• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αγορά βαλίτσας – χειραποσκευής

Giannisma

Member
Εμείς έχουμε αυτή https://www.factoryoutlet.gr/gr-el/...seskampinas/1586820.0_0000-american-tourister
Πολύ ελαφριά και άνετη. Αρκεί να μην την δίνεις στο check -in γιατί έχει ευαίσθητο χερούλι. Πρέπει να την παίρνεις μαζί σου στην καμπίνα.

Επίσης, υπάρχει και σχετικό νήμα στο forum, το οποίο μπορείς να συμβουλευτείς.
https://www.travelstories.gr/community/threads/Αγορά-βαλίτσας-–-χειραποσκευής.7333/page-27#post-669434
Για πες μου λίγο δια το χερούλι,εγώ οκ θα τη χρησιμοποιώ χειραποσκευή αλλά αν τύχει και μπει δωρεάν μπαγκαζ τι γίνεται;;

Αυτή εδώ βρίσκω εκτός ενδιαφέρουσα!!!http://www.e-ventus.gr/index.php?route=product/product&product_id=79

Είναι όντως η μεγαλύτερη και σε ακριβείς διαστάσεις..πως σου φαίνεται σε σχέση με την άλλη που μου πρότεινες απ το φακτορυ;

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Για πες μου λίγο δια το χερούλι,εγώ οκ θα τη χρησιμοποιώ χειραποσκευή αλλά αν τύχει και μπει δωρεάν μπαγκαζ τι γίνεται;;

Αυτή εδώ βρίσκω εκτός ενδιαφέρουσα!!!http://www.e-ventus.gr/index.php?route=product/product&product_id=79

Είναι όντως η μεγαλύτερη και σε ακριβείς διαστάσεις..πως σου φαίνεται σε σχέση με την άλλη που μου πρότεινες απ το φακτορυ;
Καλημέρα. Η βαλίτσα που μου δείχνεις έχει τις εξής διαφορές από αυτή που πρότεινα εγώ:
1) είναι σκληρή, που σημαίνει ότι δεν έχει την ίδια ελαστικότητα ως προς τα πράγματα με τα οποία θα τη γεμίσεις. Οι σκληρές χωράνε πάντα λιγότερα πράγματα. Βέβαια οι σκληρές βαλίτσες έχουμε το πλεονέκτημα ότι προστατεύουνε καλύτερα ευαίσθητα πράγματα. Εσύ διαλέγεις!
2) δεν διακρίνω την εταιρία. Αυτή που πρότεινα εγώ είναι επώνυμη και εκτός του ότι έχει δύο χρόνια εγγύηση, υπάρχει και εξουσιοδοτημένο service.
3) οι διαστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες και στις 2 βαλίτσες στις οποίες αναφερόμαστε.

Τώρα όσον αφορά το χερούλι, εμάς μας είχε χαλάσει το πτυσσόμενο χερούλι και δεν δούλευε η προέκταση επειδή την είχαμε δώσει στο δωρεάν μπαγκάζ. Μας στοίχισε 25 ευρώ να την επισκευάσουμε. Βέβαια, απ' ότι μου είπαν εκ των υστέρων οι συμφορουμίτες, θα έπρεπε να είχα διαμαρτυρηθεί στην Αεροπορική Εταιρία και να μου την επισκευάζανε αυτοί δωρεάν (κάτι που δεν σκέφτηκα) και ισχύει σίγουρα.

Giannisma

Member
Καλημέρα. Η βαλίτσα που μου δείχνεις έχει τις εξής διαφορές από αυτή που πρότεινα εγώ:
1) είναι σκληρή, που σημαίνει ότι δεν έχει την ίδια ελαστικότητα ως προς τα πράγματα με τα οποία θα τη γεμίσεις. Οι σκληρές χωράνε πάντα λιγότερα πράγματα. Βέβαια οι σκληρές βαλίτσες έχουμε το πλεονέκτημα ότι προστατεύουνε καλύτερα ευαίσθητα πράγματα. Εσύ διαλέγεις!
2) δεν διακρίνω την εταιρία. Αυτή που πρότεινα εγώ είναι επώνυμη και εκτός του ότι έχει δύο χρόνια εγγύηση, υπάρχει και εξουσιοδοτημένο service.
3) οι διαστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες και στις 2 βαλίτσες στις οποίες αναφερόμαστε.

Τώρα όσον αφορά το χερούλι, εμάς μας είχε χαλάσει το πτυσσόμενο χερούλι και δεν δούλευε η προέκταση επειδή την είχαμε δώσει στο δωρεάν μπαγκάζ. Μας στοίχισε 25 ευρώ να την επισκευάσουμε. Βέβαια, απ' ότι μου είπαν εκ των υστέρων οι συμφορουμίτες, θα έπρεπε να είχα διαμαρτυρηθεί στην Αεροπορική Εταιρία και να μου την επισκευάζανε αυτοί δωρεάν (κάτι που δεν σκέφτηκα) και ισχύει σίγουρα.
Μάλλον την American tourister θα πάρω που έχει και πολύ καλή τιμή.το θέμα μαλακό σκληρό δεν με πολύ καίει μιας κ καμπινα δε μπορώ να έχω κ πολλά εύθραυστα μαζί μου..

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Καλησπερα, ταξειδευω με RYANAIR ΑΘΗΝΑ-ΜΙΛΑΝΟ και πίσω μονο με χειραποσκευη. Το θέμα είναι ότι η χειραποσκευη που ήδη έχω ειναι 55*22,5*36,50 άρα στην μία διασταση είναι κατα 2,50 cm μεγαλυτερη. Παίζει να έχω πρόβλημα? Εαν βάλω την αποσκευή στο σταντ ελέγχου της RYANAIR παίζει να χωρέσει?
Γεια σου Σταύρο, λυπάμαι που σου το λέω αλλά παίζει.

Δεν μετράνε τις διαστάσεις των χειραποσκευών συχνά αλλά άμα τις μετρήσουνε, είναι αμείλικτοι. Ετυχε σε συνάδελφό μου να εξέχουνε τα ροδάκια κατά 2 εκατοστά και πλήρωσε 60 ευρώ πρόστιμο. Αυτό συνέβη στο Βερολίνο, ενώ από Αθηνα-Βερολίνο δεν της την είχανε μετρήσει.

Με 60 ευρώ, μπορείς να αγοράσεις κατάλληλη καινούρια χειαραποσκευή και να μην έχεις και το άγχος!

STAVROS85

Member
Καλημέρα @vanda ...ευχαριστώ για την απάντηση...οποτε θα κινηθώ προς την απόκτηση πιθανότατα της βαλίτσας που προτείνεις πιο πάνω...θεωρώ ότι είναι VFM ... γνωστή μάρκα και καλή τιμή, εφόσον έχει και καλή αντόχη , θα είμαι μια χαρα!

skoumpi

Member
Την american tourister εχω και εγω μια χαρά είναι.... Βέβαια δεν την εχω ταλαιπωρήσει πολύ αλλά ειναι πολύ βολική και σχετικά ελαφριά.. σε σχεση με μια άλλη που εχω που ειναι πολύ στιβαρή (δεν παθαίνει τιποτα πολλά χρόνια τώρα) αλλά ειναι βαριά και ειναι πολύ ευκολο να ξεφύγεις στα κιλά!

STAVROS85

Member
και ενω είμαι στον δρόμο αποφασισμένος να παω factory outlet να παρω την american tourister λέω δεν πάω να ρωτήσω και σε αυτά τα 2 μαγαζία πίσω απο τον ηλεκτρικό του Πειραία??
Ενταξει ήταν τρομερη ιδέα τελικα... έχει απειρες βαλιτσες απο 8- 100+ ευρώ ...και ενω έλεγα' ενταξει μωρε θα έχει μονο κινεζιες κλπ ΄τελικα έκανα λαθος. Ειχε και επωνυμες , εγώ αγορασα μια
Diplomat ZC930 Cabin Blue

στην καλύτερη τιμή που έχω βρει πουθενά!!!35 ευρώ!!!
Μπραβο στα παιδια και για την τιμη αλλα και για την εξυπηρετηση (ενδεικτικα να αναφέρω ότι ήμουν ανάμεσα σε 2 και ενώ εμενα μ άρεσε αλλη DIPLOMAT 10 ευρώ πιο ακριβη μ λέει 'δεν υπάρχει λόγος να δώσεις παραπάνω λεφτα για ενα τοσο ίδιο προιον,μονο το σχέδιο είναι διαφορετικο...) .

Δεν υπάρχει λόγος να βάλω όνομα μαγαζιου κλπ , δεν κάνω διαφήμιση άλλωστε.
Καλοτάξιδι να είναι!!
Καλά ταξίδια συμφοριτες........

escursione

Member
Κατά διαστήματα βάζει το Lidl μία γκρι τροχήλατη βαλίτσα καμπίνας γύρω στα 22€ με πολλές θήκες φερμουάρ πολύ βολική και γερή. Την έχω χρησιμοποιήσει σε πολλά ταξίδια και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το μειονέκτημα είναι ότι αν την παραδόσεις και την περιμένεις στον ιμάντα σε κάθε πτήση υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 ίδιες !! με κίνδυνο να μπερδευτεί κάποιος και να πάρει τη δικιά σου!!!

STKF

Member
Το μειονέκτημα είναι ότι αν την παραδόσεις και την περιμένεις στον ιμάντα σε κάθε πτήση υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 ίδιες !!
Λύνεται εύκολα το πρόβλημα. Λερώνεις <<κατά λάθος>> με έναν καφέ τις βαλίτσες των άλλων. :D

Bahari

Member
Κατά διαστήματα βάζει το Lidl μία γκρι τροχήλατη βαλίτσα καμπίνας γύρω στα 22€ με πολλές θήκες φερμουάρ πολύ βολική και γερή. Την έχω χρησιμοποιήσει σε πολλά ταξίδια και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το μειονέκτημα είναι ότι αν την παραδόσεις και την περιμένεις στον ιμάντα σε κάθε πτήση υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 ίδιες !! με κίνδυνο να μπερδευτεί κάποιος και να πάρει τη δικιά σου!!!
Την πάτησα (κάπως) έτσι πριν μερικούς μήνες. Ήμουν στο αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη και την ώρα που περνούσα τον έλεγχο, με γύρισαν πίσω ζητώντάς μου να βγάλω και τα παπούτσια μου. Την ώρα λοιπόν που έβγαζα και στη συνέχεια έβαζα τα παπούτσια, πέρασε μια κυρία και πήρε τη δικιά μου βαλίτσα!!! Κατά συνέπεια πήρα κι εγώ τη δικιά της, χωρίς να το καταλάβω, και ταξίδεψα στην Αθήνα με αυτήν. Το κατάλαβα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και μετά ακολούθησε ένας μαραθώνιος μέχρι να την εντοπίσουμε, κάτι το οποίο έγινε αρκετές ώρες μετά. Τη βαλίτσα μου κατάφερα να την πάρω 4 μέρες μετά, αφού πρώτα ταξίδεψε μαζί με την κυρία σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Για 4 μέρες ήμουν με μια ξένη βαλίτσα! :(Από τότε την έχω "στολίσει" με διάφορα πολύχρωμα κορδελάκια και 2 φορές μάλιστα μόλις είδα και άλλους να ταξιδεύουν με την ίδια βαλίτσα μαζί μου, τους είπα "σας παρακαλώ πολύ, προσέξτε ποια βαλίτσα θα πάρετε γιατί μου συνέβη αυτό κι αυτό":haha:

escursione

Member
Την πάτησα (κάπως) έτσι πριν μερικούς μήνες. Ήμουν στο αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη και την ώρα που περνούσα τον έλεγχο, με γύρισαν πίσω ζητώντάς μου να βγάλω και τα παπούτσια μου. Την ώρα λοιπόν που έβγαζα και στη συνέχεια έβαζα τα παπούτσια, πέρασε μια κυρία και πήρε τη δικιά μου βαλίτσα!!! Κατά συνέπεια πήρα κι εγώ τη δικιά της, χωρίς να το καταλάβω, και ταξίδεψα στην Αθήνα με αυτήν. Το κατάλαβα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και μετά ακολούθησε ένας μαραθώνιος μέχρι να την εντοπίσουμε, κάτι το οποίο έγινε αρκετές ώρες μετά. Τη βαλίτσα μου κατάφερα να την πάρω 4 μέρες μετά, αφού πρώτα ταξίδεψε μαζί με την κυρία σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Για 4 μέρες ήμουν με μια ξένη βαλίτσα! :(Από τότε την έχω "στολίσει" με διάφορα πολύχρωμα κορδελάκια και 2 φορές μάλιστα μόλις είδα και άλλους να ταξιδεύουν με την ίδια βαλίτσα μαζί μου, τους είπα "σας παρακαλώ πολύ, προσέξτε ποια βαλίτσα θα πάρετε γιατί μου συνέβη αυτό κι αυτό":haha:
Αφού τελικά βρήκες την κυρία και την άλλαξες και πήρες την δικιά σου όλα καλά! τελικά έχει πολλούς αφηρημένους. Η λύση δεν είναι να βάλεις κορδέλες να αναγνωρίζεις την δικιά σου, γιατί άμα είναι πιο μπροστά στον ιμάντα ο άλλος και την πάρει και φύγει πλέον είναι αργα....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom