• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Όλοι είμαστε δότες οργάνων μετά θάνατον

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν η απορία αυτή προερχόταν από τον tripakia πάντως, θα του έλεγα να ΜΗΝ δωρίσει τον εγκέφαλό του... δε νομίζω να χρησίμευε πουθενά... :D
Νομιζω οτι αυτος ειναι περιζητητος απο τα μεγαλυτερα ερευνητικα κεντρα και μουσεια ανθρωπολογιας...

ikarialover

Member
Μα βρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας που επιμένω, αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό ζήτημα και θέλω να διευκρινίσω κάτι, επειδή έχω την εμπειρία από το περιβάλλον μου, όπως σας είπα!
Για να δολοφονηθεί κάποιος που είναι "σπάνιος συμβατός δότης κτλ" πρέπει να του έχουν γίνει προηγουμένως εξετάσεις ειδικές και πολύπλοκες.. Θα κάτσουν να πιάσουν έναν άνθρωπο, θα του κάνουν όλες τις εξετάσεις και μετά θα τον δολοφονήσουν;
Επίσης, για να είναι χρήσιμο ένα μόσχευμα, πρέπει να γίνει η εγχείριση εντός ολίγων ωρών.. Για να γίνει η εξαγωγή στο εξωτερικό και μάλιστα με το αζημίωτο σημαίνει ότι έχουν τέτοιες άκρες αυτοί που το κάνουν που θα βρουν εντός ολίγων ωρών την κατάλληλη χώρα εκτός Ε.Ε. που να πληρώσει τα χρήματα, γιατί κάτι τέτοιο φυσικά εντός Ε.Ε. απαγορεύεται..
Εν ολίγοις, για να μη θεωρήσετε ότι είμαι και κολλημένη, τα οφέλη αυτού του νομοσχεδίου είναι πολύ περισσότερα από το να μην περάσει. Κ η πώληση οργάνων δεν είναι κάτι που γίνεται τόσο εύκολα στα πλαίσια της Ε.Ε. Τώρα το τι γίνεται στην Ινδία και στη Ρουάντα είναι άλλο θέμα...

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Η πώληση οργάνων είναι ένα τεράστιο θέμα και κάλλιστα μπορεί να γίνει είτε είσαι δότης είτε όχι!!

Επομένως, νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αναμεταδίδουμε απόψεις, που σε μεγάλο βαθμό είναι αναληθείς και τρομοκρατούν τον κόσμο.. Ανά πάσα στιγμή ένας άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί μόσχευμα στη ζωή του ( έχω οικογενειακό γνωστό που του έτυχε) και επομένως το να γίνει κάποιος δότης είναι από τις πιο σημαντικές κινήσεις..
σύμφωνη, εγώ το σκέφτομαι εδώ και 4 χρόνια και πολύ προσπαθούν να μου αλλάξουν άποψη...

ikarialover

Member
Και εξάλλου λέτε, αν τυχόν συμβεί κάτι παράνομο, να ρωτήσει η σπείρα το μελλοντικό θύμα: "συγγνώμη, είστε δότης ή όχι;; Γιατί αν δεν είστε θα σας αφήσουμε ελεύθερο!!"

Όχι, βέβαια!!:D:D:D

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Δεν σε ειπαμε κολημενη, στην ελλαδα του παραλογου ομως σιγουρα μια τετοια προσπαθεια θα μπασει νερα, εκτος απο το φακελακι για την εγχειρηση θα χρειαζεται και ενα για τα ανταλλακτικα.

ikarialover

Member
Κοίτα, το φακελάκι δυστυχώς ισχύει σε ένα σωρό άλλες και πολύ σημαντικές περιπτώσεις, όπου κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Επομένως, είτε είναι όλοι εν δυνάμει δότες, είτε όχι, ο γιατρός μπορεί να ζητήσει φακελάκι. Δεν αλλάζει, δηλαδή κάτι με το να περάσει το νομοσχέδιο.
Πάντως, στο Ωνάσειο και στο Λαϊκό γίνονται σχεδόν είκοσι χρόνια μεταμοσχεύσεις και ο γνωστός μου μου έχει πει ότι δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα...

chrisbd

Member
Ο νόμος προβλέπει ότι όποιος δεν επιθυμει να είναι δότης να το δηλώνει, το αντίθετο απ ότι ίσχυε δηλαδή........
Για να δούμε λοιπον τι θα γίνει, ας μην πάει ο νους μας στο κακό, αν και στη Χώρα που ζούμε είναι λίγο δύσκολο.......

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πουθενα δεν ακουγεται τιποτα... κι αν καμμια φορα ακουστει (δηλαδη βουηξει ο τοπος) γινεται ΕΔΕ και παλι δεν ακουγεται τιποτα. Γενικα ειμαστε υπερ της ησυχιας σαν χωρα.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Πάντως, στο Ωνάσειο και στο Λαϊκό γίνονται σχεδόν είκοσι χρόνια μεταμοσχεύσεις και ο γνωστός μου μου έχει πει ότι δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα...
Για το Ωνασειο μπορω να το πιστεψω, για το λαικο μαλλον ισχυει η ομερτά.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Πρόσφατα, έλαβα μέρος σε μια έρευνα φίλων για τη δωρεά οργάνων και μου φάνηκε παράξενο που ρωτούσαν αν ο ερωτούμενος θεωρεί εκθέσεις τύπου ''Bodies'' ανήθικες κ.λπ. Ένα μεγάλο ποσοστό απαντούσε θετικά. Θα τρελαθούμε εντελώς, μου φαίνεται. Πάντως, δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνεις δωρητής σώματος. Υπάρχει μεγάλη διαδικασία. Αυτό έτσι... πληροφοριακά.

_antonis_

Member
Μα βρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας που επιμένω, αλλά το θεωρώ πολύ σημαντικό ζήτημα και θέλω να διευκρινίσω κάτι, επειδή έχω την εμπειρία από το περιβάλλον μου, όπως σας είπα!
Για να δολοφονηθεί κάποιος που είναι "σπάνιος συμβατός δότης κτλ" πρέπει να του έχουν γίνει προηγουμένως εξετάσεις ειδικές και πολύπλοκες.. Θα κάτσουν να πιάσουν έναν άνθρωπο, θα του κάνουν όλες τις εξετάσεις και μετά θα τον δολοφονήσουν;
Επίσης, για να είναι χρήσιμο ένα μόσχευμα, πρέπει να γίνει η εγχείριση εντός ολίγων ωρών.. Για να γίνει η εξαγωγή στο εξωτερικό και μάλιστα με το αζημίωτο σημαίνει ότι έχουν τέτοιες άκρες αυτοί που το κάνουν που θα βρουν εντός ολίγων ωρών την κατάλληλη χώρα εκτός Ε.Ε. που να πληρώσει τα χρήματα, γιατί κάτι τέτοιο φυσικά εντός Ε.Ε. απαγορεύεται..
Εν ολίγοις, για να μη θεωρήσετε ότι είμαι και κολλημένη, τα οφέλη αυτού του νομοσχεδίου είναι πολύ περισσότερα από το να μην περάσει. Κ η πώληση οργάνων δεν είναι κάτι που γίνεται τόσο εύκολα στα πλαίσια της Ε.Ε. Τώρα το τι γίνεται στην Ινδία και στη Ρουάντα είναι άλλο θέμα...
Ευχαριστώ που με γλίτωσες απο το να γράψς παρόμοια παράγραφο.

Είναι θεωρώ η σημαντικότερη κίνηση ανθρωπιστικού, κοινωνικού κλπ χαρακτήρα των τελευταίων ετών στη συνεχώς βυθιζόμενη χώρα μας.

Ήταν τελείως άδικο να θέλει να γίνει κάποιος δότης και όταν πεθάνει να έπρεπε να υπογράψει κάποιος γονιός για να δοθούν τα όργανα. Δηλαδή αν τους τη βίδωνε (το πιο λογικό εκείνη την ώρα) και ΔΕΝ υπέγραφαν δε θα δίνονταν τα όργανα.

Επίσης, κάτι που νομίζω δεν αναφέρεται στην παράγραφο της ikarialover, να πώ ότι είναι εντελώς αφελές να πιστεύουμε ότι θα σκοτώσουν κάποιον για να του πάρουν το όργανο. Να το κάνουν τί; Να το φάνε; Γιατί το πιο πιθανό είναι ότι δε θα έχει συμβατότητα κλπ κλπ Δεν μπορεί κανείς να πάρει κάποιο όργανο έτσι και να το βάλει σε κάποιον και να πεί, ωραία, κάνει, έτσι απλά...

Το επόμενο που περιμένω είναι να γίνει υποχρεωτικη η δωρεά αίματος, αν και τότε δε θα είναι εθελοντική. Αλλά σ' αυτόν τον τομέα η κοινωνία μας βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω!! :(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom