• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Όλοι είμαστε δότες οργάνων μετά θάνατον

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βασικα τον Ανθιμο τον νοιαζει να γινει η κηδεια. Τωρα αν θα 'ναι χωρις νεφρο ή χωρις συκωτι ο νεκρος δεν νομιζω πως τον απασχολει. Στη σταχτη κολλα, για την προσφορα χεστηκε.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δε θελω σε καμια περιπτωση να καταφερθω εναντιον της δωρεας οργανων. Το θεωρω πολυ σπουδαια "δωρεα" γιατι χαριζεις μετα θανατον τη ζωη σε καποιον που ειναι σε πολυ ασχημη κατασταση υγειας και πιθανοτατα θα χασει και αυτος τη ζωη του αν δεν του χαριστει αυτη η δυνατοτητα.
Για το θεμα του θανατου δεν ξερω και τοσα πολλα πραγματα -δεν ειμαι γιατρος αλλωστε-πολυ καλυτερα θα μπορουσαν να το διευκρινησουν οι γιατροι του travelstories.
Εφοσον δεν κανω λαθος, κλινικα νεκρος ειναι αυτος που η καρδια του δεν λειτουργει και πλεον οι λειτουργιες της καρδιας μπορει να γινονται μεσω των μηχανηματων με τα οποια ειναι συνδεδεμενος.
Ο εγκεφαλικος θανατος επερχεται οταν παψουν ο εγκεφαλος να λειτουργει.
Υπαρχουν δυο οργανα που η παυση της λειτουργιας τους επιφερουν αμεσο θανατο: η καρδια και ο εγκεφαλος. Πρεπει λοιπον και τα δυο να ειναι νεκρα γιατι αλλιως ειναι κανεις "μισοζωντανος", αλλα εν πασει περιπτωσει οχι νεκρος.
Υποθετω οτι θα πρεπει να εχουν επελθει και τα δυο ειδη θανατου προκειμενου να αφαιρεθουν τα οργανα. Και αναρωτιεμαι ποιος (η ποια ομαδα ιατρων) ειναι αρμοδιος να βεβαιωσει οτι κατι τετοιο οντως εχει συμβει. Και καλα η καρδια ειναι αρκετα εμφανες το γεγονος της λειτουργιας της η του σταματηματος. Με τον εγκεφαλο πως ξερουμε οτι σταματησε να λειτουργει; Μπορουμε να εχουμε απεικονιση αυτης της παυσης της λειτουργιας του εγκεφαλου και κατα ποσον ειναι αξιοπιστη;
Πως δηλαδη συμβαινει η ολη διαδικασια;
Εμενα κανεις δε μου το εχει εξηγησει ακριβως αυτο το σκελος. Ολοι λενε τι καλο και το σωστο που ειναι να δωριζει κανεις τα οργανα του μετα θανατον φυσικα, και δε διαφωνω σε αυτο, αλλα να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι μετα θανατον, ετσι;:D
Δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες ,αλλά καλό είναι να διευκρινήσω κάποια πράγματα πάνω σ αυτά που λες.
Οχι Ερση μου λάθος υποθέτεις ότι πρέπει να επέλθουν και τα δύο είδη θανάτου για να αφαιρεθούν τα όργανα...Εγκεφαλικός θάνατος σημαίνει ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ δηλ ανεπανόρθωτη βλάβη του εγκ.στελέχους και κατά συνέπεια του εγκεφάλου,πιστοποιείται από τριμελή επιτροπή γιατρών
και σ αυτή την περίπτωση μπορούν να "αξιοποιηθούν"τα άργανα.
Σ αυτή την περίπτωση για να το πω απλα το αίμα κυκλοφορει στα όργανα,η καρδιά λειτουργεί...ακόμα(αλλά από τη στιγμή που ο εγκέφαλος ο οποίος δίνει εντολές για τα πάντα,έχει πεθάνει είναι θέμα χρόνου.,ωρών;ημερών;.να πεθάνουν σε λίγο όλα).
Αν η καρδιά πάψει να χτυπά...ευθεία γραμμή στο ηλεκτροκαρδιογράφημα τότε σημαίνει θάνατος,άνθρωπος νεκρός,...αρχίζει ο εκφυλισμός των οργάνων,δεν μπορεί να αξιοποιηθεί τίποτε.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σε ευχαριστω romantic woman που μου απαντησες. Δηλαδη οταν γινεται η αφαιρεση των οργανων η καρδια συνεχιζει να κτυπα αυτονομα η η καρδια εχει ηδη σταματησει και ο ανθρωπος ειναι απλως συνδεδεμενος με υποστηρικτικα μηχανηματα;
Καταλαβαινεις οτι εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σε ευχαριστω romantic woman που μου απαντησες. Δηλαδη οταν γινεται η αφαιρεση των οργανων η καρδια συνεχιζει να κτυπα αυτονομα η η καρδια εχει ηδη σταματησει και ο ανθρωπος ειναι απλως συνδεδεμενος με υποστηρικτικα μηχανηματα;
Καταλαβαινεις οτι εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο.
ελα βρε ΕΡΣΗ συγγνώμη,
οχι δεν λειτουργει αυτόνομα η καρδια΄,( αλλά με τη βοήθεια της μηχ.υποστήριξης)
ο άνθρωπος σ αυτή τη φάση εννοείται ότι είναι συνδεδεμένος με μηχανήματα ,
αφού γινουν τα τεστ που πιστοποιήσουν τον εγκεγαλικό θάνατο και επαναληφθούν...
τότε λοιπόν σε περίπτωση συναίνεσης για δωρεά παίρνονται τα όργανα(η καρδιά λειτουργεί εφ όσον υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες αναπνοής κλπ με τα μηχανήματα)και μετα αποσυνδέεται από τα μηχανήματα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ευχαριστω που μου διευκρινησες τις αποριες μου.

ikarialover

Member
Πολύ ωραία τα λέει η romantic woman..
Εγώ απλά να προσθέσω ότι, ευτυχώς, και η εκκλησία - η οποία επηρεάζει μεγάλο ποσοστό πληθυσμού- είναι υπέρ της δωρεάς οργάνων..

varioAthens

Member
Η Εκκλησία, για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις επιταγές της θρησκείας, καταδικάζει τη δωρεά οργάνων.

_antonis_

Member
Η Εκκλησία, για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει κατά γράμμα τις επιταγές της θρησκείας, καταδικάζει τη δωρεά οργάνων.
Ποιός θέλει να ακολουθήσει κατά γράμμα όσα ορίζει η εκκλησία; Οκ, κάποιοι ίσως θέλουν...Πιστεύω καθένας βάζει τις προτεραιότητές του. Για μένα είναι μείζον θέμα η δωρεά οργάνων, σ' αυτή τη φάση έρχεται δεύτερη η άποψητ ης εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό.

Ευχαριστούμε romantic woman για τις πληροφορίες.
ΕΡΣΗ μου αυτά πάνω κάτω εννοούσα με όσα έγραφα, πως όταν επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, είναι θάνατος στην ουσία και όχι κώμα που λέει κανείς οτι μπορεί να βγει κάποιος απ' το κώμα, αλλά καλύτερα που διευθκρινίστηκε να μην έχουμε αμφιβολίες.

varioAthens

Member
Ποιός θέλει να ακολουθήσει κατά γράμμα όσα ορίζει η εκκλησία; Οκ, κάποιοι ίσως θέλουν...Πιστεύω καθένας βάζει τις προτεραιότητές του. Για μένα είναι μείζον θέμα η δωρεά οργάνων, σ' αυτή τη φάση έρχεται δεύτερη η άποψητ ης εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό.

Ευχαριστούμε romantic woman για τις πληροφορίες.
ΕΡΣΗ μου αυτά πάνω κάτω εννοούσα με όσα έγραφα, πως όταν επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, είναι θάνατος στην ουσία και όχι κώμα που λέει κανείς οτι μπορεί να βγει κάποιος απ' το κώμα, αλλά καλύτερα που διευθκρινίστηκε να μην έχουμε αμφιβολίες.
antoni δεν μεταφέρω το τι πιστεύω ΕΓΩ, αλλά τι πρεσβεύει η Εκκλησία, μιας και έγινε παραπάνω σχετική αναφορά για την Εκκλησία, η οποία είναι λανθασμένη!

_antonis_

Member
antoni δεν μεταφέρω το τι πιστεύω ΕΓΩ, αλλά τι πρεσβεύει η Εκκλησία, μιας και έγινε παραπάνω σχετική αναφορά για την Εκκλησία, η οποία είναι λανθασμένη!
Μα φυσικά, δεν είπα ότι αυτό είναι το τι πιστεύεις εσύ. Αλλά παρακάτω είπα τι πιστεύω εγώ σε σχέση με την εκκλησία.

ikarialover

Member
Από όσο έχω διαβάσει και ξέρω η Εκκλησία (με την έννοια της θεσμικά εκλεγμένης θρησκευτικής ιεραρχίας και όχι με την έννοια του τι λένε τα Ευαγγέλια κτλ.) είναι υπέρ. Για αυτό εξάλλου και ο Χριστόδουλος πήγαινε για μεταμόσχευση..
Αυτό τουλάχιστον γνωρίζω..Αλλά, για μένα σημασία έχει το τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom