ευαγγελια
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αμερικη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Wuthering Heights
Εγω παλι γιατι σε βλεπω συνεχεια να τρεχεις απο το ενα ιταλικο εστιατοριο στο αλλο??Δυστυχώς δεν έχω -ακόμα- πάει στη Ρώμη άρα και δεν μπορώ να ψηφίσω, αν και ξέρω ότι η ψήφος μου, στο Παρίσι θα πήγαινε... Έχω όμως να κάνω δυο τρεις παρατηρήσεις...
- Έγκριτο, φανατικά ιταλόφιλο μέλος του φόρουμ, με γνωστό landmark της Ρώμης στο άβαταρ του (δεν φωτογραφίζω ελπίζω, ε? ) προσπαθούσε να με ψήσει για Σ-Κ στη Ρώμη. Στις ενστάσεις μου ότι ο χρόνος είναι λίγος, η απάντηση ήταν "Έλα μωρέ δεν είναι τίποτε, Σάββατο εκεί εκεί κ εκεί, Κυριακή εκεί και εκεί, τα είδαμε τελείωσε! Δεν είναι τίποτε!"
Κυρίες και κύριοι, η μεγάλη, τεράστια Αιώνια Πόλη σε ΔΥΟ μέρες τελείωσε! Έτσι είναι βρε τρομάρα σας τα ανοιχτά μουσεία??? Δυο μέρες και τα είδαμε όλα???? Για πείτε σε κανα σοβαρό ταξιδευτή ότι θα πάει πρώτη του φορά στο Παρίσι για δυο μέρες, και θα τον ακούσουν να γελάει μέχρι το Λούβρο...
-Μιλώντας από την (μέτρια) εμπειρία μου με τους εν Ελλάδι Ιταλούς και την (επίσης μέτρια) εμπειρία μου από Γάλλους, έχω να δηλώσω υπεύθυνα και με το χέρι στην καρδιά:
Οι Γάλλοι κάνουν φλερτ, οι Ιταλοί κάνουν καμάκι. Παλιό κακό ελληνικό καμάκι, νομίζεις ότι σε λίγο θα βγει και ο Στάθης Ψάλτης. Οι Γάλλοι, φινετσάτοι, στέλνουν το ποτό τους, ρίχνουν και το κοπλιμάν τους και αμα πιάσει έπιασε. Των Ιταλών τα σάλια, με τις σφουγγαρίστρες τα μαζευουμε...
-Όσον αφορά τις κουζίνες, έχω να δηλώσω για τη nouvelle cousine ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλακια. Ένα πιάτο ξέχειλο από pasta δεν προϋποθέτει υψηλή γαστρονομία... Άσε που, το ότι παντού ανοίγουν ιταλικά, πά να πει ότι κάθε καημένος μπορεί να βαφτίσει την πιτσαρία του trattoria και να έχει και τους Ρωμαιόφιλους να τον υποστηρίζουν. Πόσοι τολμούν να αναμετρηθούν με τις υψηλές απαιτήσεις της γαλλικής κουζίνας????
Θες να τα απαριθμησω??