• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μποτσουάνα Άγριες νύχτες στη Μποτσουάνα

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
χρόνια μας πολλα φίλε μου ολοι οι αχαλίνωτοι σκορπιοί!!
Ο gts με την ιστορία του,έβγαλε όλα τα άγρια θηρία στην επιφάνεια!
τρομερή ιστορία!!

επίσης Χ.Π...., τόξερα, είδα στο πρώτο σου για τα ζώδια προ ημερών, κάποιος το έφερε στην επιφάνεια..:clap::clap:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πεταω μασκες και αντιηλιακα , φοραω τα χακι μου , βουταω στο τζιπακι και μολις προστεθηκα στο γκρουπ που σε ακολουθει Gts! Τι φοβερα ειναι αυτα που διαβαζω?
Ειδα κι εγω λιονταρια στο ζωολογικο της Σιγκαπουρης και νομισα οτι κατι εγινε? :lol:

GTS

Member
Το επόμενο πρωί ανταμειφθήκαμε με ένα πολύ σπάνιο θέαμα: άγρια αφρικανικά σκυλιά ξέσκιζαν τα απομεινάρια του πτώματος ενός άτυχου impala. Στο λυσσασμένο γεύμα συμμετείχαν μόνο τα μικρά της αγέλης, με τους μεγαλύτερους να παραχωρούν ευγενικά τη θέση τους, κρατώντας τσίλιες τριγύρω. Εμείς ήμασταν οι τελευταίοι που τα απασχολούσαν: ένα μεγάλος αριθμός από γύπες κούρνιαζαν σε διπλανό δέντρο, περιμένοντας τη σειρά τους. Κανά δυο από τα όρνια είχαν προσγειωθεί στο έδαφος και περπατούσαν δήθεν αμέριμνα. Οι ενήλικοι φύλακες των σκυλιών όμως ήταν πάντα σε εγρήγορση, κρατώντας τους γύπες σε απόσταση. Το αξιοπερίεργο ήταν πως όταν πλησίαζε κάποιο ενήλικο αγριόσκυλο στο γεύμα, τα μικρά με περίσσιο θάρρος και θράσος τον απομάκρυναν. Τα μικρά ήθελαν να επιζήσουν και το έδειχναν με γυμνά δόντια...
::

Το υπόλοιπο πρωινό κύλησε σχετικά ήρεμα. Είδαμε αντιλόπες (waterbucks), ζέβρες και δύο χαριτωμένες ύαινες που την είχαν πέσει στη λάσπη κατάκοπες (ίσως από τις βραδυνές βόλτες στις σκηνές μας). Το highlight όμως της σημερινής μέρας ήταν η βαρκάδα στον ποταμό Chobe....
::

Δείτε και το βίντεο με τα σκυλιά, αξίζει πραγματικά....

XRISTOS71

Member
πολύ καλός GTS

αυτο το πρωινό πάντως είσασταν και τυχεροί μιας και το να συναντήσει κάποιος αφρικανικά αγριόσκυλα δεν ειναι και οτι πιο συνηθες .

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ε ναι λοιπόν το παραδέχομαι- σήμερα μόλις κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ την ιστορία... :oops:
Μα τι να κάνω; σου αφήνει μυαλό το Λονδίνο;;; (το σωσα; το σωσα;...)

Φοβερό ταξίδι GTS! Μπράβο!

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
εμενα δεν ενφανιζεται βιντεο!!!!!!!!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
GTS, έκατσα να δουλέψω πριν 2 ώρες κι ώσπου να φορτώσει το pc κάτι αρχεία, άρχισα να διαβάζω την ιστορία σου - από την αρχή. Μετά από 2 ώρες είμαι ακόμη εδώ! Τα διάβασα όλα απνευστί - ούτε για τσιγάρο δε βγήκα! Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν δεν υπήρχαν οι δικές σου λέξεις, οι φωτογραφίες δε θα μπορούσαν από μόνες τους να διηγηθούν την ιστορία. Σε ζηλεύω από τη μιά που μπόρεσες και υλοποίησες ένα τέτοιο ταξίδι και από την άλλη σε ευχαριστώ για το ότι μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας. Συγχαρητήρια για τον άμεσο τρόπο που μας τις μεταφέρεις. :clap::clap::clap:

Θα σε ρωτούσα για μερικές πληροφορίες για το πώς το οργάνωσες κλπ. αλλά θα ξενέρωνα την ατμόσφαιρα, οπότε, αν χρειαστεί - υποθέτω - ότι με p.m. θα μπορούσες να δώσεις λίγα από τα φώτα σου.

Και πάλι μπράβο!

tania

Member
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Ok GTS, έκανα κι εγώ μια βόλτα με ελικόπτερο στο Grand Canyon και νόμιζα ότι κάτι έκανα για να ανεβάσω την αδρεναλίνη μου. Έχω μείνει και γουστάρω!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Hottip: αν ποτέ βρεθείτε στα όρια του θανάτου από τη δίψα σε σαβάνα της Αφρικής, μαζεύτε κόπρανα ελέφαντα και στύψτε τα....το νεράκι θα τρέξει άφθονο, ίσως λίγο άνοστο βέβαια, αλλά σωτήριο...
Χτες το απόγευμα έβλεπα τη σειρά Man vs. Wild και σε θυμήθηκα με το αποπάνω tip. Ο τύπος, λοιπόν, είχε πηδήξει από μπαλούν και προσπαθούσε να επιβιώσει στη σαβάνα της Κένυα. Το δεύτερο αηδιαστικότερο πράγμα που έκανε, ήταν να πιει κόπρανα ελέφαντα.....Απίστευτη σκηνή....το πρώτο πιο αηδιαστικό, ήταν τα κοψίδια που έφαγε από το κουφάρι φρεσκοσκοτωμένης ζέβρας (αφού είχαν περάσει πρώτα τα λιοντάρια, και μετά τα όρνεα, οπότε μπορείς να φανταστείς την εμφάνιση που είχε το κουφάρι....) Επίσης, εκτός από φύλλα αλόης που έκοβε στη μέση για να πιει το χυμό τους, έτρωγε και μικρούς σκορπιούς αφού πρώτα τους έκοβε το κεντρί, γιατί, λέει, είναι πηγή πρωτεΐνης....
Χρήσιμες συμβουλές, που αχρείαστες να 'ναι, αν ποτέ βρεθώ να παραδέρνω στην αφρικάνικη σαβάνα...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. . οκ..σημερα το ειδα.. ευχαριστω.. ..
τι δοντια και αυτα θεε μου!!!

GTS

Member
Η πλεύση του ποταμού Chobe είναι κάτι που δε πρέπει να χάσετε όταν βρεθείτε στη περιοχή. Ο ποταμός φιλοξενεί πάρα πολλά ζώα και πουλιά και η φύση τριγύρω είναι πανέμορφη. Σε ένα κλαδί, ένας μαύρος κορμοράνος στέκεται με ανοιγμένα φτερά, για να στεγνώσουν ύστερα από τις πολυάριθμες βουτιές του. Λίγο παραπέρα, βουβάλια βόσκουν σε ένα απέραντο λιβάδι. Είμαστε τυχεροί που παρατηρούμε αυτόν τον γίγαντα από τόσο κοντά, έναν γίγαντα με βλέμμα που σκοτώνει. Ο βούβαλος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ζώο, τελείως απρόβλεπτο και εξαιρετικά θανάσιμο. Οι όχθες του ποταμού βρίθουν από μεγάλους κροκόδειλους, πρέπει να είδαμε καμιά 10αριά τουλάχιστον. Λίγο πιο κάτω, ένα τεράστιο κοπάδι ιπποπόταμων δροσίζεται στο νερό, τους παρατηρούμε πάντα από απόσταση, αν και αυτοί εδώ δεν είναι τόσο επιθετικοί όσο στον Okavango, γεγονός λογικό αφού εδώ είναι εθνικό πάρκο και τα ζώα προστατεύονται. Το ένστικτο όμως, παραμένει ένστικτο και ο οδηγός μας προσέχει. Παρακάτω, ένας μοναχικός ιπποπόταμος βόσκει στο λιβάδι, πουλιά καμαρώνουν στα κλαδιά των δέντρων, ανάμεσά τους δύο πανέμορφοι αετοί. Η φοβερή αυτή χαλαρή βόλτα καταλήγει σε μία μεγάλη όχθη, την οποία έχουν καταλάβει δεκάδες μπαμπουίνοι…άλλοι παίζουν, άλλοι είναι αραχτοί, άλλοι γεύονται λίγο από τις τεράστιες ποσότητες περιττωμάτων ελεφάντων που βρίσκονται παντού. Η ζωή ξεχειλίζει στον Chobe, ένα ποταμό γεμάτο ζωή κάθε είδους και μεγέθους....

Η τελευταία μας νύχτα στο Chobe δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο, ήταν σχετικά ήσυχη....το πρωί μόνο, καθώς μαζεύαμε τις σκηνές, πέρασε ένα κοπάδι από ελέφαντες στα 20 μέτρα μακριά μας, αμέριμνοι, ευτυχώς αγνοώντας μας. Νέες συγκινήσεις μας περιμένουν την επομένη, αυτή τη φορά στο Savute…

:: ::
:: ::

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος