• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Tromso loading...!

Evi_Stav

Member
Hello!

Στις 30 του μήνα φεύγουμε για Tromso Νορβηγίας!

Τα έχουμε σχεδόν όλα κλεισμένα, αλλά ζητάω τη βοήθειά σας για να δω αν έχω αφήσει κάτι "sos" απέξω:

• Έχουμε κλείσει tour για northern lights την δεύτερη νύχτα της διαμονής μας (την πρώτη φτάνουμε αργά οπότε θα περιοριστούμε σε βόλτες στην πόλη - ίσως και βόλτα με το τελεφερίκ).
  • Την επόμενη μέρα έχουμε κλείσει reindeer sledding με πιθανότητα να δούμε και εκεί τα northern lights.
  • Την 4η μέρα δεν έχω κλείσει κάποια δραστηριότητα, γιατί λέμε να επισκεφτούμε τα μουσεία (polaria, troll museum) και μετά να πάμε σε κάποιο πάρκο, λίμνη να νοικιάσουμε παγοπέδιλα και να κάνουμε πατινάζ ή έλκηθρο.
Θα μπορούσα να βάλω κάτι ακόμα την τρίτη μέρα, αλλά τι; Οι βόλτες με έλκηθρο και husky είναι όλες sold out. Κάποια άλλη δραστηριότητα/εκδρομή που να αξίζει;

Αν κάποιος έχει πάει πρόσφατα, θα βοηθούσε να μας πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρήσιμη (καλά εστιατόρια, καλά καφέ) κλπ.

Ευχαριστωωω

Last edited:

Mary Stardust

Member
Hello!

Στις 30 του μήνα φεύγουμε για Tromso Νορβηγίας!

Τα έχουμε σχεδόν όλα κλεισμένα, αλλά ζητάω τη βοήθειά σας για να δω αν έχω αφήσει κάτι "sos" απέξω:

• Έχουμε κλείσει tour για northern lights την δεύτερη νύχτα της διαμονής μας (την πρώτη φτάνουμε αργά οπότε θα περιοριστούμε σε βόλτες στην πόλη - ίσως και βόλτα με το τελεφερίκ).
  • Την επόμενη μέρα έχουμε κλείσει reindeer sledding με πιθανότητα να δούμε και εκεί τα northern lights.
  • Την τρίτη μέρα δεν έχω κλείσει κάποια δραστηριότητα, γιατί λέμε να επισκεφτούμε τα μουσεία (polaria, troll museum) και μετά να πάμε σε κάποιο πάρκο, λίμνη να νοικιάσουμε παγοπέδιλα και να κάνουμε πατινάζ ή έλκηθρο.
Θα μπορούσα να βάλω κάτι ακόμα την τρίτη μέρα, αλλά τι; Οι βόλτες με έλκηθρο και husky είναι όλες sold out. Κάποια άλλη δραστηριότητα/εκδρομή που να αξίζει;

Αν κάποιος έχει πάει πρόσφατα, θα βοηθούσε να μας πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρήσιμη (καλά εστιατόρια, καλά καφέ) κλπ.

Ευχαριστωωω
Το τελεφερίκ μην το αφησετε... Η θέα από κει πάνω είναι μαγική. Ειδικά αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα.
IMG_20220302_181052_005~2.jpg

Evi_Stav

Member
Το τελεφερίκ μην το αφησετε... Η θέα από κει πάνω είναι μαγική. Ειδικά αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα. View attachment 481717
Οχι οχι! Σιγουρα θα παμε είτε το πρώτο βράδυ είτε το τέταρτο! Ή και τα δύο :p

Έκανες κάποια άλλη δραστηριότητα πέρα από αυτές που ανέφερα;

adiaforos

Member
Έχω την εντύπωση ότι το reindeer sledding είναι μια ακόμη υπερτιμημένη νορβηγική μούφα και δεν πρόκειται για πραγματικό sledding και ίσως απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο περισσότερο πριν πας και να μας ενημερώσεις, καθώς δεν είμαι σίγουρος.
Αντίθετα, απ' όσο έχω ακούσει, οι βόλτες με husky είναι ανεπανάληπτη εμπειρία και θα το κυνηγούσα περισσότερο (έρευνα επί τόπου, εγγραφή σε λίστα αναμονής στα sold out κλπ.).

Mary Stardust

Member
Οχι οχι! Σιγουρα θα παμε είτε το πρώτο βράδυ είτε το τέταρτο! Ή και τα δύο :p

Έκανες κάποια άλλη δραστηριότητα πέρα από αυτές που ανέφερα;
Έκατσα 5 μέρες και από τις 5 τις 3 είχα κλείσει για Σέλας. Τη δεύτερη είχε πολύ κακό καιρό και έτσι μας το μετέφερε για την επόμενη. Απο μόνο του το κυνήγι του σέλαος είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είσαι πολλές ώρες εξω σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φτάσαμε να είμαστε ως τις 3 το ξημέρωμα από τις 6 το απόγευμα που φεύγαμε από το κέντρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ειμαστε κομμάτια την επόμενη μέρα. Θα πρότεινα να μην βάλετε κάτι άλλο και να το δείτε μόλις φτάσετε εκεί.
Τελεφερίκ Polaria Μουσείο Troll και βόλτες στο χιόνι. Έτσι φάγαμε τον υπόλοιπο χρόνο. Μετά ακολούθησε Όσλο Μπέργκεν με τραίνο με στάση στο Flåm, οπότε δεν θέλαμε να ψοφησουμε στην κούραση από τις πρώτες μέρες. 😂

Evi_Stav

Member
Έχω την εντύπωση ότι το reindeer sledding είναι μια ακόμη υπερτιμημένη νορβηγική μούφα και δεν πρόκειται για πραγματικό sledding και ίσως απευθύνεται περισσότερο σε παιδιά. Θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο περισσότερο πριν πας και να μας ενημερώσεις, καθώς δεν είμαι σίγουρος.
Αντίθετα, απ' όσο έχω ακούσει, οι βόλτες με husky είναι ανεπανάληπτη εμπειρία και θα το κυνηγούσα περισσότερο (έρευνα επί τόπου, εγγραφή σε λίστα αναμονής στα sold out κλπ.).
Ναι το ίδιο έχω ακούσει και εγώ, αλλά επειδή δεν βρήκαμε με χασκι (και ούτε ξέρω αν θα βρούμε) είπα να κλείσουμε με ταράνδους έτσι για τη "μαγεία"! Εννοείται έχω εγγραφεί σε πολλές waiting lists και θα ρωτήσω και εκεί ότι πρακτορείο βρω μήπως υπάρχει διαθέσιμη Θέση για χασκι την ελεύθερη μέρα μας 😏

Evi_Stav

Member
Έκατσα 5 μέρες και από τις 5 τις 3 είχα κλείσει για Σέλας. Τη δεύτερη είχε πολύ κακό καιρό και έτσι μας το μετέφερε για την επόμενη. Απο μόνο του το κυνήγι του σέλαος είναι αρκετά κουραστικό, καθώς είσαι πολλές ώρες εξω σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φτάσαμε να είμαστε ως τις 3 το ξημέρωμα από τις 6 το απόγευμα που φεύγαμε από το κέντρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ειμαστε κομμάτια την επόμενη μέρα. Θα πρότεινα να μην βάλετε κάτι άλλο και να το δείτε μόλις φτάσετε εκεί.
Τελεφερίκ Polaria Μουσείο Troll και βόλτες στο χιόνι. Έτσι φάγαμε τον υπόλοιπο χρόνο. Μετά ακολούθησε Όσλο Μπέργκεν με τραίνο με στάση στο Flåm, οπότε δεν θέλαμε να ψοφησουμε στην κούραση από τις πρώτες μέρες. 😂
Αααα κλείσατε 3 μέρες για σέλας Ε; Χρειάστηκαν;

Πήγατε κάπου αλλού πέρα από το κέντρο της πόλης βόλτα; Πχ έχω βρει κάτι πάρκα ή παραλίες κοντά που πας με δημόσια λεωφορεία

Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Κάνεις δεν σου εγγυάται ότι θα δεις το Σελας την πρώτη ή την δεύτερη ή την τριτη ημέρα ή την οποιαδήποτε μέρα. Αν ο σκοπός του ταξιδιού είναι το Σελας και έχετε την οικονομική άνεση, πρέπει κάθε βράδυ να κλείσετε τουρ.

Mary Stardust

Member
Αααα κλείσατε 3 μέρες για σέλας Ε; Χρειάστηκαν;

Πήγατε κάπου αλλού πέρα από το κέντρο της πόλης βόλτα; Πχ έχω βρει κάτι πάρκα ή παραλίες κοντά που πας με δημόσια λεωφορεία
Οι τρεις νύχτες είχαν έκπτωση 20%.
Κανονικά θα έκλεινα 2.
Όμως θεώρησα πως με συμφέρει.
Γενικά επειδή ο καιρός είναι απρόβλεπτος δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω.
Το πρώτο βράδυ είχε χάλια προγνωστικά και είχα απογοητευτεί.
Τελικά το είδαμε λίγο έξω από το Τρόμσο σε ένα σημείο που είχε ξαστεριά.
Το επόμενο βράδυ ακυρώθηκε.
Το μεθεπόμενο μας πηγε ως τα σύνορα με τη Φινλανδία και το είδαμε πάλι. Και το τελευταίο μας έδωσε σε έναν συνάδελφο του να μας πάει γιατί του χάλασε το βαν μέσα στα χιόνια και το πηγε συνεργείο.
Ειχε σύννεφα, όμως αχνοφανηκε.
Δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι θα το δει καποιος. Φέτος όμως η ηλιακή δραστηριότηα είναι στο pick οπότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.689
Μέλη
39.431
Νεότερο μέλος
Filippos Kal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα