GTS
Member
Πολύ σωστός! Σε χώρες με υψηλό επίπεδο κοινωνικής ευθύνης, δε περιμένει κανένας το κράτος να τα λύσει όλα....αλλά εδώ, κράτος και πολίτες είμαστε τα ίδια χάλια. Με τόσο χαμηλό επίπεδο λαού, όπως του ελληνικού, τι να περιμένεις και τι να κάνεις. Απογοητεύεσαι, γιατί Ρομπέν των παραλιών κουράζεσαι συνέχεια να γίνεσαι....Θα σου πω τι θα μπορούσατε να κάνετε: Αντί να μαζεύετε υπογραφές, πάτε όλοι εσείς που νοιάζεστε και δενδροφυτέψτε το. Και φωνάξτε και το τοπικό κανάλι να το καλύψει. Τότε θα δεις.
Εγώ έχω βαρεθεί να μαζεύω σκουπίδια από παραλίες και στη γειτονιά μου είμαι ο μόνος που μαζεύω τα σκουπίδια από το πάρκο απέναντι. Ίσως να με σχολιάζουν σαν γραφικό κιόλας. Αλλά δεν με νοιάζει. Προχτές κατέβηκε και ένα ζευγάρι από απέναντι και βοήθησε επίσης. Έτσι γίνεται. Κανένας δεν νοιάζεται, αλλά οι λίγοι μπορούν να κάνουν κάτι.
Έχω μαλώσει επίσης με έναν έξυπνο που έφερνε το 4Χ4 πάνω στην παραλία εκεί που κάναμε μπάνιο και χαλούσε την άμμο με τις ροδιές και τη θέα μας με το τερατούργημα που οδηγούσε.
Μια - δυο, δεν ξανάρθε. Σιγά να μη μαλώνει, πήγε σε άλλη παραλία. Αν και εκεί είχε την ίδια αντιμετώπιση, σιγά-σιγά θα τόμαθε το μάθημα του.
Στη Φινλανδία μου έλεγαν ότι αν ένα δέντρο του πάρκου καταστραφεί, οι κάτοικοι δεν περιμένουν το δήμο να έρθει να το αντικαταστήσει, φυτεύουν οι ίδιοι άλλο στη θέση του.
Έτσι μπορούμε να κάνουμε και μεις. Να αντιδράσουμε αν δούμε ένα γείτονα να πετάει τα σκουπίδια του στο δρόμο, να φυτέψουμε ένα δεντράκι εκεί που δεν υπάρχει, κάτι τέλος πάντων. Είναι η αρχή.
Μία φορά εγώ είπα σε έναν ηλικιωμένο που πέταξε κάτω σκουπίδια στη γειτονιά μου τη παλιά (έμενε κι αυτός εκεί!!!) "Καλά, δε ντρέπεσαι?" και τι βρισίδι άκουσα δε λέγεται....
Τρίτος κόσμος, τρίτος κόσμος...