• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Άνοιγμα προς τους gay τουρίστες κάνει η Θεσσαλονίκη

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ναι το θεμα τη συγκεκριμενη στιγμη ειναι να προσελκυσουμε gay τουριστες,.. για την τουριστικη-οικονομικη αναπτυξη της πολης. Αυτο ειναι και το θεμα της ημεριδας. Για να γινει αυτο βεβαια, πρεπει να γινει και το δευτερο.
Το δευτερο που λες, ειναι κοινωνικο θεμα που παντου και παντα θα είναι επικαιρο.
Agreed.

(σ'αυτό το φόρουμ δ μπορείς να είσαι λακώνικος με λιγότερους από 10 χαρακτήρες; Καμία σύνδεση πια με τα σπαρτιάτικα ιδεώδη)

osfialgia

Member
Το κομμάτι του θέματος που θα ήθελα να θίξω είναι μπορεί μεν να είναι μια πολύ καλή θετική προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατή μια ριζική αλλαγή...

1. Το city break για τους Ευρωπαίους urbanites είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο. Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ανταγωνιστεί άλλες 50 Ευρωπαϊκές πόλεις. Και το κακό είναι ότι και στις 50 να έχει πάει ο άλλος, ε θα θελήσει να ξαναπάει κάπου. Πχ, εγώ λατρεύω το Παρίσι, το οποίο είναι και πολύ κοντά μου και δεν έχω βρει χρόνο να πάω εδώ και 14 μήνες. Βερολίνο το ίδιο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έβαζα τη Θεσ/νίκη ψιλά στη λίστα μου ώστε να βγάλει το Παρίσι από τη θέση του στα μελλοντικά μου σχέδια.

2. Το να προσελκύσεις ένα συγκεκριμένο κοινό, σημαίνει πως έχεις και συγκεκριμένα πράγματα να του προσφέρεις. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση gay νυχτερινή ζωή. Η Θεσ/νίκη [και η Αθήνα επίσης] έχει χάλια μαγαζιά (κυρίως από άποψη κόσμου). Για να κάνουμε τέτοια ανοίγματα δεν πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές μας πρώτα? Σε αυτό θα μπορούσαν να μπουν και γενικότερα θέματα. Πχ. οι ανταγωνιστικές πόλεις έχουν πάρα πολλές non stop πτήσεις (αν είναι να φάει 8 ώρες να έρθει και 8 να γυρίσει ο άλλος για ενα ΠΣΚ τον έχασες).

3. Ήρθαμε και πάλι τελευταίοι... Δυστυχώς τέτοιες κινήσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια σε άλλες πόλεις/χώρες. Καί όχι απλά ημερίδες αλλά επιθετικό marketing με τεράστια ποσά και επενδύσεις απο πίσω του. Το γκέι ευρώ ή δολάριο δεν είναι κάτι καινούργιο και πολλοί προσπάθησαν να το κερδίσουν. Αλλά σίγουρα δεν είναι η κότα με το χρυσό αυγό μυστική και την μάθαμε πρώτοι εμείς.

ριζική αλλαγη δυσκολο, αλλα και 5, 10 , 1000 ατομα να κερδισεις το χρονο, κατι ειναι και αυτο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το κομμάτι του θέματος που θα ήθελα να θίξω είναι μπορεί μεν να είναι μια πολύ καλή θετική προσπάθεια αλλά δυστυχώς δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατή μια ριζική αλλαγή...

1. Το city break για τους Ευρωπαίους urbanites είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο. Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ανταγωνιστεί άλλες 50 Ευρωπαϊκές πόλεις. Και το κακό είναι ότι και στις 50 να έχει πάει ο άλλος, ε θα θελήσει να ξαναπάει κάπου. Πχ, εγώ λατρεύω το Παρίσι, το οποίο είναι και πολύ κοντά μου και δεν έχω βρει χρόνο να πάω εδώ και 14 μήνες. Βερολίνο το ίδιο. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έβαζα τη Θεσ/νίκη ψιλά στη λίστα μου ώστε να βγάλει το Παρίσι από τη θέση του στα μελλοντικά μου σχέδια.

2. Το να προσελκύσεις ένα συγκεκριμένο κοινό, σημαίνει πως έχεις και συγκεκριμένα πράγματα να του προσφέρεις. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση gay νυχτερινή ζωή. Η Θεσ/νίκη [και η Αθήνα επίσης] έχει χάλια μαγαζιά (κυρίως από άποψη κόσμου). Για να κάνουμε τέτοια ανοίγματα δεν πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές μας πρώτα? Σε αυτό θα μπορούσαν να μπουν και γενικότερα θέματα. Πχ. οι ανταγωνιστικές πόλεις έχουν πάρα πολλές non stop πτήσεις (αν είναι να φάει 8 ώρες να έρθει και 8 να γυρίσει ο άλλος για ενα ΠΣΚ τον έχασες).

3. Ήρθαμε και πάλι τελευταίοι... Δυστυχώς τέτοιες κινήσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια σε άλλες πόλεις/χώρες. Καί όχι απλά ημερίδες αλλά επιθετικό marketing με τεράστια ποσά και επενδύσεις απο πίσω του. Το γκέι ευρώ ή δολάριο δεν είναι κάτι καινούργιο και πολλοί προσπάθησαν να το κερδίσουν. Αλλά σίγουρα δεν είναι η κότα με το χρυσό αυγό μυστική και την μάθαμε πρώτοι εμείς.
1. Με την ιδια λογικη, δεν πρεπει να ερθει κανενας τουριστας στη Θεσσαλονικη. Που οντως δεν ερχεται...

2. Συγκρινοντας τους ελληνικους χωρους διασκεδασης με τους αντιστοιχους ευρωπαικους, περιμενα πως σ' αυτον τον τομεα θα μπορουσε η Θεσσαλονικη να χτυπησει τις αλλες πολεις. Τοσο χαλια ειναι τα γκεη μαγαζια στην Ελλαδα;
Για τον τουρισμο της παντως μια χαρα πτησεις εχει... Αν υπαρχε ζητηση θα εβαζαν κι αλλες.

3. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Καλο ειναι ομως να παραδειγματιζομαστε θετικα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
δεν εχει σχέση με την ημερίδα της Θεσσαλονικης , αλλά gay και λεσβιακος τουρισμος υπήρχε απο την δεκαετια του 90 στις ελληνικες κρουαζιερες .
τουλαχιστον 3-4 πλοια στη σαιζόν ήταν ναυλωμενα αποκλειστικα είτε με αντρες είτε με γυναικες ομοφυλοφιλους και μιλάμε για πολλά ατομα (500-600 κάθε φορά) .
Μου εχει τύχει να συνοδευω για φαγητό στο Διονυσο 400 γυναικες .

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εννοείται ότι τα παραπάνω ισχύουν 1000% αλλά έτσι όπως τίθεται (όχι τώρα, γενικώς) το θέμα είναι σαν να μιλάμε για θεματικό τουρισμό. Δηλαδή εσείς όταν ταξιδεύετε, ταξιδεύετε ως ξέρω γω ετεροφυλόφιλοι λευκοί φιλελεύθερων πεποιθήσεων φιλόζωοι; Ή ως Μαρία, Αντώνης, Σάκης;

Το θέμα μας είναι να προσελκύσουμε γκει τουρίστες, ή να δημιουργήσουμε μια ανεκτική κοινωνία (τουριστική βιομηχανία και τοπικός πληθυσμός) όπου ποσώς αφορά τον οποιονδήποτε το τι κάνεις στο κρεβάτι σου;

Τέλος πάντων, never mind me, δε μ'αρέσουν γενικά αυτές οι ταμπέλες..To gay tourism μου ακούγεται εξίσου διακριτικό (με την έννοια της διάκρισης) με το να λέμε black tourism, women tourism, muslim tourism, κλπ κλπ.

Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι το σχόλιο μου δεν είναι ομοφοβικό αλλά το ακριβώς αντίθετο. Ελπίζω σε μια κοινωνία που δε θα ασχολείται με τις επιλογές σου στη σεξουαλική σου ζωή και θα είναι τόσο ανεκτική που δε θα πάει καν το μυαλό της να σε διαχωρίσει από άλλου τύπου τουρίστα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως τον προβληματισμό σου και συμφωνώ ότι ο σκοπός θα έπρεπε να είναι μια κοινωνία ελεύθερη και ανεκτική στην διαφορετικότητα.Μόνο που αυτό έχει να κάνει με την ίδια την κοινωνία και τις πολιτικές δράσεις που αναλαμβάνει προς αυτόν τον στόχο.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμοδιότητα/ευθύνη μια ένωσης ξενοδόχων ή ενός υπουργείου τουρισμού αυτό.Μάλιστα μπορώ να πω,παρά τις όποιες οικονομικές σκοπιμότητες,ότι τέτοιες επιχειρηματικές δράσεις υποχρεωτικά οδηγούν και την κοινωνία στο άνοιγμα.Δεν θα δεις π.χ. παρόμοιο συνέδριο στην Νιγηρία,που σημαίνει πως ήδη έχεις κάνει ένα βήμα παραπέρα.Πόσο πιο πέρα θα το πάμε επαφίεται σε μας τους ίδιους κι όχι σε εμπορικούς συλλόγους.

Σε ότι αφορά τον εξειδικευμένο τουρισμό που μπορεί να ακούγεται ρατσιστικός (και ίσως να είναι εν μέρει) δεν διατυπώθηκε ποτέ ανάλογη απορία για τον θρησκευτικό π.χ. τουρισμό,που είναι και πολύ διαδεδομένος.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Traveladdict αρκετά είναι λίγο κακόγουστα και μου θυμίζουν εκδρομή στη Μύκονο...Αλλά μερικά είναι πάρα πάρα πολύ τρυφερά, όπως αυτό του ΙΚΕΑ :) Μπράβο τους.

Ανεκτική κοινωνία είμαστε βρε..Ρίξε στο δρόμο δυο ομοφυλόφιλες κουκλάρες να φιλιούνται και θα δεις εσύ τι αποδοχή θα υπάρξει...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ανεκτική κοινωνία είμαστε βρε..Ρίξε στο δρόμο δυο ομοφυλόφιλες κουκλάρες να φιλιούνται και θα δεις εσύ τι αποδοχή θα υπάρξει...
Αυτά γίνονται μόνο στις τσόντες...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε ότι αφορά τον εξειδικευμένο τουρισμό που μπορεί να ακούγεται ρατσιστικός (και ίσως να είναι εν μέρει) δεν διατυπώθηκε ποτέ ανάλογη απορία για τον θρησκευτικό π.χ. τουρισμό,που είναι και πολύ διαδεδομένος.
Κατσε γιατι στην Ελλαδα τωρα ανακαλυψαμε τον gay τουρισμο. Σε αλλα μερη του κοσμου αρχιζουν να μιλουν, οχι ειδικα για το θρησκευτικο τουρισμο, αλλα για το δικαιωμα των πολιτων της χωρας να απολαμβανουν ιση μεταχειριση ακομα και ως προς τους εορτασμους των θρησκειων τους.

ΤΟ AYTONOHTO: «Καταργήστε τα Χριστούγεννα», (γιατί "προσβάλλουν" τους μετανάστες) λέει Βρετανικό Think Tank των Εργατικών

Και ελεγες και κατι για τη Νιγηρια, χριστιανων αποψη, οχι τιποτα "βρωμιαρηδων μουσουλμανων"...

Nigeria’s bishops praise ban on public expression of homosexuality | LifeSiteNews.com

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ευχαριστώ για την απάντηση, μόνο ένα σχόλιο να κάνω στην τελευταία παράγραφο (για να καταλάβεις πιο πολύ το σκεπτικό μου δηλαδή, όχι για άλλο λόγο): Ο θρησκευτικός τουρισμός (ή προσκυνηματικός ή όπως αλλιώς διαχωρίζεται) είναι θεματικός, δηλαδή πας σε συγκεκριμένους τόπους γιατί έχουν κάτι να σου προσφέρουν ως θρησκευόμενο (ή ως μελετητή μοναστηριών ας πούμε). Αν είσαι μουσουλμάνος και κάνεις θρησκευτικό τουρισμό στη Μέκκα, είναι θεματικός τουρισμός. Αν είσαι μουσουλμάνος και πας στο Παρίσι για να κάνεις shopping, αλλά βρίσκεις κόσμο που να τονίζει το γεγονός των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων - ακόμα και θετικά,για παράδειγμα "ελάτε σε μας, οι μουσουλμάνοι είναι απόλυτα αποδεκτοί" - τότε θεωρώ ότι είναι κάπως προσβλητικό για σένα.

GTS

Member
Ουου, ανεκτικότατη. Σχεδόν σαν τους Ολλανδούς ένα πράγμα...μόνο που αυτοί δεν έχουν Άνθιμο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα