήρχε λιγότερη αγανάκτηση !!!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Φίλη renata, μια φορά ένας Καναδός μου είπε:
Αυτή η χώρα είναι τόσο υπέροχη, αλλά κατοικείται από τόσο παράξενους ανθρώπους!...
Νομίζω ότι ο έλληνας όσο και αν κόπτεται για το αντίθετο, δεν αγαπάει την Ελλάδα. Αλλιώς δεν θα την είχε φέρει σ'αυτό το χάλι, μέσα στο σκουπίδι, χωρίς πράσινο, με απαίσιες πόλεις, άσχημα χωριά και κυρίως αποτρελλαμένους ανθρώπους, που μισεί ο ένας τον άλλον.
Ένας λαός, που έχει απομακρυνθεί εντελώς από την αρμονία και το κάλλος των αρχαίων.
Ίσως γιαυτό και να ταξιδεύω όλη την ώρα. Για να μη βλέπω την κατάντια και χαλιέμαι.

cliff_ac

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος της Αφρικής
Εγω απλώς σχολίσα που η Ρενάτα είπε ότι επιλέγω να πάω κάπου έξω επειδή η Ελλάδα είναι μπάχαλο , όλα τα αλλά που αναφέρθηκαν στα πολιτικά (που είμαι φουλ αντίθετος σε όσα συμβαίνουν) έγκειται στο ίδιο πλαίσιο και τρόπο σκέψης με αυτό που σχολίασα . Εγώ έχω ως όνειρο να ζήσω εξωτερικό (για όσους λόγους αναφέρατε και ειδικά για αυτό που είπε η ρενάτα , όσο δύσκολο και αν είναι αυτό στην αρχή . Όσο ζω όμως εδώ δε θα σταματήσω να "κράζω" και να τα χώνω όποιον βλέπω να μην λειτουργεί σωστά ως πολίτης της κοινωνίας (τουλάχιστον σε όσα με αφορούν αλλά και σε άλλα) και έτσι πιστεύω πρέπει να κάνουνε όλοι για να αλλάξει κάποτε η νοοτροπία του " δε Γαμ**ται ρε αδερφέ , την δουλειά μου να κάνω" .. Εσείς πόσες φορές το έχετε κάνει ? αναλογιστήτε το θα είναι ένα βήμα μπρος για να το αποβάλετε γιατί το θεωρώ αρνητικό και παθητικό συναίσθημα για ένα άτομο..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Φίλη renata, μια φορά ένας Καναδός μου είπε:
Αυτή η χώρα είναι τόσο υπέροχη, αλλά κατοικείται από τόσο παράξενους ανθρώπους!...
γεια σου travelactiv..έτσι ειναι τα πράγματα ...μου αρέσει να ψάχνω το βάθος και να βρίσκω την ουσία .δηλαδή εν προκειμένω .ναι δεν φροντίζομε τον τόπο μας ,δεν τον πονάμε ,και αυτό ειναι μπούμεραγκ .ομως πιστεύω οτι η ουσία ειναι αλλού !!!. δεν έχομε τα ερεθίσματα και τις ευκαιρίες να γινομε καλύτεροι για τον τοπο μας .θα σου φέρω ένα παράδειγμα .στό κέντρο της πόλης μου ένα τεράστιο στρατόπεδο εγκαταλείφτηκε .τώρα και πέντε χρόνια προσπαθούμε με υπογραφές να γίνει αυτό το οικόπεδο τόπος πρασίνου ,με παιδότοπο ,και γενικά να δοθει μια πράσινη ανάσα στην πολη μας ..
δεν καταφέραμε τίποτα !!! οι δημόσιες αρχές θα αποφασίσουν το αντίθετο .θα φτιάξουν οτι αυτοί έχουν αποφασίσει ,θα ρίξουν τσιμέντα ,θα φτιάξουν το δικό τους κατασκεύασμα !!! το γιατί το υποψιαζόμαστε ολοι μας ..τι λέμε τώρα !!! τι θέλουν λοιπόν ?να σε φέρνουν σε σημείο απογοήτευσης ,ι -να εγκαταλείπεις κάθε αγώνα ,και να μένεις στην γωνιά σου ,ανίσχυρος να κανεις το οτιδήποτε πλέον . σκέψου ποσα πράγματα γίνονται εν αγνοία μας ,ποσα χρήματα δαπανωνται απο τις εισφορές του πολίτη ,και πόσο υπ'οψιν τους λαμβάνουν τις δικές σου οικολογικές η απλές προτάσεις ...για αυτό σου λέω !!! μην το ψάχνεις ....
να ειμαστε καλά .:p

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Θα σου πω τι θα μπορούσατε να κάνετε: Αντί να μαζεύετε υπογραφές, πάτε όλοι εσείς που νοιάζεστε και δενδροφυτέψτε το. Και φωνάξτε και το τοπικό κανάλι να το καλύψει. Τότε θα δεις.
Εγώ έχω βαρεθεί να μαζεύω σκουπίδια από παραλίες και στη γειτονιά μου είμαι ο μόνος που μαζεύω τα σκουπίδια από το πάρκο απέναντι. Ίσως να με σχολιάζουν σαν γραφικό κιόλας. Αλλά δεν με νοιάζει. Προχτές κατέβηκε και ένα ζευγάρι από απέναντι και βοήθησε επίσης. Έτσι γίνεται. Κανένας δεν νοιάζεται, αλλά οι λίγοι μπορούν να κάνουν κάτι.
Έχω μαλώσει επίσης με έναν έξυπνο που έφερνε το 4Χ4 πάνω στην παραλία εκεί που κάναμε μπάνιο και χαλούσε την άμμο με τις ροδιές και τη θέα μας με το τερατούργημα που οδηγούσε.
Μια - δυο, δεν ξανάρθε. Σιγά να μη μαλώνει, πήγε σε άλλη παραλία. Αν και εκεί είχε την ίδια αντιμετώπιση, σιγά-σιγά θα τόμαθε το μάθημα του.
Στη Φινλανδία μου έλεγαν ότι αν ένα δέντρο του πάρκου καταστραφεί, οι κάτοικοι δεν περιμένουν το δήμο να έρθει να το αντικαταστήσει, φυτεύουν οι ίδιοι άλλο στη θέση του.
Έτσι μπορούμε να κάνουμε και μεις. Να αντιδράσουμε αν δούμε ένα γείτονα να πετάει τα σκουπίδια του στο δρόμο, να φυτέψουμε ένα δεντράκι εκεί που δεν υπάρχει, κάτι τέλος πάντων. Είναι η αρχή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα