• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Άνοιγμα προς τους gay τουρίστες κάνει η Θεσσαλονίκη

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι? Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω. Μάλλον κανένα σύντομο 3ωρο απόσπασμα θα έχεις παρακολουθήσει. Πως λέμε λακωνικός λόγος? Καμμία σχέση!!!
Χαχα σόρυ τώρα το είδα :) Σιγά μην καθόμουν για τρίωρο ή καν για ώρα, αποσπάσματα έχω ακούσει. (Γι'αυτό ρώτησα τον μαλτάκια γιατί το αναφέρει)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φυσικά και δεν ξύπνησε.
Αλλά είναι μια αρχή. Εσύ πιστεύεις ότι οι Μυκονιάτες του 1960 ήταν προοδευτικοί?
Άρχισαν να πηγαίνουν οι γκέι της εποχής, άφησαν χρήματα και σιγά σιγά ξύπνησαν. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ομάδα κατασυκοφαντείται εδώ και αιώνες από τη συντήρηση, ο μόνος τρόπος προς το παρόν (δυστυχώς) να γίνει δεκτή, είναι να δείξει πόσο οικονομικά ισχυρή και πόσο καλλιεργημένη είναι.
Από κει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο τους: Όταν οι Σκιαθίτες διαπιστώσουν ότι οι γκέι ούτε κανίβαλοι είναι, ούτε παιδεραστές, ούτε αλήτες που θα ξελογιάσουν τους γιους/κόρες τους, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.
Το θέμα είναι να γίνει η αρχή και να δοθεί μια ευκαιρία οι ντόπιοι να έρθουν σε επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα, που και λεφτά αφήνει και κέφι βγάζει και δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως οι στρέιτ υποκουλτούρες των Μαλίων και του Λαγανά.

Παρεπιπτόντως πέρσι που ήμουν στη Σαμοθράκη είδα πάρα πολύ γκέι κόσμο, που ήταν αποδεκτοί και από τους ντόπιους και από τους άλλους επισκέπτες και περνούσαν μια χαρούλα χέρι-χέρι στους καταρράκτες και τα ταβερνάκια.

Όταν ήμουν στην Κόστα Ρίκα (που έχει φιλελεύθερη πολιτική απένατντι στους LGBT) και ο τότε 6χρονος γιος μου με ρώτησε γιατί δυο άντρες κρατιούνται χέρι-χέρι, του εξήγησα ότι αγαπιούνται και όποιος αγαπά τον άλλο, τον κρατάει από το χέρι. Καμία ερώτηση πλέον. Η εξήγηση ήταν υπεραρκετή, γιατί τα παιδιά δεν μπαίνουν σε διαδικασίες κριτικής και κουτσομπολιού. Ούτε που τον ένοιαζε πια γιατί δυο άτομα του ίδιου φύλου δείχνουν τέτοια τρυφερότητα ο ένας στον άλλον.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
είναι να δείξει πόσο οικονομικά ισχυρή και πόσο καλλιεργημένη είναι
Καλά μην το παρακάνουμε με τα κλισέ.

Το ότι ο Χατζιδάκις ήταν gay δεν κάνει όλους τους gay Χατζιδάκηδες.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Καλά μην το παρακάνουμε με τα κλισέ.

Το ότι ο Χατζιδάκις ήταν gay δεν κάνει όλους τους gay Χατζιδάκηδες.
Όχι. Αυτό δεν είναι κλισέ.
Κλισέ είναι ότι οι γκέι κυκλοφορούν με φτερά και πούπουλα.

Και δεν είναι μόνο ο Χατζηδάκις.
Τσαρούχης, Ταχτσής, Χριστιανόπουλος, Ιωάννου, Μητρόπουλος, Καβάφης, Λαπαθιώτης, Σαρτρ, Κοκτώ, Οσκαρ Ουάιλντ, Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Τσαϊκόφσκι, Προυστ, Βισκόντι, Παζολίνι, μη με βάλεις τώρα να ψάχνω στο ιντερνετ, πόσοι είναι οι καλλιτέχνες, διανοούμενοι, συγγραφείς κλπ.

Gay Men on Campus: Smart, Studious, Involved - Miller-McCune

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα θεωρείς ότι είναι σοβαρό επιχείρημα να μου παραθέτεις ποιοι διάσημοι ήταν gay για να στηρίξεις τι;

Ότι όλοι οι gay είναι καλλιεργημένοι;Πας στο άλλο άκρο τώρα.Δηλαδή οι σεξουαλικές προτιμήσεις καθορίζουν και το επίπεδο καλλιέργειας ή ευφυίας ενός ατόμου;

Υπάρχουν επίσης χιλιάδες non-gay διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Το μόνο που εξάγεται από αυτό είναι ότι η καλλιέργεια δεν συνδέεται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

• Like
Reactions: GTS

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Όχι. Το μόνο που εξάγεται είναι ότι όσο υπάρχει καταπίεση, τόσο οι γκέι καταφεύγουν στην μόρφωση, την ποίηση, τη λογοτεχνία, τις τέχνες, μια και είναι πεδία που είναι λιγότερα καταπιεστικά.
Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούν και δημιουργούν και εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν.
Όταν θα φτάσουμε στο ιδεατό όπου δεν θα υπάρχει καμία διάκριση, τότε ίσως τα ποσοστά πέσουν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν την συνεχίζω προς αυτή την κατεύθυνση την κουβέντα γιατί θα γίνει πολύ off topic και πιθανόν να παρεξηγηθώ ενώ λέω άλλο πράγμα.
Πάντως εξάγεις εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία ενσωματώνουν μια επιχειρηματολογία που συνήθως χρησιμοποιείται από το συντηρητικό στρατόπεδο.

• Like
Reactions: GTS
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι αρκετά στερεοτυπικό μου φαίνεται και μένα. Και ο Καβάφης gay ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας επίσης. Διαφορετικοί τύποι gay, γιατί είναι διαφορετικοί άνθρωποι.

Είναι σαν να βάζουμε στο ίδιο σακί όλους τους ετεροφυλόφιλους επίσης.

Μη βάζουμε τόσο βαρύ φορτίο στις πλάτες του Χ Γιώργου, ο οποίος είναι gay αλλά ούτε εκλεπτυσμένος είναι, ούτε ιδιαίτερα ευγενής ή καλοπροαίρετος, ούτε κοσμοπολίτης, χωρίς καλή μόρφωση και δεν του αρέσει κιόλας να χορεύει και να κάνει κέφι.

Παρεπιπτόντως traveladdict, ε-ξαι-ρε-τι-κή εξήγηση στο γιο σου, πολλά μπράβο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι αρκετά στερεοτυπικό μου φαίνεται και μένα. Και ο Καβάφης gay ήταν και ο Σπύρος Μπιμπίλας επίσης. Διαφορετικοί τύποι gay, γιατί είναι διαφορετικοί άνθρωποι.
Και ο Τρύφων Σαμαράς επίσης. Ε, και?
Το θέμα μας είναι η ανοχή στη διαφορετικότητα και την έξοδο από τα στερεότυπα. Κάθε "Οι ΧΧΧ είναι ΥΥΥΥ" είναι εξ΄ ορισμού στερεοτυπικό. Έτσι και το "Οι gay είναι μορφωμένοι". Έχει νόημα να προσπαθείς να καταρρίψεις ένα οποιοδήποτε στερεότυπο, που εξ' ορισμού έχει περισσότερο μεταφυσική έννοια πεποίθησης παρά ουσιαστικά κυριολεκτική, με λογικά επιχειρήματα?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Παρεπιπτόντως traveladdict, ε-ξαι-ρε-τι-κή εξήγηση στο γιο σου, πολλά μπράβο.
Την ίδια εξήγηση έχω δώσει κι εγώ στην κόρη μου και πιστέψτε με , δε θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου να έρθει αύριο μεθαύριο και να μου πει "μαμά, είμαι λεσβία".
Πολύ περισσότερο θα με πείραζε να είναι καταπιεσμένη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και ο Τρύφων Σαμαράς επίσης. Ε, και?
Το θέμα μας είναι η ανοχή στη διαφορετικότητα και την έξοδο από τα στερεότυπα. Κάθε "Οι ΧΧΧ είναι ΥΥΥΥ" είναι εξ΄ ορισμού στερεοτυπικό. Έτσι και το "Οι gay είναι μορφωμένοι". Έχει νόημα να προσπαθείς να καταρρίψεις ένα οποιοδήποτε στερεότυπο, που εξ' ορισμού έχει περισσότερο μεταφυσική έννοια πεποίθησης παρά ουσιαστικά κυριολεκτική, με λογικά επιχειρήματα?
ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή το θέμα μας είναι η ανοχή στη διαφορετικότητα και η έξοδος από τα στερεότυπα ΔΕ θα έπρεπε να αναφέρουμε το στερεότυπο όλοι οι gay = καλλιεργημένοι. Προφανώς και έχει νόημα να αντιπαραθέτεις λογικά επιχειρήματα σε στερεότυπα, έτσι καταρρίπτονται.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Σπύρος ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ (ηθοποιός) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956...

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Πρώτη εμφάνιση στο θέατρο με την Πειραματική Σκηνή της Σχολής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την “Αυλή των Θαυμάτων” του Καμπανέλλη.
Έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την παιδική δισκογραφία, με παραμύθια και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΗ κατά περιόδους, και μέλος του Δ.Σ. του “Διονύσου” που αγωνίζεται για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών και Αντιπρόεδρος του ΤΑΣΕΗ.

Έλαβε μέρος στα παρακάτω έργα:
“Αγαμέμνων” (Κασάνδρα) και “Χοηφόροι” (Πυλάδη) Αισχύλου
“Οι δυο κύριοι απ’ τη Βερόνα” (Σπίθας) Σαίξπηρ
“Προς κατεδάφισιν (Τομ) Τ. Ουίλλιαμς
“Τι να κάνουμε μ' αυτό το ψόφιο παγώνι που δεν θέλει να λιώσει” (βραβείο παράστασης στη Φλωρεντία ) Κ. Ε. Μάριου
“Η ηδονή της τιμιότητας” (Σέττι) Πιραντέλλο
“Η θαυμαστή μπαλωματού” (Χουανίτο και Ντον Κότσυφα ) Λόρκα
“Αίας” (Αγγελιοφόρος) Σοφοκλή κ.α.

Animation Center

Θα μου πεις ότι ο πολύς ο κόσμος τον ξέρει από τους ρόλους-καρικατούρες της τηλεόρασης.
Και ο Κατράκης ήταν σπουδαίος ηθοποιός αλλά έπαιξε και σε κάτι ανεκδιήγητες σινεπατάτες, ο θεός να βάλει το χέρι του.
Οι ηθοποιοί ποτέ δεν ήταν καλοπληρωμένοι και αναγκάζονται να κάνουν υποχωρήσεις για τα προς το ζειν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα