battered_suitcase
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Χονγκ Κονγκ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
Ναι. Γιατί;Έχεις ακούσει ποτέ το Fidel Castro;
Ναι. Γιατί;Έχεις ακούσει ποτέ το Fidel Castro;
Για κερατο ειναι καλη, για τιποτ' αλλο.Είναι πολύ καλή ομιλήτρια πάντως.
Και για ομιλίες Εκτός και η average mrs smith να βγάλει λόγο 30 λεπτά εκτός κειμένου, ο οποίος να αποτελεί υπόδειγμα παρουσίασης.Για κερατο ειναι καλη, για τιποτ' αλλο.
Ναι? Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω. Μάλλον κανένα σύντομο 3ωρο απόσπασμα θα έχεις παρακολουθήσει. Πως λέμε λακωνικός λόγος? Καμμία σχέση!!!Ναι. Γιατί;
Η Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος έχει 2 bars 2 και 2 clubs (άντε το πολύ 2-3 ακόμα). Το πρόβλημα με τη νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα* είναι το στήσιμο, το ύφος, το κομπλεξικό ψιλομύτικο look του "δεν περνάω καλά εδώ μέσα και όλοι είναι κατώτεροι μου". Τουλάχιστον το Γκάζι έτσι είναι (και μιλάω με μεγάλη επιείκεια). Καμία σχέση με το επικοινωνιακό κλίμα του Soho, fun του Βερολίνου, κτλ.2. Συγκρινοντας τους ελληνικους χωρους διασκεδασης με τους αντιστοιχους ευρωπαικους, περιμενα πως σ' αυτον τον τομεα θα μπορουσε η Θεσσαλονικη να χτυπησει τις αλλες πολεις. Τοσο χαλια ειναι τα γκεη μαγαζια στην Ελλαδα;
Για τον τουρισμο της παντως μια χαρα πτησεις εχει... Αν υπαρχε ζητηση θα εβαζαν κι αλλες.
Έχει τεθεί και από άλλους αυτή η θέση και πιστεύω ότι ως ένα βαθμό μπορώ να την δικαιολογήσω. [και για να το πάω και λίγο παραπέρα ο ίδιος μου ο σύντροφος με έχει ρωτήσει γιατί θεωρώ αναγκαίο να είμαι ενεργό μέλος σε ομοφυλοφιλικό επαγγελματικό σύλλογο του κλάδου μου στο Λονδίνο του 2011] .Ευχαριστώ για την απάντηση, μόνο ένα σχόλιο να κάνω στην τελευταία παράγραφο (για να καταλάβεις πιο πολύ το σκεπτικό μου δηλαδή, όχι για άλλο λόγο): Ο θρησκευτικός τουρισμός (ή προσκυνηματικός ή όπως αλλιώς διαχωρίζεται) είναι θεματικός, δηλαδή πας σε συγκεκριμένους τόπους γιατί έχουν κάτι να σου προσφέρουν ως θρησκευόμενο (ή ως μελετητή μοναστηριών ας πούμε). Αν είσαι μουσουλμάνος και κάνεις θρησκευτικό τουρισμό στη Μέκκα, είναι θεματικός τουρισμός. Αν είσαι μουσουλμάνος και πας στο Παρίσι για να κάνεις shopping, αλλά βρίσκεις κόσμο που να τονίζει το γεγονός των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων - ακόμα και θετικά,για παράδειγμα "ελάτε σε μας, οι μουσουλμάνοι είναι απόλυτα αποδεκτοί" - τότε θεωρώ ότι είναι κάπως προσβλητικό για σένα.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και την παράθεση της οπτικής σου. Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρη ότι σέβομαι πάρα πολύ τους ομοφυλόφιλους και εύχομαι σύντομα να μη χρειάζονται να ζυγίζουν δεδομένα πριν ταξιδέψουν. Να είσαι καλά και να κάνεις πάντα όμορφα ταξίδια.Έχει τεθεί και από άλλους αυτή η θέση και πιστεύω ότι ως ένα βαθμό μπορώ να την δικαιολογήσω. [και για να το πάω και λίγο παραπέρα ο ίδιος μου ο σύντροφος με έχει ρωτήσει γιατί θεωρώ αναγκαίο να είμαι ενεργό μέλος σε ομοφυλοφιλικό επαγγελματικό σύλλογο του κλάδου μου στο Λονδίνο του 2011] .
Η κίνηση της Θεσ/νίκης είναι κλασσική κίνηση μάρκετινγκ αν υλοποιηθεί. Επιλέγεις ένα συγκεκριμένο κοινό και του πουλάς ένα προϊόν. Άλλη διαφήμιση θα βάλει ο τουριστικός οργανισμός της Ινδίας σε ένα περιοδικό που απευθύνεται σε κοπέλες 18-35 και άλλο σε ένα περιοδικό που απευθύνεται σε άντρες άνω των 50. Άλλη διαφήμιση θα βάλει η Χ πολυεθνική σε πρωινάδικη εκπομπή και άλλη στο MTV.
Όταν μπαίνεις σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό όπως οι ομοφυλόφιλοι βέβαια έχεις χίλια δύο πράγματα που πρέπει να ακουμπήσεις που δεν είναι ανάγκη να μιλήσεις για αυτά σε άλλες ομάδες. Το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια και ο σεβασμός. Έχω τόσους προορισμούς που θέλω πάρα πολύ να πάω. Στους τοπ 5 βρίσκεται σαφάρι για γορίλες στη Ρουάντα και Ουγκάντα. Δεν θέλω να πάω κάπου και να κρύψω τη σχέση μου και να αναγκαστώ να μείνω σε διαφορετικά κρεβάτια (διακοπές πάω άλλωστε) αλλά ούτε θέλω να βάλω τη ζωή μου σε κίνδυνο [δεν θίγω το ζήτημα του πόσο ακριβό είναι ένα τέτοιο ταξίδι και ότι θα ρίξω τα λεφτά μου σε μια χώρα που σκοτώνει ομοφυλόφιλους - η ηθική των ταξιδιών είναι ένα ζήτημα που θα ήταν ωραίο να μιλήσουμε για αυτό μια άλλη φορά].
Φυσικά και επειδή είναι διακοπές δεν θέλω τις κλασσικά αμήχανες στιγμές όταν γυρνάνε και σου λένε "α μα εδώ στη κράτηση σας έχουμε για King κρεβάτι! Τί? Είναι οκ? Α,...καλά". Ξέρεις πόσες τέτοιες ιστορίες έχω να σου πω. Θα μου πείς σου χαλάει τις διακοπές/ταξίδι? Ε, δεν το ξεκινάει καλά πάντως.
Οι ομοφυλόφιλοι είναι μια κοινότητα που σε παγκόσμιο επίπεδο μόλις έχουν γίνει αποδεκτοί (δεν θα μιλήσω καν για την Ελλάδα των 90ς). Ακόμα και εμείς που είμαστε γύρω στα 30 δεν έχουμε ξεχάσει κάποιες παλιότερες εποχές, πόσο μάλλον ένας 50άρης. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να ξέρουμε συγκεκριμένα ποιος μας θέλει επίσημα και ποιος όχι. Γιατί ακόμα και στη Αγγλία και στη Καλιφόρνια και στην Ολλανδία μπορείς να βρεθείς πεταμένος έξω απο ένα B&B όταν μάθουν ότι είσαι γκέι (έγινε πέρυσι), αλλά το θέμα είναι τι προστασίες έχεις σαν πολίτης/επισκέπτης όταν συμβεί αυτό. Και τέτοια συμβάντα να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν το "ελάτε σε μας, είστε απόλυτα αποδεκτοί εδώ" είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί στις περισσότερες χώρες δεν είναι έτσι. Στη δική μου περίπτωση βέβαια έχω πάει σε μέρη που η κατάσταση είναι έτσι και έτσι, αλλά συνήθως κρύβομαι πίσω από 5* ξενοδοχεία που παίζουν με τη διεθνή πολιτική του LHW, Sheraton, κτλ. Έχω πάει και σε χώρες που είναι ΠΟΛΥ άσχημα για τους ομοφυλόφιλους αλλά ήμουν με μεγάλη στραιτ παρέα και μόνος μου. Αντίστοιχα έχω φίλους που δεν έχουν καμία όρεξη να πάνε πέρα απο δυτικές ή φιλο-λοατ χώρες.
Τέλος η αλήθεια είναι ότι όπως και με κάθε άλλη ομάδα, μέσος ομοφυλόφιλος δεν υπάρχει. Οι απόψεις μου και αντιλήψεις μου είναι καθαρά δικές μου και ίσως κάποιος άλλος να σου έλεγε διαφορετικά πράγματα. Όπως επίσης είναι και οι απαιτήσεις μου στα ταξίδια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Θεσσαλονίκης όμως μιλάμε για καθαρά gay urbanites γι'αυτό και έθιξα το θέμα της έλλειψης της γκέι νυχτερινής ζωής.
Ο Καναδάς ειναι πολύ μπροστά στο ολο θέμα.Επειδή το θέμα είχε ανοίξει σαν κάτι άλλο και ως συνήθως έφτασε να μιλούν για κάτι άλλο... απλά με την σειρά μου να πω αυτά που ξέρω.
Στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ υπάρχει μία από τις μεγαλύτερες λεγόμενες Gay Town του κόσμου και η μεγαλύτερη στην Βόρεια Αμερική όπως με είχε ενημερώσει ένας ιδιοκτήτης δισκάδικου στην περιοχή.
Έχω βρεθεί (όντας κάτοικος της πόλης) και σε ένα μεγάλο event της πόλης το καλοκαίρι και ο τουρισμός της πόλης αυξημένος φυσικά όσο δεν πάει, τα ξενοδοχεία φίσκα και όλα τα μαγαζιά από εστιατόρια μέχρι φούρνοι της γειτονιάς κάνουν χρυσές δουλειές.
Βέβαια είναι και το πως νοιώθει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα όταν βρίσκεται στην πόλη αυτή. Δεν πάει να περπατάνε χέρι χέρι; Δεν θα τους κοιτάξει άνθρωπος.