Εγω παντως συμφωνω και με τις δυο εκδοχες. Αλλου ειναι καλο να εχεις Α/Ι και αλλου να βλεπεις πραγματα και να κινεισαι. Παντως να που πουμε εδω οτι το Α/Ι (ακριβεστερα η διατροφη να περιλαμβανεται στιη τιμη ξενοδοχειου ειτε ειναι H/B, F/B ή A/I) ξεκινησε απο διαφορα μεγαλα ξενοδοχεια που χτιστηκαν σε απομακρυσμενες περιοχες οπου για να πας για φαγητο ή οπουδηποτε επρεπε να νοικιασεις μηχανακι, αυτοκινητο ή να περιμενεις το τοπικο λεωφορειο ή να παρεις ταξι. Λυσεις ειτε ακριβες ειτε προβληματικες για ηλικιωμενα ατομα κλπ. Ετσι οι πολυ μεγαλες τουριστικες μοναδες οπου το κοστος ανα ατομο αν εχεις ΚΑΙ διατροφη δεν ειναι πολυ σημαντικο, ξεκινησαν τη διατροφη αρχικα και αργοτερα το Α/Ι ωστε απο τη μια να εχουν ηδη προπληρωμενα τη διατροφη, τα ποτα κλπ. και απο την αλλη οσοι τουριστες πηγαιναν ΜΟΝΟ για ρελαξ να μην τους εννοιαζε οποιοδηποτε εξτρα κοστος.
Στα υπερ ειναι οτι καποια οικογενεια μπορει να ξερει επακριβως τι θα της κοστισουν οι διακοπες. Αλλη παραμετρος πολυ σημαντικη ειναι οτι σε μερη οπου εξω απο τα πολυτελη Resorts (οπου υπαρχει security με ή χωρις οπλα) υπαρχουν προβληματα ασφαλειας, εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Φανταζομαι θα εχετε δει το εργο ”Turistas” που αφορα καποιους που ταξιδευουν μονοι τους στη Βραζιλια. Επισης οσοι σκεφτονται να πανε μονοι τους και να κανουν τουρ σε ορισμενα μερη σε χωρες οπως το Μεξικο, η Νοτια Αφρικη, η Βραζιλια, η Κολομβια και η Σιερα Λεονε οπου υπαρχει πολυ υψηλη εγκληματικοτητα, ισως θα πρεπει να ειναι λιγο προσεκτικοι.
Απο την αλλη βεβαια δεν θα δεις την πραγματικη ζωη στον τοπο που επισκεφτεσαι αλλα εναν εικονικο που θελουν να δεις. Επισης δεν θα επισκευτεις καποια μερη που ειναι μακρυα αφου εχεις ηδη πληρωσει τη διαμονη σου στο Resort. Καλυτερα επιλογη σιγουρα παντως οταν δεν εχεις και παιδια μαζι σου.
Παντως η καλυτερη λυση και για τις δυο περιπτωσεις (οταν καποιος θελει Α/Ι και θελει και να γυρισει και λιγιο να δει τι αξιοθεατα υπαρχουν) ειναι καποιες απο τις ημερες να πηγαινει μονοημερα του μεσω καποιου τοπικου πρακτορειου (συνηθως ειναι πολυ φθηνα). Ετσι εχεις και τις δυο επιλογες.
Εγω παντως εχω παει και με τους δυο τροπους και αναλογα το τι επιθυμω απο τις εκαστοτε διακοπες μου, επιλεγω οτι βολευει πιο πολυ, Σε γενικες γραμμες παντως νομιζω ότι για διακοπες σε Ευρωπαικες χωρες, ΗΠΑ, Καναδα και Αυστραλια, δεν αξιζει κανεις να πηγαινει σε Α/Ι Resorts, εκτος βεβαια αν τα τοπικα λαμογια χρεωνουν 8 Ευρω για μια χωριατικη σαλατα !!