• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

«Βραχιολάκι» φορά ένας στους 4 τουρίστες

varioAthens

Member
«Βραχιολάκια» ψηφίζουν οι τουρίστες. Ο 1 στους 4 τουρίστες επιλέγει σήμερα να κλείσει πακέτο διακοπών all inclusive (δηλαδή όλα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή: το αεροπορικό εισιτήριο, η διανυκτέρευση, το φαγητό, τα ποτά, τα αναψυκτικά κ.λπ.), καθώς εκείνο που μετράει στην περίοδο της κρίσης είναι η «ασφάλεια» σε ό,τι αφορά το κόστος διακοπών.

amedia2.feed.gr_filesystem_images_20090525_engine_assets_LARGE_t_420_3809217_type11495.jpg

Ετσι σαρωτική είναι η επικράτηση των μονάδων που λειτουργούν με το σύστημα all inclusive, σε σχέση με τα υπόλοιπα. Οι πληρότητές τους (σήμερα) για το καλοκαίρι ξεπερνούν ακόμα και το 75%, τη στιγμή που οι υπόλοιπες μονάδες εμφανίζουν -μέχρι στιγμής- πληρότητες της τάξης του 30%.
Αυξητική τάση
Και όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, η τάση τού all inclusive βαίνει αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο. Μπορεί λοιπόν τα «βραχιολάκια» αρχικά να ξεκίνησαν ως «φθηνο-τουρισμός» σήμερα όμως παγκοσμίως αποτελούν την κυρίαρχη τάση.
«Την επόμενη 5ετία το all inclusive θα είναι εξίσου δυνατό στα πολυτελή ξενοδοχεία των 5 αστέρων», προβλέπει μιλώντας στο «Εθνος» ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και συνεχίζει: Το all inclusive απαντά στον προβληματισμό του καταναλωτή για την τιμή. Προσφέρει ασφάλεια στον πελάτη, καθώς ξέρει πόσα ακριβώς θα ξοδέψει και μπορεί να προγραμματίσει τη διάρκεια των διακοπών του. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με πακέτα all inclusive έχουν κατά πολύ μεγαλύτερες πληρότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Αλλά και ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Προεξοφλώ πως στα χρόνια που έρχονται ένα μέρος των ξενοδοχείων της Ελούντας θα λειτουργούν με all inclusive».
Στο ερώτημα για το πόσα ξενοδοχεία προσφέρουν ανάλογα πακέτα, απαντά πως συμμετέχει σχεδόν το 50% των μεγάλων μονάδων που διαθέτουν οργανωμένες εγκαταστάσεις εστίασης .
Ενώ στο ερώτημα αν φέτος το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι μονάδες που θα υιοθετήσουν τη λογική τού «όλα συμπεριλαμβάνονται», ο κ. Ανδρεάδης απαντά πως δεν μπορεί να γίνει εν τω μέσω της σεζόν, καθώς θα πρέπει να δοθούν εγκρίσεις από την Εφορία κ.λπ.

Το κόστος
Οσο για το κόστος; Κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 130 ευρώ την ημέρα (τιμή για ζευγάρι με παιδί), σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Δηλαδή 1.300 ευρώ οι 10 μέρες. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται τα πάντα: το κόστος μεταφοράς, οι διανυκτερεύσεις, το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), τα ποτά, οι καφέδες, τα παγωτά, τα αναψυκτικά κ.λπ.
Το διαβατήριό τους στις παραπάνω υπηρεσίες είναι το «βραχιολάκι» που φοράνε στο χέρι με το που φτάνουν στο ξενοδοχείο και το οποίο αποχωρίζονται όταν παραδίδουν το κλειδί του δωματίου τους στη ρεσεψιόν.
Σήμερα η Κρήτη, η Ρόδος, αλλά και η Χαλκιδική δέχονται τους περισσότερους all inclusive τουρίστες.

ΕΘΝΟΣ - ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ
javascript:window.close();

Last edited by a moderator:

DRIVER

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Mπορει να συμφερει το πακετο αλλα ειναι αρκετα δεσμευτικο ενας travelstoristas
δεν αντεχει 10 μερες σε ενα ξενοδοχειο ,νομιζω.
οι διακοπες ειναι το γραφικο ταβερνακι,το ατμοσφαιρικο μπαρακι αν τρωω και πινω
στο ξενοδοχειο σε 2 μερες εχω σαλταρει.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Βραχιολάκια» ψηφίζουν οι τουρίστες. Ο 1 στους 4 τουρίστες επιλέγει σήμερα να κλείσει πακέτο διακοπών all inclusive (δηλαδή όλα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή: το αεροπορικό εισιτήριο, η διανυκτέρευση, το φαγητό, τα ποτά, τα αναψυκτικά κ.λπ.), καθώς εκείνο που μετράει στην περίοδο της κρίσης είναι η «ασφάλεια» σε ό,τι αφορά το κόστος διακοπών
.

VARIO oντως πολυ προτιμανε το all inclusive για οικονομικους λογους...αλλα για φαντασου ποσο σε περιοριζει αυτο σε διακοπες....αντε να εισαι σε νησι σε μια τελεια παραλια και να πρεπει στις 2 να εισαι στο ξενοδοχειο για μεσημεριανο....και καλα να ειναι διπλα αν ειναι στην αλλη ακρη ??????

Προσωπικα δεν θα το επελεγα ποτε....μονο πρωινο μπουφε...(νηστικο αρκουδι δεν χορευει )....ασε που το πρωινο ειναι το καλλιτερο μου.....για να υπαρχει και ελευθερια επιλογων μετα.....

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πηγα δυο φορες σε all incl. κ δεν το μετανιωσα ΚΑΘΟΛΟΥ...

ειδικα την δευτερη φορα στο Μεξικο δεν με περιορισε καθολου...
εκανα κ τις εκδρομες μου, εφαγα κ εξω, ηπια κ εξω...το εκανα μερα παρα μερα...μια μερα εκδρομη μια μερα αραλικι στο ξενοδοχειο...
το all inclusive ειναι το ιδανικο για μερη οπως καραιβικη, για να γεμισεις μπαταριες....
αλλα θελει να επιλεξεις με πολυ προσοχη το ξενοδοχειο

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άλλο οι διακοπές κι άλλο το "θέλω να γνωρίσω ένα μέρος". Γι αυτόν που τον ενδιαφέρει στις διακοπές του να περνάει 20 ώρες κάθε μέρα οριζοντίως, και να μην κουνάει ούτε το δακτυλάκι του, το all-inclusive είναι προφανώς ιδανικό.
Απο κει και πέρα, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για ταξίδι "εξερεύνησης", είναι που αρχίζει η συζήτηση. Πριν μας πείτε αν για σας που το δοκιμάσατε ήταν καλό, διευκρινήστε αν βρισκόσασταν ή όχι στην παραπάνω κατηγορία (έστω και εν μέρει).

XRISTOS71

Member
Άλλο οι διακοπές κι άλλο το "θέλω να γνωρίσω ένα μέρος". Γι αυτόν που τον ενδιαφέρει στις διακοπές του να περνάει 20 ώρες κάθε μέρα οριζοντίως, και να μην κουνάει ούτε το δακτυλάκι του, το all-inclusive είναι προφανώς ιδανικό.
Απο κει και πέρα, αν θες να το χρησιμοποιήσεις ως βάση για ταξίδι "εξερεύνησης", είναι που αρχίζει η συζήτηση. Πριν μας πείτε αν για σας που το δοκιμάσατε ήταν καλό, διευκρινήστε αν βρισκόσασταν ή όχι στην παραπάνω κατηγορία (έστω και εν μέρει).

πολύ σωστός ο διαχωρισμός !!! άλλο είναι οι διακοπές και άλλο "θέλω να γνωρίσω ένα μέρος "

θα μιλήσω προσωπικά ... εντός Ελλάδος το έχω κανει 5-6 φορές οικογενειακά
συμφέρει από καθαρα οικονομική άποψη γιατι εχω δώσει απο 130--180 ευρώ τήν μέρα για all inclusive 4 ατόμων ( 2 μεγάλοι + 2 παιδια ) σε ξενοδοχεία μεγάλων ελληνικών αλυσίδων σε νησιά όπως Ρόδο ,Κέρκυρα Ζάκυνθος ,Κρήτη κτλ.... .'οταν για ένα απλό ξενοδοχείο 3* με απλο πρωινό ήθελα minimum 120 για το δωμάτιο + 120 για φαγητο μεσημέρι-βράδυ ΄κάντε τόν υπολογισμό κατευθείαν ..

φυσικά και είναι δεσμευτικές οι ώρες για το φαγητό ...
φυσικά θα πει κάποιος για τήν ποιότητα των φαγητών ...αλλά και στα εστιατόρια έξω δέν υπάρχουν μαγαζιά που παρέχουν καλό και κακό φαγητό .

άν κάνεις καλή επιλογή στο ξενοδοχείο τότε περνάς καλά χωρίς προβλήματα .
μην ξεχνάμε ότι όταν έχεις μικρά παιδια και πάς 10-15 μέρες διακοπές τόν χρόνο τόν πρώτο ρόλο πάιζουν τα παιδιά και η ξεκούραση .....έιναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνεις τόν εξερευνητή σε κάποιο μέρος κουβαλώντας μαζί και μικρά παιδιά .

οταν λέμε all inclusive δε συνηθως αναφερόμαστε στα του φαγητού ..δεν είναι μόνο αυτό ομως ..είναι και όλες οι δραστηριοτητες με τα water sports, kids club ,animation team που για τα παιδιά είναι ο πάραδεισος τους και τα οπόια είναι μέσα στήν τιμή του πακέτου

προσωπικά δέν με δέσμευσε ποτε το ότι πρέπει να γυρίσω τήν συγκεκριμένη ώρα για το φαγητό εντός του ξενοδοχείου όταν πάμε κάποια εκδρομή ......τρώμε και έξω και απλά συνδιάζουμε να κάνουμε τουλάχιστόν το ένα γέυμα εντός του ξενοδοχείου .

Για μένα το all inclusive μόνο ένα κακό έχει : ξελογιάζεσαι και τρώς συνέχεια κια μετά δεν χωράς στα ρούχα σου :haha::haha::haha:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
αν μιλας σε εμενα στον πληθυντικο σε παρακαλω μην το κανεις...αισθανομαι μεγαλος κ με πιανει καταθλιψη...;)...αν μιλας γενικα οκ.

λοιπον...οσον αφορα το all-inclusive, περσυ που πηγα μεξικο πηγα σε all-inclusive ξενοδοχειο.
απο τις 14 μερες οι 6-7 ηταν εκδρομες....
δεν μπορω να σου πω αν ηταν ταξιδι εξερευνησης...δεν θεωρω μαλλον, ταξιδι εξερευνησης ενα ταξιδι στην Playa Del Carmen...οκ, πας στα αρχαια, σε αλλες παραλιες, σε αλλα χωριουδακια, στο cozumel κλπ αλλα δεν ειναι το ταξιδι οπως πχ καποια ταξιδια σε αλλα μερη οπως Νεπαλ, Θιβετ, Περου, Βολιβια κ.α.

Ισως περσυ ηταν ενας συνδυασμος....εγω το ειδα πιο πολυ ως ενα μεταβατικο σταδιο...
προπερσυ πηγα Αγ. Δομηνικο στο απολυτο all incl. Περσυ κινηθηκα πολυ μονος μου στην περιοχη. Του χρονου σκοπευω να μην κλεισω πακετο αλλα να τα οργανωσω ολα μονος μου, οπως οταν παω Ευρωπη για παραδειγμα...

ελπιζω να τα λεω κατανοητα γιατι απο βιασυνη τα γραφω οπως να ναι...

οταν παντως ελεγα σε φιλους μου για all incl μου απαντουσαν...α εγω δεν θελω ετσι...θελω να γυρναω...η πλειοψηφια ομως των Ελληνων, οταν λεει να γυρναει σημαινει: εχω το οχημα μου (Χαλκιδικη ας πουμε) και παω σε ενα beach bar, μετα σε αλλο σε αλλο, και μετα σε ταβερνα, κ το βραδυ κατα τις 12.00 να βγω παλι μπαροτσαρκα....

Υ.Γ. τις εκδρομες μου τις κλεινω με ξενα πρακτορεια...οποτε οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο οτι στην Ελλαδα...θελω να πω οτι το all incl, δεν κοστιζει οσο το τιμολογουν στην χωρα μας, κ συνεπως δεν κλαις τα λεφτα σου αν 3-4 μερες δεν φας στο ξενοδοχειο

XRISTOS71

Member
τις εκδρομες μου τις κλεινω με ξενα πρακτορεια...οποτε οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλοτερες απο οτι στην Ελλαδα...θελω να πω οτι το all incl, δεν κοστιζει οσο το τιμολογουν στην χωρα μας, κ συνεπως δεν κλαις τα λεφτα σου αν 3-4 μερες δεν φας στο ξενοδοχειο
+ 1 turms πολύ σωστά μια από τα ίδια και για μένα ...μόνο μέσω ξένων γραφείων :D

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Mπορει να συμφερει το πακετο αλλα ειναι αρκετα δεσμευτικο ενας travelstoristas
δεν αντεχει 10 μερες σε ενα ξενοδοχειο ,νομιζω.
οι διακοπες ειναι το γραφικο ταβερνακι,το ατμοσφαιρικο μπαρακι αν τρωω και πινω
στο ξενοδοχειο σε 2 μερες εχω σαλταρει.
Να αγιάσει το χέρι σου....
Ούτε κι εγώ...

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω και διαβάζω για "βραχιολάκι" στο all inclusive καθώς μέχρι τώρα δεν με είχε απασχολήσει το θέμα.

Για τον Αύγουστο, όμως, έκλεισα και ένα πενθήμερο all inclusive, εκτός Ελλάδος, και έτσι θα φοράω και βραχιολάκι! Αλλά θεωρώ ότι δεν θα με περιορίσει καθόλου στις όποιες εκδρομές ή ξεναγήσεις θελήσω να κάνω στην περιοχή που θα είμαι. Το all inclusive περιελαμβανόταν στην τιμή του δωματίου και το είδα απλά σαν bonus. Αν πεινάσω και διψάσω όσο θα είμαι στο ξενοδοχείο θα μου τα παρέχουν δωρεάν (για να πω την αλήθεια η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στη συγκεκριμένη περιοχή είναι all inclusive και δεν είχα άλλη επιλογή).

Πάντως, παλιότερα είχα διαβάσει μια έρευνα για γνωστό αγγλικό ταξιδιωτικό γραφείο που έλεγε ότι σε λίγα χρόνια από τώρα τα 3/4 αυτών που θα κάνουν διακοπές θα επιλέγουν all inclusive ξενοδοχεία. Και μιλούσε μάλιστα για περιοχές στη Μεσόγειο όπου θα χτιστούν τουριστικά θέρετρα μεγαθήρια προκειμένου να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε αυτού του είδους τον τουρισμό.

Και σαν αρχή πριν λίγες ημέρες είδα διαφήμιση γνωστού ελληνικού ταξιδιωτικού γραφείου για all inclusive διακοπές σε δύο
μέρη της Μεσογείου, πρωτοεμφανιζόμενα στην ελληνική αγορά.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Παρολο που τετοιο τροπο διακοπων ουτε επελεξα , ουτε προκειται ,δεν εχω τιποτα εναντιον των all inclusive και των βραχιολιοφορων , ισα ισα που χαιρομαι ιδιαιτερα που η πλειοψηφια παραμενει κλεισμενη σε μια περιοχη και αφηνει τα υπολοιπα σε εμας τους εξερευνοντες.

Η μεγαλη μου ενσταση ειναι οτι τα μεγαθηρια εξαπλωνονται παντου! Οπου πατησει ο backpacker , τσουπ! ο επιχειρηματιας απο πισω να παιρνει μετρα της περιοχης!
Καμια αντιρρηση να φιαχτουν all inclusive στην Πουντα κανα..καπου πρεπει να κανουν διακοπες και να κολυμπησουν οι βραχιολιοφοροι..αλλα μη μου χτιζεις και στην πλαγια Ντοραντα , και στη Σαμανα , και στο Λας Τερενας και στη Ρινκον! Και κυριως , ασε προσβαση και στους μη βραχιολιοφορους! Χιλιομετρα ολοκληρα χωρις προσβαση στην παραλια!! Μη χτιζεις τοιχο-τοιχο οοοοολη την Πουντα κανα! Οοολο το Κανκουν! Για να μην αναφερθω ξανα στο Μπορακαι που εχουν κλεισει με σιδερενια πορτα ενα ολοκληρο χωριο εξω απο την παραλια! Αν εγινα εξαλλη εγω που πηγα για 4 μερες , φανταζομαι οι ντοπιοι! Ελεος!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
go2dbeach, να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν οι ντόπιοι σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν κατακλειστεί από all inclusive (χρησιμοποιώ τον όρο με την ευρεία έννοια) έχουν δικαίωμα λόγου σε ότι γίνεται στα μέρη τους και γενικά δικαίωμα λόγου!
Γιατί θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μεγαθήρια all inclusive χτίζονται σε αναπτυσσόμενες χώρες (μήπως το αναπτυσσόμενες είναι υπερβολικό????)!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom